2010. január 25. hétfő

jan. 25
1:48
Bokros: az MDF programja nem mindenkinek fog tetszeni (HVG)
Elkészült az MDF választási programjának vitaanyaga, amely egyebek mellett arra épül, hogy többen fizessenek egyedileg kevesebb adót, arányosabb, igazságosabb és szélesebb bázisú legyen a közteherviselés, valamint jóval nagyobb legyen a foglalkoztatás aránya - közölte Bokros Lajos, a párt miniszterelnök-jelöltje vasárnap budapesti sajtótájékoztatón.
jan. 25
2:06
Elhunyt Paizs József országgyűlési képviselő (HVG)
Váratlanul meghalt Paizs József MSZP-s országgyűlési képviselő, Szigetvár polgármestere vasárnap.
jan. 25
3:36
Hagyó hátrébb verekedte magát az MSZP fővárosi listáján (HVG)
Formálódik egy megállapodás, amely szerint Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettest a harmadik helyről a hatodik-hetedik pozícióba tolják vissza az MSZP fővárosi választási listáján - értesült a Népszabadság.
jan. 25
5:09
A nyugdíj a kampány főszereplője (Népszava)
Ma kezdődik a szocialisták nyugdíj-ügyben indított aláírásgyűjtése, de ezzel egyidőben a Fidesz is saját akciót indított. Az ügy érdekessége, hogy gyakorlatilag ugyanazt kérdezi a két párt, ám - a lapunk által megkérdezett szakértő szerint - teljesen mást kívánnak üzenni. A legnagyobb ellenzéki párt nyugdíj-ügyben az eddig jól bevált "harcmodort" alkalmazza: tagadják, hogy az általuk néhány napja…
jan. 25
5:18
Újabb borzalom! Otthagyta családját: feleségét és kislányát a magyar énekes! (ATV)
A valóságshow-lány tagadta, hogy ő lenne a zenész szeretője.
jan. 25
5:20
Időjárás: További kegyetlen mínuszok jönnek + videó (ATV)
Többen csúszkáltak a Budapest környéki bányatavakon, pedig életveszélyes.
jan. 25
5:27
Morvai: Az állam mindenkit bűnözőként kezel (168 Óra Online)
- Radikális változásra: az önrendelkezés visszaállítására, az állam szerepének átalakítására, a nemzeti egység megteremtésére és az emberi jogok érvényesítésére van szükség Magyarországon - jelentette ki Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője vasárnap Szegeden.
jan. 25
5:27
Nem indul eljárás Sólyom ellen (Népszava)
Elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség a Sólyom László köztársasági elnököt hivatali visszaéléssel és bűnpártolással gyanúsító magánszemély feljelentését - erősítette meg lapunknak Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője. Megírtuk: S.I. magánszemély három bíró ellen szeretett volna eljárást indítani, arra hivatkozva, hogy a bírókat szerinte befolyásolták peres ügyének elbírálásakor. A bírák…
jan. 25
5:29
Ismét zűrzavaros MDF-ügyek (Népszava)
Informális megbeszélés volt a Somogyért Egyesület és az MDF között, valós tárgyalás azonban nem - mondta lapunknak Gyenesei István, a Somogyért Egyesület elnöke, független országgyűlési képviselő. Az ügy közvetlen előzménye, hogy az index.hu szombaton arról számolt be: megállapodott egymással a Somogyért Egyesület és az MDF. Egy jelöltet a fórum küldhet, "egy jelöltet az SZDSZ delegálhat, egy…
jan. 25
5:45
Ismét elnököt választanak a héten a Magyar Televíziónál - hatan indultak a posztért (Népszava)
Pénteken eldőlhet, lesz-a választásokig elnöke az MTV-nek. A mostani, hetedik nekifutásra hatan indultak a posztért, de valószínűleg a kuratóriumi elnökség szándéka ellenére, politikai nyomásra a civilekből álló nagykuratórium ismét megakadályozza a jelölést. Közben egyre mélyebb anyagi válságba kerül a köztévé, nemrég kiderült, több, mint 2 millió euróval tartozik az Európai Műsorszolgáltatók…
jan. 25
5:47
"Nem a pénzen fog múlni az LMP sikere" (Népszava)
Somogyi Zoltán után egy újabb, korábban elemzőként dolgozó szakember lépett be a hazai politikai életbe: Karácsony Gergely, a Medián kutatási igazgatója hivatalosan is a Lehet Más a Politika (LMP) kampányfőnöke lett a múlt héten. Mint lapunknak elmondja, pártja alternatívát kínál a vitáik ellenére szorosan egy tömbben álló parlamenti "elit", illetve a válságra csak rossz válaszokkal rendelkező…
jan. 25
6:21
Brutális bosszú: vasvillával gyilkolta le a szomszéd kutyáit (168 Óra Online)
Kegyetlen állatkínzás miatt tett feljelentést szomszédja ellen egy család a paksi rendőrségen - írja a teol.hu.
