2010. január 15. péntek

jan. 15
0:06
Életmentés a mentők kiérkezése előtt (HáziPatika)
Elenyésző annak a veszélye, hogy akár egy hozzá nem értő is kárt okozzon valakiben azzal, hogy újraéleszti, pedig nem volna rá szüksége.
jan. 15
0:10
Amit tudni kell a szmogról (HáziPatika)
Eddig is tudtuk, hogy baj van, csak nem vettünk tudomást a helyzet súlyosságáról. Pedig a szmog közvetlen hatással van egészségünkre, érdemes tisztában lenni vele, kiket veszélyeztetnek leginkább az ártalmai.
jan. 15
3:03
H1N1 - Van ahol már vége a járványnak? (WebBeteg)
Franciaországban az elmúlt héten 144 ezer H1N1-vírussal fertőzött beteget tartottak számon. Az azt megelőző héten még 307 ezren, két héttel ezelőtt pedig 398 ezren szenvedtek az új típusú influenzában.
jan. 15
5:09
Osteomyelosclerosis - A betegség tünetei és kezelése (WebBeteg)
Az osteomyelosclerosis (idiopathiás myelofibrosis) ismeretlen eredetű, a csontvelőt érintő súlyos megbetegedés. Bár jelenleg még nem gyógyítható, ám a terápia sokat javíthat a beteg életminőségén.
jan. 15
7:15
Valószínűleg megmászta az Antarktisz legmagasabb hegyét a prágai polgármester (Infostart)
Valószínűleg megmászta az Antarktisz legmagasabb hegycsúcsát a prágai főpolgármester, de ezt senki sem tudja biztoson, mert Pavel Bem nem hajlandó elárulni, hol töltötte téli vakációját.
jan. 15
7:15
A cukorbetegség szív- és érrendszeri szövődményei (WebBeteg)
A 2-es típusú cukorbetegség világszerte népegészségügyi problémát jelent. Magyarországon kb. 1,5 millióra becsülhető a cukorbetegek száma, azonban a betegek fele nem is tudja magáról, hogy diabéteszes.
jan. 15
7:33
Nem jár jól, aki megveszi a hidat (Infostart)
Hidat árul az Egyesült Államokban Maryland állam közlekedési hivatala.
jan. 15
8:09
Visszaállították az Apokalipszis óráját (Infostart)
Egy perccel visszaállították a mutatókat az Apokalipszis (Végítélet) óráján jelezve, hogy - az órát működtető tudósok szerint - távolabb került az emberiség a végső pusztulástól.
jan. 15
8:27
Közkinccsé teszik Erőss Zsolt tudását (Infostart)
Együttműködési szerződést köt Erőss Zsolt hegymászóval a CIG Pannónia Biztosító Zrt - tájékoztatta az InfoRádiót Missura Gábor, a társaság szóvivője. A Mount Everestet első magyarként meghódító Erőss Zsolt egyik lábát múlt szombaton amputálták, miután balesetet szenvedett a szlovákiai Magas-Tátrában.
jan. 15
9:21
Miért nem hat az antidepresszáns? - Kutatás (WebBeteg)
A New York-i Columbia Egyetem kutatói úgynevezett génkiütött (genetikailag módosított) egereket alkalmaztak, amelyek örökletes anyagában bizonyos gént vagy géneket kikapcsoltak.
jan. 15
10:24
A tizenéves kori egészségi állapot kihat a későbbi szívbetegségekre (WebBeteg)
Tudományos vizsgálatok is bizonyítják azt a mindennapos tapasztalatot, hogy a tizenéves kori állóképesség és testalkat jelzi és jelentősen megszabja felnőttkorban a szív- és érrendszeri betegségek megjelenését.
jan. 15
11:27
Elhízás: "Csak az evés fogyaszt!" (WebBeteg)
A kínálat bőséges, a súlyfelesleggel küzdők kapkodhatják a fejüket a sokféle "egyedül üdvözítő" módszer hallatán.
jan. 15
12:30
Hány óra alvást ajánlanak a tudósok? (WebBeteg)
A kutatásokat irányító Daniel Cohen magyarázata szerint átlagosan napi nyolc óra alvás szükséges a szervezet regenerálódásához.
jan. 15
12:57
Mit keres egy uhu a főváros kellős közepén? (Infostart)
A világ legnagyobb baglyaként is számon tartott uhu egyik példánya jelent meg a fővárosban. Feltűnése ritkaságnak számít a városokban, mivel kifejezetten érzékeny faj és kerüli településeinket. Közel egy hónapja regisztrálták az első megfigyelést, feltehetően azóta tartózkodik a fővárosban.
