2010. január 8. péntek

jan. 8
0:12
Orvosi szemmel: az övsömör (HáziPatika)
Az övsömör fájdalommal kísért, leggyakrabban övszerűen elhelyezkedő bőrkiütéssel járó vírusbetegség. Az idősebb életkorban előforduló betegséget ugyanaz a vírus okozza, mint a bárányhimlőt, amit a legtöbb ember még gyermekkorában...
jan. 8
0:16
Miről álmodott múlt éjjel? Valóra válhat! (HáziPatika)
A Sleep folyóirat decemberi számában arról olvashatunk, hogy egészséges fiatal felnőttek körében ébredéskor gyakran - a megkérdezettek 98 százalékában - megjelennek a megálmodott érzések és mozdulatok.
jan. 8
3:48
Veserák - Évente több mint 100 ezer halott (WebBeteg)
A veserák leggyakoribb formáját, a világossejtes karcinomát az esetek többségében egyetlen gén, a VHL mutációja okozza.
jan. 8
5:54
"Erőtlen vizelés, problémás közösülés - Mi lehet a baj?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Vizelés során nem megfelelő erősséggel távozik a vizelet. Közösülés közben is a kezdeti erős erekciót követően erőteljes gyengülés következik be. Ezen problémáim még csak pár hónapja állnak fent, mit tehetnék?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 8
7:48
Rekord bírság a svájci "hobbigyorshajtónak" (Infostart)
Rekordösszegű, 299 ezer svájci frankos (54,5 millió forint) pénzbüntetéssel sújtotta egy St. Gallen-i bíróság azt a milliomos férfit, akit Ferrarijával már többször kaptak gyorshajtáson. Az autósra már Svájc-szerte "hobbiszáguldozóként" tekintenek.
jan. 8
7:50
Nem a vécéülőke miatt vitatkoznak a legtöbbet a párok (Infostart)
Egy átlagos pár napi 40 percet tölt azzal, hogy a házimunkáról vitatkozik - derült ki egy brit biztosítási társaság felméréséből.
jan. 8
7:52
Berlusconi bevásárolt műtárgyakból (Infostart)
Négy bronz aktszobrot is vásárolt a francia Riviérán tett röpke látogatása alatt Silvio Berlusconi olasz kormányfő.
jan. 8
8:00
Az alacsonynövés hormonális okai (WebBeteg)
Az alacsonynövésnek számos más ok mellett hormonális alapja is lehet. Ezek közül a legtöbbek által ismert a növekedési hormon hiányából fakadó alacsony termet, de e mellett egyéb hormonhiány is vezethet törpenövéshez.
jan. 8
8:06
Recesszióban többet lopnak a britek (Infostart)
Harmadával többet lopnak a britek az áruházakból a gazdasági válság kitörése óta.
jan. 8
9:03
Egyszerre több pszichiátriai szert is szednek (WebBeteg)
A vizsgálat szerint szorongásra, depresszióra, pánikrohamra, poszttraumás stressz-szindrómára, bipoláris zavarra és skizofréniára írtak fel az amerikai orvosok kombinált szereket.
jan. 8
9:18
Fehértigriskölyköket mutattak be Chilében (Infostart)
Öt fehértigriskölyköt mutattak be Chilében, az állatok alig egy hónapja jöttek világra a santiagói fővárosi állatkertben.
jan. 8
9:20
Áramütéstől pusztult el János, a jeladós kerecsensólyom (Infostart)
Áramütéstől elpusztulva találták meg Jánost, a műholdas jeladóval felszerelt kerecsensólymot.
jan. 8
9:54
Több százmilliárd forintnyi nyeremény a Kisded-lottón Spanyolországban (Infostart)
Összesen 840 millió eurót (230 milliárd forintot) osztottak ki Spanyolországban a hagyományos éves El Nino (Kisded) lottó nyerteseinek.
