2010. január 15. péntek

jan. 15
0:06
Életmentés a mentők kiérkezése előtt (HáziPatika.com)
Elenyésző annak a veszélye, hogy akár egy hozzá nem értő is kárt okozzon valakiben azzal, hogy újraéleszti, pedig nem volna rá szüksége.
jan. 15
0:09
Napi Horoszkóp - 2010.01.15. (Ezoterikus.hu)
Mai napi horoszkópunk könnyed útmutató ahhoz, hogy mit, hogyan érdemes lépni, ha sikert akarunk elérni. Van, akinek kevésbé jó nap a mai, aggodalomra nincs ok.
jan. 15
0:10
Amit tudni kell a szmogról (HáziPatika.com)
Eddig is tudtuk, hogy baj van, csak nem vettünk tudomást a helyzet súlyosságáról. Pedig a szmog közvetlen hatással van egészségünkre, érdemes tisztában lenni vele, kiket veszélyeztetnek leginkább az ártalmai.
jan. 15
0:39
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 15
3:03
H1N1 - Van ahol már vége a járványnak? (WebBeteg)
Franciaországban az elmúlt héten 144 ezer H1N1-vírussal fertőzött beteget tartottak számon. Az azt megelőző héten még 307 ezren, két héttel ezelőtt pedig 398 ezren szenvedtek az új típusú influenzában.
jan. 15
5:09
Osteomyelosclerosis - A betegség tünetei és kezelése (WebBeteg)
Az osteomyelosclerosis (idiopathiás myelofibrosis) ismeretlen eredetű, a csontvelőt érintő súlyos megbetegedés. Bár jelenleg még nem gyógyítható, ám a terápia sokat javíthat a beteg életminőségén.
jan. 15
5:21
Miért jó a fájó gyomrunknak a céklalé? (Édenkert)
A céklalé fogyasztásának újabb előnyös hatását fedezték fel kutatók. Azt eddig is tudtuk, hogy ez a növény igen egészséges, sőt sokan még rákmegelőző hatást is tulajdonítanak neki. Most kutatók állítják: a céklalé minden eddig ismert módszernél jobban segíti az oxigénfelvételt.
jan. 15
5:23
Kandírozzunk narancshéjat! (Édenkert)
A narancshéj kandírozása a legnépszerűbb. Igaz, hogy több napig tart, de ne ijedjen meg, aki még soha nem készített kandírozott gyümölcsöt, mert egyszerű. Csak néhány narancs kell hozzá, amit alapos megmosás után ugyanilyen alaposan meghámozunk. És most jön a lényeg...
jan. 15
5:25
A sejtvédő homoktövis (Édenkert)
A homoktövis az elmúlt két évtizedben hazánkban is egyre divatosabb étrend-kiegészítővé vált, de szerencsére végre az orvostudomány is felfedezte magának, mert óriási vitamintartalma és komoly gyógyhatása felett nem lehet szemet hunyni.
jan. 15
7:15
Valószínűleg megmászta az Antarktisz legmagasabb hegyét a prágai polgármester (Inforádió)
Valószínűleg megmászta az Antarktisz legmagasabb hegycsúcsát a prágai főpolgármester, de ezt senki sem tudja biztoson, mert Pavel Bem nem hajlandó elárulni, hol töltötte téli vakációját.
jan. 15
7:15
A cukorbetegség szív- és érrendszeri szövődményei (WebBeteg)
A 2-es típusú cukorbetegség világszerte népegészségügyi problémát jelent. Magyarországon kb. 1,5 millióra becsülhető a cukorbetegek száma, azonban a betegek fele nem is tudja magáról, hogy diabéteszes.
jan. 15
7:33
Nem jár jól, aki megveszi a hidat (Inforádió)
Hidat árul az Egyesült Államokban Maryland állam közlekedési hivatala.
jan. 15
7:51
Óvszer is okozhat allergiát! (HarmoNet)
Az allergiás kontakt dermatitis gyakran kimutatható azoknál a pácienseknél, akik viszkető, égő és irritáló érzésre panaszkodnak genitális területen. Ez egy olyan bőrbetegség, amit a személy környezetében lévő kémiai anyag bőrrel történő érintkezése vált ki.
jan. 15
7:57
5 tipp otthonod revitalizálására (Ezoterikus.hu)
Nem sok idő- és pénzbefektetéseden múlik, ha szeretnéd otthonodat új energiákkal feltölteni. Tippjeinkkel könnyedén inspiráló helyet teremthetsz, ahol képes vagy magadra és másokra, illetve a teendőidre is koncentrálni.
