2010. január 31. vasárnap

jan. 31
13:48
Bánsági Ildikó kapta a Páger Antal-díjat (Infostart)
Bánsági Ildikó vehette át idén a Páger Antal-díjat Makón. Az 1986-ban elhunyt művész szülővárosának közgyűlése 2001-ben határozott a díj alapításáról.
jan. 31
19:48
Kolozsvár a francia orvostanhallgatók új paradicsoma (Infostart)
Míg három évvel ezelőtt még csak két-három francia hallgatója volt a kolozsvári Orvos és Gyógyszerészeti Egyetemnek, idén 262-re nőtt a számuk. Az erdélyi intézmény szívesen fogadja őket és külön francia nyelvű képzést is indított számukra - írta hétvégi számában a Le Figaro című párizsi napilap.
jan. 31
22:03
Ókori rejtélyről lebbent le a fátyol? (Metropol)
Két angol filmes rábukkant annak az 1900 éves vízvezetéknek a titokzatos forrására, amely az ókori Róma és a korai Vatikán vízellátását biztosította. A régészek hiába keresték a rejtély nyitját.
jan. 31
22:05
A Filmszemle zsűrielnöke szerint kevés a pénz a filmforgatáshoz (Metropol)
A kedden kezdődő 41. Magyar Filmszemle játékfilmes zsűrijének elnöke az elmúlt évek egyik nagy problémájának tartja, hogy a pénzügyi támogatások erős szétforgácsoltsága miatt leginkább csak alacsony költségvetésű magyar filmeket lehet forgatni.
jan. 31
22:07
Bánsági Ildikó kapta a Páger Antal-díjat (Metropol)
Bánsági Ildikó kapta idén a Páger Antal-díjat. A Jászai- és Kossuth-díjas művész vasárnap vehette át a makói önkormányzat elismerését a Maros-parti városban.
jan. 31
22:09
Kapcsolatuk foglyai (Metropol)
Básti Juli és Kern András első ízben állnak színpadra közösen egy olyan darabban, amelyet bár harmincnyolc éve írt Neil Simon, a vígjátékok nagymestere, mégis olyan friss, mintha csak két éve született volna meg ötlete.

Keresés