2010. január 25. hétfő

jan. 25
1:48
Bokros: az MDF programja nem mindenkinek fog tetszeni (HVG)
Elkészült az MDF választási programjának vitaanyaga, amely egyebek mellett arra épül, hogy többen fizessenek egyedileg kevesebb adót, arányosabb, igazságosabb és szélesebb bázisú legyen a közteherviselés, valamint jóval nagyobb legyen a foglalkoztatás aránya - közölte Bokros Lajos, a párt miniszterelnök-jelöltje vasárnap budapesti sajtótájékoztatón.
jan. 25
2:06
Elhunyt Paizs József országgyűlési képviselő (HVG)
Váratlanul meghalt Paizs József MSZP-s országgyűlési képviselő, Szigetvár polgármestere vasárnap.
jan. 25
3:36
Hagyó hátrébb verekedte magát az MSZP fővárosi listáján (HVG)
Formálódik egy megállapodás, amely szerint Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettest a harmadik helyről a hatodik-hetedik pozícióba tolják vissza az MSZP fővárosi választási listáján - értesült a Népszabadság.
jan. 25
5:09
A nyugdíj a kampány főszereplője (Népszava)
Ma kezdődik a szocialisták nyugdíj-ügyben indított aláírásgyűjtése, de ezzel egyidőben a Fidesz is saját akciót indított. Az ügy érdekessége, hogy gyakorlatilag ugyanazt kérdezi a két párt, ám - a lapunk által megkérdezett szakértő szerint - teljesen mást kívánnak üzenni. A legnagyobb ellenzéki párt nyugdíj-ügyben az eddig jól bevált "harcmodort" alkalmazza: tagadják, hogy az általuk néhány napja…
jan. 25
5:18
Újabb borzalom! Otthagyta családját: feleségét és kislányát a magyar énekes! (ATV)
A valóságshow-lány tagadta, hogy ő lenne a zenész szeretője.
jan. 25
5:20
Időjárás: További kegyetlen mínuszok jönnek + videó (ATV)
Többen csúszkáltak a Budapest környéki bányatavakon, pedig életveszélyes.
jan. 25
5:27
Morvai: Az állam mindenkit bűnözőként kezel (168 Óra Online)
- Radikális változásra: az önrendelkezés visszaállítására, az állam szerepének átalakítására, a nemzeti egység megteremtésére és az emberi jogok érvényesítésére van szükség Magyarországon - jelentette ki Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője vasárnap Szegeden.
jan. 25
5:27
Nem indul eljárás Sólyom ellen (Népszava)
Elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség a Sólyom László köztársasági elnököt hivatali visszaéléssel és bűnpártolással gyanúsító magánszemély feljelentését - erősítette meg lapunknak Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője. Megírtuk: S.I. magánszemély három bíró ellen szeretett volna eljárást indítani, arra hivatkozva, hogy a bírókat szerinte befolyásolták peres ügyének elbírálásakor. A bírák…
jan. 25
5:29
Ismét zűrzavaros MDF-ügyek (Népszava)
Informális megbeszélés volt a Somogyért Egyesület és az MDF között, valós tárgyalás azonban nem - mondta lapunknak Gyenesei István, a Somogyért Egyesület elnöke, független országgyűlési képviselő. Az ügy közvetlen előzménye, hogy az index.hu szombaton arról számolt be: megállapodott egymással a Somogyért Egyesület és az MDF. Egy jelöltet a fórum küldhet, "egy jelöltet az SZDSZ delegálhat, egy…
jan. 25
5:45
Ismét elnököt választanak a héten a Magyar Televíziónál - hatan indultak a posztért (Népszava)
Pénteken eldőlhet, lesz-a választásokig elnöke az MTV-nek. A mostani, hetedik nekifutásra hatan indultak a posztért, de valószínűleg a kuratóriumi elnökség szándéka ellenére, politikai nyomásra a civilekből álló nagykuratórium ismét megakadályozza a jelölést. Közben egyre mélyebb anyagi válságba kerül a köztévé, nemrég kiderült, több, mint 2 millió euróval tartozik az Európai Műsorszolgáltatók…
jan. 25
5:47
"Nem a pénzen fog múlni az LMP sikere" (Népszava)
Somogyi Zoltán után egy újabb, korábban elemzőként dolgozó szakember lépett be a hazai politikai életbe: Karácsony Gergely, a Medián kutatási igazgatója hivatalosan is a Lehet Más a Politika (LMP) kampányfőnöke lett a múlt héten. Mint lapunknak elmondja, pártja alternatívát kínál a vitáik ellenére szorosan egy tömbben álló parlamenti "elit", illetve a válságra csak rossz válaszokkal rendelkező…
jan. 25
6:21
Brutális bosszú: vasvillával gyilkolta le a szomszéd kutyáit (168 Óra Online)
Kegyetlen állatkínzás miatt tett feljelentést szomszédja ellen egy család a paksi rendőrségen - írja a teol.hu.
