2010. január 29. péntek

jan. 29
0:48
Betegszállítók - Veszteséges működés, pénzügyi gondok (WebBeteg)
A veszteséges működés következményeként a Magyarországon működő 95 betegszállító cég közül sok pénzügyi gondokkal küszködik.
jan. 29
0:57
Súlyos szívbetegség lehet génjeinkbe kódolva (HáziPatika)
Kutatók kapcsolatot találtak a szívelégtelenség és génjeink, illetve környezetünk között, amely új lehetőséget kínál a szívbetegség kezelésére.
jan. 29
1:01
Igenis lehet életmentő az internet! (HáziPatika)
Rák elleni küzdelemben segítettünk, lelket ápoltunk, diákokat oktattunk és diagnózishoz segítettünk - ez derült ki az olvasói cikkírói pályázatunkra beérkezett írásokból. Mi is meglepődtünk, mi mindent köszöntek meg nekünk...
jan. 29
2:54
Egyszerű tanácsok a tüdőrák megelőzése érdekében (WebBeteg)
Számos tanulmány vizsgálta már azt a kérdést, hogy a fizikai aktivitás csökkenti-e a tüdőrákos megbetegedések kockázatát, és bár már született néhány becslés az összefüggésekről, nemrégiben egy sokkal pontosabb eredmény is napvilágot látott.
jan. 29
5:00
Életmódváltással a túlsúly ellen (WebBeteg)
Az egészséges testtömeg eléréséhez általában változtatni kell a táplálkozáson, fokozni kell a mozgást és gyakran életvezetési változtatásra is szükség van.
jan. 29
7:33
3D-ben is nézhető lesz az angol rangadó (Infostart)
A vasárnapi Arsenal-Manchester United rangadó lesz az első sportesemény, amelyről háromdimenziós közvetítést sugároznak.
jan. 29
7:51
Az antioxidánsokat is túl lehet adagolni (Infostart)
Ha túl sok úgynevezett szuperételt eszünk, azzal nagyobb kárt okozhatunk az egészségünknek, mint gondolnánk - állítják amerikai kutatók.
jan. 29
8:09
Daganatos betegségek gyermekkorban - Tünetek és kezelés (WebBeteg)
Sétáljon sokat gyermekünk, sportoljon, éljen a lehető legegészségesebben! Persze ezzel nem biztos, hogy a daganatos betegségeket elkerüljük, de tudnunk kell: mi mindent elkövetünk, hogy ne következzen be!
jan. 29
8:27
Tű maradt a nő lábujjában a műtét után (Infostart)
Hónapokig szenvedett kínzó fájdalomtól az a brit nő, akinek lábujjából az orvosok elfelejtettek kivenni egy tűt.
jan. 29
8:29
Rengeteget vedelnek a tizenévesek (Infostart)
Heti két üveg bort isznak meg a 11 évesek, többet, mint amennyi egy felnőtt nőnek ajánlott - derül ki a brit egészségügyi hivatal adataiból.
jan. 29
8:45
Hírességek aktfotói is láthatók egy hamburgi kiállításon (Infostart)
Többek között Marilyn Monroe és Uschi Obermaier aktfotói is láthatók a Meztelen víziók - A fényképezés 150 évének testképei című hamburgi kiállításon.
jan. 29
9:03
A földrengések voltak az évtized leggyilkosabb katasztrófái (Infostart)
A földrengések követelték a legtöbb ember halálát az utóbbi évtized természeti katasztrófái közül, és továbbra is a legnagyobb veszélyt jelentik a világ legnépesebb városaiban élő emberek millió számára - állítja egy ENSZ által ismertetett jelentés.
jan. 29
9:12
Cornea dystrophia - A szaruhártya betegsége (WebBeteg)
"Szeretnék tájékoztatást kapni a Cornea dystrophia betegségről. Milyen kilátásaim vannak?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 29
9:57
Újabb veszély: a dohányzás cukorbetegséget okoz (Infostart)
A dohányzás nem csak daganatos, vagy szív- és érrendszeri betegségeken keresztül öl orvosi adatok szerint. Az aktív és passzív dohányzás cukorbajt is okoz - állítja az Osztrák Cukorbetegek Szövetségének (ÖDG) szóvivője.
jan. 29
10:15
H1N1 vakcina: nem fizetnek időben a patikák (WebBeteg)
Fizetési felszólítást kapott vagy kap majd a közeli jövőben számos gyógyszertár és oltópont az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézettől (EKI), ugyanis nem fizették ki határidőre a nekik szállított H1N1 vakcinát.
jan. 29
11:18
Kullancsveszély - Továbbra is fennáll (WebBeteg)
Miközben állandóan változnak a rizikótérségek, a fertőzéses esetek száma pedig hullámzik, a kullancs encephalitis (TBE) továbbra is nagy veszélyt jelent.
jan. 29
11:20
Dohányzás és asztma - Mi az összefüggés? (WebBeteg)
Az asztma a légutak gyulladásos betegsége. Nem asztmás dohányosokban is gyakran alakulnak ki légúti gyulladásos folyamatok, így érthető, hogy az asztmás betegek esetében a füstölgés káros hatásai hatványozottan érvényesülnek.
