2010. január 2. szombat

jan. 2
0:30
Újévi koncert a Sportarénában - Mága Zoltán több ezer ember előtt varázsolt (Zene)
A Papp László Budapest Sportarénában rendezték meg Mága újévi koncertjét. A nagysikerű, új esztendőt köszöntő rendezvényen a hegedűművész kimagasló színvonalon, káprázatos látványvilággal újra több mint tízezres tömeg előtt mutatta be különleges repertoárját. [Dátum: 2010.01.03. 13:43]
jan. 2
2:18
Sergi Belbel: Toszkána (szinhaz.hu)
A  Neptun Brigád egy újabb kortárs spanyol színművet - Sergi Belbel Toszkána című szürreális komédiáját mutatja be a MU Színház Kávézójában, január 3-án.
jan. 2
6:12
Lerágott csont és új hús az óévbúcsúztató tévéműsorokban - Az m1-en jól mondták a magukét (Népszava)
Talán észre sem vennénk, ha szilveszteri tréfaként a média koboldjai az idei tévéprogramok helyett a tavalyi vagy tavaly előtti tévéprogramokat csempészték volna a képernyőnkre az év utolsó éjszakáján. Ugyanaz a szisztéma, egyszer használatos kabaréjelenetek sokadszori hasznosítása, a celeblista lerágott csontjainak ezeregyedik lerágása. Egyetlen kivétel volt: az m1 stand up-vetélkedője.
jan. 2
10:30
A Nobel-díjas kínai író, Kao Hszing-csien 70 éves (MaHu)
Január 4-én ünnepli hetvenedik születésnapját Kao Hszing-csien (Gao Xingjian) Nobel-díjas kínai próza- és drámaíró, festő.
jan. 2
10:48
46908 km, Hua Hin (tinylittlebigthing)
Reggel, immár teljes harci díszben megint a buszállomás felé tartottunk, bár meg sem fordult a fejünkben, hogy gyalog menjünk. Először egy oldalkocsis motor akart elvinni negyvenért, aztán biciklis riksák harmincért, de nyilván ebből kettő kellett volna. Végül egy pickuppal mentünk negyvenért. Én nem értem, hogy mi határozza meg az árat, csak a távolság? Azért ha két ember és két nagy, illetve két…
jan. 2
11:51
A letaglózó baltás manager és a metrós gyilkos évtizede (Napvilág)
Folytatódik a 2000-es évek első évtizedének legjobb filmterméseit feldolgozó lista, az előzményekben bemutattuk az általunk legjobban kedvelt 30 film utolsó harmadát, a folytatásban kevesebb a szerelem, több a misztérium és a gyomorforgató naturalizmus, íme a második harmad!
jan. 2
12:00
Az opera buffa mestere, Pergolesi 300 éve született (MaHu)
Háromszáz éve, 1710. január 4-én született Giovanni Battista Pergolesi, az opera buffa műfajának egyik megteremtője. A mindössze 26 évet élt zeneszerző leghíresebb alkotása Az úrhatnám szolgáló című opera, illetve a Stabat Mater című egyházi darab.
jan. 2
12:54
Kiknek a szavai határozták meg az előző évtizedet? (Napvilág)
Melyek voltak a huszonegyedik század első évtizedének legnépszerűbb, legmeghatározóbb könyvei? Az emberek a varázslókról, a szerelemről, a vérről, gyilkosságról és rejtélyekről olvastak a legszívesebben, de az sem mindegy, hogy mit. Íme az évtized tíz leginkább maradandó műve.
jan. 2
13:57
Elkészült A törött nádszál díszlete - Miniinterjú Csanádi Judittal (Napvilág)
Elkészült Márton László történelmi drámatrilógiájának harmadik része, A törött nádszál díszlete. Az egri Gárdonyi Géza Színáz 2010. január 8-án bemutatásra kerülő darabja kapcsán Csanádi Judit, a darab World Stage Designe-díjas díszlettervezője beszél az előadásról.
jan. 2
17:42
50 éve halt meg Albert Camus (MaHu)
Ötven éve, 1960. január 4-én halt meg Albert Camus Nobel-díjas francia író, az egzisztencializmus egyik legismertebb képviselője.
jan. 2
17:54
Funktasztikus: "Köszönöm szépen, amit kaptam" (Zene)
Idén is megrendezték az Offline Music Fesztivált, amelynek keretein belül a hiphop.hu kiosztotta a legjobb rappereknek járó díjakat. Az előadókat a közönség szavazta be kategóriánként egy top ötös listába, ezt követően egy 51 tagú zsűri döntött arról, hogy ki kapja a szakmai elismerést. [Dátum: 2010.01.02. 17:53]

Keresés