2010. január 12. kedd

jan. 12
0:12
Hatos ikrek születtek (WebBeteg)
A mama, a 32 éves Carmela Oliva a Nápoly melletti Benevento egyik kórházában szülte meg a hat babát a terhesség 27-ik hetében. Hatos ikrek utoljára 1997-ben születtek Olaszországban.
jan. 12
0:27
Szeretjük-e a helyi hatású fájdalomcsillapítókat? (HáziPatika.com)
Vajon milyen készítményeket használunk, ha ízületi vagy izomfájdalmaink vannak, netán sajog a hátunk, derekunk? Az új vagy a régről ismert márkákban bízunk inkább? Erre ad választ egy pár hónappal ezelőtt végzett kutatás....
jan. 12
0:27
Napi Horoszkóp - 2010.01.12. (Ezoterikus.hu)
Mai napi horoszkópunk könnyed útmutató ahhoz, hogy mit, hogyan érdemes lépni, ha sikert akarunk elérni. Van, akinek kevésbé jó nap a mai, aggodalomra nincs ok.
jan. 12
0:31
Agressziót kiváltó illat (HáziPatika.com)
A Kaliforniai Technológiai Intézet (Caltech ) tudósai egy feromont találtak, mely agresszívvá teszi a legyeket.
jan. 12
0:51
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 12
3:21
H1N1 - Törölték a további oltóanyagrendeléseket (WebBeteg)
A Financial Times hétfői értesülése szerint ebben a helyzetben a brit kormány törölte a további oltóanyag-megrendeléseket a Baxter nevű gyógyszeripari cégnél, és tárgyal a GlaxoSmithKline-nal (GSK) is.
jan. 12
5:12
Mit nevezzünk méznek?- új rendelet született (Édenkert)
Szigorítja a mézre vonatkozó szabályokat az agrárminisztérium. A készülő rendelet pontosan kimondja, hogy mit nevezhetünk méznek, külön felirat garantálja majd a minőséget. A közelmúltban több vizsgálat is bizonyította, hogy különböző módon feljavított, nem valódi méz került a boltokba.
jan. 12
5:14
Kártevők elszaporodása a magyar erdőkben (Édenkert)
A klímaváltozás kedvezőtlen hatásait sajnos már most is érzékelni lehet a magyar erdőkben. Nem véletlen, hogy egyre több fórumon kerül napirendre. Nemrég Gyöngyösön a védekezés lehetőségeiről is tanácskoztak a szakemberek.
jan. 12
5:16
Orchideák: a pillekosbor (Édenkert)
A pillekosbort egy holland botanikus fedezte fel Indonézia legkeletibb szigetcsoportján. Az általa adott botanikai névben - Phalaenopsis - összevonta az éjjeli lepkék görög nevét (phalaina) a megjelenést jelentő ’opsis’ szóval, mert a növény virágai a pillangókra hasonlítanak. Kezdő orchideagyűjtőknek is ajánljuk, mert tőosztással egyszerűen szaporítható: az oldalhajtásokat óvatosan leszedhetjük…
jan. 12
5:18
Ginszeng és csillagánizs - az influenza ellen (Édenkert)
A vakcinák mellett a természetes gyógymódok, gyógynövények is hatékonyan segíthetik a védekezést, köztük a hagyományos kínai orvoslásban több ezer éve használt kínai csillagánizs (Illicium verum), amelynek fő hatóanyaga, a sikimisav az influenza megelőzésére és kezelésére szolgáló gyógyszerek egyik alkotóeleme.
jan. 12
5:20
Bonsai-mindentudó: eligazodás a hazai törpefa-kínálatban (Édenkert)
Katona Ervin az Egyetemi Bonsai Club elnöke, szinte mindent tud az országban lévő törpefákról. Az édenkert.hu a keresletről és kínálatról érdeklődött.
jan. 12
7:21
H1N1: Félni vagy nem félni, ez itt a kérdés (HarmoNet)
A közvéleményt továbbra sem aggasztja jelentősen a sertésinfluenza: sem a betegségtől, sem a járvány hatásaitól nem félnek komolyan. A megbetegedések számának megugrásáról és az egyre gyakoribb halálesetekről szóló hírek hatására azonban egyre többen veszik komolyan az esetleges veszélyt - erre utal a Medián novemberi és decemberi felmérésének eredmény-összehasonlítása.
