2010. január 16. szombat

jan. 16
4:33
Cigánynak szólt? "Bombát kellene dobni az ilyenekre" (168 Óra Online)
"Lakossági megkeresés" miatt tartott közbiztonsági témájú fórumot a Jobbik Győrszemerén – számolt be a .
jan. 16
5:21
Brutális szankció a TV2 sittes sztárjai miatt (ATV)
„A csatorna 68 alkalommal sértette meg a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény egyik rendelkezését.”
jan. 16
5:27
Átlag 9 ezret kapnak vissza a távhő-számlából (168 Óra Online)
Átlagban kilencezer forintot kapnak vissza háztartásonként januárban Kazincbarcikán a távhővel fűtött lakásokban élők. A 2009. szeptemberi 20 százalékos távhő árcsökkentés után ez egy újabb kedvező hír a fogyasztók számára – közölte az Önkormányzati Sajtószolgálat.
jan. 16
5:45
Ma újra tárgyalóasztalhoz ülnek a felek - Hétfőre tüntetést szerveznek a munkát beszüntetők (Népszava)
Továbbra sincs megállapodás a cégvezetés és a kedd óta sztrájkot tartó szakszervezetek között, így ma is folytatódik a BKV-sok munkabeszüntetése. A tegnapi két sikertelen forduló után a sztrájktárgyalásokat felfüggesztették, és ma a kollektív szerződésről az összes szakszervezettel egyeztetnek. A munkabeszüntetésben részt nem vevők, úgy tudjuk, hajlanának a kompromisszumra, a sztrájkolók viszont…
jan. 16
5:47
Gyerekek, akik maguk kérik állami gondozásba vételüket - Évente 10-15 kiskorú fordul védelemért a szolgálathoz (Népszava)
Mindig megrendítő, ha egy gyermeket ki kell emelni családjából. Még megrendítőbb, ha a gyerek maga kéri: helyezzék intézetbe. Szerencsére nem tömeges jelenségről van szó, a fővárosban évente 10-15 kiskorú kér menedéket a gyermekvédelemnél. A kérelmek hátterében sosem egy ok áll. A klasszikus okok – a szülők brutalitása, alkoholizálása – mellé olyan társadalmi problémák társulnak, mint a…
jan. 16
5:49
A Fidesz újabb ötlete: negyven év munka után korhatár nélkül nyugdíjba mehetnek a nők (Népszava)
Ha kormányra kerülnek, negyven év szolgálati idő után, életkortól függetlenül, minden nő nyugdíjba mehet – ez a Fidesz legújabb ötlete. Így lennének olyanok, akik már 54 évesen befejezhetik a munkát. Igaz, ez a férfiakra súlyos hatással lenne, ők 70 éves korukig dolgozhatnának, azért, hogy a kieső járadékterhet pótolják. A legújabb javaslattal más baj is van: az unió tagjaiként Magyarország…
jan. 16
6:21
"Navracsics Tibor egy bődületes ígérettel készült mára" (Népszava)
A Fidesz elnöksége garantálja, hogy - a párt kormányra kerülése esetén - negyven évnyi szolgálati idő után, életkortól függetlenül, minden nő nyugdíjba mehet - jelentette be Navracsics Tibor pénteken Budapesten. Az MSZP szerint viszont a Fidesz csak rendkívül alacsony nyugdíjjal engedné negyven év munka után a nőket nyugdíjba. Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára az…
jan. 16
6:33
Így lett hétköznapi gyakorlat az elvont fogalomból (teol)
Elvont fogalomból lassan már a mindennapjaink megszokott része lett a szelektív hulladékgyűjtés. Egyre többen élnek a lehetőséggel, hogy ezzel is tegyenek valamit a környezetükért, bár olyan is akad, aki megrongálja a konténert.
jan. 16
6:33
Kétmillió ember terhei csökkentek + videó (ATV)
Az adókulcs változása miatt lényegesen kisebb lesz a fűtésszámla.
jan. 16
6:57
Dráma! Lélegeztetőgépen az egyhónapos magzat (168 Óra Online)
Magyarázatot vár a Jósa András kórháztól az a nyíregyházi férfi, akinek várandós felesége szerdán belehalt az újinfluenza miatt kialakult súlyos tüdőgyulladásba – írta a .
