2010. január 15. péntek

jan. 15
0:36
Női kosárlabda Euroliga: elszenvedte első vereségét a Wisla (She)
A női kosárlabda Euroliga csütörtöki játéknapján nyolc győzelem után elszenvedte első vereségét a B-csoportot vezető Wisla Krakow csapata, amely 92–88-ra kapott ki a Beretta-Familia otthonában. Tekintse meg a csütörtöki mérkőzések végeredményét.
jan. 15
0:54
Férfi kosárlabda Euroliga: a Cibona és a Zalgiris is továbbjutott (She)
A férfi kosárlabda Euroliga csoportkörének utolsó fordulója előtt az A-csoportban a Cibona és a Zalgiris is kiesésre állt, ám csütörtök este a horvát és a litván gárda is győzött, így mindkettő továbbjutott, míg az ASVEL és a Fenerbahce befejezte szereplését.
jan. 15
3:00
Schumi 500 lóerős hotelje (Blikk)
Guruló szállodában lakott Michael Schumacher a spanyolországi tesztje alatt
jan. 15
3:04
Beckham gatyájába bújt Ronaldo (Blikk)
Naponta 3000 felülést végez a Real Madrid aranylabdás portugál labdarúgója, hogy így nézzen ki
jan. 15
3:08
Hegedüs elnöki székére pályázik Ritter (Blikk)
Mester és tanítványa egymás ellen száll harcba a birkózók tisztújító közgyűlésen
jan. 15
3:12
Szathmári újra a válogatottnál (Blikk)
A Balatonfüred élvonalbeli csapatának kapusa azonban már nem ölti magára a címeres mezt, hanem kapusedzőként segíti
jan. 15
3:16
Klinikára ment a hűtlen Tiger Woods (Blikk)
A világ leggazdagabb sportolójának számító golfozó így akarja megmenteni a házasságát
jan. 15
6:33
Ecclestone módosítaná a Formula-1 szabályait (Infostart)
A Formula-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone szerint jót tenne a sportágnak, ha a versenyeken a pilóták öt alkalommal lerövidíthetnének egy-egy kört.
jan. 15
6:54
Formula-1: Ecclestone bevezetné a „rövidebb utat" a versenyeken (She)
A Formula–1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone szerint jót tenne a sportágnak, ha a versenyeken a pilóták öt alkalommal lerövidíthetnének egy-egy kört.
jan. 15
6:57
Jól járt Peking a Madárfészekkel (Behaviour)
Az olimpia óta világszerte ismert pekingi Madárfészek stadion a 2008-as nyári játékok óta 370 millió jüan (54,2 millió dollár) bevételre tett szert és a hasznosítására további terveket dolgoztak ki - közölte az olimpiai park szóvivője csütörtökön.
jan. 15
7:12
NBA: vádat emeltek Arenas ellen, akár ötévnyi börtönt is kaphat (She)
Engedély nélküli fegyverbirtoklás miatt vádat emeltek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Washington Wizards klasszisa, Gilbert Arenas ellen. A háromszoros All Star-kosarast akár öt éves börtönbüntetésre is ítélhetik.
jan. 15
7:33
Izgalmasabbá válhat a Forma-1 (Behaviour)
A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone szerint jót tenne a sportágnak, ha a versenyeken a pilóták öt alkalommal lerövidíthetnének egy-egy kört.
jan. 15
8:06
NBA: a Boston hazai pályán, a Cleveland idegenben kapott ki (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 79. játéknapján két keleti bajnokesélyes is vereséget szenvedett: a Boston Celtics hazai pályán kapott ki 96–83-ra a Chicago Bullstól, az idegenben szereplő Cleveland Cavalierst pedig a Utah Jazz verte meg 97–96-ra.
jan. 15
8:24
Skócia: az Aberdeen korábbi edzője veszi át a Kilmarnockot (She)
Megtalálta a hétfőn menesztett Jim Jefferies utódját a skót első osztályú labdarúgó-bajnokságban utolsó előtti helyen álló Kilmarnock.