jan. 15
8:06
A húgyúti kövesség (kamaszpanasz)
A húgyúti kövesség nagyon gyakori betegség, az egyoldalú, kiegyensúlyozatlan táplálkozás miatt gyakran már tinédzserkorban is jelentkezhet.
jan. 15
8:09
Pénteki HarmoNet horoszkóp 2010-01-15 (HarmoNet)
A mai nap nem alkalmas a baráti programokra, könnyed időtöltésekre. Befelé forduló hangulatban leszünk, semmi kedvünk a bulizáshoz, vagy a beszélgetéshez. Inkább adjunk magunknak időt az elmélkedésre. Ma a bőrünk lehet érzékenyebb, s így súlyosabban nyilvánulhatnak meg az allergiás folyamatok is. Talán az ekcéma a legkellemetlenebb bőrallergia, több fajtája is ismert. Gyakori, hogy a szappan, vagy…
jan. 15
8:09
A jegesmaci kakijával megfejthetik a szuperbaktériumok terjedésének rejtélyét (ma.hu)
A jegesmedvék széklete segíthet megfejteni a tudósoknak a halálos fertőzéseket okozó gyógyszerrezisztens szuperbaktériumok terjedésének rejtélyét.
jan. 15
8:09
Visszaállították az Apokalipszis óráját (Inforádió)
Egy perccel visszaállították a mutatókat az Apokalipszis (Végítélet) óráján jelezve, hogy - az órát működtető tudósok szerint - távolabb került az emberiség a végső pusztulástól.
jan. 15
8:11
Heti szexhoroszkóp 2010. január 15-től 21-ig (HarmoNet)
Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
jan. 15
8:27
Közkinccsé teszik Erőss Zsolt tudását (Inforádió)
Együttműködési szerződést köt Erőss Zsolt hegymászóval a CIG Pannónia Biztosító Zrt - tájékoztatta az InfoRádiót Missura Gábor, a társaság szóvivője. A Mount Everestet első magyarként meghódító Erőss Zsolt egyik lábát múlt szombaton amputálták, miután balesetet szenvedett a szlovákiai Magas-Tátrában.
jan. 15
8:33
Az 5 legjobb randi és szeretetnap - 01.15.-02.14. között (Ezoterikus.hu)
A Hold ciklikussága nagy segítségedre lehetnek abban, hogy kiválaszd a legszerencsésebb napokat az első találkára! Randira fel - íme a legjobb Holdnapok!
jan. 15
8:45
A csontritkulás elől nem menekülhetünk (orientpress)
A változókor változóan hat a középkorúak szervezetére. Akinek nincsenek panaszai, annál is nyomot hagynak a hormonális változások. Például megkezdődik a csontritkulás.
jan. 15
8:51
A mobilozás sokkal veszélyesebb, mint a dohányzás! (Ezoterikus.hu)
Már többször írtunk az elektromágneses sugárzás, a mikrosütő, a mobiltelefon ártalmas hatásairól. Újabb tudnivalókat teszünk közzé, dr. Mercola amerikai orvos-szakíró segítségével.
jan. 15
9:03
Napi horoszkóp: kalandok várnak rád (Borsa)
Napi horoszkóp: kalandok várnak rád
jan. 15
9:21
A véletlenen múlik öröklődésünk (orientpress)
Ha az ismerősök megkérdezik a gyermekvállalás előtt álló pártól, hogy milyen nemű utódot szeretnének, a válasz általában az, hogy mindegy, csak egészséges legyen. De mitől függ a gyermek egészsége, értelmi képessége?
jan. 15
9:21
Miért nem hat az antidepresszáns? - Kutatás (WebBeteg)
A New York-i Columbia Egyetem kutatói úgynevezett génkiütött (genetikailag módosított) egereket alkalmaztak, amelyek örökletes anyagában bizonyos gént vagy géneket kikapcsoltak.
jan. 15
9:36
Kate Moss: A féktelen Bak (astronet.hu)
Huszonegy éve történt, hogy egy londoni külvárosban élő, vékonyka, Bak-jegyű kislányt megszólított egy ügynök a New York-i reptéren,...
jan. 15
9:39
A kerek popsi az egészség jele (orientpress)
A testünk zsírelosztása, az eddigi tudással szemben fontos tényezőnek látszik. A fenék zsírpárnái pozitívan hatnak az egészségre.
