2010. január 8. péntek

jan. 8
4:30
Szegeden ölt a H1N1 (168 Óra Online)
Súlyos alapbetegségű és újinfluenza-vírussal is fertőzött nő hunyt el szerdán a Szegedi Tudományegyetem belgyógyászati klinikáján – tudta meg a delmagyar.hu.
jan. 8
5:15
Autósok vigyázat! Szélesítik a „halálszakaszt” + videó (ATV)
A már felújított szakaszok sokkal biztonságosabbak, mint a régiek.
jan. 8
5:17
„Minden fantasztikus!” A magyar sztár legyőzte a félelmetes kórt (ATV)
Nem ijedt meg, inkább küzdött a betegség ellen.
jan. 8
5:24
Fájdalmas! Súlyosabbak Hajdu Péter sérülései, mint gondolták (168 Óra Online)
Csütörtök délelőtt megműtötték Hajdu Péter vállát a tatabányai Szent Borbála Kórházban – tudta meg a kemma.hu.
jan. 8
5:33
Kampány: Gyurcsány Ferenc feladata lesz, hogy felrázza a vidéki szocialistákat (Alternatív Energia)
Szokatlanul rövid lesz a parlamenti választási kampány az idén. Erre készülnek a szocialisták, Orbán Viktor pedig nemrég azt mondta, az EP-választásból megtanulták, hogy számukra a rövid és intenzív korteskedés a leginkább testhezálló. Elemzők szerint azonban mindennek az lehet az oka, hogy a pártok lefutottnak tekintik a meccset, s a legfőbb kérdés, lesz-e kétharmada a következő parlamentben a…
jan. 8
5:35
"Semjén Zsolt jobban tenné, ha nem beszélne vagy legalább megfontolná szavait, mielőtt nyilatkozik" (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc amortizálása politikai feladat volt, mely százszázalékosan sikerült – mondta Semjén Zsolt a Magyar Narancsban megjelent interjújában. A KDNP elnöke elismerte, Navracsics Tiborral együtt „gladiátorként” vigyáztak a parlamentben, hogy a volt kormányfő ne tudjon megmérkőzni Orbán Viktorral. Lapunknak nyilatkozó politológusok szerint abszurd, hogy az ellenzék így fogja föl a…
jan. 8
5:51
Sólyom munkássága: túlbuzgóságról van szó? (Alternatív Energia)
Túlbuzgóságról van szó, vagy csak az alkotmányt jól ismerő államfő vigyázó tekintetéről? Sólyom László hivatalba lépése óta eddig 14 alkalommal fordult az Alkotmánybírósághoz (Ab) – legutóbb éppen a hét elején –, illetve 26-szor küldte vissza a parlamentbe az általa politikailag kifogásolt, de a Ház által korábban már elfogadott jogszabályokat. Az Alkotmánybíróság eddig ahányszor csak állást…
jan. 8
5:53
A Fidesz nyugdíjrendszerének tervei: 70 évesen is dolgozni fogunk (Alternatív Energia)
Akár 70 éves korukig is dolgozhatnának, miközben 10-20 százalékkal kevesebb ellátást kapnának a mai munkavállalók, ha a Fidesz esetleges kormányra kerülésekor megvalósítja a nyugdíjrendszer átalakításával kapcsolatos terveit. A párt a svéd modellt alkalmazná: a gazdaság állapotához igazítaná, és kizárólag abból fizetné az ellátást, amit a munkavállalók befizettek. Így – a mai demográfiai és…
jan. 8
6:09
Tagad a csalással gyanúsított BKV-s (Alternatív Energia)
Nem ismerte el bűnösségét a csalással gyanúsított volt BKV-s humánpolitikai igazgató, bár részletes vallomást tett. A rendőrség kezdeményezte Szalainé Szilágyi Eleonóra előzetes letartóztatását, akit a 2008-ban jogosulatlanul felvett mintegy 86 milliós végkielégítése kapcsán gyanúsítanak. Egy másik, a Budapest Airportot és a BKV-t is érintő korrupciós ügyben áprilisig meghosszabbították a…
jan. 8
6:18
Robbanás történt a Honvédelmi Minisztériumnál (168 Óra Online)
Robbanás történt, majd tűz ütött ki az éjszaka egy fővárosi lakóház legfelső szintjén – adta hírül az MR1 Kossuth Rádió.
