2010. január 25. hétfő

jan. 25
5:09
A nyugdíj a kampány főszereplője (Alternatív Energia)
Ma kezdődik a szocialisták nyugdíj-ügyben indított aláírásgyűjtése, de ezzel egyidőben a Fidesz is saját akciót indított. Az ügy érdekessége, hogy gyakorlatilag ugyanazt kérdezi a két párt, ám - a lapunk által megkérdezett szakértő szerint - teljesen mást kívánnak üzenni. A legnagyobb ellenzéki párt nyugdíj-ügyben az eddig jól bevált "harcmodort" alkalmazza: tagadják, hogy az általuk néhány napja…
jan. 25
5:18
Újabb borzalom! Otthagyta családját: feleségét és kislányát a magyar énekes! (ATV)
A valóságshow-lány tagadta, hogy ő lenne a zenész szeretője.
jan. 25
5:20
Időjárás: További kegyetlen mínuszok jönnek + videó (ATV)
Többen csúszkáltak a Budapest környéki bányatavakon, pedig életveszélyes.
jan. 25
5:27
Morvai: Az állam mindenkit bűnözőként kezel (168 Óra Online)
- Radikális változásra: az önrendelkezés visszaállítására, az állam szerepének átalakítására, a nemzeti egység megteremtésére és az emberi jogok érvényesítésére van szükség Magyarországon - jelentette ki Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője vasárnap Szegeden.
jan. 25
5:27
Nem indul eljárás Sólyom ellen (Alternatív Energia)
Elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség a Sólyom László köztársasági elnököt hivatali visszaéléssel és bűnpártolással gyanúsító magánszemély feljelentését - erősítette meg lapunknak Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője. Megírtuk: S.I. magánszemély három bíró ellen szeretett volna eljárást indítani, arra hivatkozva, hogy a bírókat szerinte befolyásolták peres ügyének elbírálásakor. A bírák…
jan. 25
5:29
Ismét zűrzavaros MDF-ügyek (Alternatív Energia)
Informális megbeszélés volt a Somogyért Egyesület és az MDF között, valós tárgyalás azonban nem - mondta lapunknak Gyenesei István, a Somogyért Egyesület elnöke, független országgyűlési képviselő. Az ügy közvetlen előzménye, hogy az index.hu szombaton arról számolt be: megállapodott egymással a Somogyért Egyesület és az MDF. Egy jelöltet a fórum küldhet, "egy jelöltet az SZDSZ delegálhat, egy…
jan. 25
5:45
Ismét elnököt választanak a héten a Magyar Televíziónál - hatan indultak a posztért (Alternatív Energia)
Pénteken eldőlhet, lesz-a választásokig elnöke az MTV-nek. A mostani, hetedik nekifutásra hatan indultak a posztért, de valószínűleg a kuratóriumi elnökség szándéka ellenére, politikai nyomásra a civilekből álló nagykuratórium ismét megakadályozza a jelölést. Közben egyre mélyebb anyagi válságba kerül a köztévé, nemrég kiderült, több, mint 2 millió euróval tartozik az Európai Műsorszolgáltatók…
jan. 25
5:47
"Nem a pénzen fog múlni az LMP sikere" (Alternatív Energia)
Somogyi Zoltán után egy újabb, korábban elemzőként dolgozó szakember lépett be a hazai politikai életbe: Karácsony Gergely, a Medián kutatási igazgatója hivatalosan is a Lehet Más a Politika (LMP) kampányfőnöke lett a múlt héten. Mint lapunknak elmondja, pártja alternatívát kínál a vitáik ellenére szorosan egy tömbben álló parlamenti "elit", illetve a válságra csak rossz válaszokkal rendelkező…
jan. 25
6:21
Brutális bosszú: vasvillával gyilkolta le a szomszéd kutyáit (168 Óra Online)
Kegyetlen állatkínzás miatt tett feljelentést szomszédja ellen egy család a paksi rendőrségen - írja a teol.hu.
jan. 25
6:36
Elhunyt Paizs József MSZP-s képviselő (Infostart)
55 éves korában elhunyt Paizs József MSZP-s országgyűlési képviselő, Szigetvár polgármestere. A Távirati Iroda információi szerint a politikust otthonában érte a halál.
