2010. január 9. szombat

jan. 9
0:06
Jeges balesetek (HáziPatika.com)
A korcsolyázás talán a legősibb téli sportok közé tartozik, amely különösen a természetes vizeken jelenthet komoly veszélyt. Ismerje meg a szabadban történő korcsolyázás szabályait és veszélyeit!
jan. 9
0:36
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 9
5:03
A fokhagyma gyógyhatásai (Édenkert)
Sok minden tisztázatlan a fokhagyma (Allium sativum) körül: számos változatának igen különböző a környezeti igénye, különböző a természetes szaporodásuk módja is; sokat tudunk és sok mindent nem tudunk az élettani hatásáról, és nincsenek tisztázva termesztésének körülményei se minden vonatkozásban. Összeszedtük, amit fontos tudni a fokhagymáról!
jan. 9
5:05
Neveljünk szobanövénynek gyömbért és a kurkumát! (Édenkert)
A gyömbérfélék (Zingiberaceae) családjáról eddig igazán kevés ismeretünk volt. A gyömbérport - amely inkább egzotikus, mint magyaros fűszer - persze sokan használják, de valljuk be, a por eredetéről mindössze annyit tudunk, hogy valahonnan a Föld másik feléről érkezik hozzánk.
jan. 9
7:57
Napi Horoszkóp - 10.01.09. (Ezoterikus.hu)
Mai napi horoszkópunk könnyed útmutató ahhoz, hogy mit, hogyan érdemes lépni, ha sikert akarunk elérni. Van, akinek kevésbé jó nap a mai, aggodalomra nincs ok.
jan. 9
7:59
Pszeudó Zen történetek (saját élmény) (Ezoterikus.hu)
Nagy Attila, székelyföldi olvasónk írásainak részleteit tesszük közzé. Megtudhatod, kik az emberiség ellenségei, és egyéb beszélgetéseket a Mestertől és Titok Tónitól.
jan. 9
8:06
Szombati HarmoNet horoszkóp 2010-01-09 (HarmoNet)
Ma szenvedélyes hangulatban leszünk, szívesen töltjük az időnket kedvesünkkel. Ha úgy érezzük, hogy mással is flörtöl, akkor kémkedni kezdünk utána. Ne hagyjuk, hogy a féltékenység megmérgezze kapcsolatunkat! Ma az alhasunk lesz érzékenyebb, használhatunk gyógynövényeket a nőgyógyászati problémák megoldására. Figyeljünk arra, hogy agresszív orvosi beavatkozásokat ne végezzenek ma alhasunk…
jan. 9
8:08
Heti Style-Art-Party horoszkóp 2010. január 9-től 15-ig (HarmoNet)
Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
jan. 9
8:09
Nemet mondani egészséges? (WebBeteg)
Széles skálán mozog annak az oka, hogy miért is esik egyeseknek nehezére nemet mondani. A legtöbb esetben arról van szó, hogy azért nem utasítják vissza a kérést, mert attól tartanak, hogy azután már nem fogják kedvelni őket.
jan. 9
8:42
Tinédzser matekzseni nyert felvételt a Cambridge-i Egyetemre (Inforádió)
Kutató szeretne lenni, és fő céljának az egyik legnagyobb matematikai rejtély megoldását tűzte ki az a 14 éves brit fiú, aki fiatal kora ellenére bekerült a Cambridge-i Egyetemre. Az ifjú matekzsenit eddig otthon tanította az édesapja.
jan. 9
8:51
4 gyors pogácsarecept a hétvégére (Ezoterikus.hu)
Pogácsa... sajtos, túrós, kicsi, nagy, elrontani is nehezen lehet. Próbáltad már? Mert mi mind a négyet megsütöttük, és tálaltuk. Gyorsan elfogyott.
jan. 9
9:09
Napi horoszkóp: vedd le az embereket a lábukról (Borsa)
Napi horoszkóp: vedd le az embereket a lábukról
jan. 9
9:09
Melyik nap születtél? 2010-es szerencseszámaid csak ITT! (Ezoterikus.hu)
Amikor Malajziában jártam, több elfeledett ázsiai módszert megismertem, most egy számmisztikához köthető rendszer segítségével árulom el 2010 szerencseszámait!