jan. 25
6:36
Elhunyt Paizs József MSZP-s képviselő (Inforádió)
55 éves korában elhunyt Paizs József MSZP-s országgyűlési képviselő, Szigetvár polgármestere. A Távirati Iroda információi szerint a politikust otthonában érte a halál.
jan. 25
6:39
Tragikus hirtelenséggel elhunyt Szigetvár polgármestere (Népszava)
Tragikus hirtelenséggel elhunyt Paizs József MSZP-s országgyűlési képviselő, Szigetvár polgármestere vasárnap.
jan. 25
6:39
Kamatdöntő ülést tart a Monetáris Tanács (boon)
Hétfőn tartja következő kamatdöntő ülését a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa (MT). A piaci elemzők többsége most is 0,25 százalékpontos mérséklést vár, amivel 6 százalékra süllyedne a jegybanki alapkamat.
jan. 25
6:39
Dóra, hétfő szépe (szon)
Holecskó Dóra több mint 14 éve táncol, amit olykor versenyeken is kamatoztat.
jan. 25
6:41
Ismét egy árulkodó ujjnyom - Magyar Nemzet (boon)
A romagyilkosság-sorozat egyik újabb gyanúsítottjáról derült ki, hogy a kezében tartotta a debreceni szórakozóhelyen lefoglalt fegyvereket, ugyanis megtalálták rajtuk a DNS-ét - írja a Magyar Nemzet.
jan. 25
6:43
Internetsztár a Viszkis - Blikk (boon)
A börtönben végezte el a kommunikáció szakot a Dunaújvárosi Főiskola levelező tagozatán Ambrus Attila, a Viszkis néven elhíresült bankrabló, aki 29 bankfiókból összesen 142 millió forintot rabolt, mielőtt elfogták és elítélték.
jan. 25
6:48
Csoda Haitin: 11 napig volt egy élelmiszerüzlet alatt + videó (ATV)
Újabb túlélőt találtak a romok alatt a földrengés sújtotta Haitin, néhány órával az után, hogy a kormány hivatalosan lezárta a mentési munkálatokat.
jan. 25
6:54
Siófok polgármestere a pénzügyminiszterhez fordul (Inforádió)
Tájékoztatást kér a pénzügyminisztertől és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től a Balaton-parti állami üdülők eladásával összefüggésben Siófok fideszes polgármestere.
jan. 25
6:56
Az egész világon egyedülállóan magas a magyar benzinár - lapszemle (Inforádió)
Világviszonylatban magas a magyarországi benzinár. A régiós országok közül egyedül Szlovákiában fizetnek többet tankoláskor. A magyarországi benzinárak nemzetközi viszonylatban és a térségben is kifejezetten magasnak számítanak, ugyanakkor az uniós átlagot nem érik el.
jan. 25
6:57
Tanúkat hallgatnak ki a ferencvárosi ajánlószelvény-hamisítási ügyben (Népszava)
Még 300 embert ki kell hallgatnia tanúként a rendőrségnek a ferencvárosi ajánlószelvény-hamisítási ügyben, majd írásszakértőt rendelnek ki - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére.
jan. 25
7:15
Egy támadás margójára (szon)
A taxis társadalom életében sajnos csak idő kérdése, mikor következik be újabb tragédia, amikor soraikból valaki soha többé nem térhet haza. Miből gondolja bárki is, hogy a szigor és a büntetés csak a kevésbé kényes területeken hatásos? Nyéki Zsolt jegyzete
jan. 25
7:24
Norbi fizetett neki! Nem sikerült lefogynia a magyar celebnek! (ATV)
Norbi szerint a celebeknek nehéz fogyniuk. A fitneszguru fizetett minden kilóért.
