2010. január 25. hétfő

jan. 25
5:27
Miért drágult meg a kötelező? (Pénzcentrum)
Drámai hangú sajtóközleményben számolt be a Biztosítás.hu arról, hogy a kampányidőszak óta eltelt két hónapban több mint másfélszeresére nőtt a megkötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások átlagdíja. Ez így is van, csak épp az indoklás sántít - nem is kicsit....
jan. 25
6:03
Kapós az APEH-kalkulátor, már nem kér személyi adatokat (Népszava)
A vagyonadó témáját ma tárgyalja harmadszor az Alkotmánybíróság (Ab) , amely várhatóan február közepén dönt a kérdésről. Sereg András, a testület szóvivője lapunknak elmondta, hogy folyamatosan érkeznek az indítványok. Eddig több mint ötvenet regisztáltak, amelyeknek kisebb hányada minősül beadványnak, inkább panaszos levelek ezek - állította a szóvivő. Hozzátette, hogy gyakorlatilag a jogszabály…
jan. 25
6:03
Teszt beszél: mit tud egy jó ablaktörlő? (Pénzcentrum)
Az őszi, de főként a téli időszak beköszöntével különösen nagy hangsúlyt kapnak az ablaktörlő lapátok. Az autósok többsége nem fordít rájuk túl sok gondot, pedig, ha jobban belegondolunk, az időjárástól függően, bizonyos körülmények között elengedhetetlenek a biztonságos közlekedéshez. A német autószövetség szakértői most ezt a gyorsan kopó terméket tesztelték, lássunk, milyen eredménnyel!...
jan. 25
6:18
Izlett a magyar szalámi és bor a Grüne Wochén (Inforádió)
Az első, nem hivatalos adatok szerint több mint 400 ezer látogatója volt Berlinben a hét végén zárult idei Grüne Wochénak. A világ legjelentősebb mezőgazdasági és élelmiszeripari szakvásárán - amelyen 60 ország mintegy 1600 kiállítója mutatkozott be - Magyarország most először szerepelt partnerországként.
jan. 25
6:18
Új igazgatósági tag az RFV-ben - elindult a részvényopciós program (orientpress)
Az igazgatótanácson belüli új posztok létrehozásáról, tagi változásokról, valamint a vezetői részvényopciós programról döntöttek a Regionális Fejlesztési Vállalat tulajdonosai a cég rendkívüli közgyűlésén.
jan. 25
6:18
Vámosi-Nagy az ingatlanadóról: ellentmondásos és abszurd Ab-határozatok (Adózóna)
Aligha van olyan paragrafusa a vagyonadóról szóló törvénynek, amelyet meg nem támadtak az Alkotmánybíróságnál(Ab). Ez a megállapítás az ingatlanadóra vonatkozó részre igaz, mert – tudomásom szerint – jelenleg senki nem támadja a légi jármű, a vízi jármű és a nagy értékű személygépkocsira vonatkozó fejezeteket.A kérdés, hogy mit és hogyan töröl majd az AB. A döntés kiszámíthatatlan.
jan. 25
6:39
Tovább esik a BUX és a forint? (Portfolio)
Merre megy ma a BUX index? Mi lesz a forinttal? A piacnyitást megelőzően összegyűjtjük, hogy pénzügyekben jártas olvasóink hány százaléka fogad arra, hogy a mai kereskedés során a BUX index emelkedni...
jan. 25
6:45
Többé nem kell vállalkozói igazolvány (FigyelőNet)
Már nem kell vállalkozói igazolványt kiváltani, sem a szakértelmet igazolni az egyéni vállalkozás elindításához – bár utólag az előírt szakképzettséget ellenőrizhetik. Az egyéni vállalkozók januártól szinte kizárólag az interneten keresztül intézhetik ügyeiket, ami nem mindenkinek könnyebbség.
jan. 25
6:47
Hol parkoltassuk adómentesen a pénzünket? (FigyelőNet)
A január elejétől elérhető tartós befektetési szerződéseket lelkesen üdvözölte a hazai tőkepiac. A rövid átállási idő miatt még csak néhány szolgáltatónál lehet ilyen számlát nyitni, de azért már vannak tapasztalatok.