jan. 12
7:27
H1N1: az oltás ellenére is megbetegedtek egy otthon lakói (HVG)
A védőoltás ellenére számos gyerek betegedett meg az új típusú influenzában egy bakonyoszlopi nevelőotthonban - olvasható a keddi Népszabadságban.
jan. 12
7:33
A középfülgyulladás (WebBeteg)
A középfülgyulladás általában felső légúti fertőzések, megfázások után alakul ki. A betegség gyanúja esetén mindenképpen keressék fel gyermekorvosukat illetve kérjék fül-orr-gégész szakorvos segítségét!
jan. 12
7:57
Elhagyott a férfi? Megmondjuk miért! (Ezoterikus.hu)
Miért hagyják el a férfiak jelentősebb együttélés után egy fiatalabb nő kedvéért életük párját, avagy miért keresik a fiatal hölgyek érett férfiak társaságát?
jan. 12
8:06
Étkezési tanácsok PCOS betegeknek (kamaszpanasz)
Egy kiegyensúlyozott diéta lehet a kulcs az egészséges életmódhoz azoknak a fiatal nőknek, akik PCOS-ben szenvednek.
jan. 12
8:15
Keddi HarmoNet horoszkóp 2010-01-12 (HarmoNet)
Ma türelmetlenebbek leszünk, nehezebben mennek az aprólékos feladatok. Meg vagyunk győződve arról, hogy kizárólag nekünk lehet igazunk, így könnyen keveredünk vitába. Sajnos erőszakosan akarjuk meggyőzni egymást. Ma fogyasszunk több gyümölcsöt, rendkívül jót tesz szervezetünknek! Akik hajlamosak a savasodásra, bánjanak kicsit óvatosabban a gyümölccsel, éppen a savtartalma miatt. Jó ötlet, ha…
jan. 12
8:17
Heti általános horoszkóp 2010. január 12-től 18-ig (HarmoNet)
Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
jan. 12
8:21
Ahol a légszennyezettség katasztrofális (Inforádió)
Hongkong utcáin átlagosan minden nyolcadik napon olyan magas a légszennyezettség, hogy az már veszélyes az emberi szervezetre - derül ki egy, a kormány által megrendelt vizsgálatból.
jan. 12
8:33
Feng Shui a konyhádban! (Ezoterikus.hu)
A konyhát Kínában a gazdagság szimbólumának tekintik, ezért elrendezését, bútorzatát igen komoly és alapos körültekintéssel tervezik meg, - mind a mai napig!
jan. 12
8:51
Amilyen a kezed színe, olyan vagy! (Ezoterikus.hu)
Kezed a jellemed! A tenyérjóslásban a bőr színe és finomsága is a megvizsgálandó jegyekhez tartozik, mert számot ad az ember temperamentumáról és egészségéről.
jan. 12
8:57
Semmitmondónak tartja az Avatárt a Vatikán (Inforádió)
Semmitmondó és túlságosan szentimentális filmet forgattak - ezt rója fel a Vatikán hivatalos lapja az Avatár című film készítőinek.
jan. 12
8:57
Nem elég hatásos az oltás? (orientpress)
Lapértesülés szerint, annak ellenére, hogy megkapták a védőoltást, tömegesen betegedtek meg egy bakonyoszlopi nevelőotthonban élő gyerekek. Palicsek Zoltán háziorvos szerint ÁNTSZ-vizsgálat is igazolta a H1N1-járványt, a hatóság viszont állítja: még nem fejezték be a vizsgálatot.
jan. 12
8:57
Tíz év múlva 24 millió kínai férfi keresheti majd hiába élete párját (ma.hu)
Tíz éven belül 24 millióra nőhet azoknak a férfiaknak a száma, akik hiába keresnek maguknak társat - állapították meg kínai kutatók az okokat és a problémára a megoldást keresve.
jan. 12
9:09
Magyarország napi Harmóniakártyája (2010-01-12) (HarmoNet)
Hűség, tisztesség, kitartás jellemzi napunkat. Minden, ami érték egy kihívásban. Nehéz nap, de elégedett megnyugvással zárul.
