2010. január 16. szombat

jan. 16
0:03
Nem fogadják a donorszerveket a kórházak (WebBeteg)
Hiába ajánlotta fel több alkalommal is a balassagyarmati kórház agyhalott betegek transzplantációra alkalmas szerveit, azokat sok esetben nem fogadták - írja a Nógrád Megyei Hírlap.
jan. 16
1:12
Életmentő információk síelni készülőknek (HáziPatika)
Szerencsére a téli sportolás egyre nagyobb népszerűségnek örvend, az első havas napok beköszöntével egyre többen keresik fel a szomszédos országok síterepeit. Vajon milyen veszélyek leselkednek ránk? És vajon tudjuk-e kezelni...
jan. 16
3:12
Óvatosan a paracetamollal! (WebBeteg)
Asztma, allergiás nátha, bőrkiütés - egy új tanulmány szerint a paracetamoltartalmú gyógykészítmények 46 százalékkal is növelhetik az asztma kialakulását gyermekeknél. Az orvosok óvatosságra, körültekintésre intenek a mindennapos hatóanyag használatával kapcsolatban.
jan. 16
3:57
Mennyire szereted a tested? (Blikk)
A hölgyek jelentős része nincs kibékülve az alakjával Most letesztelheti, ön vajon szépnek találja-e magát
jan. 16
5:18
A sport és a vérnyomás (WebBeteg)
Fizikai terhelés közben a szimpatikus idegrendszer maximális aktivitása szükséges, és amikor az edzés vagy a verseny befejeződik, a szimpatikus túlsúly hirtelen eltűnik.
jan. 16
7:24
Gyerek a televizió előtt - Jótanácsok szülőknek (WebBeteg)
„A gyerekek életük legfontosabb szféráiban magukra hagyottak, a sebek, amelyeket elsősorban a családi élet és az iskola kudarcai ütnek, kezeletlenül szorongásokká, indulatokká mérgesednek és ez a lelkiállapot fogékonnyá tesz a képernyőről áradó durva erőszakra, a könyörtelen agresszivitásra”- olvashatjuk Ranschburg Jenő: Szemben a képernyővel c. tanulmányában.
jan. 16
8:45
Óvakodj a celebtől! Lehet, hogy butaságokat beszél (Infostart)
Tudja, mi a közös Megan Foxban és Cindy Crawfordban? Mindketten azt vallják, hogy az ecet segít nekik vékonynak maradni. A legtöbb sztárnak megvan a saját szépségápolási tippje, amelyet előszeretettel oszt meg a nagyérdeművel, de ezeket nem árt józanul fogadni. A szakemberek ugyanis gyakran a fejüket fogják a hajmeresztő ötletektől.
jan. 16
10:15
A magyarok úgy szeretik a párjukat, amilyen (kövér) (Infostart)
Egy nemzetközi kutatás eredményei szerint kevéssé foglalkoztatja a cseheket a testsúlyuk, így nem különösebben zavarja őket az sem, ha itt-ott egy kis plusz kiló is van rajtuk. Annak ellenére vélekednek így, hogy szakértői becslések szerint a helyiek ötöde elhízott, több mint fele pedig túlsúlyos. A 16 ország 16 ezer lakosának véleményét kérdező felmérés szerint a finnek azok, akik a leginkább…
jan. 16
11:36
Fogágy- és fog körüli betegségek (WebBeteg)
A fogakat támasztó és rögzítő szövetek betegségei megfelelő kezelés nélkül a fogak meglazulását, elvesztését okozhatják. Sajnos felismerésükkor általában már idült betegségek, ugyanis a fogak körüli szövet fertőződésekor sajnos még nem jelentkezünk a fogorvosnál.
jan. 16
12:39
Vesemedencerák (WebBeteg)
A vesemedence daganata a vesekelyheket, vesemedencét bélelő hámból indul ki. Okaként elsősorban a dohányzás, kávéfogyasztás, krónikus bakteriális infekciók, krónikus vesemedencekövesség szerepe valószínűsíthető.
jan. 16
14:27
3 szuper étel a felesleges kilók ellen (NLC)
A fogyás tuti módszere nem az, ha egyszerűen kevesebbet eszel. Azt is okosan kell kiválasztanod, mi kerüljön a tányérodra. Ez a három étel például minden nap legyen ott az asztalodon.
jan. 16
16:33
Dermesztő hangon szólnak a jéghangszerek (Infostart)
Jéghangszerek "dermesztő" dallamát élvezhetik a zenerajongók az Ice Music Fesztivál keretében, amelyet január végén rendeznek Geilo norvégiai síparadicsomban.
jan. 16
18:21
A macskabarátok neurotikusabbak, a kutyások lelkiismeretesebbek (Infostart)
Valódi különbség van a kutyások és a macskás emberek között - állítják a Texasi Egyetem pszichológusai.
jan. 16
18:57
A debreceni különleges mentők is kutatnak majd Haitin (WebBeteg)
A Magyar Köztársaság hivatalos mentőcsapata is napokon belül útrakel Haitire, csütörtök délben indulnak New York-on keresztül.
jan. 16
19:33
Angolóra a lengyel "anyanyelvű" kutyának (Infostart)
Bonyodalmat okozott egy kutya egy nagy-britanniai állatotthonban, az állatnak ugyanis hiába mondtak vezényszavakat, nem reagált azokra. Nem kis fejtörést okozott a probléma, mire kiderült: a kutya lengyelül ért.
jan. 16
20:09
Több liter vért veszít - naponta! (Infostart)
Egy indiai lány testének különböző részéből rejtélyes okból szivárog a vér. Az orvosok tanácstalanok, mert semmiféle sérülés nem található a bőrén.
jan. 16
20:45
Az ötös lottó 2. heti nyerőszámai (Infostart)
Az ötös lottó 2. heti nyerőszámai a következőek: 25, 35, 42, 57, 87
jan. 16
21:03
Inkontinencia: 10+1 kérdés az orvostól (WebBeteg)
Összegyűjtöttünk néhány kérdést az inkontinenciával kapcsolatban, melyeket érdemes feltennie kezelőorvosának.

Keresés