2010. január 31. vasárnap

jan. 31
0:30
Ligue 1: továbbra is menetel a Marseille ellen nyerő Montpellier (She)
A Montpellier odahaza nyert 2–0-ra a Marseille ellen a francia labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában. A hazai csapat őrzi jó formáját a bajnokságban: hat ponttal lemaradva a második helyen követi a listavezető Bordeaux-t.
jan. 31
2:36
Sumenov vár Erdeire? (Blikk)
LAS VEGAS – Tizedik összecsapása után máris világbajnok Bejbut Sumenov (26)!
jan. 31
2:54
Világbajnoki túra Michelisszel (Blikk)
PÉCS – Először szurkolhatunk magyar pilótának a túraautó-világbajnokságon. Michelisz Norbert (25) ott lesz a Forma–1 utáni egyik legnépszerűbb szakágban.
jan. 31
2:58
Vallásos légiós a Fradiban (Blikk)
MELLIAH – A Ferencváros labdarúgócsapatának máltai edzőtáborában is tartja magát szokásaihoz Adnan Ahmed (25). A zöld-fehérek pakisztáni légiósa az iszlám vallás szerint éli  mindennapjait. A középpályás nemcsak rendszeresen imádkozik, hanem az étkezésnél is ügyel arra, hogy mit eszik: Adnan többször mást ebédel, mint a csapattársai.
jan. 31
7:06
NBA: az 52 pontig jutó Miller vezette sikerre a Portlandet a Dallas ellen (She)
A Portland Trail Blazers a karriercsúcsot jelentő 52 pontot szerző Andre Miller vezetésével verte meg 114–112-re a Maverickst Dallasban a hosszabbítással záruló mérkőzésen az NBA 95. játéknapján.
jan. 31
7:24
NHL: a Senators győzött, és rekordot döntött a Canadiens ellen (She)
Az Ottawa Senators Mike Fisher hosszabbításban szerzett góljával 3–2-re megverte a Montreal Canadienst hazai pályán, és ezzel sorozatban kilencedszer nyert, ami rekord a klub történetében.
jan. 31
7:26
Oroszország: Szemsov visszatért a Dinamo Moszkvához Husztiéktól (She)
Igor Szemsov nem tudott gyökeret verni a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató Zenitben, így visszatért korábbi klubjához, a Dinamo Moszkvához.
jan. 31
8:00
Kerékpár: Alberto Contador úgy érzi, jobb, mint tavaly (She)
„Jobb vagyok, mint tavaly!" – jelentette ki a Tour de France kerékpáros körverseny kétszeres bajnoka, a spanyol Alberto Contador a januári edzési eredményére utalva.
jan. 31
8:18
Osasuna: Vadócz Krisztián ismét hazautazott, nem játszik ma (She)
Klubja engedélyével ismét Magyarországra utazott Vadócz Krisztián, az Osasuna magyar játékosa, aki így nem lép pályára a pamplonai együttes mai bajnokiján.
jan. 31
8:36
NBA: felháborodtak, hogy Bryant puskagolyókat emleget egy hirdetésben (She)
Felháborodott az NBA vezérkara, miután egy hirdetésben Kobe Bryant azt mondja: „Bármire képes vagyok a győzelemért, sohasem marad puskagolyó a táramban."
jan. 31
8:38
Vancouver 2010: csak egy hetet kell kihagynia a világbajnok Cuche-nek (She)
Csupán egy hetet kell kihagynia a szuperóriás-műlesiklásban világbajnok svájci Didier Cuche-nek, aki egy bukás következtében eltörte a jobb hüvelykujját pénteken a szlovéniai Kranjska Gorában rendezett Világkupa-futamon.
jan. 31
8:54
MTK: Gosztonyi András az Everton helyett a Bariba igazolhat (She)
Olasz lapértesülések szerint a Bari még a januári átigazolási időszakban megszerezheti Gosztonyi Andrást, az MTK utánpótlás-válogatott szélsőjét.
jan. 31
9:48
Vízilabda: hazánkban rendezik a női világliga selejtezőjének egyik tornáját (She)
A nemzetközi szövetség döntése alapján a női világliga európai selejtezőinek egyik tornáját Magyarország rendezheti meg, így június 9. és 13. között hazánk látja vendégül az oroszokat, az olaszokat, a németeket és a briteket.