jan. 25
6:36
Elhunyt Paizs József MSZP-s képviselő (Infostart)
55 éves korában elhunyt Paizs József MSZP-s országgyűlési képviselő, Szigetvár polgármestere. A Távirati Iroda információi szerint a politikust otthonában érte a halál.
jan. 25
6:39
Tragikus hirtelenséggel elhunyt Szigetvár polgármestere (Népszava)
Tragikus hirtelenséggel elhunyt Paizs József MSZP-s országgyűlési képviselő, Szigetvár polgármestere vasárnap.
jan. 25
6:48
Csoda Haitin: 11 napig volt egy élelmiszerüzlet alatt + videó (ATV)
Újabb túlélőt találtak a romok alatt a földrengés sújtotta Haitin, néhány órával az után, hogy a kormány hivatalosan lezárta a mentési munkálatokat.
jan. 25
6:54
Siófok polgármestere a pénzügyminiszterhez fordul (Infostart)
Tájékoztatást kér a pénzügyminisztertől és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től a Balaton-parti állami üdülők eladásával összefüggésben Siófok fideszes polgármestere.
jan. 25
6:56
Az egész világon egyedülállóan magas a magyar benzinár - lapszemle (Infostart)
Világviszonylatban magas a magyarországi benzinár. A régiós országok közül egyedül Szlovákiában fizetnek többet tankoláskor. A magyarországi benzinárak nemzetközi viszonylatban és a térségben is kifejezetten magasnak számítanak, ugyanakkor az uniós átlagot nem érik el.
jan. 25
6:57
Tanúkat hallgatnak ki a ferencvárosi ajánlószelvény-hamisítási ügyben (Népszava)
Még 300 embert ki kell hallgatnia tanúként a rendőrségnek a ferencvárosi ajánlószelvény-hamisítási ügyben, majd írásszakértőt rendelnek ki - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére.
jan. 25
7:24
Norbi fizetett neki! Nem sikerült lefogynia a magyar celebnek! (ATV)
Norbi szerint a celebeknek nehéz fogyniuk. A fitneszguru fizetett minden kilóért.
jan. 25
7:30
Milliárdokat tapsolhatnak el a pártok kampányra (MaHu)
Szakértők szerint piaci értéken a négy évvel ezelőtti választásokhoz hasonlóan az idén is tízmilliárdos nagyságrendet érhetnek el a pártok valós kampányköltései - írta a Napi Gazdaság.
jan. 25
7:42
A kéjipar visszavág! Újra üzemel az „iskolai bordély” (ATV)
Egy jogi kiskapu teszi lehetővé a „mini Amszterdam” működését.
jan. 25
7:48
Még nyomoz a rendőrség az automatizált telefonhívások ügyében (Infostart)
Még nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a tavalyi európai parlamenti (EP) választás idején tapasztalt automatizált telefonhívások ügyében.
jan. 25
7:48
Még nyomoz a rendőrség az automatizált telefonhívások ügyében (MaHu)
Még nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a tavalyi európai parlamenti (EP) választás idején tapasztalt automatizált telefonhívások ügyében.
jan. 25
7:50
Kóka tette divatossá az "udvari" tanácsadást (MaHu)
Nemcsak a BKV-nál, de a Nemzeti Gazdasági és Fejlesztési Minisztériumnál is tömegével dolgoznak tanácsadók - írta a Magyar Nemzet.
jan. 25
7:51
Szonda Ipsos - Immáron Orbán a legmegosztóbb, ugyanakkor legnépszerűbb politikus (Népszava)
Orbán Viktor a leginkább megosztó politikus, mégis a Szonda Ipsos 2010 januári népszerűségi listájának első helyére került. Előkelő pozícióját a jelentős méretű Fidesz-tábor körében tapasztalható nagyfokú népszerűségének köszönheti - írta a Népszabadság.