jan. 16
7:15
Ha kiesik a parlamentből, tudja-e törleszteni hitelét az SZDSZ? (Népszava)
Háromszázmillió forintos hitelt vett fel tavaly az SZDSZ, de nem gondoltak bele, hogy ha kiesnek a parlamentből, aligha tudják visszafizetni - írja a szombati Blikk.
jan. 16
7:27
Kapcsolatot ápol az alapítvány új elnöke (teol)
Horváthné Szűcs Marianna személyében új ügyvezetője van az ESZI Intézményfenntartó és Működtető Alapítványnak.
jan. 16
7:45
Alkoholmámorba menekült a családi tragédia után a magyar megasztár (ATV)
Nehéz időszakot élt át, de most már csak a zenével foglalkozik.
jan. 16
7:51
Roma pénzek nyomában az ügyészek (Népszava)
A Magyar Nemzet szerint feltehetően újabb kétes ügyei lepleződnek le Kolompár Orbánnak, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ), az MCF Roma Összefogás Párt és egy kiskunmajsai civil szervezet elnökének.
jan. 16
8:09
Sztrájk - Kocsis István szerint mindent megadtak, amit adhattak (Népszava)
A BKV vezérigazgatója szerint minden, fedezet nélküli vállalás kalandorság, amely a csőd felé sodorja a vállalatot. Kocsis István a Budapestet ötödik napja megbénító sztrájk kapcsán a Népszabadságnak adott interjúban azt mondta: mindent megadtunk, amit adhattunk.
jan. 16
8:21
Halottakból emelt torlaszokat az elkeseredett lakosság Haitin + videó (ATV)
Így akarják felhívni a figyelmet arra, hogy az ígért segítség nem érkezett meg.
jan. 16
8:39
Százmilliókért vesz helikoptereket a HM? (ma.hu)
Három könnyű helikopter beszerzésére nyert el pályázatot a Honvédelmi Minisztériumtól csaknem 240 millió forint értékben a Combat Kereskedelmi Kft.
jan. 16
8:45
Bea, szombat szépe (szon)
Bea szerint a fogadalmak azért vannak hogy megszegjük őket!
jan. 16
8:57
Csökkentett üzemmódban a BKV szombaton (HVG)
Három villamosvonalon és 27 buszvonalon indult meg a közlekedés szombat reggel - közölte a BKV az MTI-vel.
jan. 16
8:59
Kocsis a szakszervezetek helyében gyorsan aláírna (HVG)
A BKV vezérigazgatója szerint minden, fedezet nélküli vállalás kalandorság, amely a csőd felé sodorja a vállalatot. Kocsis István a Budapestet ötödik napja megbénító sztrájk kapcsán a Népszabadságnak adott interjúban azt mondta: mindent megadtunk, amit adhattunk.
jan. 16
9:01
Már harmincöt vonalon közlekednek a BKV-buszok (HVG)
Harmincötre nőtt azon buszvonalaknak a száma, amelyeken elindultak a járatok szombat reggel, a BKV-sztrájk ötödik napján - közölte a BKV az MTI-vel. Emellett három villamosvonalon is megindult a közlekedés.
jan. 16
9:03
"Így nem folytatható tovább a baloldali politizálás" (Népszava)
Így nem folytatható tovább a baloldali politizálás, mindegy, hogy ki nyeri a tavaszi választást, de vissza kell térni a szolidaritás értékeihez, valamint a kapitalizmus kritikájához – fogalmazott a 20 év után címmel megrendezett nemzetközi konferencián Földes György. A Politikatörténeti Intézet (PTI) főigazgatója szerint, ha mindez megtörténik, újra­kezdődhet a párbeszéd baloldali politikusok és…
jan. 16
9:03
Hétvégi rendezvények Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében (szon)
Nézze meg, hová érdemes mennie Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ha kikapcsolódásra vágyik!