jan. 31
10:24
Rg vk: Vass Dóra két szerrel döntős, összetettben 9. Montrealban (She)
Kötéllel és szalaggal szerenkénti döntőbe jutott Vass Dóra a 2010-es szezon első ritmikus gimnasztika világkupa-versenyén, Montrealban. A magyar élversenyző összetettben a kilencedik helyen végzett, Forray Fanni a 12. helyen zárt. Az összetett első négy helyén orosz tornászok végeztek, az olimpiai bajnok Jevgenyija Kanajevát nem lehetett megszorítani.
jan. 31
10:42
MTK: olasz klubbal is tárgyalnak, erősítette meg Gosztonyi menedzsere (She)
Olasz lapértesülések szerint a Bari még a januári átigazolási időszakban megszerezheti Gosztonyi Andrást, az MTK utánpótlás-válogatott szélsőjét, akit a héten az Everton tesztelt.
jan. 31
11:00
Chelsea: John Terry félrelépett, elvesztheti a kapitányi karszalagjait (She)
John Terry, a Chelsea és az angol labdarúgó-válogatott nős csapatkapitánya angol lapértesülések szerint viszonyt folytatott egyik legjobb barátja, korábbi klubtársa, a szintén válogatott Wayne Bridge volt barátnőjével. Azt nem tudni, hogy a hölgy abban az időben még együtt volt-e a Manchester City hátvédjével vagy sem.
jan. 31
11:18
Férfi kézilabda: orvosi vizsgálaton vesz részt Szegeden a szlovák válogatott (She)
A jobbszélsőt kereső Pick-Szeged orvosai a jövő hét elején megvizsgálják a szlovák válogatott Tomás Stranovsky (Eperjes) január elején megsérült combját, és javaslatot tesznek, hogy átigazolja-e a játékost a klub az el- vagy kölcsönadásra szánt román Valentin Ghionea helyére.
jan. 31
11:20
Izrael: duplázott a Sopron és a Csaba korábbi örmény légiósa (She)
Duplázott az izraeli első osztályú labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a Maccabi Tel-Aviv örmény válogatott labdarúgója, Jegija Javrujan.
jan. 31
11:54
Guti olyan gólpasszt adott, amilyet tíz évben egyszer látni - videóval! (Infostart)
Ötpontos maradt a hátránya a Real Madridnak a címvédő és listavezető FC Barcelona mögött a spanyol labdarúgó-bajnokságban, miután két góllal nyert a Deportivo La Coruna otthonában a 20. forduló szombati zárómeccsén. Guti olyan gólpasszt adott, amilyet tíz évben egyszer látni.
jan. 31
12:12
Játékossors: Gaál Miklóst a spanyol élvonalba is hívták (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint az orosz élvonalbeli Amkar Perm magyar légiósa, Gaál Miklós iránt bejelentkezett egy spanyol élvonalbeli klub. A 28 éves futballista megerősítette értesülésünket, de elmondta, kevés esélyt lát arra, hogy a télen csapatot tud váltani.
jan. 31
12:30
Paraguay: a fejbe lőtt válogatott futballista magához tért és beszélt (She)
Visszanyerte öntudatát és beszélt is Salvador Cabanas, a paraguayi válogatott labdarúgót hétfőn lőtték fejbe az egyik mexikóvárosi bárban.
jan. 31
12:32
Australian Open: megvan Roger Federer tizenhatodik Grand Slam-sikere (She)
Az Australian Open férfi egyesének döntőjében az első helyen kiemelt svájci Roger Federer három játszmában nyert az ötödikként rangsorolt brit Andy Murray ellen. A glasgow-i trónkövetelő csak a harmadik szettben tudott képességeinek megfelelő teljesítményt nyújtani – addig túlizgulta a döntőt –, de hiába vezetett 5:2-re, Federer feljött, majd a rövidítésben megnyerte a mérkőzést. A svájci…
jan. 31
12:34
Serie A: az erős havazás miatt elmarad az Inter mai, pármai bajnokija (She)
Az erős havazás miatt elmarad az olasz bajnokság 22. fordulójában ma 15 órára kiírt Parma–Internazionale mérkőzés.