jan. 15
8:24
Marosi búcsúzott a selejtezőben (Metropol)
Marosi Katalin a selejtező második fordulójában vereséget szenvedett Sofia Arvidssontól, ezzel kiesett a női egyes további küzdelmeiből az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
jan. 15
8:26
Rali – nem tudni, hová (Metropol)
Terrorfenyegetés miatt bizonytalan a holnap rajtoló Budapest–Bamako rali útvonala. Mauritánia és Mali is veszélyes. A futamigazgatóval, illetve a verseny asszisztencia-hátterét biztosító céggel és Liszi Lászlóval is beszélgettünk.
jan. 15
8:27
Marosi elvérzett Ausztráliában (Behaviour)
Marosi Katalin a selejtező második fordulójában vereséget szenvedett Sofia Arvidssontól, ezzel kiesett a női egyes további küzdelmeiből az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
jan. 15
8:42
Anglia: Priskin Tamás elutasította a Charlton ajánlatát (She)
Nem lesz a Charlton labdarúgója Priskin Tamás, ugyanis az angol másodosztályban szereplő Ipswich Town légiósa  elutasította a harmadik ligás klub ajánlatát.
jan. 15
8:42
Vancouver már várja vendégeit (Metropol)
Alig egy hónap múlva, február 12-én kezdődik a 21. téli olimpia Vancouverben (majd egy hónappal később a paralimpia). Kanada harmadszor rendezhet olimpiát, Montreal és Calgary után ezúttal Brit Columbia székhelye, az ország harmadik legnagyobb városa.
jan. 15
9:18
Tenisz: Isner és Clément jutott az aucklandi döntőbe (She)
Az Aucklandben zajló, 355 500 dollár összdíjazású, kemény pályás ATP-tenistorna döntőjébe az amerikai John Isner és a francia Arnaud Clément jutott be.
jan. 15
9:33
Verhető ellenfelet kaptak a magyarok az Australian Openen (Infostart)
Czink Melinda a svájci Stefanie Vögele, Szávay Ágnes pedig a kanadai Stephanie Dubois ellen lép pályára az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában - derült ki a sorsolás után.
jan. 15
9:36
Czink svájci, Szávay kanadai ellenféllel kezd (Metropol)
Czink Melinda a svájci Stefanie Vögele, Szávay Ágnes pedig a kanadai Stephanie Dubois ellen lép pályára az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában - derült ki a pénteki sorsolás után.
jan. 15
9:39
Kézilabda-Eb: a középdöntőbe vágynak fiaink (Behaviour)
A középdöntőbe, azaz a 12 közé jutás a minimális elvárás a magyar férfi kézilabda-válogatottal szemben a kedden rajtoló és január 31-ig tartó ausztriai Európa-bajnokságon, a játékosok azonban bíznak benne, hogy a legjobb hatig is eljuthatnak.
jan. 15
9:54
Profi ökölvívás: Erdei Zsolt áprilisig biztosan nem léphet ringbe (She)
Áprilisig nem tud nagyobb szabású gálát rendezni az Universum Box-Promotion, mivel televíziós partnere, a ZDF addig semmilyen sporteseményt nem közvetít a téli olimpián és a férfi kézilabda Európa-bajnokságon kívül.
jan. 15
9:54
Magyar csapat a férfi kézilabda Eb-n (Metropol)
Az ausztriai Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott 18 tagú kerete szombaton szűkül 16 főre.
jan. 15
10:12
Kerékpár: egy macska miatt szenvedett súlyos balesetet az Astana profija (She)
Súlyos balesetet szenvedett az Astana-istálló kerékpárosa, Matthias Kessler: a német profi egy mallorcai edzésen sérült meg, állapota kritikus.