jan. 8
6:36
BKV: harminc vonalon késnek a buszok (Infostart)
A BKV kora reggeli adatai szerint pénteken Harminc fővárosi busz vonalán kell késésre számítani, a legtöbb érintett járatnál a követési idő a duplája a menetrendben szereplőnek.
jan. 8
7:03
Robbanás egy belvárosi lakóházban (Metropol)
A lakók közül négyen sérültek meg, közülük egyet válságos állapotban vittek kórházba. A tűzoltók az épületet kiürítették, s oda a lakók nem is térhetnek vissza, mert életveszélyes.
jan. 8
7:03
Kopt keresztényeket mészároltak le: nők és gyerekek is meghaltak + videó (ATV)
A hívők éppen az ortodox naptár szerinti karácsonyt ünnepelték.
jan. 8
7:05
Botrány az MTA-nál: az elnök befolyásolta a kinevezéseket? + videó (ATV)
Új vezetők kerültek a Magyar Tudományos Akadémia intézeteinek élére, köztük új igazgatót választottak a Filozófiai Intézetben is.
jan. 8
7:12
Fegyveres kuvaiti csoport jár rendszeresen Magyarországon (168 Óra Online)
Ezekben a téli hetekben is sokan hódolnak vadászati szenvedélyüknek. A külföldiek közül elsősorban spanyol és olasz vendégvadászok érkeznek Vésztőre, de egy kuvaiti csoport rendszeresen visszajár „fácánozni” – közölte az Önkormányzati Sajtószolgálat.
jan. 8
7:21
Lap,szem,le - 2010.01.08 (Metropol)
2013-ra készülhet el az új budapesti városháza; nincs előrelépés a gárda elleni perekben; romlott ajándékot kaptak a katonák. Lapozzon velünk!
jan. 8
7:21
Összerugdosták a 14 éves kislányt az RTL-műsor miatt (ATV)
A támadás oka az lehetett, hogy népszerűbb a műsor óta.
jan. 8
7:30
Sosem látott tisztogatásba kezdhet az új kormány - lapszemle (Infostart)
Példátlan átrendeződés várható az állami intézményeknél - írja a Népszabadság. A lap szerint a várható kormányváltáskor az új kormány eddig sosem látott tisztogatásba kezd majd. Nem csak a miniszterek és az államtitkárok számíthatnak arra, hogy útilaput kötnek a talpukra, szinte senki nem érezheti magát biztonságban.
jan. 8
7:39
Jegesedés miatt terelik a forgalmat az M7-esen (Metropol)
Péntek hajnalban veszélyes jegesedés miatt tíz autó összecsúszott az M7-es autópályán, a Nagykanizsa felé haladó oldalon, ezért a 115.és 135. kilométer közötti szakaszon a forgalmat a 7-es útra terelik.
jan. 8
7:39
A huszonévesek szerint Horthy és Rákosi alatt is jobb volt (ATV)
A fiatal generáció túlnyomó része úgy gondolja, hogy Magyarország a létező világok legrosszabbika.
jan. 8
7:48
Tíz autó csúszott egymásba az M7-esen (Infostart)
Az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető szakaszán, a kőröshegyi völgyhíd után egy könnyű és egy súlyos, Balatonlelle közelében könnyű sérüléssel járó baleset történt a jeges úton - tájékoztatta Bíró Gábor, a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.
jan. 8
7:57
"Nem az üres ígérgetés, a politikai halandzsa hoz megoldást" (Alternatív Energia)
Az MSZP a "felelet és felelősség" mottójával vág neki a 2010-es országgyűlési választási kampánynak. Lendvai Ildikó az MTI-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy az első fordulóig pártokkal nem kötnek választási szövetséget. A szocialisták kampányvállalásai között szerepel a nyugdíjkorrekció folytatása, a közszolgáltatási magatartási kódex, a munka megbecsülését szolgáló adópolitika.
jan. 8
8:06
A mai Fidesz szélesebb ölelésű (168 Óra Online)
Az új jobboldaliság alapjaiban különbözik majd a kilencvenes évek „fórumos ideáljától”. A ’98-as orbáni út sem járható. A következő kormányzat „letisztultan, erőteljesen jobboldali” lesz. Közeleg az új rend? Az Orbán-kormány tanácsadójával BUJÁK ATTILA beszélgetett.