jan. 9
9:15
Szégyen a sírás? (kamaszpanasz)
A pszichológusok is hangsúlyozzák, hogy a sírás teljesen természetes dolog, melyet nem szabad visszafojtani.
jan. 9
9:18
Újévi fogadalom: zöldebb életvitel 2010-ben (Inforádió)
A tipikus fogadkozások mellett egy új elhatározás is egyre gyakrabban kerül be az újévi fogadalmak közé: "idén környezettudatosabban fogok élni". Egy friss amerikai felmérés szerint ugyanis az amerikaiak mintegy fele határozott a zöldebb életvitel mellett.
jan. 9
9:54
Borzalmas klikk: interneten a veszélyes doppingszer (ma.hu)
Az egyik új, súlyemelők és testépítők által használt doppingszer az internetes kereskedelemben is megjelent.
jan. 9
10:12
WHO: már tetőzött a H1N1-járvány (HVG)
A jelek szerint az északi félteke országai már túl vannak az idei influenzaszezon csúcspontján - áll az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) pénteki közleményében.
jan. 9
10:12
Kate Moss bármit képes eladni (Borsa)
Kate Moss érti az öltözködésben rejlő mondanivalót és tökéletesen ki is fejezi azt. Legalábbis egy neves brit fotós szerint.
jan. 9
10:15
"Meddig tart a pupillát tágító szemcsepp hatása?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Szemvizsgálatra készülök és az orvosom tájékoztatott, hogy pupilla tágító cseppet fognak alkalmazni. Meddig tart a szer hatása, meddig nem vezethetek?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 9
11:00
Téli gyümölcs és virág (Édenkert)
A tél a vegetálás, a pihenés időszaka. Úgy tűnik, hogy minden alszik, megállt az élet a kertünkben és az egész növényvilágban. Pedig vannak olyan fajok, amelyek ilyenkor élnek igazán, sőt dolgunk is akad elég a kertünkben...
jan. 9
11:18
Húgyúti sérülések (WebBeteg)
A húgyutak több módon is megsérülhetnek. Gyakran okozza közúti balesetek, zuhanás, lőtt vagy szúrt sebek, műtét. A húgyúti sérülések következménye akár veseelégtelenséghez is vezethet.
jan. 9
11:33
A leghatásosabb immunerősítő gyógynövények (NLCafé)
Télvíz és járványok idején érdemes sokféle természetes anyaggal erősíteni az immunrendszert, így például drogokkal is. A növényi drog a gyógynövénynek az a része, amely a hatóanyagot tartalmazza. Alkalmazásuk szerteágazó lehet, így a fitoterapeuták hatóanyaguk szerint sorolják be őket.
jan. 9
12:18
Hormonokon múlik a szoptatás sikere (ma.hu)
Megkönnyebbülhetnek azok az anyák, akik úgy érzik, nem képesek szoptatni babájukat. Egyrészt nincs okuk arra, hogy magukat hibáztassák, ugyanis egy norvég kutatás szerint a méhen belüli tesztoszteronszint lehet a ludas ebben. Másrészt úgy tűnik, nem jár számottevő egészségügyi előnyökkel, ha valakit szoptatnak.
jan. 9
12:21
Lelki közérzet - Nagy a földrajzi eltérés (WebBeteg)
Világunkban ma már a legtöbb ember szív- és érrendszeri betegségben hal meg, de az élők között sokak sorsát megkeserítik idegrendszeri vagy lelki zavarok.
jan. 9
12:54
Murphy törvények nőknek: Ha találkozol álmaid pasijával (HarmoNet)
Ha találkozol álmaid pasijával, akkor...
jan. 9
14:27
Veszélyes szer rendelhető interneten (WebBeteg)
A megrendelt és gyorsan kiszállított készítmény dobozán csak az szerepelt, hogy hatásos arcbőrpuhító, és zöldtea-kivonatot tartalmaz. Ténylegesen a hatóságok által tiltott SARMs gyógyszercsoport egyik tagja volt a dobozban.