jan. 16
9:15
A csőd felé vezető út: Kocsis István szerint mindent megadtak, amit megadhattak (ma.hu)
A BKV vezérigazgatója szerint minden, fedezet nélküli vállalás kalandorság, amely a csőd felé sodorja a vállalatot. Kocsis István a Budapestet ötödik napja megbénító sztrájk kapcsán a Népszabadságnak adott interjúban azt mondta: mindent megadtunk, amit adhattunk.
jan. 16
9:15
Figyelem! Mától már nem telefonálhat úgy mint eddig (ATV)
Még sokan vannak, akik nem írták át az előhívó számokat a telefonjukban.
jan. 16
9:17
Kigyulladt egy lakás a XXI. kerületben (ma.hu)
Kigyulladt egy lakás Budapesten a XXI. kerületben, az épületből összesen négy embert kimenekítettek a tűzoltók - közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője az MTI-vel.
jan. 16
9:17
Egyetlen lövés végzett a taxissal, nem tudják mi történt (ATV)
Tanú egyelőre nem jelentkezett a hamburgi esettel kapcsolatban.
jan. 16
9:19
Borzalmas: árokba borult az autó, ketten bennégtek (ma.hu)
Ketten bennégtek egy autóban, miután árokba borultak pénteken késő este az 51-es főút Kiskunlacháza és Majosháza közötti szakaszán - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
jan. 16
9:21
Így jár Magyarországon, aki tanárt ver! (168 Óra Online)
A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 21 éves férfivel szemben, aki január 13-án a délelőtti órákban egy abaújkéri iskola udvarán hangoskodott és a felszólítás ellenére sem hagyott fel megbotránkoztató viselkedésével – tudta meg a .
jan. 16
9:21
Hódít a dízel már az itthoni kutakon is - Népszava (boon)
Továbbcsökkent a benzinfogyasztás az országban - írja a Népszava. Wilde György, a Magyar Ásványolaj Szövetség fõtitkára a lapnak elmondta, hogy napjainkban kevesebb benzin fogy a benzinkutaknál, mint 1989-ben.
jan. 16
9:23
BKV-információk a busz- illetve a villamos-járatokról (boon)
A BKV Zrt. közlése szerint a 8-as, a 11-es, a 20E, a 25-ös, a 31-es, az 57-es, a 88-as, a 114-es, a 123A, a136E, a 150-es, a 159 a 194-es, a 196A autóbuszok teljes vonalon közlekednek, a vasárnapi menetrend szerint.
jan. 16
9:33
Ketten égtek bent egy árokba borult autóban (HVG)
Ketten bennégtek egy autóban, miután árokba borultak pénteken késő este az 51-es főút Kiskunlacháza és Majosháza közötti szakaszán - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
jan. 16
9:33
Kedvet kaptak az újságszerkesztéshez a diákok (teol)
Az idei tanévtől a médiaszakkörre járók iskolaújságot szerkesztenek a Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény (BONI), Széchenyi István Tagintézményében.
jan. 16
9:35
Salvador Dali és a radioaktív hulladék (teol)
Salvador Dalitól kezdve a a magyarság történetén keresztül az indián kultúráig számos témáról hallhattak a tengelici népfőiskola hallgatói.
jan. 16
9:39
GYORSHÍR: Startolt a Budapest-Bamako Rali (boon)
Elindult a Budapest-Bamako Rali mezõnye. Az autók a Hõsök terérõl indultak szombaton kora délelõtt.
jan. 16
9:41
Meggyújtotta diáktársa haját a szikszói fiú (boon)
Szikszó - Nyomozás indult egy nyolcadik osztályos szikszói fú ellen, mert tanárát megfenyegette és egy diáklány haját meggyújtotta. Súlyos sérülés szerencsére nem történt.
jan. 16
10:09
Kapubejárónak ütközött az autó, meghalt az utas (HVG)
Egy ember meghalt, amikor kapubejárónak ütközött egy kisteherautó szombat reggel a 63-as út 69-es kilométerszelvénye közelében, Sárkeresztúr belterületén - közölte a rendőrség.