jan. 15
10:14
Férfi kosárlabda, Euroliga: hétfőn sorsolják a középdöntő beosztását (She)
A csoportkör végeztével kialakult a férfi kosárlabda Euroliga legjobb tizenhat csapatának mezőnye, így a sorozat elérkezett a következő szakaszához, amelynek sorsolása január 18-án, Barcelonában lesz.
jan. 15
10:45
QPR: öt mérkőzés után távozott Buzsáky Ákosék menedzsere (She)
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Queens Park Rangers hivatalos közleményben jelentette be, hogy távozik a klubtól az eddigi menedzser, Paul Hart.
jan. 15
10:51
Vieira és Campbell: nagy visszatérők a Premier League-ben (Behaviour)
Ötéves szünet után tér vissza az angol labdarúgó Premier League-be a francia Patrick Vieira, aki a Manchester City színeiben az Everton ellen mutatkozhat be a 22. forduló szombati mérkőzésén.
jan. 15
11:03
Tenisz: Gasquet és Bagdatisz játssza a döntőt Sydneyben (She)
A Sydneyben zajló, 372 500 dollár összdíjazású, kemény pályás ATP-tenisztornán a ciprusi Markosz Bagdatisz és a francia Richard Gasquet jutott be a fináléba; előbbi három-, utóbbi kétjátszmás mérkőzésen tudott nyerni az elődöntőben.
jan. 15
11:09
Nem veszik el a világcsúcsokat a szuperúszóktól (Behaviour)
Érvényben maradnak azok az úszóvilágcsúcsok, amelyeket az elmúlt két évben az úgynevezett szuperdresszekben értek el a versenyzők.
jan. 15
11:57
Tenisz: Shahar Peer és Alona Bondarenko jutott be a fináléba Hobartban (She)
A Hobartban zajló, 220 ezer dollár összdíjazású kemény pályás WTA-torna egyeseinek küzdelmében a negyedik helyen kiemelt ukrán Alona Bondarenko és a másodikként rangsorolt izraeli Shahar Peer jutott be a fináléba.
jan. 15
12:15
Érvényben maradnak az úszóvilágcsúcsok (Infostart)
Érvényben maradnak azok az úszóvilágcsúcsok, amelyeket az elmúlt két évben az úgynevezett szuperdresszekben értek el a versenyzők. Erről bangkoki ülésén ellenszavazat nélkül döntött a nemzetközi sportági szövetség vezető testülete.
jan. 15
12:15
Manchester United: Sir Alex Ferguson kinézte magának Rolandót is (She)
A Manchester United labdarúgócsapatának skót menedzsere, Sir Alex Ferguson nem egy védőt vinne-venne a Portótól, hanem mindjárt kettőt, legalábbis angol lapértesülések szerint.
jan. 15
12:33
Póker: a pókertársadalom segítő kezet nyújt Haitinek (She)
Több online pókerterem kezdett gyűjtésbe a haiti földrengéses katasztrófa áldozatainak megsegítésére.
jan. 15
12:51
Belgium: bekamerázná az öltözőket a jogtulajdonos tévétársaság (She)
Rendhagyó ötlettel állt elő a Belgacom tévé, amely a nézettségért és az előfizetőkért folytatott versenyfutás részeként a jövőben már az élvonalbeli labdarúgócsapatok öltözőjét is bekamerázná.
jan. 15
12:53
Vancouver 2010: nem indul a vb-címvédő szkeletonos (She)
Combsérülése miatt nem indul el a február 12-én kezdődő vancouveri téli olimpián Gregor Stähli világbajnoki címvédő svájci szkeletonos.
jan. 15
13:27
Ferencváros: etióp válogatott csatár szerepel próbajátékon a csapatnál (She)
A Ferencváros labdarúgócsapatának pénteki edzésén egy új játékos is részt vett: Michael Ghebru németországi születésű, de szerepelt az etióp válogatottban.
