2010. január 14. csütörtök

jan. 14
0:03
Kalciumrablók a polcokon (HáziPatika.com)
A boltok polcain számos olyan készítmény kelleti magát, amely rövidtávon kellemes perceket okozhat, ám rendszeres fogyasztásuk hozzásegíthet a kalciumegyensúly felborulásához. Mire érdemes figyelnünk, mik lehetnek a legfőbb...
jan. 14
0:07
A matematika jó a szívnek (HáziPatika.com)
A kutatók szerint az egészséges szívre is igazak az aranymetszés szabályai. A matematikai arány számos természetes és ember alkotta szépségben megtalálható.
jan. 14
0:27
Napi Horoszkóp - 2010.01.14. (Ezoterikus.hu)
Mai napi horoszkópunk könnyed útmutató ahhoz, hogy mit, hogyan érdemes lépni, ha sikert akarunk elérni. Van, akinek kevésbé jó nap a mai, aggodalomra nincs ok.
jan. 14
0:39
Hogyan oltsunk kaktuszt? (Édenkert)
Általában elmondható, hogy az oltott kaktuszok sokkal gyorsabban fejlődnek, többet sarjadnak és gazdagabban virágoznak mint a saját gyökerükön élők. Az oltott növény könnyebben tartható, gyorsabban fejlődik, könnyebben szaporítható a sok fejlődő sarj miatt, hamarabb virágzik, és több magot hoz mint a saját gyökéren élő kaktuszok. Készítsünk új oltványt kaktuszainkból!
jan. 14
0:42
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 14
0:48
Az antipszichotikumok negatív hatása (WebBeteg)
A demens pácienseknél, akiknek többsége Alzheimer-kórban szenved, az antipszichotikumokat a kórral együtt járó személyiségváltozás és az agresszív magatartás leküzdésére alkalmazzák. Kutatások ugyanakkor kimutatták, hogy ezek a készítmények lerövidítik az idős betegek életét.
jan. 14
2:54
Az elbutulás világveszély (WebBeteg)
A demencia (elbutulás) világviszonylatban jelenleg mintegy 35 millió embert érint, de a lakosság öregedésével számuk húszévente megduplázódik.
jan. 14
5:00
A szívbetegek frontérzékenysége (WebBeteg)
Hazánkban még mindig előkelő helyet foglalnak el a szív- és érrendszeri betegségek a lakosságot érintő egészségügyi problémák között. A hirtelen halálozásokért elsősorban a szívinfarktus a felelős, de nagy számban következik be haláleset agyi érkatasztrófa, vagy egyéb érrendszeri betegség esetén is.
jan. 14
5:12
Orchidea fajták: árvácskaorchidea (Édenkert)
Az árvácsakorchidea (Miltonia roezlii) név különböző orchidea nemzetségeket jelöl. A Miltoniá-nak sokáig virágzó, törkeny, árvácskához hasonló virágai vannak, melyeket hosszú, ívesen lehajló szárak tartanak - ezért támaszként gyakran szüksége lehet egy karóra - minden hagyma körübelül 3 szíj alakú levelet hoz. Ha szeretnénk, hogy virágba boruljon nagyon ügyelnünk kell a megfelelő páratartalomra!
jan. 14
5:14
Hogyan gyógyít az alma? (Édenkert)
Együnk almát, igyunk almalevet, mert mindkettő előnyösen hat a bélrendszer egészségére. A legújabb kutatások kimutatták, hogy mind az almában található pektin, mind a polifenolokban gazdag almalé összetevői ténylegesen elősegítik a rák elleni védekezést a szervezetben.
jan. 14
5:45
Túlsúly és narancsbőr ellen is hatékony a vízi gimnasztika (Inforádió)
A vízi gimnasztika évek óta töretlen népszerűségnek örvend a mozogni vágyók körében. Sikeréhez nagymértékben hozzájárult az is, hogy a vízi torna olyan panaszok esetén is biztonsággal végezhető, mint az ízületi elváltozások, túlsúly, vagy visszeresség.
jan. 14
6:57
Közlekedni akar? A BKV helyett próbálja a Facebookot! (Inforádió)
Néhány fiatal BKV-pótló néven új "szolgáltatást" indított a Facebook közösségi oldalon, ahol az autósok jelezhetik, ha stopposokat vesznek fel, a gyalogosok pedig azt közölhetik, hogy merre tartanak. Az oldalhoz egy nap alatt több mint 1.800 tag csatlakozott.