jan. 25
6:49
Gyermekbetegségek a TBSZ körül (FigyelőNet)
Bár a TBSZ-számlákat valóban mindenki üdvözli, azért felmerül néhány izgalmas kérdés.
jan. 25
6:57
Itt a lista! - Minden, amire a héten nagyon kell figyelni (Portfolio)
Rendkívül mozgalmas hetünk lesz, amellett ugyanis, hogy igen fontos makrogazdasági adatok látnak napvilágot, ismét tárgyalóasztalhoz ülnek az amerikai és a magyar jegybankárok. A piaci szereplők...
jan. 25
7:09
A magyar állam a legbőkezűbb Európában (Privátbankár)
Az állami támogatások Magyarországon 2008-ban elérték a GDP 2,38 százalékát, ez a legmagasabb az EU 27 tagállamában - írta a Világgazdaság.
jan. 25
7:09
Magyarország az élen az állami szubvenciók terén az EU-ban (ProfitLine)
Az állami támogatások Magyarországon 2008-ban elérték a GDP 2,38 százalékát, ez a legmagasabb az EU 27 tagállamában - írta a Világgazdaság.
jan. 25
7:11
Kampánypénzek: mekkorát lódítanak idén a pártok? (Privátbankár)
Szakértők szerint piaci értéken a négy évvel ezelőtti választásokhoz hasonlóan az idén is tízmilliárdos nagyságrendet érhetnek el a pártok valós kampányköltései - írta a Napi Gazdaság
jan. 25
7:11
Válságban visszafogottabban bálozik a magyar (ProfitLine)
A báli szezon rendezvényei is megérzik a válságot: esetenként a korábbiaknál olcsóbb belépőkkel, kisebb költséggel szervezik, és kevesebb vendéget is várnak - írta a Napi Gazdaság.
jan. 25
7:12
Közeledik a kamatvágó szezon vége (orientpress)
A Magyar Nemzeti Bank mai kamatdöntő ülésén még minden bizonnyal meglépi a 25 bázispontos vágást, és 6 százalékra csökkenti a kamatot. A továbbiakban azonban már minden egyes lépést, szinte borítékolhatóan 8-szor meggondolnak majd.
jan. 25
7:13
Már nem is olyan jó fej Obama az USA-ban (ProfitLine)
Az amerikai befektetők többsége üzletellenesnek tartja Barack Obamát, és egyáltalán nem bízik abban, hogy az elnök alkalmas egy pénzügyi vészhelyzet kezelésére - közölte friss felmérése alapján a hét végén a Bloomberg gazdasági hírügynökség.
jan. 25
7:15
A csőd szélén a Vidám Park (Népszava)
Félő, hogy tavasszal nem nyitja meg kapuit a Vidám Park, ősszel pedig csődbe is mehet az idén 60 éves intézmény - írta a Blikk.
jan. 25
7:15
GKI - Növekedett a fogyasztói bizalmi index (Pénzcentrum)
Enyhe emelkedéssel kezdte az évet a GKI konjunktúra-index (szezonális hatásoktól megtisztított értéke). A várakozások sokkal kevésbé pesszimisták az egy évvel korábbinál, kedvezőbbek a 2008 októberinél is, de még nem érték el a válság előtti utolsó "békehónapra", 2008 szeptemberére jellemző értéket....
jan. 25
7:27
Orbán a legnépszerűbb - és a legmegosztóbb (Privátbankár)
Orbán Viktor a leginkább megosztó politikus, mégis a Szonda Ipsos 2010 januári népszerűségi listájának első helyére került
jan. 25
7:29
A hitelezőknek kezd elege lenni a Dubai Worldből (Privátbankár)
A tavalyi év végén a Dubai World ingatlanalap tulajdonainak és befektetési vagyonának összértéke meghaladta 120 milliárd dollárt - az adósság "csak" 57 milliárd
jan. 25
7:33
Az abesszin háboru gazdasági oldala (huszadikszazad.hu)
[1935. október] A döntő stratégiai pont tehát a küszöbön álló gazdasági háboruban Németország és Lengyelország. Legelsősorban Németország, mert ha Németország részt venne – például egy hatalmas frankkölcsön ellenében – a népszövetségi ostromzárban, akkor Lengyelország nem tudna szállitani...