jan. 12
9:11
Córesznapi vigasságok: nullforintos örömök válság idején (HarmoNet)
A január pénzügyileg talán a legneccesebb hónap. Az esetleges decemberi jutalmakat most vonják le (ég áldja meg az APEH-et!), tehát nem meglepő a tízezer forintos januári bér...
jan. 12
9:15
Csak óvatosan a füstölt élelmiszerekkel! (Inforádió)
Káros lehet a szervezetre a füstölt sajt, füstölt hús vagy más, ilyen eljárással előállított élelmiszer - figyelmeztet az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság.
jan. 12
9:15
Ívóvíz-ágazati konferencia (orientpress)
Immár negyedik alkalommal, 2010. január 26-27-én szervezi meg a szakma már hagyományosnak számító ivóvíz-ágazati fórumát, az Ivóvíz-ágazati konferenciát a Fővárosi Vízművek Zrt. és a Magyar Víziközmű Szövetség.
jan. 12
9:17
Átadták a veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Központot (orientpress)
2010. január 11-én ünnepélyes keretek között került sor a felújított veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ átadására. A Családsegítő Központ- Gyermekjóléti Szolgálat és Gyermekjóléti Központ fejlesztés (KDOP-5.2.2/A-2008-0001) projekt II. ütemének keretében az elnyert 33 millió forint uniós támogatás felhasználásával valósult meg az 1980-ban épült főépület, a melléképület és a kert…
jan. 12
9:18
Napi horoszkóp: nehéz napok várnak rád (Borsa)
Napi horoszkóp: nehéz napok várnak rád
jan. 12
9:27
5 oltári tévhit a szexszel kapcsolatban! (Ezoterikus.hu)
Bűntudat, frusztráció, elfojtás... Talán neked is volt már részed hasonlóban, amikor ágyba bújtál valakivel. Ezek hibás berögzöttségek, ideje, hogy változtassunk rajtuk!
jan. 12
9:39
H1N1 - A védőoltás ellenére sok gyerek lett beteg (WebBeteg)
Az orvos beszámolt arról, hogy az ÁNTSZ munkatársai által levett három mintából a vírusteszt igazolta a H1N1-vírus jelenlétét, és a szakma szabályai szerint a gyerekek azonnal vírusellenes gyógyszert kaptak.
jan. 12
9:41
Reggel nagyobb valószínűséggel halnak meg a betegek (WebBeteg)
Szívgyógyászok megfigyelték, hogy főleg azok a betegek halnak meg gyakrabban, akik a reggeli műszak során szorulnak sürgősségi ellátásra.
jan. 12
9:45
Földvásárlás állami támogatással 2013 végéig (Édenkert)
Hozzájárultak az EU-országok mezőgazdasági miniszterei ahhoz, hogy Magyarország - más tagországokkal együtt - 2013. december 31-ig meghosszabbítsa a földvásárlás állami támogatásának lehetőségét, ami ez év december 31-én megszűnt volna.
jan. 12
9:51
Miért reagálnak a fényre rosszul a migrénben szenvedők? (orientpress)
A fény súlyosbítja a migrénesek fájdalmait. Amerikai szakemberek felfedezték, miért jelentkezik ez a kínzó jelenség.
jan. 12
10:00
Anna Wintour ígérete (Borsa)
Az amerikai Vogue ezentúl teltebb alkatú modelleket is szerepeltet majd. Egy Lara Stone címlappal kezdték, a januári számban.
jan. 12
10:03
Gyógyító növények prosztatabántalmakra (HarmoNet)
A férfiak jelentős részének tudomása van a prosztatája létezéséről, ugyanis számtalan kellemetlen tünet okozója lehet ez a szerv. Amíg jól működik, jelenléte teljesen észrevétlen marad. Fontos tehát, hogy megóvjuk egészségét tudatos életvitellel, intimtornával és akár a táplálkozással is.
jan. 12
10:03
A méhnyakrák 5 tünete, 6 kockázati tényezője! (Ezoterikus.hu)
Méhnyakráknak nevezzük a méhnyak hámeredetű rosszindulatú daganatát. A betegség gyakoriságát tekintve Magyarországon évente 2-3000 új megbetegedéssel számolhatunk.