jan. 31
12:48
Federer ellen nem tört meg a britek átka (Infostart)
A svájci Roger Federer nyerte az asztrál nyílt teniszbajnokságot, miután három játszmában, 6:3, 6:4, 7:6-ra győzött a skót Andy Murray ellen. A 28 éves svájci világklasszisnak ez a 16. Grand Slam diadala, Melbourne-ben már negyedik sikerét érte el.
jan. 31
12:48
Portugália: a Sporting megvette Pedro Mendest a Rangerstől (She)
A Sporting Lisboa bejelentette, hogy két és fél évre szóló szerződést kötött a Rangers portugál középpályásával, Pedro Mendesszel.
jan. 31
13:06
Úszás: Alain Bernard ezüstéremmel tért vissza hosszú kihagyása után (She)
Egy ezüstéremmel tért vissza a medencébe a franciák világklasszis úszója, Alain Bernard.
jan. 31
13:08
Serie A: szlovén válogatott játékossal erősítette meg bekksorát a Chievo (She)
Az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Chievo szlovén válogatott védővel erősítette meg a keretét.
jan. 31
13:10
Manchester United: Rooney biztosan nem hagyja el csapatát (She)
Wayne Rooney, a Manchester United támadója kijelentette, semmiképpen nem hagyja el csapatát.
jan. 31
13:15
Federer nyerte az Australian Opent (Behaviour)
A svájci Roger Federer nyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesét, miután vasárnap, Melbourne-ben három játszmában, 6:3, 6:4, 7:6 (13-11)-re diadalmaskodott a brit Andy Murray ellen.
jan. 31
13:24
Portugália: argentin válogatott támadó érkezik a nyáron a Benficához (She)
Argentin válogatott támadót szerződtetett a portugál első osztályban szereplő Benfica, a lisszaboni együttes 5.5 millió euróért megszerezte Franco Jarát.
jan. 31
14:00
Alpesi sí: kettős osztrák siker műlesiklásban, Kranjska Gorán (She)
A férfiaknál a szlovéniai Krajnska Gorán folytatódott az alpesi sízők világkupa-sorozata, vasárnap műlesikló futamot rendeztek. A győzelmet az osztrák Reinfried Herbst szerezte meg, honfitársa, a szombati óriás-műlesiklást megnyerő Marcel Hirscher és a francia Julien Lizeroux előtt.
jan. 31
14:18
Február 10-re halasztották a Parma-Inter futballmeccset (Infostart)
Elhalasztották a vasárnapi totóműsorban is szereplő Parma-Internazionale olasz bajnoki labdarúgó-mérkőzést, amelynek új időpontja február tizedike.
jan. 31
14:36
Férfi kézilabda vb-selejtező: Bizonytalan vagyok - Csoknyai (She)
Szlovénia ellen játszik júniusban pótselejtezőt a világbajnoki részvételért a magyar férfi kézilabda-válogatott. Nemzeti együttesünk szövetségi kapitánya, Csoknyai István érzései az ellenfelet és az esélyeinket illetően egyelőre bizonytalanok.
jan. 31
14:54
Vancouver 2010: a fenyegetések miatt műszőrmében lép jégre a műkoris (She)
Johnny Weir amerikai műkorcsolyázó fenyegető leveleket kapott, amelyekben az állt, zavarkeltésre számíthat, ha a januári amerikai bajnoksághoz hasonlóan a vancouveri téli olimpián is igazi szőrméből készült ruhában lép jégre.
jan. 31
15:30
Halálozás: életének 78. évében elment a Pro Urbe-díjas Varga János (She)
Életének 78. évében elhunyt Varga János, a Dorogi Bányász korábbi csatára, aki 279 NB I-es bajnokin 82 gólt szerzett. Pályafutása után a dorogi utánpótlásnál dolgozott, de a felnőttcsapat vezetőedzője is volt, később Dorog város Pro Urbe-díját is megkapta.
jan. 31
16:06
Versenytánc: negyedszer nyert a László, Mikes duó a tíztánc magyar bajnokságon (She)
A László Csaba, Mikes Anna páros sorozatban negyedszer győzött a tíztánc magyar bajnokságon.
jan. 31
16:08
Formula-1: harmadikként a Sauber mutatta be az új, 2010-es autóját (She)
Tovább folytatódott a Formula–1-es csapatok 2010-es autóbemutatóinak sora: harmadikként a Saubernél „hullt le a lepel".