jan. 25
6:39
Tragikus hirtelenséggel elhunyt Szigetvár polgármestere (Alternatív Energia)
Tragikus hirtelenséggel elhunyt Paizs József MSZP-s országgyűlési képviselő, Szigetvár polgármestere vasárnap.
jan. 25
6:48
Csoda Haitin: 11 napig volt egy élelmiszerüzlet alatt + videó (ATV)
Újabb túlélőt találtak a romok alatt a földrengés sújtotta Haitin, néhány órával az után, hogy a kormány hivatalosan lezárta a mentési munkálatokat.
jan. 25
6:54
Siófok polgármestere a pénzügyminiszterhez fordul (Infostart)
Tájékoztatást kér a pénzügyminisztertől és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től a Balaton-parti állami üdülők eladásával összefüggésben Siófok fideszes polgármestere.
jan. 25
6:56
Az egész világon egyedülállóan magas a magyar benzinár - lapszemle (Infostart)
Világviszonylatban magas a magyarországi benzinár. A régiós országok közül egyedül Szlovákiában fizetnek többet tankoláskor. A magyarországi benzinárak nemzetközi viszonylatban és a térségben is kifejezetten magasnak számítanak, ugyanakkor az uniós átlagot nem érik el.
jan. 25
6:57
Tanúkat hallgatnak ki a ferencvárosi ajánlószelvény-hamisítási ügyben (Alternatív Energia)
Még 300 embert ki kell hallgatnia tanúként a rendőrségnek a ferencvárosi ajánlószelvény-hamisítási ügyben, majd írásszakértőt rendelnek ki - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére.
jan. 25
7:24
Norbi fizetett neki! Nem sikerült lefogynia a magyar celebnek! (ATV)
Norbi szerint a celebeknek nehéz fogyniuk. A fitneszguru fizetett minden kilóért.
jan. 25
7:33
Elhunyt Paizs József országgyűlési képviselő (Metropol)
Tragikus hirtelenséggel elhunyt Paizs József MSZP-s országgyűlési képviselő, Szigetvár polgármestere vasárnap. Az MTI szocialista forrásból úgy értesült, hogy az 55 éves politikust este, otthonában érte a halál.
jan. 25
7:42
A kéjipar visszavág! Újra üzemel az „iskolai bordély” (ATV)
Egy jogi kiskapu teszi lehetővé a „mini Amszterdam” működését.
jan. 25
7:48
Még nyomoz a rendőrség az automatizált telefonhívások ügyében (Infostart)
Még nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a tavalyi európai parlamenti (EP) választás idején tapasztalt automatizált telefonhívások ügyében.
jan. 25
7:51
Orbán Viktor a legnépszerűbb politikus (Metropol)
A fideszes pártelnök a leginkább megosztó politikus, mégis a Szonda Ipsos 2010 januári népszerűségi listájának első helyére került. Előkelő pozícióját a jelentős méretű Fidesz-tábor körében tapasztalható nagyfokú népszerűségének köszönheti.
jan. 25
7:51
Szonda Ipsos - Immáron Orbán a legmegosztóbb, ugyanakkor legnépszerűbb politikus (Alternatív Energia)
Orbán Viktor a leginkább megosztó politikus, mégis a Szonda Ipsos 2010 januári népszerűségi listájának első helyére került. Előkelő pozícióját a jelentős méretű Fidesz-tábor körében tapasztalható nagyfokú népszerűségének köszönheti - írta a Népszabadság.
jan. 25
8:06
Ipsos: Orbán Viktor és Sólyom László a legnépszerűbb politikusok (Infostart)
Az Ipsos felmérése szerint Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Sólyom Lászó államfő a legnépszerűbb politikus. A kutatóintézet tájékoztatása alapján a két politikus 45-45 vezeti a listát, őket követi Szili Katalin volt házelnök 36 és Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője 35 ponttal.
jan. 25
8:36
Tragikus hirtelenséggel elhunyt az MSZP-s országgyűlési képviselő (ATV)
Az 55 éves Paizs Józsefet este, otthonában érte a halál.