jan. 15
9:45
Pál remete igaz története (Ezoterikus.hu)
Pál remete , másként Remete Szent Pál sivatagi remete (-#8224;340), akit a magyar pálosrend szellemi őseként, példaképe gyanánt tisztel. Őt választotta névadójának is.
jan. 15
9:57
A profizmus öröme - verseny nőknek (HarmoNet)
Ismét nyakunkon a versenyszezon. Ősztől tavaszig rengeteg hastáncversenyt rendeznek országszerte, és számtalan olyan táncverseny is létezik már, amelyen hastáncosok is megmérettethetik magukat. Bár a hastáncot a szubjektív megítélése miatt sokan nem tartják versenyeztethető táncnak, azonban a neves oktatók legnagyobb része egyetért abban, hogy a versenyzés jót tesz a tudásunk és kreativitásunk…
jan. 15
9:57
A magyarokat nem zavarja a túlsúly? (ma.hu)
Finnországban törekszenek a leginkább az emberek a fogyásra, Franciaországban vádolják a leghevesebben az amerikai stílusú gyors étkeztetést a fölös kilókért, és Magyarországon vélik a legkevesebben úgy, hogy a túlsúly miatt honfitársaik rossz szemmel néznek rájuk - többek között ez tűnik ki a Reader's Digest közvélemény-kutatásából, amely a lap legfrissebb, februári keltezésű számában jelenik…
jan. 15
9:57
3,5 liter tiszta szeszt iszunk évente (orientpress)
Egy év alatt 3,5 liter tiszta szeszt iszik meg egy átlagos magyar ember. A kereskedelmi főzésű pálinkák aránya évi 10 százalékkal nő, de még mindig alul marad a bérfőzéshez képest.
jan. 15
10:06
Kim Cattrall vállalja a korát (Borsa)
A Szex és New York Samantháját alakító színésznő utálja, ha valakinek a korához viszonyítva ítélik meg a külsejét. Kampányol is ez ellen.
jan. 15
10:15
Nemzetközi Férfikongresszus Bécsben (orientpress)
A férfiak átlagosan 7 évvel rövidebb ideig élnek, mint a nők, és gyakrabban szenvednek szívbetegségtől és ráktól. Az egészségügyi rizikófaktorok, mint a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, vagy a túlsúl, a férfiak között szélesen elterjedt. Ennek ellenére a megelőző vizsgálatokat is sokkal kevesebben veszik igénybe, a nőkhöz képest. Többek között erre is felhívta a figyelmet a Férfiegészség…
jan. 15
10:21
Hogy alszotok? Olyan a kapcsolatotok! 5 alváspóz pároknak (Ezoterikus.hu)
Az alvás során fölvett testhelyzet személyiségedről árulkodhat. Egy kutatás szerint a legkedveltebb az embrionális póz, ha magad vagy, - de mi a helyzet a párokkal?
jan. 15
10:24
A tizenéves kori egészségi állapot kihat a későbbi szívbetegségekre (WebBeteg)
Tudományos vizsgálatok is bizonyítják azt a mindennapos tapasztalatot, hogy a tizenéves kori állóképesség és testalkat jelzi és jelentősen megszabja felnőttkorban a szív- és érrendszeri betegségek megjelenését.
jan. 15
10:33
Újraszámolják a háziorvosok finanszírozását (orientpress)
Az Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége levélben üdvözli az egészségügyi miniszter bátorságát, hogy elismerte, 'részben' rosszul számoltak a házi orvosi praxisok finanszírozásának előkészítésekor, s bíznak a megállapodásban.
jan. 15
10:35
Biztonsági övek, sisakok, mentőmellények (orientpress)
A gyermekfilmek szereplői tisztában vannak a személyes biztonság szabályaival, egyre nagyobb számban viselnek biztonsági övet, biciklisisakot, de még mindig nem elég az ideális szerep modell, állapítja meg egy felmérés, melyre az USA.TODAY hivatkozik. A trend tükrözi a kormányzati Centers for Disease Control and Prevention törekvéseit, hogy rávegyék Hollywood rendezőit pozitív közegészségügyi…
jan. 15
10:51
Borban az allergén (HarmoNet)
Az alkohol okozta másnaposságon felül különféle allergiás reakcióktól is tarthatnak azok, akik túl mélyen néznek a pohár fenekére.
jan. 15
11:09
Jobb már a budapesti levegő, elmarad a szmogriadó (HVG)
Javult a főváros levegője, csökkent a káros anyagok szintje, ezért előreláthatólag nem lesz szmogriadó a hétvégén - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa pénteken.
