2010. január 25. hétfő

jan. 25
6:21
Major Tamás színész, rendező, a Nemzeti Színház egykori direktora, holnap lenne százéves (Spa Trend Online)
Holnap lenne százéves Major Tamás, színész, rendező, a Nemzeti Színház egykori direktora. A korszakos művész gyakran vihart vetett és vihart aratott, égig magasztalták és pocskondiázták, de mindig figyeltek rá.
jan. 25
7:51
Az Avatar még ma elsüllyeszti a Titanicot (Spa Trend Online)
Az Avatar hamarosan elsüllyeszti a Titanicot; az amerikai mozikban immár hatodik hete a legnagyobb jegybevételt produkáló sci-fi minden idők leghatalmasabb kasszasikere lesz.
jan. 25
8:06
Sportközvetítések a mozikban 3D-ben? (Infostart)
Komoly bevételi forrást jelenthet a jövőben a moziknak, ha háromdimenziós technológiával sporteseményeket vagy akár koncerteket közvetítenek - mondta Dudás Viktor, a VOX mozimagazin főszerkesztője.
jan. 25
8:09
Évtizedek óta töretlenül sikeres musicalek (Metropol)
Fantasztikus jubileumokkal kezdi az évet a Madách Színház: két musicalsiker és egy nagyszerű vígjáték is sok századik előadásához érkezik.
jan. 25
8:27
Tánc az élet (Metropol)
Tizenkét órás tanítási napok, szigorú fegyelem és alázat a tánc iránt: senki sem állítja, hogy egyszerű a Magyar Táncművészeti Főiskola növendékének lenni.
jan. 25
12:21
Bullock, Bridges és a Brigatyk kapták a hollywoodi színészszakma díjait (Spa Trend Online)
Sandra Bullockot és Jeff Bridgest választotta az év színészének, a Becstelen Brigantyk stábját pedig a legjobb szereplőgárdának a legnagyobb hollywoodi színészcéh, amely a hét végén adta át díjait Los Angelesben.
jan. 25
13:12
A megbillent látogató elszakított egy Picasso-képet (Infostart)
Restaurálni kell Picasso egyik híres festményét, amelyet véletlenül szakított el egy egyensúlyát vesztett látogató a New York-i Metropolitan Múzeumban.
jan. 25
13:30
Az adószabályok miatt még Makovecz Imre cége is lehúzta a rolót (Infostart)
Miközben a római La Sapienza Egyetem Makovecz Imrét díszdoktori címmel tüntette ki, a nemzetközi hírű Ybl- és Kossuth-díjas építész kénytelen volt bezárni közel harminc éve működő tervezőirodáját.
jan. 25
13:33
Megrongáltak egy Picasso-képet a Metropolitan Múzeumban (Metropol)
Restaurálni kell Picasso egyik híres festményét, amelyet véletlenül szakított el egy egyensúlyát vesztett látogató a New York-i Metropolitan Múzeumban.
jan. 25
13:51
Kifizeti a MySpace az elmaradt jogdíjakat (Metropol)
A MySpace közösségi oldal, amely már számtalan kezdő zenésznek segített karrierje elindításában, most több millió dollárral járul hozzá az "elmaradt" jogdíjakhoz.
jan. 25
14:09
Hazafias dalok az indonéz elnök új poplemezén (Metropol)
A Ku Yakin Sampai Di Sana, vagyis a Biztos, hogy odaérek című album vasárnaptól kapható, a lemezen a szigetország legismertebb énekesei és zenészei közül többen is közreműködtek.
jan. 25
15:18
Leonardo arcvonásai őrzik Mona Lisa titkát? (Infostart)
Olasz antropológusok szeretnék exhumálni Leonardo da Vinci (1452-1519) földi maradványait, hogy koponyája alapján rekonstruálják az itáliai polihisztor arcvonásait, feltételezéseik szerint ugyanis Mona Lisa képmása a reneszánsz mesterének álcázott önarcképe.
jan. 25
17:45
Oliver Stone szerint "tündérmese" a Kennedy-gyilkosság hivatalos verziója (Metropol)
Oliver Stone filmrendező szerint Adolf Hitler szörnyeteg volt, de korának szülöttje, az Egyesült Államok pedig nem hajlandó átgondolni a Kennedy-gyilkosságot.

Keresés