jan. 25
8:06
Ipsos: Orbán Viktor és Sólyom László a legnépszerűbb politikusok (Infostart)
Az Ipsos felmérése szerint Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Sólyom Lászó államfő a legnépszerűbb politikus. A kutatóintézet tájékoztatása alapján a két politikus 45-45 vezeti a listát, őket követi Szili Katalin volt házelnök 36 és Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője 35 ponttal.
jan. 25
8:06
Orbán Viktornál nincs népszerűbb (HVG)
Orbán Viktor a leginkább megosztó politikus, mégis a Szonda Ipsos 2010 januári népszerűségi listájának első helyére került. Előkelő pozícióját a jelentős méretű Fidesz-tábor körében tapasztalható nagyfokú népszerűségének köszönheti - írta a Népszabadság.
jan. 25
8:24
Blikk: csődben a Vidám Park (HVG)
Félő, hogy tavasszal nem nyitja meg kapuit a Vidám Park, ősszel pedig csődbe is mehet az idén 60 éves intézmény - írta a Blikk.
jan. 25
8:36
Tragikus hirtelenséggel elhunyt az MSZP-s országgyűlési képviselő (ATV)
Az 55 éves Paizs Józsefet este, otthonában érte a halál.
jan. 25
8:42
Szívhatja a fogát az ellenzék: Orbán népszerűsége továbbra is töretlen (MaHu)
Orbán Viktor a legnépszerűbb politikus, ezzel egy időben a legmegosztóbb is- áll a Szonda Ipsos 2010 januári népszerűségi felmérésében. Élre törését a Fidesz megerősödésével, valamint a jelenlegi kormány iránti bizalmatlansággal magyarázzák.
jan. 25
8:45
MDF a nyugdíjvitáról: Ingyencirkusz! (168 Óra Online)
A Magyar Demokrata Fórum versenypárti politikai erőként nem tudja üdvözölni a Fidesz és az MSZP egymással versenyző ingyencirkuszát, amit nyugdíj-ügyben bemutatnak - áll Dávid Ibolya pártelnök szombati közleményében.
jan. 25
8:45
Választás 2010 - Még nyomoz a rendőrség az automatizált telefonhívások ügyében (Népszava)
Még nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a tavalyi európai parlamenti (EP) választás idején tapasztalt automatizált telefonhívások ügyében.
jan. 25
8:54
Oszama bin Laden üzent Obamának + videó (ATV)
Oszama bin Laden vállalta a felelősséget a karácsonyi detroiti merényletkísérletért, és újabb támadásokkal fenyegetett.
jan. 25
9:00
Szonda: Orbán a legnépszerűbb (orientpress)
Orbán Viktor áll a népszerűségi lista első helyén, pozícióját a jelentős méretű Fidesz-tábor körében tapasztalható nagyfokú népszerűségének köszönheti - derül ki a Szonda Ipsos Népszabadság számára készült felméréséről. A választási kampány kezdeti szakaszában a pártok hívei egyre jobban kedvelik saját politikusaikat, ugyanakkor a bizonytalan választópolgárok véleménye mostanában inkább negatívabb…
jan. 25
9:02
Hátrahagyott Hagyó, iratrendezés és hungarikumok a lapszemlében (orientpress)
Nem voltak alaptalanok azok a feltételezések, hogy hátrébb sorolhatják a fővárosi listán még igen előkelő helyen szereplő Hagyó Miklóst a szocialisták - írja a Népszabadság. Továbbra is külső tanácsadó cégek garmadája dolgozik a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumnál - olvasható a Magyar Nemzetben. A jó minőségű magyar termékeket folyamatos támadások érik, s ezek mögött üzleti érdekek…
jan. 25
9:18
Szívhatja a fogát a Fidesz ellenzéke: Orbán népszerűsége továbbra is töretlen (MaHu)
Orbán Viktor a legnépszerűbb politikus, ezzel egy időben a legmegosztóbb is- áll a Szonda Ipsos 2010 januári népszerűségi felmérésében. Élre törését a Fidesz megerősödésével, valamint a jelenlegi kormány iránti bizalmatlansággal magyarázzák.
jan. 25
9:20
Dermesztő hideggel indul a hét (MaHu)
Hétfő reggel párás lesz a levegő, elsősorban az ország keleti tájain sűrű, zúzmarás ködfoltok képződhetnek. Többfelé zord idő várható, hiszen a minimum-hőmérsékletek -10 fok alatt alakulhatnak, délután sem lesz melegünk: -6 és -1 fok közé kúszik a hőmérő higanyszála.