jan. 25
7:33
Hamarosan elérjük a válság előtti szinteket (Portfolio)
Folytatódott a bizalmi indexek tavaly május óta tartó markáns emelkedése. A várakozások sokkal kevésbé pesszimisták az egy évvel korábbinál, kedvezőbbek a 2008 októberinél is, de még nem érték el a...
jan. 25
7:39
Magyarország adja a legmagasabb szubvenciót (FigyelőNet)
Az állami támogatások Magyarországon 2008-ban elérték a GDP 2,38 százalékát, ez a legmagasabb az EU 27 tagállamában - írta a Világgazdaság.
jan. 25
7:41
Kamatvágás jöhet (FigyelőNet)
Kamatdöntő ülést tart ma a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, az elemzők túlnyomó többsége azt várja, hogy a testület a jegybanki alapkamatot a jelenlegi 6,25 százalékról 6,0 százalékra mérsékli.
jan. 25
7:42
Az 'ingyenjegyet' is meg kell váltani! (ProfitLine)
Bevezetik a helyközi közösségi közlekedésben márciusig a térítésmentesen utazók számára a regisztrációs jegyet, Antali Károly, helyközi közösségi közlekedés átalakításáért felelős kormánybiztos ma ismerteti az új rendszer bevezetésének részleteit.
jan. 25
7:44
Bekavar az EU, hoppon maradhat a bajor állam (ProfitLine)
Az EU meg akarja akadályozni, hogy a Bayerische Landesbank (BayernLB) - a magyar MKB anyabankja - részesedést fizessen a bajor államnak, mindaddig, amíg veszteséges marad. Így idén a bajor állam mintegy 231 millió eurótól esne el.
jan. 25
7:45
Bajban a Vidámpark: tavasszal ki sem nyitnak? (Privátbankár)
Félő, hogy tavasszal nem nyitja meg kapuit a Vidámpark, ősszel pedig csődbe is mehet az idén 60 éves intézmény - írta a Blikk. A lap hétfői száma beszámol arról, hogy a fővárosi intézmény nem tud m...
jan. 25
7:45
Komoly veszteséggel végeztek az amerikai tőzsdék, az ázsiai tőzsdék enyhe mínuszban zártak – Tőzsdekörkép USA, Ázsia (Elemzésközpont)
Pénteki piaczárás (USA): A hét utolsó kereskedési napját csökkenéssel kezdték a New York-i tőzsdék. A pénteki nap folyamán fontosabb makroadat nem érkezett az USA-ból.
jan. 25
7:46
Tombol a munkanélküliség az USA fővárosában (ProfitLine)
Az Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban 1976 óta a legmagasabb, 12,1 százalékos volt a munkanélküliség decemberben - derült ki hét végén ismertetett adatokból.
jan. 25
7:57
Az Origóhoz távozik a Kirowski vezetője (FigyelőNet)
Március második felében távozik posztjáról Novák Péter, a kirowski ügyvezetője. Feladatait Kovács Zoltán veszi át. Novák Péter az Origónál folytatja pályafutását, a cég vezérigazgató-helyetteseként.
jan. 25
8:03
Tömegével dolgoznak tanácsadók a gazdasági tárcánál (Napi)
jan. 25
8:03
Magyarországon a legmagasabb az állami támogatás (Inforádió)
2008-ban Magyarországon volt a legmagasabb az állami támogatás az uniós tagországok közül.
jan. 25
8:03
A hitelezőknek elege van a Dubai Worldből (Privátbankár)
A tavalyi év végén a Dubai World ingatlanalap tulajdonainak és befektetési vagyonának összértéke meghaladta 120 milliárd dollárt - az adósság "csak" 57 milliárd
jan. 25
8:03
Uniós támogatásban reménykedhetnek az elbocsátott Opel-dolgozók (HR Portál)
Az Európai Bizottság kész arra, hogy támogatást adjon az unió globalizációs, illetve szociális alapjából azoknak a dolgozóknak, akiket elbocsátanak az Opeltől - közölte a bizottság egyik szóvivője.
jan. 25
8:05
Magyarország az élen az állami szubvenciók terén (Napi)
jan. 25
8:05
Az Avatarnak nem számítanak a jéghegyek (Privátbankár)
Az Avatar hamarosan elsüllyeszti a Titanicot; az immár hatodik hete a legnagyobb jegybevételt produkáló sci-fi minden idők leghatalmasabb kasszasikere lesz
jan. 25
8:05
Bokros: A jelenlegi nyugdíjrendszert nem lehet fenntartani (HR Portál)
Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje szerint a jelenlegi nyugdíjrendszer nem tarható fenn, a felsőoktatási intézmények között pedig jóval nagyobb versenyre lenne szükség.