jan. 25
8:45
MDF a nyugdíjvitáról: Ingyencirkusz! (168 Óra Online)
A Magyar Demokrata Fórum versenypárti politikai erőként nem tudja üdvözölni a Fidesz és az MSZP egymással versenyző ingyencirkuszát, amit nyugdíj-ügyben bemutatnak - áll Dávid Ibolya pártelnök szombati közleményében.
jan. 25
8:45
Választás 2010 - Még nyomoz a rendőrség az automatizált telefonhívások ügyében (Alternatív Energia)
Még nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a tavalyi európai parlamenti (EP) választás idején tapasztalt automatizált telefonhívások ügyében.
jan. 25
8:54
Oszama bin Laden üzent Obamának + videó (ATV)
Oszama bin Laden vállalta a felelősséget a karácsonyi detroiti merényletkísérletért, és újabb támadásokkal fenyegetett.
jan. 25
9:30
Bedurvultak! Saját gyerekétől tart a magyar sztár! Anyját alázza, kegyetlenül (ATV)
Üzletébe sem merné beengedni fiát.
jan. 25
9:39
Tovább folytatódnak a fejlesztések Budapest XIII. kerületében (168 Óra Online)
A képviselő-testület 2010. januári ülésén 14 olyan intézmény beruházási célokmányát fogadta el, amely meghaladja az 50 millió forintot.
jan. 25
9:48
Bokros: ez nem fog mindenkinek tetszeni + videó (ATV)
A minimálbér adómentességének eltörlését, a nyugdíjasok által is kötelezően fizetendő egészségügyi járulék fizetését is tartalmazza az MDF választási programjának vitaanyaga.
jan. 25
10:06
Fizetne az állam, ha a fiatalok otthagynák anyjuk szoknyáját (ATV)
Új javaslattal állt elő az olasz közigazgatási miniszter, hogy megoldja a "szüleik nyakán élő" fiatalok ügyét. Havi 500 eurót kapnának, hogy lakást bérelhessenek.
jan. 25
10:08
A magyar benzin a 15. legdrágább (ATV)
Egy német kimutatás szerint a magyar benzin a 15. legdrágább a vizsgált 105 ország üzemanyagárai közül.
jan. 25
10:10
„Könyörögnek bármiért, amivel fűteni lehet” + videó (ATV)
Karácsony óta elfogytak az adományok, vagyis, ahogy elmúlt az ünnep, az adakozási kedv is alábbhagyott, a rászorulók viszont egyre többen vannak - ezt mondják az egyik legnagyobb magyarországi segélyszervezet szombathelyi családsegítő központjában. Sokan gyertyát és fűtőanyagot kérnek a Karitásztól, hogy világítani és melegíteni tudjanak, mert a villanyt, és a gázt már kikapcsolták náluk.
jan. 25
10:12
Aránytalan a választókerületi rendszer, a politikusok mégsem tettek semmit (Infostart)
Aránytalanok a magyarországi egyéni választókerületek, ennek ellenére nem módosította azokat a parlament, holott erre egy alkotmánybírósági határozat is kötelezte őket. Az Országgyűlés ezzel már vagy a huszadik mulasztásos alkotmánysértést követi el.
jan. 25
10:14
Kigyulladt a vasúti felsővezeték, jelentős késések - képek (Infostart)
Több mint egy órás késésre kell számítani a Budapest-Kecskemét-Szeged, valamint a Budapest-Szolnok-Nyíregyháza-Záhony vasútvonalon, a felsővezeték ugyanis még Budapest határain belül előbb leszakadt, majd a túlterhelés miatt kigyulladt.
jan. 25
10:15
Nyomoznak az automatizált telefonhívások ügyében (Metropol)
Még nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a tavalyi európai parlamenti (EP) választás idején tapasztalt automatizált telefonhívások ügyében.
jan. 25
10:24
Nyert? Nem nyert? Itt megnézheti! (ATV)
A Szerencsejáték Zrt. 2010. 3. játék-, illetve fogadási heti nyerőszámai és nyereményei.
jan. 25
10:26
Börtönben diplomázott a Viszkis – állandóan zárthelyit írattak vele (ATV)
Attila a róla készült könyv részleteit az internetes oldalára és a YouTube videómegosztó portálra is feltette, ezeket már több tízezren látták és a hozzászólók lelkesen méltatják a jó fiúvá lett bankrablót.