jan. 25
7:30
Milliárdokat tapsolhatnak el a pártok kampányra (ma.hu)
Szakértők szerint piaci értéken a négy évvel ezelőtti választásokhoz hasonlóan az idén is tízmilliárdos nagyságrendet érhetnek el a pártok valós kampányköltései - írta a Napi Gazdaság.
jan. 25
7:42
A kéjipar visszavág! Újra üzemel az „iskolai bordély” (ATV)
Egy jogi kiskapu teszi lehetővé a „mini Amszterdam” működését.
jan. 25
7:48
Még nyomoz a rendőrség az automatizált telefonhívások ügyében (Inforádió)
Még nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a tavalyi európai parlamenti (EP) választás idején tapasztalt automatizált telefonhívások ügyében.
jan. 25
7:48
Még nyomoz a rendőrség az automatizált telefonhívások ügyében (ma.hu)
Még nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a tavalyi európai parlamenti (EP) választás idején tapasztalt automatizált telefonhívások ügyében.
jan. 25
7:50
Kóka tette divatossá az "udvari" tanácsadást (ma.hu)
Nemcsak a BKV-nál, de a Nemzeti Gazdasági és Fejlesztési Minisztériumnál is tömegével dolgoznak tanácsadók - írta a Magyar Nemzet.
jan. 25
7:51
Szonda Ipsos - Immáron Orbán a legmegosztóbb, ugyanakkor legnépszerűbb politikus (Népszava)
Orbán Viktor a leginkább megosztó politikus, mégis a Szonda Ipsos 2010 januári népszerűségi listájának első helyére került. Előkelő pozícióját a jelentős méretű Fidesz-tábor körében tapasztalható nagyfokú népszerűségének köszönheti - írta a Népszabadság.
jan. 25
7:51
Ahol csak a hangulat parázslik (szon)
Nyíregyháza - Tüzetesen betartják az előírásokat a tűzesetek és büntetések elkerülése érdekében.
jan. 25
7:51
Világviszonylatban drága a benzinünk - Népszabadság (boon)
Egy német kimutatás szerint a magyar benzin a 15. legdrágább a vizsgált 105 ország üzemanyagárai közül. Ugyanakkor az uniós tagállamok többségében többe kerül a benzin mint nálunk, igaz, a gázolaj viszont valamivel olcsóbb - írja a Népszabadság.
jan. 25
7:53
Lakáspiac: vevőre várva - Világgazdaság (boon)
A tavalyinak csaknem a felére eshet 2010-ben az átadott lakások száma Magyarországon - írja a Világgazdaság.
jan. 25
7:55
Törvény van, nyomkövető nincs - Népszabadság (boon)
Hétfőn befejeződhet az ország legveszélyesebb bűnözőjének tartott Magyar Róbert szökésével kapcsolatos vizsgálat a rendőrségen - tudta meg a Népszabadság.
jan. 25
7:57
Milliókért őrzik Katona villáját - Blikk (boon)
Hónapok óta üres az országgyűlés elnökének budai villája, ugyanis Szili Katalin távozása után az új elnök, Katona Béla nem szeretne beköltözni - írja a Blikk.
jan. 25
8:06
Ipsos: Orbán Viktor és Sólyom László a legnépszerűbb politikusok (Inforádió)
Az Ipsos felmérése szerint Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Sólyom Lászó államfő a legnépszerűbb politikus. A kutatóintézet tájékoztatása alapján a két politikus 45-45 vezeti a listát, őket követi Szili Katalin volt házelnök 36 és Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője 35 ponttal.
jan. 25
8:06
Orbán Viktornál nincs népszerűbb (HVG)
Orbán Viktor a leginkább megosztó politikus, mégis a Szonda Ipsos 2010 januári népszerűségi listájának első helyére került. Előkelő pozícióját a jelentős méretű Fidesz-tábor körében tapasztalható nagyfokú népszerűségének köszönheti - írta a Népszabadság.
