2010. január 10. vasárnap

jan. 10
4:03
Fáy Miklós: "A képernyőn rosszabb embernek tűnök, mint az életben" (Zene.hu)
Az RTL Klub nagy megmondója, Fáy Miklós ezúttal arról bezsélt, hogy miért is öregítette meg Őt a Csillag Születik egyik versenyzője, Varga Viktor, aki minden zsűritagról festményt készített. [Dátum: 2010.01.17. 10:29]
jan. 10
4:07
Felháborító? Benkő Dániel kitart a merész zenei ötlete mellett - további részletek (Zene.hu)
A lantművész a Cool Live-ban elárulta, szerinte le kell fújni a port a himnuszokról, népszerűbbé kell tenni őket a fiatalok körében. [Dátum: 2010.01.10. 17:03]
jan. 10
4:39
"A zene hasson elsősorban, a látvány pedig mi legyünk." - interjú Vincze Lilla énekesnővel (Zene.hu)
Különleges egyénisége a magyar könnyűzenének. Színes, intelligens, felkészült és mindene a muzsika. Igazi művész. S most ismét a Napoleon Boulevard-ra összpontosul a figyelme. [Dátum: 2010.01.30. 10:48]
jan. 10
7:21
Zajos magyar siker Párizsban! - Tömegek ünnepelték a Budapesti Fesztiválzenekart (Népszava)
Nagy sikert aratott Fischer Iván vezényletével a Budapesti Fesztiválzenekar szombat este Párizsban: a koncert végén a közel kétezer fős közönség egy része felállva és bravózással hosszú perceken át ünnepelte az egyik legrangosabb francia koncertteremben visszatérő vendégnek számító magyar zenekart.
jan. 10
7:57
Európa Kulturális Fővárosa: ma lesz a megnyitó Pécsett! (Népszava)
Ma tartják a Pécs2010 - Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat hivatalos megnyitóját.
jan. 10
8:42
Kontra Ágnes "tér-képei" a Symbol Art Galériában veszik 3D-be az embert (ma.hu)
Kontra Ágnes fiatal festőművésznek A tér címmel nyílik kiállítása kedden Budapesten, a Symbol Art Galériában.
jan. 10
9:09
"Fény és színrétegekből építkezem" (Népszava)
Kontra Ágnes fiatal festőművésznek A tér címmel nyílik kiállítása kedden Budapesten, a Symbol Art Galériában.
jan. 10
9:18
Malajziában tilos kimondani Allah nevét a katolikusoknak (orientpress)
A malajziai kormány keresetett nyújtott be azon bírósági döntés ellen, mely engedélyezi, hogy a katolikusok Allah nevével éljenek Isten megnevezésének fordításaként.
jan. 10
9:27
Színházkereszt: a miskolci teátrum Kassán, a kassai Miskolcon vendégszerepel (Népszava)
Ebben az évben is folytatódik a Kassai Állami Színház és a miskolci Nemzeti Színház közösen benyújtott nyertes, európai uniós pályázatának előadássorozata, januárban a kassai színészeknek Miskolcon, míg a miskolciaknak Kassán tapsolhatnak a nézők.
jan. 10
9:29
"A zene a szépség egyetemes nyelve, ami összeköti a jóakaratú embereket" - Először énekel CD-n a pápa (Népszava)
XVI. Benedek pápa először énekel hanglemezen a nemrégiben megjelent Alma Mater - Zene a Vatikánból című CD-n, amelyet a Universal-csoporthoz tartozó Geffen gondoz.
jan. 10
10:48
Evolúciós gócpontok a korallzátonyok (ma.hu)
A korallzátonyok sokkal több új fajnak adnak életet, mint a többi trópusi tengeri élőhely - derül ki egy német tanulmányból.
jan. 10
10:57
Nyugdíjas lett Rod Stewart - Videó! (Népszava)
Ma töltötte be hatvanötödik életévét Rod Stewart, a legendás rocker, s így hivatalosan is nyugdíjba ment - közli a BBC.
jan. 10
10:57
48188 km, Krabi (tinylittlebigthing)
Mivel tegnap viszonylag későn értünk Krabiba, már nem tudtunk kajakozást intézni mára. Reggel meg már lecsúsztunk a kajakozás megkezdéséről, de ezt tudtuk, úgyhogy nem is rohantunk. Szép kényelmesen felkeltünk, valamikor jó későn, reggeliztünk, aztán befizettünk másnapra egy napos tengeri kajakozásra. Ezzel gyakorlatilag le is tudtuk a napi tevékenységünket. A nap hátralévő részében olyan…
jan. 10
10:59
Újabb vámpírfilm a láthatáron! - Videó! (Népszava)
Új vámpírokról szóló sci-fit jelentett be New Yorkban Hollywood két sztárja, Ethan Hawke és Willem Dafoe - írja a BBC hírportálja.
jan. 10
11:06
Ma tartják a Pécs Európa Kulturális Fővárosa programsorozat hivatalos megnyitóját (Inforádió)
Ma tartják a Pécs Európa Kulturális Fővárosa programsorozat hivatalos megnyitóját. Az ünnepségen Bajnai Gordon miniszterelnök köszöntő szavai után Páva Zsolt polgármester egy mondattal nyitja meg az évet. A műsorban Pécs kultúrtörténeti arcait mutatják be pécsi kötődésű művészek és hírességek, valamint több száz pécsi diák közreműködésével.