jan. 8
10:06
Falus: "A járványnak nincs vége!" (WebBeteg)
A két héttel ezelőtti összegzés szerint 364 embert ápoltak kórházban a betegséggel kapcsolatban, és eddig 57 ember halála hozható összefüggésbe az új típusú influenzával.
jan. 8
11:06
Ami a magashegyi túrázáshoz elengedhetetlen (Infostart)
Az utóbbi néhány évben megsokszorozódott azoknak a száma, akik megfelelő ismeretek, erőnlét és felszerelés nélkül vágnak neki a magashegyi túráknak, akár télen is. Ezt igazolja az osztrák, a szlovák és a lengyel hegyi mentők statisztikája is.
jan. 8
11:09
H1N1 - Meddig hatásos az oltóanyag? (WebBeteg)
Az oltóanyag hatékonysága mulandó: csak addig hatásos, amíg a jelenleg Európát bejáró H1N1 vírus nem megy át valamilyen mutáción. A mutált vírussal szemben a jelenleg használt vakcina semminemű védettséget nem nyújtana már.
jan. 8
13:15
A passzív dohányzás kevésbé ismert hatása (WebBeteg)
A passzív dohányzásnak hangsúlyozottan hatása van a légzési paraméterekre, amely jobban elősegíti az asztma és az állandó nehézlégzés kialakulását, mint más allergiák.
jan. 8
16:24
Tiltakozó háziorvosok (WebBeteg)
Januárban az első utalással a háziorvosi vállalkozások számlájára a szokásosnál tíz-huszonötezer forinttal érkezett kevesebb, a tárca szerint a munkáltatói terhek csökkenésével arányosan mérsékelték az egy beteg után járó 163-165 forintos átalánydíjat.
jan. 8
18:30
Neoadjuváns, palliatív kemoterápia, immunterápia - Onkológiai fogalomtár (WebBeteg)
A gyógyszeres kezelések között leggyakrabban említett a kemoterápia célja a daganatsejtek elpusztítása. Ezt szisztémás terápiának is nevezik, mert a helyi kezelésektől (műtét, sugárkezelés) eltérően az egész szervezetre hat.
jan. 8
19:48
Egy lépéssel közelebb a kokainfüggőség megszüntetéséhez (Infostart)
A kokainfüggőség kialakulásának agyi genetikai mechanizmusát tárták fel amerikai tudósok, akik felfedezésükről a Science legújabb számában számolnak be. Amennyiben sikerül feloldani a G9a nevű enzim blokkolását, megszűnik a kokain iránti kínzó vágy is.
jan. 8
20:06
Henceg a szexszel - mégsem kínos (Infostart)
Henceg a szexszel, nyugdíjas korban is szemérmetlenül rázza csípőjét, felesége pedig fiatalabb lányánál: sokaknál ez kínos volna, a hatvanötödik születésnapját január 10-én ünneplő Rod Stewartnak mindezt azonban senki sem rója fel, az énekes népszerűsége évtizedek óta töretlen.
jan. 8
20:36
H1N1 - Meghalt egy beteg Nagykanizsán (WebBeteg)
Meghalt egy 45 éves, nagy valószínűséggel az új típusú influenza vírusával fertőzött férfi péntekre virradó éjjel a nagykanizsai kórházban; néhány hét alatt ő volt az intenzív osztályon a harmadik elhunyt - erősítette meg az MTI információját a Kanizsai Dorottya Kórház.
jan. 8
21:18
Szembetegséget is gyógyítottak kozmetikummal (Infostart)
Az óegyiptomi kozmetikumok, amelyekkel a Nílus-parti birodalom lakói a szemüket hangsúlyozták ki, nem csupán a gonosz erők bűnös praktikáitól "védtek", hanem bizonyos fertőzésektől is - derítették ki francia kutatók.
jan. 8
21:39
Mi volt Kleopátra szemfestékében? Kutatás (WebBeteg)
A francia tudósok a hajszálnál tízszer véknyabb elektródával vizsgálták, milyen hatással van egyetlen sejtre az egyiptomiak által kikevert ólomklorid.

Keresés