jan. 9
15:18
Elköltöztek San Franciscóból a fókák (ma.hu)
Megoldódott a népszerű San Franciscó-i turistalátványosság, az öbölparti Fisherman's Wharf környékéről hirtelen eltűnt fókák rejtélye: az állatok északabbra, Oregon államba költöztek.
jan. 9
15:18
Szeretnél javítani a jegyeiden? (kamaszpanasz)
Ha azt szeretnéd, hogy az év végi hajtásban sikerüljön még javítani, legjobb, ha a suliban töltött időt okosan használod fel. Ez azt jelenti, hogy érdemes odafigyelni és a hallottakat egy jól használható jegyzet formájában rögzíteni. Mitől jó egy jegyzet? Cikkünkből megtudhatod.
jan. 9
16:33
"A túlzott vallásosság lehet pszichés probléma?" - A pszichiáter válaszol (WebBeteg)
"Felnőtt testvérem egy éve lépett be egy gyülekezetbe, és azóta mintha kicserélték volna: befelé forduló lett, lefogyott, arca csontos, szemei beesettek, néha zavarodottak." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 9
17:36
Minden, amit tudni kell a sugárterápiáról (WebBeteg)
Nemcsak passzív elszenvedője, hanem tevékeny részese is lehet a beteg a daganatellenes sugárterápiának. Azzal, ha megfogadja az orvosok kéréseit, s betart néhány étrendi és életmódbeli tanácsot, önmaga is tehet azért, hogy némileg könnyebben átvészelhesse a sugárterápiát.
jan. 9
18:33
A kalória vagy a zsír mennyisége számít? (kamaszpanasz)
A kalória az ételek energiatartalmának mérőegysége, a mennyisége azt fejezi ki, hogy mennyi energia szabadul fel a szervezetben az ételben található tápanyagokból, például s zsírból, proteinből, szénhidrátból. A zsír egy olyan lényeges tápanyag, ami segít a testnek a zsírban oldódó vitaminokat (A,D,E,K vitamin) elnyelni, és szállítani őket, ráadásul a zsírnak még számos funkciója van.
jan. 9
18:39
"A nagybátyámat megölték!" - A jogász válaszol (WebBeteg)
"A nagybátyámat meggyilkolta egy házaló árus. Nyakon és mellkason szúrta. Szegény látássérült volt, ezzel élhetett vissza az elkövető." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 9
20:24
Péniszkiállítás holland egyházművészeti múzeumban (Inforádió)
Összesen 122, férfi nemi szervet ábrázoló vagy formázó alkotást mutatnak be Utrecht jó hírű egyházművészeti múzeumának kiállításán.
jan. 9
20:45
Aterotrombózis: mit okozhat az érelmeszesedés? (WebBeteg)
Számos szív- és érrendszeri betegség egységes alapfolyamatra vezethető vissza. Ahogy az aterotrombózis (atherothrombosis) elnevezése is utal rá, a betegség az atherosclerosis, azaz az érelmeszesedés talaján alakul ki.
jan. 9
21:36
Az ötös lottó 1. heti nyerőszámai (Inforádió)
Az ötöt lottó 1. heti sorsolásán a következő számokat húzták ki: 13, 17, 42, 43, 46. A Joker-szám : 032367.
jan. 9
22:51
Feromonok: orrunknál fogva vezetnek? (WebBeteg)
Vajon ez az egyéni testszag az, amely a párokat először egymáshoz vonzotta, vagy pedig azért találják egymás illatát vonzónak, mert agyunk tudat alatt azt összekapcsolja a szeretett személlyel?
jan. 9
23:54
Tesztoszteron a női szervezetben és szoptatási gondok (WebBeteg)
Az anyatej a csecsemők táplálására kétségkívül a legjobb megoldásnak számít. Ám azoknak a nőknek, akiknek önhibájukon kívül problémájuk akad a szoptatással, sok esetben ok nélkül is rossz a lelkiismeretük. Pedig a probléma nem velük, hanem a hormonjaikkal van…

Keresés