jan. 14
7:15
Gyógyító sminkek (HarmoNet)
Nemcsak smink lehetett az a szemfesték, amely Nofretete királynő és más uralkodók híres tekintetéért volt felelős. Francia tudósok arról számoltak be, hogy az igéző pillantásokat biztosító szemfesték valójában egy szembetegség ellen vagy annak megelőzésére szolgált.
jan. 14
7:51
Magyarország napi Harmóniakártyája (2010-01-14) (HarmoNet)
Ma testi és lelki értelemben is megnyugodhatunk és elégedettséget élhetünk át. A nap szimbóluma rendkívül transzcendentális.
jan. 14
7:57
17 pezsdítő tipp laposodó kapcsolatod ellen! (Ezoterikus.hu)
Már több éve együtt élő párok gondja az, hogy a lángoló szerelem elmúlt, helyette megszokás van, és mindketten vágynak valami érdekesebbre, izgatóbbra.
jan. 14
8:09
Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2010-01-14 (HarmoNet)
Ma megbízhatóan dolgozunk, sokat követelünk önmagunktól. Munkatársainkkal is szigorúan viselkedünk, nem tűrjük el a hiányosságokat. Ha hibákra derül fény, akkor kíméletlenül járunk el a többiekkel. Ma a zöldfélék, vitaminok, ásványi anyagok napja van táplálkozásunkban! Megtehetjük, hogy saját kezűleg készítünk értékes zöldségleveket, s ha nem szeretjük a zöldség ízét, akkor keverhetjük…
jan. 14
8:09
A zöldtea véd a tüdőrák ellen? (ma.hu)
A zöldtea ivása bizonyos védelmet nyújthat a tüdőrák ellen tajvani kutatók szerint.
jan. 14
8:11
Heti anyukák és babáik horoszkóp 2010. január 14-től 20-ig (HarmoNet)
Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
jan. 14
8:15
Mesék Félixről (Ezoterikus.hu)
Félix megkülönböztető neve in pincis. Ezt vagy a helyről kapta, ahol nyugszik, vagy az árakról, amikkel halálra kínozták: a pinca ugyanis ár. Ismerd meg történetét.
jan. 14
8:30
A bulizás veszélyei - Erre ügyelj, hogy ne érjen baj! (kamaszpanasz)
Amilyen nagyszerű dolog egy jó társasággal együtt lenni és bulizni egy nagyot, legalább annyira veszélyes is. Bár túl vagyunk a szilveszteren, mégsem árt odafigyelni a bulik veszélyeire. Ez a cikk talán segít, hogy ne csússzon ki a kezünk közül a buli, vagy ha már kicsúszott, tudjuk mit kell tenni.
jan. 14
8:45
Csak óvatosan! Az óvszer is okozhat allergiát! (ma.hu)
Az allergiás kontakt dermatitis gyakran kimutatható azoknál a pácienseknél, akik viszkető, égő és irritáló érzésre panaszkodnak genitális területen.
jan. 14
8:51
Mikor születtél? Legyen olyan az ágyad! (Ezoterikus.hu)
A kínai filozófia szerint nemcsak a hálószoba milyensége, hanem ágyad alakja, a fejtámla formája is kiemelten fontos életünk alakulása során! Válassz megfelelően!
jan. 14
9:03
Hémangi Dévi Dászi: A kerttől a konyháig (HarmoNet)
Eleven, élő receptgyűjteményt, mely a természettől, táplálékaink "otthonától" a saját otthonunkig, a konyhánkig, megterített asztalunkig követi nyomon a főzés folyamatát. ledönti a falakat a nyersanyagok világa és a konyhába kerülő táplálékok között: bevonja a kertet, a kertészkedést is a folyamatba, s ezáltal valóban teljessé, divatos kifejezéssel élve holisztikussá teszi a táplálkozás egészét.
jan. 14
9:03
Egészséges lehet beolvasni a főnöknek (Inforádió)
Jót tesz az egészségünknek, ha megmondjuk főnökeinknek, mit gondolunk róluk - derül ki egy új kutatásból.