jan. 12
10:06
A 2010-es év kombájnja (Édenkert)
A németországi Hannoverben minden második év végén megrendezik a világ egyik legjelentősebb agráripari seregszemléjét, az Agritechnica kiállítást. „Az év gépe” címmel jutalmazzák a legfontosabb fejlesztéseket bemutató kiállítókat. „Az év gépe – 2010” minősítésért 14 kategóriában versengtek a cégek, termékek.
jan. 12
10:21
Központi kérdés: az asztal (Lakáskultúra)
A korszerű lakberendezés nélkülözhetetlen darabjai a különféle, kisebb méretű, több célra is használható, könnyen mobilizálható, összecsukható, lehajtható, kihúzható asztalkák.
jan. 12
10:27
Mi a közös a tökmagban és a házaséletben? (Inforádió)
A férfiak jelentős részének tudomása van a prosztatája létezéséről, ugyanis számtalan kellemetlen tünet okozója lehet ez a szerv. Amíg jól működik, jelenléte teljesen észrevétlen marad. Fontos tehát, hogy megóvjuk egészségét tudatos életvitellel, intim tornával és akár a táplálkozással is.
jan. 12
10:27
Ikrek születtek két évvel az apa halála után (orientpress)
Egy asszony két ikerbabának adott életet azután, hogy lombik bébi kezelést hajtottak rajta végre, felhasználva rákban elhunyt néhai férje lefagyasztott spermáját. A BBC News híradása szerint Kelly Bowen elhunyt férje spermájának köszönhetően szülhette meg ikreit, egy kislányt és egy kisfiút. A férj, Gavin 2008 áprilisában hunyt el, 22 évesen, két nappal esküvőjük után.
jan. 12
10:29
Nem oltatják magukat a szerbek (orientpress)
A szerb lakosság alig másfél százaléka oltatta csak be magát az új típusú influenza ellen - kormányuk felére csökkentené a megrendelt vakcinamennyiséget.
jan. 12
10:45
Újabb melaminbotrány Kínában (orientpress)
Egy évvel a kínai szennyezett tej ügye után három tejipari vezetőnek kell bíróság elé állnia, miután felmerült a gyanú, hogy folytatódik a melamin vegyülettel mérgezett folyadék további piaci értékesítése.
jan. 12
10:57
Mi a sorsszámod? Karmikus feladataid 2010-ben! (Ezoterikus.hu)
Sorsszámod és karmikus feladataid szigorúan összefüggenek. Mit nem teszel jól? Hol és min kellene változtatnod 2010-ben, hogy életedet megfelelőbb mederbe tereld?
jan. 12
11:03
A lógó has csak a disznóknál szexi (ma.hu)
Egy új felmérés adatai szerint azok a nők kevésbé tartják magukat vonzónak, akiknek lóg a hasa.
jan. 12
11:03
Vizeletvizsgálat a veszélyes horkolás megállapítására (orientpress)
Az University of Chicago tudósai szerint a vizelet vizsgálata segítséget nyújthat az ártalmas és ártalmatlan horkolás megkülönböztetéséhez. A kutatók 90 olyan gyermeket vizsgáltak meg, akiket alvás közbeni légzési problémáik miatt utaltak be klinikára. A megállapított adatok szerint a gyermekek mintegy 12 százaléka horkol.
jan. 12
11:03
Így viseljük a szakadt farmereket ízlésesen (Borsa)
A szakadt farmer már tavaly is divatos volt, ám idén még szakadtabb darabokkal találkozhatunk. Íme néhány tipp, hogy ne egy lecsúszott rocksztárra hasonlíts.
jan. 12
11:21
Gyakorlatok derékfájás ellen (orientpress)
Szinte nincs olyan ember, aki életében legalább egyszer ne élné át a derékfájás gyötrelmeit. Minden pillanatban a magyar népesség 4-5 százaléka - mintegy félmillió ember - szenved derékfájdalomtól.
jan. 12
11:23
Hogyan tanul meg a gyerek menni? (orientpress)
A járás-tanulás mindennek nevezhető csak nem gyerekjátéknak. A született reflextől a tudatos járásig hosszú az út.

Keresés