jan. 31
16:24
Sírepülés: Andreas Kofler esett, mentőhelikopter szállította el (She)
A vasárnapi, oberstdorfi sírepülő világkupaversenyt egy sajnálatos sérülés árnyékolta be: az osztrák Andreas Kofler, az összetett vk negyedik helyezettje, a négysáncverseny idei győztese a bemelegítő ugrás során bukott, a pályáról mentőhelikopter szállította el egy közeli kórházba.
jan. 31
16:42
Férfi kézilabda Eb: izlandi bronzérem, mínusz nyolc után ébredtek a lengyelek (She)
Az Ausztriában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokságon az izlandi válogatott szerezte meg a bronzérmet, a kisdöntőben Lengyelországot múlta felül három góllal.
jan. 31
16:44
Hollandia: a Twente pontszámban beérte az ikszelő PSV-t (She)
A Twente 2–0-ra legyőzte a Bodor Boldizsárral felálló Rodát a holland labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában, ezzel pontszámban beérte a csak döntetlent elért PSV-t. Dzsudzsák Balázs végigjátszotta csapata Vitesse elleni mérkőzését, de ezútal ő sem tudta győzelemhez segíteni a PSV-t.
jan. 31
17:18
Premier League: Obertan továbbra is a Manchester United játékosa marad (She)
Bár több olyan hír látott napvilágot, miszerint Gabriel Obertan távozik csapatától, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester Unitedtől, a játékos ügynöke, Karim Djaziri véget szeretne vetni minden hasonló találgatásnak, mert a 20 éves francia labdarúgó marad a „vörös ördögöknél".
jan. 31
17:20
Afrika-kupa: tavasszal döntenek arról, hogy átkerül-e torna páratlan évekre (She)
Az Afrikai Labdarúgó-szövetség elnöke, Issa Hayatou szombati nyilatkozata szerint márciusban vagy áprilisban dönthetnek arról a kezdeményezésről, miszerint a jövőben ne páros, hanem páratlan években rendezzék meg az Afrikai Nemzetek Kupáját. Arról azonban továbbra sincs szó, hogy az európai klubok kérésének eleget téve négyévenként legyen a torna.
jan. 31
17:36
Bundesliga: súlyos vereséggel tért vissza Hajnal Tamás (She)
Súlyos vereséget szenvedett a Dortmund a német labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában.
jan. 31
17:38
Férfi kézilabda Eb: horvát-francia döntő élőben, az NSO-n! (She)
Utolsó mérkőzéséhez érkezett az Ausztriában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság, a döntőben Horvátország legjobbjai a franciákkal veszik fel a versenyt. A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak itt, az NSO-n!
jan. 31
18:12
Orosz pilóta is lesz idén a Formula-1-ben (Infostart)
Vitalij Petrov az első orosz Forma-1-es pilóta, miután a Renault bejelentette, hogy a 25 esztendős versenyző lesz a lengyel Robert Kubica társa az idei szezonban.
jan. 31
18:12
Bundesliga: egykori Bayern-csatárral erősített a Werder (She)
Sandro Wagner személyében új játékost igazolt a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Werder Bremen.
jan. 31
18:14
Az AS Roma pontszámban utolérte a Milant (Infostart)
Az olasz bajnokságban a Roma 2-1-re győzött a Siena ellen, a Milan ellenben hazai pályán csak 1-1-re végzett a Livornóval. A fővárosi csapat így pontszámban utolérte az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, a második helyen álló milánói csapatot.
jan. 31
18:14
Női kosárlabda MK: nyolc közé jutott a Vasas-Csata (She)
A női kosárlabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az élvonalbeli Vasas-Csata biztosan, 35 ponttal verte a másodosztályban listavezető soproni ellenfelét és jutott be a sorozat legjobb nyolc együttese közé.
jan. 31
18:16
Vívó vk: aranyérmes lett férfi párbajtőrcsapatunk Legnanóban (She)
A magyar válogatott nyerte vasárnap a férfi párbajtőrözők olaszországi Világkupa-versenyét.
jan. 31
18:21
A Renaultnál debütál az első orosz Forma-1-es pilóta (Behaviour)
Vitalij Petrov az első orosz Forma-1-es pilóta, miután a Renault vasárnap bejelentette, hogy a 25 esztendős versenyző lesz a lengyel Robert Kubica társa az idei szezonban.

Keresés