jan. 8
8:15
„Durva és törvénytelen eszköz” Feljelentés, kirúgások a BKV-nál + videó (ATV)
A főpolgármester szerint nem őszinték azok, akik ezt a munkalassító akciót vezetik.
jan. 8
8:42
A 14 éves lányok ingyen is megkapják (168 Óra Online)
Folytatódik a humán papillóma vírus (HPV) elleni ingyenes esztergomi védőoltás-sorozat. Kedden és csütörtökön a Vaszary Kórház szülészeti osztályán, a tinédzserambulancián kapták meg a második vakcinát azok az 1995-ben született lányok, akiknek novemberben adták be az elsőt – közölte az Önkormányzati Sajtószolgálat.
jan. 8
8:51
Kórházba viszik a magyar színészt! Orvosai sem tudják, mi a baja (ATV)
Csak mankóval tud közlekedni, nem kel ki az ágyból.
jan. 8
9:00
Balaton utcai robbanás: több százmilliós a kár - döbbenetes képek a helyszínről (Infostart)
Akár 200-300 millió forintba is kerülhet a Balaton utcában kigyulladt ház helyreállítása; egy bölcsődét és egy óvodát be kellett zárni a baleset miatt - mondta Rogán Antal (Fidesz), az V. kerület polgármestere. Közben meghalt az a férfi, akit válságos állapotban szállítottak kórházba
jan. 8
9:09
Jön a friss hó! Kemény széllökések, ónos eső is várható! (ATV)
A leginkább veszélyezett rész a Balaton környéke, Keszthelyi-hegység környezete.
jan. 8
9:36
Gólyahír! Extrém helyzetben született a baba (168 Óra Online)
Szakadó hóban, az út mentén jött a világra egy újszülött – írta a Fejér Megyei Hírlap online kiadása.
jan. 8
9:45
BKV: a garázsban elfogyott a lojalitás (Metropol)
Míg a héten az utasok a megállóban álltak a buszokra várva, addig a buszok a garázsban álltak szerelőre várva. A legtöbb meghibásodást a Kelenföldi buszgarázsból jelentették, mi is itt jártunk a hét elején.
jan. 8
10:03
Büntetőeljárás indult a gázrobbanás ügyében (Metropol)
Gázrobbanás miatt gyulladhatott ki az V. kerületi Balaton utcában lévő ötemeletes társasház péntekre virradó éjjel. Egy ötgyermekes család juthat átmenetileg otthonhoz a péntek hajnali házrobbanás károsultjai közül a főváros V. kerületében. Büntetőeljárás indult.
jan. 8
10:03
Megtalálták az egereknél a karcsúság titkát (ATV)
Amikor egerekben lezártak egy energiakontrolláló mechanizmust, azok karcsúbbak lettek a normál rágcsálóknál - közölték kedden amerikai kutatók.
jan. 8
10:21
Online lesz a viktoriánus kori hivatalnok naplója (ATV)
Internetre kerül megírása után csaknem 160 évvel egy viktoriánus kori hivatalnok naplója. Nathaniel Bryceson naplója, amelyet 19 éves korában, 1846-ban kezdett el vezetni, értékes kordokumentum, bepillantást engedve a viktoriánus London életébe.
jan. 8
10:39
Feljelentették Monok önkormányzatát (Alternatív Energia)
A Vám- és Pénzügyőrség vizsgálja, történt-e visszaélés 2007-ben Monokon egy támogatás elszámolása során - írta pénteki számában az Észak-Magyarország.
jan. 8
10:39
Továbbra is 269 forint közelében az euró (ATV)
A péntek kora reggeli 269 forint után délelőtt is tartja árfolyamát a forint: az eurót 269,10 forinton jegyezték 10 óra előtt a bankközi kereskedelemben, szemben a csütörtöki délutáni 269,9 forinttal.
jan. 8
10:41
Robbanás és haláleset: mi történt a V. kerületi lakásban? (ATV)
A válságos állapotba került férfi életét vesztette, az 5. emeleti erkélyről egy nőt emelőkosárral menekítettek le.
jan. 8
10:43
Kitört egy több mint száz éve szunnyadó vulkán (ATV)
A hatalmas tűzhányó gőzt és hamut öklendezik, amely szinte mindent beborít.