jan. 25
8:07
Sok pénzt bukhatnak el az önkormányzatok (Napi)
jan. 25
8:07
Hetvenezren léptek vissza az állami nyugdíjrendszerbe (HR Portál)
Tavaly december végéig 69.469 magánnyugdíjpénztári tag kérte visszalépését a társadalombiztosítási (tb) nyugdíjrendszerbe - közölte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) az MTI-vel.
jan. 25
8:09
CIB Reggeli - fejlett piacok 2010.01.25. (eBroker)
A héten viharfellegekként közeledő rosszkedv még tovább terebélyesedett, a részvénypiacokon ismét a negatív értékek váltak teljhatalmúvá. A piac növekvő aggályait a VIX-index jelentős emelkedése is mutatta.
jan. 25
8:09
Vállalkozói képzés norvég segítséggel (HR Portál)
A munkaerőpiacra visszatérést segítő ingyenes képzést indít a Budapesti Politechnikum Alapítvány a Norvég Alap támogatásával - közölte Visegrádi Judit projektmenedzser az MTI-vel.
jan. 25
8:09
Ketyeg a magyar óriáshitel - mennyi kamatot kell most fizetnünk? (Portfolio)
Bár a 2008 őszén felvett nemzetközi hitelcsomag (tőke)törlesztése csak 2011 végén indul el, kamatot addig is kell fizetni a már lehívott, illetve rendelkezésünkre fenntartott keretre. Mindez pedig...
jan. 25
8:11
Csúcson a munkanélküliség az amerikai fővárosban (HR Portál)
Az Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban 1976 óta a legmagasabb, 12,1 százalékos volt a munkanélküliség decemberben - derült ki hét végén ismertetett adatokból.
jan. 25
8:15
Nem tágítanak az eladók az ázsiai részvénypiacokon (ProfitLine)
A mai napon is folytatódott az ázsiai piacokon a napok óta tartó eladói hullám, főként a pénteki amerikai piaci szereplést követően, azonban az esés mértéke már visszafogottabbnak mutatkozik. Emellett erősödésnek indultak a magasabb hozamokkal kecsegtető devizák, miután számos befektető kockázatvállalási étvágya ismét nőni kezdett a heves múlt heti csökkenés után.
jan. 25
8:21
Blikk: csődben a Vidám Park (HVG)
Félő, hogy tavasszal nem nyitja meg kapuit a Vidám Park, ősszel pedig csődbe is mehet az idén 60 éves intézmény - írta a Blikk.
jan. 25
8:21
GKI: a tavaly októberi szintre javultak a cégek és lakosság várakozásai (Inforádió)
Folytatódott januárban az üzleti szféra és a lakosság várakozásainak tavaly május óta tartó javulása, a GKI bizalmi index értéke kedvezőbb a 2008. októberinél, a válság miatti zuhanás első hónapjának értékénél, de még mindig alacsonyabb a válság előtti hónapokra jellemző értékeknél - áll a GKI legfrissebb felmérésében.
jan. 25
8:24
271 forint körül az euró hétfő reggel (ma.hu)
Hétfőn kora reggel 271,15 forinton jegyezték az eurót nemzetközi devizakereskedelemben, miközben a piac az MNB kamatdöntésére vár.
jan. 25
8:27
Uj prosperitás az amerikai autóiparban (huszadikszazad.hu)
[Két világháború között] A jelszó ez volt: sokkal jobb, sokkal szebb és sokkal olcsóbb kocsikat kell gyártani. Egészen bizonyos volt, hogy minden amerikai, mihelyst csak valamennyire teheti, ismét vásárol majd autót, de ennek az uj autónak jobbnak kellett lennie, mint a régi volt és olcsóbbnak...
jan. 25
8:27
Épülhet a szerencsi erőmű (Portfolio)
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság jogszabálysértés hiányában jogerősen elutasította a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának a szerencsi szalmatüzelésű erőmű engedélyezési eljárásával...

Keresés