jan. 25
9:30
Bedurvultak! Saját gyerekétől tart a magyar sztár! Anyját alázza, kegyetlenül (ATV)
Üzletébe sem merné beengedni fiát.
jan. 25
9:36
Álló buszba rohant és kigyulladt egy autó (HVG)
Az út szélén álló üres buszba rohant egy személyautó Zagyvaszántó és Petőfibánya között hétfő reggel; a gépkocsi kigyulladt, a jármű vezetője megsérült - tájékoztatta a rendőrség.
jan. 25
9:39
Tovább folytatódnak a fejlesztések Budapest XIII. kerületében (168 Óra Online)
A képviselő-testület 2010. januári ülésén 14 olyan intézmény beruházási célokmányát fogadta el, amely meghaladja az 50 millió forintot.
jan. 25
9:48
Bokros: ez nem fog mindenkinek tetszeni + videó (ATV)
A minimálbér adómentességének eltörlését, a nyugdíjasok által is kötelezően fizetendő egészségügyi járulék fizetését is tartalmazza az MDF választási programjának vitaanyaga.
jan. 25
9:54
Meghalt Szigetvár szocialista polgármestere (orientpress)
Életének 55. évében otthonában elhunyt Paizs József, az MSZP-s országgyűlési képviselője, Szigetvár polgármestere - tudatta az MTV Híradója.
jan. 25
9:54
Ferencvárosi ajánlószelvény-botrány: 300 tanút hallgatnak ki (HVG)
Még 300 embert ki kell hallgatnia tanúként a rendőrségnek a ferencvárosi ajánlószelvény-hamisítási ügyben, majd írásszakértőt rendelnek ki - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére.
jan. 25
10:06
Fizetne az állam, ha a fiatalok otthagynák anyjuk szoknyáját (ATV)
Új javaslattal állt elő az olasz közigazgatási miniszter, hogy megoldja a "szüleik nyakán élő" fiatalok ügyét. Havi 500 eurót kapnának, hogy lakást bérelhessenek.
jan. 25
10:08
A magyar benzin a 15. legdrágább (ATV)
Egy német kimutatás szerint a magyar benzin a 15. legdrágább a vizsgált 105 ország üzemanyagárai közül.
jan. 25
10:10
„Könyörögnek bármiért, amivel fűteni lehet” + videó (ATV)
Karácsony óta elfogytak az adományok, vagyis, ahogy elmúlt az ünnep, az adakozási kedv is alábbhagyott, a rászorulók viszont egyre többen vannak - ezt mondják az egyik legnagyobb magyarországi segélyszervezet szombathelyi családsegítő központjában. Sokan gyertyát és fűtőanyagot kérnek a Karitásztól, hogy világítani és melegíteni tudjanak, mert a villanyt, és a gázt már kikapcsolták náluk.
jan. 25
10:12
Aránytalan a választókerületi rendszer, a politikusok mégsem tettek semmit (Infostart)
Aránytalanok a magyarországi egyéni választókerületek, ennek ellenére nem módosította azokat a parlament, holott erre egy alkotmánybírósági határozat is kötelezte őket. Az Országgyűlés ezzel már vagy a huszadik mulasztásos alkotmánysértést követi el.
jan. 25
10:12
Egyórás késés több vasútvonalon (HVG)
A Kőbánya-teherállomáson leszakadt felső vezeték miatt 60-70 perces késéssel közlekednek a vonatok több vonalon - közölte a MÁV hétfőn reggel az MTI-vel.
jan. 25
10:14
Kigyulladt a vasúti felsővezeték, jelentős késések - képek (Infostart)
Több mint egy órás késésre kell számítani a Budapest-Kecskemét-Szeged, valamint a Budapest-Szolnok-Nyíregyháza-Záhony vasútvonalon, a felsővezeték ugyanis még Budapest határain belül előbb leszakadt, majd a túlterhelés miatt kigyulladt.
jan. 25
10:14
Leszakadt egy pesti felsővezeték, emberek a síneken - fotó (HVG)
Órákra felborult a vasúti közlekedés rendje a Budapest-Cegléd vasútvonalon, miután Kőbánya-teher állomáson leszakadt a felsővezeték, majd a vezetékszakadás és a nagy terhelés miatt a pestszentlőrinci elosztóban kigyulladt egy transzformátor - jelenti a HavariaPress.

Keresés