jan. 14
9:12
Ezért is előnyös a szoptatás - Kutatás (WebBeteg)
A féléves vagy annál hosszabb ideig tartó szoptatás, még a gazdasági, társadalmi és pszichológiai tényezők figyelembevételével is, hosszú távon is jobb mentális egészséget eredményezett.
jan. 14
9:15
Napi horoszkóp: határozottan a te napod (Borsa)
Napi horoszkóp: határozottan a te napod
jan. 14
9:21
Egy tizenhat éves Spanyolország első transzszexuálisa (Inforádió)
Egy spanyolországi klinika nyilvánosságra hozta: nemrég lánnyá alakítottak át egy 16 éves fiút. Ő a legfiatalabb, akin a mediterrán országban nemátalakító műtétet végeztek.
jan. 14
9:39
Falus Ferenc szerint még nem vagyunk túl a járványon (orientpress)
Ötven százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az év első hetében, mint tavaly év végén - mondta az InfoRádiónak az országos tiszti főorvos. Falus Ferenc hozzátette: eddig 72 halálesetről igazolódott be, hogy azt az új vírus okozta.
jan. 14
9:45
A világ misztikus helyei VI. - Libanon (Ezoterikus.hu)
Baalbeck Libanon északi részén található, igen híres megigéző, kitűnően megőrzött római stílusú templom romjairól. Korábban ez a terület egy virágzó föníciai város volt...
jan. 14
10:15
Nem a szerelemtől, a ragaszkodástól szenvedsz! (HarmoNet)
Szenvedek a szerelemtől - mondja a lány, s én őszintén azt felelem: nem kisanyám, te a ragaszkodástól szenvedsz. Csúnyán néz, de aztán hajlik arra, hogy megértse az összemosódás fogalmát és felismerje a leválás lépcsőit. A feldolgozásban segítünk.
jan. 14
10:15
Újabb áldozatot szedett a H1N1 - meghalt egy nyíregyházi kismama (ma.hu)
Elhunyt egy H1N1 vírussal fertőzött kismama a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban - írta a Szabolcs Online internetes hírportál szerdán este.
jan. 14
10:15
ÁNTSZ: Az év első hetében emelkedett az orvoshoz forduló betegek száma (orientpress)
Az 53. heti mélypont után az év első hetében mérsékelten emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma. A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint a 2010. január 4-10. közötti héten az országban körülbelül 15 600 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, másfélszer többen, mint az előző héten.
jan. 14
10:15
A prosztata betegségei és természetes védelme (WebBeteg)
A torontói egyetemen jó ideje vizsgálják az élelmiszerek és tápanyagok egészségre gyakorolt hatását. A prosztatarák megelőzése céljából is tesztelték már számos élelmiszer védőhatását, hogy még teljesebbé tehessék a betegség terápiáját.
jan. 14
10:17
Ki is hal bele a H1N1 védőoltásba? (ma.hu)
Az emberi gyógyászatban alkalmazott vakcinák, melyek az emberek védelmét szolgálják, veszélyeztetett cápafajok májából kivont anyagokat tartalmaznak.
jan. 14
10:18
Cavalli szerint nincsenek közönséges ruhák (Borsa)
Bár Cavalli úgy véli, hogy közönséges ruhák nincsenek, azért ő azt javasolja, hogy egy nő óvatosan mutassa meg azt, amije van. Mert közönséges nők bizony vannak.
jan. 14
10:33
Ki is hal bele a H1N1 védőoltásba? (Inforádió)
Az emberi gyógyászatban alkalmazott vakcinák veszélyeztetett cápafajok májából kivont anyagokat tartalmaznak. Több millió adag H1N1 elleni védőoltás tartalmaz egy szkvalén nevű összetevőt, melyet cápák májából vonnak ki. Bár a szkvalén-tartalmú vakcinákat az Egyesült Államok területén még nem engedélyezték, máshol, mint például Európában és Kanadában, már piacra dobták őket.
jan. 14
10:33
Nyüzsögnek a baktériumok a szervezetünkben (ma.hu)
A kutatók egyre inkább úgy gondolják, hogy ezek a kórokozók bizonyos szempontból nagyon is fontos szerepet játszanak az egészségünk megőrzésében.
jan. 14
10:42
Óvszerhasználati teszt (kamaszpanasz)
Teszteld velünk, hogy mennyire vagy képben a helyes óvszerhasználattal kapcsolatban!