jan. 15
13:29
Liverpool: Fernando Torres szerint új játékosokra van szükség (She)
Miközben a Liverpool a Rafa Benítez-éra legrosszabb idényét produkálja, három kulcsjátékosa – Steven Gerrard, Joszi Benajun és Fernando Torres – pedig sérüléssel küzd, az utóbbi, a fiatal spanyol labdarúgó az angol sajtón keresztül üzent a csapat tulajdonosainak, Tom Hicksnek és George Gillettnek. Arra kéri őket, nyúljanak mélyen a zsebükbe és erősítsék meg új futballistákkal a gárdát.
jan. 15
13:45
Karbantartás: technikai okok miatt szünetelt a cikkhozzászólás (She)
jan. 15
14:03
Manchester United: Van der Sar visszatérhet a Burnley ellen (She)
Edwin van der Sar régóta hiányzik a Premier League-ben szereplő Manchester United kispadjáról. Először egy sérülés, később pedig családi problémák miatt volt távol, de a szombati, Burnley elleni meccsen visszatérhet a labdarúgókapus.
jan. 15
14:57
NHL: a liga 100 ezer dollárral segíti a haiti földrengés mentőmunkálatait (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 100 ezer dollárral segíti a földrengéssújtotta Haitin mentőmunkálatokat végző UNICEF-et.
jan. 15
15:03
Birkózólegendák támogatják Ritter Árpádot (Behaviour)
A birkózás legendás alakjai, Polyák Imre, Varga János, Komáromi Tibor és Növényi Norbert is támogatják Ritter Árpádot, aki jövő szombaton versenybe száll a magyar szövetség elnöki posztjáért.
jan. 15
15:16
Sampdoria: a Milantól érkezett kapus kölcsönbe a genovaiakhoz (She)
Az AC Milan kölcsönadta olasz kapusát, Marco Storarit a Sampdoriának. Ezt a milánói labdarúgóklub jelentette be a hivatalos honlapján.
jan. 15
15:51
Jégkorong: jövő héten rendezik meg a Mol Liga négyes döntőjét (She)
Pénteken biztossá vált, hogy a jövő hét végén Dunaújvárosban rendezik meg a jégkorongozók Mol Ligájának négyes döntőjét, amelynek fináléját a Sport Klub közvetíti.
jan. 15
17:03
DVSC: két hét múlva már edzhet a műtéten átesett Szűcs István (She)
A Soproni Ligában címvédő Debrecennél jelenleg hárman küszködnek kisebb-nagyobb sérüléssel. Ketten közülük (Máté Péter és Mohl Dávid) csupán a nyári felkészülésbe kapcsolódhatnak majd be, Szűcs István viszont már két hét múlva teljes értékű munkát végezhet – adta hírül a csapat hivatalos honlapja.
jan. 15
17:21
Vízilabda: kupahétvége négy magyar csapattal és hat magyar légióssal (She)
Teljes fordulót rendeznek a nemzetközi vízilabdakupákban. Az Euroligában a csoportmérkőzések harmadik köre, a LEN-kupában pedig a negyeddöntő első fordulója következik.
jan. 15
17:24
Rasszista szurkolók miatt büntetik a Juventust (Metropol)
Az olasz labdarúgóliga bírósága pénteken utasította a Juventus vezetőségét, hogy a csapat következő hazai mérkőzésén, azaz jövő héten, az AS Roma ellen zárja le a stadion déli végében található lelátó-szektorokat.
jan. 15
17:27
Maradona letöltötte büntetését (Behaviour)
Letöltötte kéthónapos eltiltását Diego Maradona, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
jan. 15
17:39
Argentína: Maradona letöltötte a trágárkodásért kapott büntetését (She)
A csütörtöki Malawi elleni győztes meccsen megsérült angolai Flavio Amado nem vett részt a csapat péntek délelőtti edzésén, és a keddi, Algéria elleni meccsen sem biztos, hogy játékba tud állni – nyilatkozta a csapat orvosa egy francia rádiónak.

Keresés