jan. 25
8:24
Blikk: csődben a Vidám Park (HVG)
Félő, hogy tavasszal nem nyitja meg kapuit a Vidám Park, ősszel pedig csődbe is mehet az idén 60 éves intézmény - írta a Blikk.
jan. 25
8:33
A Fidesz politikusa szerint távolodtunk az euró-zónától (teol)
Próbált lobbizni megyei ügyekért, de nem sok sikerrel. Dr. Braun Márton, Szekszárd és térsége egyéni országgyűlési képviselője a következő ciklusban szívesen foglalkozna hazai gazdaságpolitikával.
jan. 25
8:36
Tragikus hirtelenséggel elhunyt az MSZP-s országgyűlési képviselő (ATV)
Az 55 éves Paizs Józsefet este, otthonában érte a halál.
jan. 25
8:42
Szívhatja a fogát az ellenzék: Orbán népszerűsége továbbra is töretlen (ma.hu)
Orbán Viktor a legnépszerűbb politikus, ezzel egy időben a legmegosztóbb is- áll a Szonda Ipsos 2010 januári népszerűségi felmérésében. Élre törését a Fidesz megerősödésével, valamint a jelenlegi kormány iránti bizalmatlansággal magyarázzák.
jan. 25
8:45
MDF a nyugdíjvitáról: Ingyencirkusz! (168 Óra Online)
A Magyar Demokrata Fórum versenypárti politikai erőként nem tudja üdvözölni a Fidesz és az MSZP egymással versenyző ingyencirkuszát, amit nyugdíj-ügyben bemutatnak - áll Dávid Ibolya pártelnök szombati közleményében.
jan. 25
8:45
Választás 2010 - Még nyomoz a rendőrség az automatizált telefonhívások ügyében (Népszava)
Még nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a tavalyi európai parlamenti (EP) választás idején tapasztalt automatizált telefonhívások ügyében.
jan. 25
8:45
"Nem provincializmus, ébernek lenni a magyar nacionalizmussal szemben" (fidesz)
Vladimír Meciar szerint nincs semmi provincializmus abban, hogy a magyarországi választás előtt a szlovák politikusok éberek a magyar politikusok nacionalizmusával szemben.
jan. 25
8:45
Orbán Viktor a legnépszerűbb politikus - Népszabadság (boon)
Orbán Viktor került a politikusok népszerűségi listájának élére, főként a jelentős méretű Fidesz-tábor körében tapasztalható támogatottsága miatt - írja a Népszabadság a Szonda Ipsos legújabb felmérése alapján.
jan. 25
8:47
A pápa a keresztény egyházak egységét szorgalmazta (fidesz)
Az összes keresztény egyház egységét szorgalmazta vasárnap XVI. Benedek pápa, aki szerint "a keresztények közösségbe való tömörülése hihetőbbé és hathatósabbá teszi az evangélium hirdetését".
jan. 25
8:47
Csődben a Vidám Park - Blikk (boon)
Elképzelhető, hogy nem nyit ki tavasszal a Vidám Park, őszre pedig csődbe is megy az idén 60 éves intézmény - tudta meg a Blikk.
jan. 25
8:49
Elhunyt Paizs József országgyűlési képviselő (fidesz)
Tragikus hirtelenséggel elhunyt Paizs József MSZP-s országgyűlési képviselő, Szigetvár polgármestere vasárnap.
jan. 25
8:54
Oszama bin Laden üzent Obamának + videó (ATV)
Oszama bin Laden vállalta a felelősséget a karácsonyi detroiti merényletkísérletért, és újabb támadásokkal fenyegetett.
jan. 25
9:00
Szonda: Orbán a legnépszerűbb (orientpress)
Orbán Viktor áll a népszerűségi lista első helyén, pozícióját a jelentős méretű Fidesz-tábor körében tapasztalható nagyfokú népszerűségének köszönheti - derül ki a Szonda Ipsos Népszabadság számára készült felméréséről. A választási kampány kezdeti szakaszában a pártok hívei egyre jobban kedvelik saját politikusaikat, ugyanakkor a bizonytalan választópolgárok véleménye mostanában inkább negatívabb…

Keresés