jan. 16
10:09
Elképesztő vallomás a BKV-sztrájkról! A vécében verték a sofőrt! (ATV)
Megfélemlítéssel kényszerítik sztrájkra a buszsofőröket - erről vallott videóinterjúnkban egy BKV-sofőr. Az eldurvult állapotokért a "légyfogókat" teszi felelőssé, akik folyamatosan arról faggatják a sofőröket, hogy mennek-e, vagy sem.
jan. 16
10:16
Ezt ígéri a BKV a melósoknak (168 Óra Online)
A BKV vezetése a péntek délutáni tárgyaláson folytatta a sztrájkbizottság képviselőivel az egyeztetés. A közlekedési vállalat menedzsmentje egy újabb, előnyösebb ajánlattal érkezett a megbeszélésre – olvasható a cég közleményében.
jan. 16
10:27
Hétvégén is BKV-sztrájk (frissítve) (orientpress)
Különös változások valószínűleg nem lesznek a BKV-sztrájk kapcsán szombaton és vasárnap. Csak az elmúlt néhány napban 'megszokott' vonalakon tudunk közlekedni tömegközlekedéssel. Szombaton sem született megállapodás a felek között.
jan. 16
10:27
Mesterházy: víziók ütköznek a választásokon (HVG)
A tavaszi országgyűlési választásokon víziók ütköznek majd, a voksolás tétje, hogy a felelősen gondolkodók és gazdálkodók, vagy a felelőtlenek és a populisták kerülnek-e többségbe - jelentette ki Mesterházy Attila egy politikai fórumon pénteken Nyíregyházán.
jan. 16
10:27
Kulcsjátékosait kénytelen nélkülözni a Dombóvár KC (teol)
A Dombóvár KC a Kecskeméttel, az Atomerőmű SE a Salgótarjánnal játszik a férfi NB I első „tavaszi” fordulójában szombaton. Előbbi otthon, utóbbi idegenben. Mindkét meccs 18 órakor kezdődik.
jan. 16
10:27
Durvul a kampány Ukrajnában (ATV)
Az új elnökre komoly kihívások várnak majd.
jan. 16
10:33
A Fidesz "csak" negyven évig dolgoztatná a nőket - lapszemle (Inforádió)
A Népszabadság a Fidesz nyugdíjpolitikájáról ír. Iván László, a legnagyobb ellenzéki párt nyugdíjas tagozatának elnöke arról beszélt, hogy Fidesz "kivégezte a svédcsavart", és a nőknek negyven év szolgálati idő után teljes nyugdíjat adna. Iván László a sajtóban erről megjelent írásokat hamisításoknak, torzításoknak nevezte.
jan. 16
10:33
Az országban decentralizációra van szükség (fidesz)
Debrecennek készülnie kell az ország érdemi decentralizációjára - jelentette ki Kósa Lajos polgármester pénteken, mintegy háromszáz résztvevő előtt tartott tájékoztatóján.
jan. 16
10:33
Startolt a Budapest-Bamako Rali (boon)
Elindult a Budapest-Bamako Rali mezõnye. Az autók a Hõsök terérõl indultak szombaton kora délelõtt.
jan. 16
10:35
EKF: színes programok a Ruhr-vidéken (fidesz)
Változás a kultúrán keresztül a mottója a Ruhr-vidék színes programsorozatának, amelyet a régió Európa Kulturális Fővárosaként valósít meg 2010-ben.
jan. 16
10:37
Az MSZP-kormány a felelős a munkanélküliség növekedéséért (fidesz)
Az MSZP-kormány a felelős a munkanélküliség növekedéséért, hiszen a szocialisták alkalmatlan intézkedéseikkel rendre félrekezelik a válságot - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője szombaton az MTI-vel.
jan. 16
10:39
Félmilliárd a nem létező "szellőző cipőkre" - ettől nem lesz több munkahely! (fidesz)
jan. 16
10:41
EKF: ikonkiállítás nyílik Pécsett (fidesz)
A szliveni Képzőművészeti Galéria Keresztény művészet című gyűjteményéből nyílik kiállítás január 22-én Pécsett a Cella Septichorában; a bolgár tárlat zömében 17-18. századi ikonokat, metszeteket, rajzokat, egyházi tárgyakat, kőplasztikákat és fafaragásokat tartalmaz.

Keresés