jan. 8
10:48
Több köbméter sitt borította az utcát – Ki a hibás? (168 Óra Online)
Nyomoz a Szegedi Rendőrkapitányság a hétfői Madách utcai falomlás miatt – írta a delmagyar.hu.
jan. 8
10:57
Újabb bírósági ügy: Letartóztatták Ronald Reagan unokáját (ATV)
A 2004-ben elhunyt egykori elnök unokájának nem ez az első rendőrségi ügye.
jan. 8
11:16
„A járvány első csúcsán túl vagyunk” Még három H1N1-hullám jöhet + videó (ATV)
Lecsengőben az újinfluenza járvány első hulláma, de jön a következő.
jan. 8
11:24
Mesterházy: a Fidesz a nyugdíjasok kárára akarja finanszírozni ígéreteit (Infostart)
Mesterházy Attila szerint a Fidesz saját ígéreteit a nyugdíjasok kárára akarja finanszírozni azzal, hogy az úgynevezett svéd, "virtuális tőkésítési nyugdíjmodellt" vezetné be kormányra kerülése esetén.
jan. 8
11:33
Újra járható az M7-es dél-balatoni szakasza (Metropol)
Újra járható az M7-es autópálya dél-balatoni szakasza, ahol a jegesedés miatt péntek hajnalban több baleset történt.
jan. 8
11:33
Nagy bajt lát a Fidesz Győr-Sopronban (Alternatív Energia)
Jelentősen csökkentenie kell kiadásait a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzatnak, hogy elkerülje a csődöt - közölte pénteki, győri sajtótájékoztatóján a testület elnöke. "Ha a tavalyi adatokat behelyettesítjük az idei költségvetésbe, akkor csődhelyzetben vagyunk" - mondta Szakács Imre fideszes politikus. Hozzátette: ha nem lépnek, 2010 utolsó két hónapjában már nem tudják kifizetni a béreket és a…
jan. 8
11:33
Ikvai-Szabó: a BKV túl nagy szolgáltatási csomagot nyújt + videó (ATV)
A jelenlegi kollektív szerződés fenntartása 6-8 milliárd forintba kerülne, a szakszervezetek összes kérése pedig plusz 2.9 milliárd forintba.
jan. 8
11:35
Csepeli kettősgyilkosság: többen is tudhattak a csalásokról + videó (ATV)
Németh Szilárd szerint az iskolaigazgató nem csak a polgármesterrel, hanem más szocialistákkal is egyeztetett.
jan. 8
11:42
Margit híd: a beruházó szerint nem kellene újjáépíteni a rakpartfalat (Infostart)
A beruházó szerint nem kell újjáépíteni a budai rakpartfalat, csak a kőburkolat korrekciójára lehet szükség.
jan. 8
11:42
Lanyhul az APEH figyelme (168 Óra Online)
Bár az ellenőrzések száma immár harmadik éve apad, nem csitulnak a vagyonosodási vizsgálatokkal kapcsolatos viták. Egy adószakértő szerint az APEH fiktív forráshiány alapján állapít meg komoly bírságokat, a saját folyószámlára történő befizetéseket ugyanis vagyongyarapodásnak tekinti – írta a Világgazdaság Online.
jan. 8
11:51
Ítélet a Baumag-perben (Metropol)
A Baumag-perben Balázs László elsőrendű vádlott 7 év szabadságvesztést, 9 év közügyektől eltiltást és 9 millió forint pénz-mellékbüntetést kapott a Fővárosi Bíróságon pénteken kihirdetett első fokú ítélet szerint.
jan. 8
11:51
Mesterházy a Fidesz-tervről: "Mindenkinek nagyon fog fájni" (Alternatív Energia)
Mesterházy Attila szerint a Fidesz saját ígéreteit a nyugdíjasok kárára akarja finanszírozni azzal, hogy az úgynevezett svéd, "virtuális tőkésítési nyugdíjmodellt" vezetné be kormányra kerülése esetén. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje pénteken Budapesten sajtótájékoztatón Varga Mihály Fidesz-alelnök nyilatkozatára válaszolva közölte: a Fidesz által javasolt modellel hetven évre nőne a…
jan. 8
11:53
Újabb árhullám a Berettyón (Metropol)
Újra emelkedik a Berettyó vízszintje a folyó romániai szakaszán az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt, Pocsajnál 30 centiméterre ismét megközelítette a vízállás az elsőfokú védelmi készültségnek megfelelő magasságot.

Keresés