jan. 15
13:33
Borongós idő lesz hétvégén (Infostart)
Párás, nyirkos, borongós idő várható a hétvégén. Többfelé előfordulhat hószállingózás, ám számottevő mennyiségű csapadék sehol sem várható - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, Bozóki István.
jan. 15
14:36
Betegjogi képviselők - Mikor fordulhat hozzájuk? (WebBeteg)
A betegjogi képviselő a betegek - az egészségügyi törvényben meghatározott - jogainak védelmét látja el, valamint feladatuk az is, hogy segítség őket jogaik megismerésében és érvényesítésében.
jan. 15
15:39
Védelem a megfázás ellen - Az immunrendszer (WebBeteg)
Az egészséges élet és a megfelelő táplálkozás: ezek a stabil immunrendszer sarokkövei. Járjon sokat a friss levegőn, aludja ki magát rendesen és lehetőleg kerülje a stresszt. Tartózkodjon a dohányzástól és a mértéktelen alkoholfogyasztástól, és táplálkozzon teljes értékűen!
jan. 15
16:15
Frigid vagyok, vagy csak nincs orgazmusom?! (Blikk)
A XXI-ik században már nincsenek tabutémák, mégis van néhány olyan dolog, amiről csak kéztördelve merünk egymás előtt beszélni
jan. 15
17:45
H1N1 - Egészséges fiatal férfi halt meg (WebBeteg)
A fiatalembernek semmilyen alapbetegsége nem volt, újinfluenza védőoltásban nem részesült. Szervezetében a virológiai vizsgálat kimutatta a H1N1-vírus jelenlétét.
jan. 15
18:48
Veleszületett rekeszsérv (WebBeteg)
A rekeszsérv kialakulhat az élet során bármikor, de lehet veleszületett rendellenesség is, amikor is a rekeszizmon már születéskor abnormalis nyílás van. Ez lehetővé teszi, hogy hasüregi szervek pl. gyomor, máj vagy belek kerüljenek a mellüregbe.
jan. 15
19:33
Ki felejtette a kisbabáját a szállodában? (Infostart)
A nők rendetlenebbek, a férfiak viszont gyakrabban mászkálnak meztelenül - a többi között ez derül ki abból a felmérésből, amelynek eredményét az egyik nemzetközi szállodalánc hozta nyilvánosságra a közelmúltban. Az alkalmazottak részvételével készült felmérésében arra voltak kíváncsiak, milyen állapotban hagyják vendégeik szobájukat kijelentkezéskor.
jan. 15
19:51
A 7 legbizarrabb bőrbetegség - Megrázó fotókkal! (WebBeteg)
Összeszedtük a hét legfurcsább bőrbetegséget.
jan. 15
20:27
A bíróság szerint napi másfél száz sms még nem zaklatás (Infostart)
Napi 140 SMS-sel és női fehérneművel bombázta a tanárát egy szerelmes orvostanhallgató Bécsben. A férfi feljelentette imádóját zaklatásért, a bíróság viszont nem találta bűnösnek a 27 éves nőt.
jan. 15
20:45
Ha borról van szó, nem nacionalista a francia sztár (Infostart)
Az ínyenc Gérard Depardieu a németországi borokat is kedveli. A francia színész a Der Feinschmecker című német magazinnak nyilatkozva elmondta, hogy nagyon szereti a német fehérborokat, a rizlinget pedig különösen reggel fogyasztja előszeretettel.
jan. 15
20:54
Alkoholizmusra kokain? - 100 éves kezelési módszerek (WebBeteg)
Megfordult valaha is a fejében, hogy a bárányhimlőt hashajtóval, a terhességi reggeli rosszullétet pedig pezsgővel kúrálja? Valószínűleg nem, de egy 1899-ben megjelent, több mint 300 szakember által összeállított egészségügyi kézikönyvben (melyet nemrég adtak ki újra a javított változattal együtt) több hasonlóan meglepő kezelési módszerről lehet olvasni.
jan. 15
21:03
Ön tud másodpercenként 3,5 karakteres sebességgel sms-ezni? (Infostart)
Két dél-koreai tinédzser nyerte a New Yorkban csütörtökön megrendezett sms-világbajnokságot. A 17 éves Pe Jong Ho és egy évvel idősebb csapattársa, Ha Mok Min amerikai párost utasított maga mögé a tucatnyi ország 26 versenyzőjét felvonultató döntőben.
jan. 15
23:00
Kari Bo és a Corewellness program (WebBeteg)
Kari Bo az oszlói Norvég Sporttudományi Iskola professzora. Tornagyakorlatok fejlesztésével és fizioterápiával foglalkozik. (x)

Keresés