jan. 10
11:51
Szeifert látványos év kezdést ígér (Zene.hu)
A lemezlovas egy különleges show-val kezdi az idei évet. [Dátum: 2010.01.10. 11:36]
jan. 10
12:36
Elindult az élményvonat Pécsre (orientpress)
Kigördült a Nyugati pályaudvarból vasárnap délben az az élményvonat, amely a kulturális főváros-program díszvendégeit és a sajtó képviselőit szállítja Pécsre. Az ünnepségek este kezdődnek a baranyai megyeszékhely központjában.
jan. 10
13:30
Vasárnap estétől Európa Pécsre figyel (orientpress)
Körülbelül 10-12 ezer embert várnak vasárnap este az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat megnyitójára Pécsett. Hasznos információk és látnivalók egy csokorban...
jan. 10
17:06
A német államelnök: Essen csak Péccsel és Isztambullal együtt lehet sikeres (Inforádió)
Essenben három város közös vállalkozásának nevezte az Európa Kulturális Fővárosa most kezdődött rendezvénysorozatát a német államfő. Horst Köhler nyitó beszédében úgy fogalmazott: a 600 ezer lakosú német város sikere elválaszthatatlan Pécs, illetve Isztambul sikerétől. Angela Merkel kancellár üzenetében szintén rendkívüli eseménynek nevezte az egy évig tartó rendezvénysorozatot.
jan. 10
17:33
Egy kihagyhatalan program ma estére! Megrázó felvételeket közöl a Duna Tv Elvisről (Zene.hu)
I Want to Be Free, Treat Me Nice, Jailhouse Rock - január 10-től képernyőn a rock and roll koronázatlan királya.   [Dátum: 2010.01.10. 17:27]
jan. 10
18:00
Stephen King világhírű művének képregényadaptációja hamarosan a boltokban! (ma.hu)
Stephen King, itthon Setét Torony címmel megjelent 7 részes regénysorozatának képregény adaptációja idén ér véget Amerikában a Marvel égisze alatt, és tavasszal a hazai olvasók is belekezdhetnek az első kötetbe a Cartaphilus Kiadó jóvoltából!
jan. 10
18:27
Ősi maja földön ad koncertet Elton John (Népszava)
Chichén Itzában, a mexikói Yucatan-félszigetenlévő maja-tolték romvárosban ad koncertet április 3-án Elton John.
jan. 10
18:54
Pécsett megnyílt az Európa Kulturális Fővárosa program (Inforádió)
Bajnai Gordon szerint Pécs sok megpróbáltatás, hányattatás, elfeledés után most újra élni tud egy régóta megérdemelt lehetőséggel, visszanyerheti kiemelkedő szerepét az országban, a régióban és megmutathatja, hogy "méltó régi nagy híréhez".
jan. 10
19:12
A világ leghíresebb fotósának titkos képei - fotók (HVG)
Hogy Annie Leibovitz a legjobb fotóművész-e mostanság, nem egykönnyen eldönthető kérdés, maradjunk annyiban, hogy kétségkívül az élvonalhoz tartozik. De ha a puszta hírnév a tényező, akkor nincs kétség, a Rolling Stones-nak, a Vanity Fairnek és a különböző divatlapoknak végzett munkája révén Leibovitz a legismertebb fotós széles e világon.
jan. 10
19:30
A pécsi EKF-program a példamutatásról szól (HVG)
A 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program a példamutatásról, Pécs nagy lehetőségéről és felelősségéről szól Bajnai Gordon kormányfő szerint, aki erről a rendezvénysorozat megnyitóját megelőző sajtótájékoztatón beszélt vasárnap.
jan. 10
19:39
Bajnai: Pécs nagy lehetősége, hogy Európa kulturális fővárosa lett (Népszava)
Hatalmas érdeklődés kísérte a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat megnyitóját vasárnap a baranyai megyeszékhelyen, amely Bajnai Gordon kormányfő szavai szerint most nagy betűkkel felkerül Európa kulturális térképére.
jan. 10
19:48
'Magyarországnak két fővárosa van' (orientpress)
Vasárnap este megkezdődött az Európa Kulturális Fővárosa program Pécsett. A miniszterelnök sajtótájékoztatóján kifejtette: mostantól Magyarországnak két fővárosa van.
jan. 10
20:15
3D-s csoda! - Legyőzhetetlen az Avatar (Népszava)
James Cameron Avatarja már negyedik hete vezeti az észak-amerikai hétvégi kasszasikerlistát.
jan. 10
21:09
3D - Kiemelkednek a filmvászonról a nagy klasszikusok (Népszava)
Hollywoodi stúdiók arra készülnek, hogy az új filmnyelvet teremtő Avatar világsikere után korábbi nagy alkotások háromdimenziós változatait készítessék el.
jan. 10
21:54
Pécs immár a kultúra fővárosa (orientpress)
Hivatalosan is megkezdődött a Pécs, Európa Kulturális Fővárosa program. A baranyai megyeszékhely központjában nagyszabású ünnepségeket tartottak - a nehézségek ellenére a szervezők bíznak abban, hogy a város megmutatja, kész a híd szerepre.
jan. 10
22:30
Gondolta volna? Az Aavatar már negyedik hete vezeti az észak-amerikai mozilistát (ma.hu)
James Cameron Avatarja már negyedik hete vezeti az észak-amerikai hétvégi kasszasikerlistát.

Keresés