jan. 29
12:21
Testnevelés órán halt meg egy 12 éves fiú (WebBeteg)
Csütörtökön délben megállapították a halál beálltát annál a jászberényi kisfiúnál, akinek egy hete, pénteken a tornaórán állt meg a szíve - mondta el a Független Hírügynökségnek a 12 éves fiút ápoló Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója pénteken.
jan. 29
14:27
A magas vérnyomás csökkentése gyógyszerek nélkül (WebBeteg)
Táplálkozáskutatók és szívgyógyászok 1997-ben összeültek, hogy kidolgozzanak a magas vérnyomás csökkentésére egy olyan módszert, amely gyógyszerek szedése nélkül is alkalmas a vérnyomás-emelkedés gátlására.
jan. 29
14:45
Már annyit internetezünk, mint tévézünk (Infostart)
Európa-szerte és Magyarországon egyaránt több szabadidőt töltenek otthon az emberek tévézéssel és internetezéssel, mint a válság előtt - derül ki a UPC megbízásából a The Reputation Institute által készített kutatásból. Szűcs László, a UPC Magyarország sajtókapcsolati igazgatója közölte, mára a megkérdezettek nagy része majdnem ugyan annyit tölt internetezéssel, mint televíziózással.
jan. 29
15:30
Megtalálták a Chikungunya-láz ellenszerét? (WebBeteg)
Jelenleg sem vakcina, sem gyógymód nincs a chikungunyalázra, amellyel emberek milliói fertőződnek meg Afrikában és Ázsiában: a betegség fejfájással, magas lázzal és ízületi fájdalommal jár, bizonyos esetekben halállal végződik.
jan. 29
16:33
10 téli sport-tipp asztmásoknak (WebBeteg)
A hideg levegő száraz. A száraz levegőn való testmozgás pedig bronchospasmust (EIB) okoz. Az asztmások körülbelül 70-90 százalékánál, míg a nem asztmások 10 százalékánál fordul elő a tesmozgás által kiváltott bronchospsmus.
jan. 29
17:36
Okozhat szívleállást a sportolás? (WebBeteg)
A kamaszoknál a leggyakrabban genetikai eredetű rendellenesség vagy szívizomgyulladás okozza az azonnali szívhalált, azoknak a szülőknek különösen oda kell figyelniük gyermekük kardiológiai kivizsgálására, akiknek a családjában már előfordult szívinfarktus vagy azonnali szívhalál.
jan. 29
18:39
Nátha után orrvérzés - megelőzés és kezelés (WebBeteg)
A nyári meleg után az ősz nem csak kellemes felfrissülést hoz, de a hűvösebb időjárás mellett gyakoribbá válnak a hurutos, náthás megbetegedések is. A megelőzésről és a nátha esetleges szövődményeiről dr. Augusztinovicz Mónika, fül-orr-gégész beszélt.
jan. 29
19:48
Meggondolatlan volt? Öt napja van "javítani"! (Infostart)
Egy új típusú esemény utáni fogamzásgátló tabletta hatékonyabban előzi meg a nem kívánt terhességet a védekezés nélküli szex után, és hosszabb időn - öt napon - belül alkalmazható, mint a korábbi szer. A jelentést a The Lancet című brit orvosi folyóirat pénteken megjelent száma közli.
jan. 29
20:06
Kitiltják a pizsamás vevőket egy áruházból (Infostart)
Mostantól nem engedik be a pizsamában érkező vásárlókat az egyik nagy-britanniai Tesco áruházba. Az üzlet vezetése azért döntött így, mert sok vevő arra panaszkodott, hogy zavarja a polcokat hálóruhában böngészők látványa.
jan. 29
20:24
Festéssel a klímaváltozás hatásai ellen (Infostart)
A fehérre festett tetők enyhíthetik a városi hőséget, így lassíthatják a globális felmelegedést is- állítják kutatók. Jóllehet az ötlet egyes kritikusok szerint irreális, tavaly Steven Chu amerikai energiaügyi miniszter is kiállt mellette, és az USA Országos Klímakutatási Központjának tanulmánya szerint elméletileg akár 0,4 Celsius fokkal is mérsékelheti a nagyvárosok középhőmérsékletét.
jan. 29
20:42
Város ez vagy hashajtó? (Infostart)
Modane: egy francia kisváros és egy hashajtó neve egyszerre - a lakók nem túl nagy örömére.
jan. 29
20:45
Mivel ártanak legtöbbet fogamzóképességüknek a nők? (WebBeteg)
Körülbelül 32 éves kor felett a nők fogamzóképessége fokozatosan csökkenni kezd. Ezellen a természetes folyamat ellen nem lehet tenni, de a helytelen élemóddal már fiatalabb korukban is sokan ártanak fogamzóképességüknek.
jan. 29
23:54
25 tízperces tipp az egészségért (WebBeteg)
Először is tisztáznunk kell, mit is jelent az egészséges életmód? A Michigani Állami Egyetem szakértői szerint az egészséges életmód négy fő kritériummal jellemezhető. Ezek pedig a rendszeres testmozgás, az egészséges táplálkozás, az egészséges testsúly és a dohányzásmentesség.

Keresés