jan. 15
11:09
Mindenki a hétvégén a legboldogabb (orientpress)
Nem meglepetés, hogy az emberek szombat-vasárnap boldogabbnak érzik magukat. De a kutatók a hangulatjavulás lélektani hátterére is kíváncsiak voltak. A nők és a férfiak egyaránt jól érzik magukat - érzelmileg és fizikailag is - péntek estétől vasárnap délutánig, tekintet nélkül a korra, iskolázottságra, fizetésre, családi állapotra, a munkában töltött órák számára, állítja a tanulmány, melyet a…
jan. 15
11:09
Hétvégén optimistábbak az emberek (ma.hu)
Egy nemrég végzett felmérés szerint az építőmunkásoktól kezdve a titkárnőkön át az orvosokig és ügyvédekig, minden embernek jobb a kedve, fizikai állapota és fájdalomtűrő képessége a péntek estétől vasárnap délutánig tartó időszakban.
jan. 15
11:27
Miért jó, ha beolvasunk a főnöknek? (HVG)
Aki olykor-olykor kiereszti a gőzt a főnöke előtt, nemcsak az egészégével, hanem az egész vállalattal jót tesz. Egy brit kutatás szerint ugyanis stresszoldó hatása van, sőt, betegségek kialakulását is megakadályozhatja, ha az alkalmazottak gyakorta megmondják véleményüket a felettesüknek.
jan. 15
11:27
Ausztria: Évente háromezren halnak meg gyógyszermellékhatások miatt (orientpress)
2010 őszén Ausztria egyes részeiben, Tirolban és Felső-Ausztriában tesztelik az E-medikációt. Ezzel az ELGA elektronikus egészségügyi dokumentációs rendszer egy további lépést tesz a gyakorlatbani alkalmazhatósága felé. Egy vitarendezvényen a rendszer előnyeiről és hátrányairól beszélgettek.
jan. 15
11:27
Elhízás: "Csak az evés fogyaszt!" (WebBeteg)
A kínálat bőséges, a súlyfelesleggel küzdők kapkodhatják a fejüket a sokféle "egyedül üdvözítő" módszer hallatán.
jan. 15
11:45
Hogyan kell természetvédelmi területet ledózerolni? (Videóval!) (HarmoNet)
Újpesten nőttem fel. 20 éve még feketerigó párok énekeltek hajnalban a fákon. Minden reggel arra ébredtem és panelrengeteg ide vagy oda, jól éreztem magam, kedves, kellemes volt a környék.
jan. 15
11:51
Ilyenek vagyunk szőrös sapiban (Borsa)
Előnytelen adottságaink elfogadása évekbe kerülhet, és nem kevés idő, míg megtanulunk ennek megfelelően öltözködni. Ha megtanulunk. Példák erre is, arra is.
jan. 15
12:00
Donna Karan trópusi rezidenciája (Lakáskultúra)
A divatszakma nyüzsgő világa a csillogó felszín mögött fárasztó munkát jelent, amelyet a legjobban egy minden kényelemmel felszerelt trópusi nyaralóban lehet kipihenni. A Karib-tengeri térségben, a világ zajától távol eső helyen álmodta meg házát Donna Karan, a divat világának egyik koronázatlan királynője.
jan. 15
12:03
Csak súlyos mellékhatásokkal gyógyulhatunk meg a rákból? (HVG)
Az elmúlt évtizedben a célzott gyógyszeres kezelés fejlődött leggyorsabban a daganatos betegségek gyógyításában. Ezekkel az új szerekkel kifejezetten a rákos sejtekre lehet csapást mérni, ugyanakkor továbbra is a terápia fontos része marad a sugárterápia és a hagyományos kemoterápia, melyek köztudottan kellemetlen mellékhatásokkal járnak.
jan. 15
12:03
A genetikai koleszterin vizsgálat megvédi az embereket a demenciától? (orientpress)
Minél több információt kapunk a koleszterin komplex egészségi szerepéről, annál különösebbnek tűnik fontossága. Az eddigi tanulmányok az anyag az agyra gyakorolt hatását hangsúlyozták, amia szervezet összes koleszterinjének mintegy negyedét tartalmazza. Egy újabb kutatásszerint a koleszterin ester transzfer fehérjegén (CETP) közönsége megváltozása képes csökkenteni a demenciát, és így védelmet…

Keresés