jan. 14
10:57
Milyen kutya illik hozzád? (Ezoterikus.hu)
Szeretnél egy négylábú társat, de még nem tudod pontosan, hogy melyik fajta illik is hozzád a leginkább? Ne csak a nagysága vagy az ára alapján dönts, inkább...
jan. 14
11:09
Fogyás, mozgás 50 felett is! (HarmoNet)
A vízi gimnasztika évek óta töretlen népszerűségnek örvend a mozogni vágyók körében. Sikeréhez nagymértékben hozzájárult az is, hogy a vízi torna olyan panaszok esetén is biztonsággal végezhető, mint ízületi elváltozások, túlsúly, vagy visszeresség.
jan. 14
11:09
Kihasználta az árvizet a kalandvágyó víziló (Inforádió)
Eltűnt Nikica, a nőstény víziló Montenegró egyik déli falujának állatkertjéből. A park árvíz alá került, a hatalmas állat pedig egyszerűen elúszott.
jan. 14
11:09
Nagyító alatt a gyermekszemüveg (orientpress)
A szülők maguktól nem tudják eldönteni, hogy kell-e gyermeküknek szemüveg. Ezért fontos, hogy teszteltessék gyermekük éleslátását. Fontos lenne, hogy a 2. születésnap környékén minden gyermek átessen egy szemészeti vizsgálaton.
jan. 14
11:15
Mi a kínai állatjegyed? Íme a bölcsességed! (Ezoterikus.hu)
Most egy kicsit másképp közelítjük meg 2010-et, a Tigris évét. A kínai állatjegyeknek kínai mondásokat gyűjtöttünk össze, mely legyen az újév vezérfonala is egyben!
jan. 14
11:27
Nagyon szennyezett Budapest levegője (HVG)
Nagyon magas a szálló por koncentrációja két helyen is a fővárosban, ha ez két napig így marad, elrendelhetik a szmogriadó enyhébb fokozatát – közölte Fehér Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa csütörtökön.
jan. 14
11:27
Szívesen pornózna a diákok többsége (Inforádió)
A brit diákok 60 százaléka vállalna szerepet egy pornófilmben, hogy kifizesse a tandíjat - derül ki egy nagyszabású felmérésből.
jan. 14
11:29
Tizenévesek fizikai állóképessége Európában (HVG)
Tudományos vizsgálatok is bizonyítják azt a mindennapos tapasztalatot, hogy a tizenéves kori állóképesség és testalkat jelzi és jelentősen megszabja felnőttkorban a szív- és érrendszeri betegségek megjelenését.
jan. 14
11:42
Le a csupasz falakkal! (Lakáskultúra)
10 egyszerű és látványos faldekorációs ötlet arra az esetre, ha unjuk már a csupasz fal látványát, vagy éppen fel akarjuk dobni egy sarok, vagy egy komód, egy ágy feletti monoton falfelület hangulatát.
jan. 14
11:45
Kételkednek a csernobili atomrobbanás káros következményeiben (orientpress)
A gyermekek rákbetegségeit gyógyító minszki kórházban (Belorusszia) és Vilnius (Litvánia) sugárvédelemmel foglalkozó kórházában a szakorvosoknak kétségük sincs afelől, hogy olyan rendkívül ritka rákesetekkel, mutációkkal és vérbetegségekkel foglalkoznak, amelyek a 24 évvel ezelőtti csernobili tragédia következményei.
jan. 14
11:45
Mit kezdjünk a rémálmokkal? (astronet.hu)
Egy rossz álom – pláne, ha visszatérő – rémisztő lehet. De ha megtanulunk odafigyelni rájuk, megtudhatjuk, valójában mi is aggaszt...
jan. 14
11:51
Hogyan oltsunk kaktuszt? (Édenkert)
Általában elmondható, hogy az oltott kaktuszok sokkal gyorsabban fejlődnek, többet sarjadnak és gazdagabban virágoznak mint a saját gyökerükön élők. Az oltott növény könnyebben tartható, gyorsabban fejlődik, könnyebben szaporítható a sok fejlődő sarj miatt, hamarabb virágzik, és több magot hoz mint a saját gyökéren élő kaktuszok. Készítsünk új oltványt kaktuszainkból!

Keresés