jan. 25
10:30
Burány: nem érkezett megkeresés Hagyó hátrébb sorolására (Infostart)
z MSZP budapesti elnöke szerint nem érkezett semmilyen hivatalos megkeresés hozzájuk arra vonatkozóan, hogy Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettest a harmadikról a hatodik-hetedik helyre tolják a párt fővárosi választási listáján.
jan. 25
10:48
Orbán a legnépszerűbb (Napi)
jan. 25
10:48
Lajcák: téved a Fidesz, ha azt hiszi, hogy térdre kényszerítheti Szlovákiát (Infostart)
Miroslav Lajcák szerint téved a Fidesz, ha azt hiszi, hogy térdre tudja kényszeríteni Szlovákiát.
jan. 25
10:51
60-70 perces késés több vasútvonalon (Metropol)
A Kőbánya-teherállomáson leszakadt felső vezeték miatt 60-70 perces késéssel közlekedtek a vonatok több vonalon. Délutánra mindkét vágányon megindult a közlekedés.
jan. 25
10:57
Roubini: Nyártól vége a szárnyalásnak (ATV)
Az év második felében vége szakadhat a részvénypiacok szárnyalásának, nyilatkozta a Bloomberg Tv-ben a válság megjövendölése miatt elhíresült Nouriel Roubini.
jan. 25
11:06
Tölgyessy: Alig van politikus, aki a valóságra alapozza a politikáját (Infostart)
Az orientációját vesztett társadalom nem tudott és ma sem tud mit kezdeni sem a parlamentarizmussal, sem a demokratikus közélet politikusával, irtózik a nyilvános vitától, és legszívesebben visszamenne az államszocializmus csendjéhez - mondta Tölgyessy Péter a Kossuth Rádióban.
jan. 25
11:09
Álmozdonyvezetőt lepleztek le a MÁV-nál (Metropol)
Álmozdonyvezetőt fogtak szombatra virradóra a MÁV belső ellenőrei - írta a Blikk hétfőn. Horváth Gergely, a MÁV Trakció szóvivője megerősítette a Blikk információit az álmozdonyvezetővel kapcsolatban.
jan. 25
11:15
Megerősítették: Jogsi nélkül vezette hónapokon át a MÁV vonatait egy csaló (ATV)
Még nem tudják megmondani, hogy szállított-e, és ha igen, akkor mikor és hány utast.
jan. 25
11:24
Új irodaépületet avatott Balázs Péter Brüsszelben (Infostart)
Brüsszelben ünnepélyesen átadták a magyar állandó uniós képviselet új, második irodaépületét.
jan. 25
11:26
Az ÁSZ bírál egy törvényt (Infostart)
Az Állami Számvevőszék szerint nincs összhangban a főváros és a kerületek közötti forrásmegosztási törvény a helyi önkormányzatokról szóló törvénnyel, ezért a szabályozás módosításának kezdeményezését javasolja Varga Zoltán önkormányzati miniszternek.
jan. 25
11:27
Átvág minket az áramszolgáltató? Népszavazást! (168 Óra Online)
Érthetetlen tételek szerepelnek a villanyszámlákon. Legalábbis a Budapesti Elektromos Művekhez (Elmű) érkező több ezer fogyasztói panaszlevél szerint. Átvág bennünket a szolgáltató? Az egyszerűsített rendszer mindenesetre mostanra elkészült. LAMPÉ ÁGNES riportja.
jan. 25
11:45
"Az MDF eddigi egyetlen konkrét programpontja a budapesti panellakások lebontása és az ott élők kilakoltatása" (Alternatív Energia)
László Tamás, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje a múlt embere.
jan. 25
12:03
Botrány! Fideszes ingatlanpanama a fővárosban? (168 Óra Online)
Ingatlanpanama gyanújáról számolt be 2010. január 22-i számában a Magyar Nemzet. A lap valójában fideszes ügyletről rántja le a leplet, de csúsztatásokkal az önkormányzatra próbálja hárítani a felelősséget. A cikk „elfelejti” megemlíteni, hogy a gyanúban érintett ingatlanos cég tulajdonosa a kerület korábbi fideszes alpolgármesterének felesége. Az MSZP XVIII. kerületi szervezete végére kíván járni…

Keresés