2010. január 19. kedd

jan. 19
0:39
Napi Horoszkóp - 2010.01.19. (Ezoterikus.hu)
Mai napi horoszkópunk könnyed útmutató ahhoz, hogy mit, hogyan érdemes lépni, ha sikert akarunk elérni. Van, akinek kevésbé jó nap a mai, aggodalomra nincs ok.
jan. 19
0:45
Drog vagy alkohol? Génjeinken múlik! (HáziPatika.com)
Egy friss kutatás szerint azok a gének, amelyek hajlamosítanak az alkoholizmusra, a marihuána-függés veszélyét is növelik - és viszont.
jan. 19
0:49
A tüdőrák - személyes tapasztalatok fényében (HáziPatika.com)
A tumoros halálozási lista első helyén álló tüdőrák a leggyakrabban diagnosztizált daganat hazánkban. A világban évi 1,3 millió, nálunk 8 ezer ember emiatt veszti életét. Az igen eredményes célzott biológiai terápiák elérhetősége...
jan. 19
0:57
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 19
2:54
Ételek, melyektől gyakrabban kell pisilni (WebBeteg)
Az inkontinencia legfőbb tünete, hogy gondot okoz a vizelet visszatartása. Ezért is fontos odafigyelni, hogy kerüljük azokat az ételeket, melyektől gyakrabban kell WC-re mennünk.
jan. 19
5:00
A magas vérnyomás agyi szövődményei (WebBeteg)
Magas vérnyomásról akkor beszélünk, ha a vérnyomás tartósan meghaladja a 140/90 Hgmm feletti értéket. A magas vérnyomásról előfordulási gyakorisága az életkor előre haladtával nő. Míg a 10 éves kor alatt népesség 1-2% érintett, addig a felnőtt lakosságnak már közel 30-40 %.
jan. 19
5:45
Perel - hogy elégethessék (Inforádió)
Bár még nem halt meg, Nagy-Britannia fellebbviteli bírósága előtt küzd tradicionális temetéséért egy hindu férfi.
jan. 19
7:33
A CNN sztárújságírója műtött Haitin (Inforádió)
A CNN amerikai hírtelevízió egyik sztárújságíróját, Sanjay Gupta egészségügyi tudósítót hívták segítségül a földrengés sújtotta Haiti fővárosa előtt horgonyzó amerikai hadihajóra, hogy végezzen el egy kockázatos koponyaműtétet egy tizenkét éves haiti kislányon; a beavatkozást a csatorna kamerái rögzítették.
jan. 19
7:33
Mi a csillagjegyed? Ezt akarod, ha nő vagy! (Ezoterikus.hu)
Vannak, akik feltétel nélkül hisznek az asztrológia előrejelzéseiben, mások kételkednek bennük. A többség -#8211; így a kétkedők is -#8211; elismerik...
jan. 19
8:06
Keddi HarmoNet horoszkóp 2010-01-19 (HarmoNet)
Ma bizonytalan hangulatban leszünk, nem tudjuk igazán, hogy mit akarunk. A fontos döntéseket semmiképpen ne a mai napon hozzuk meg! Rálátásunk sincs igazán az eseményekre, hiszen figyelmetlenek vagyunk. Ma jól tesszük, ha friss, oxigén dús levegőre megyünk. Tehetünk egy jó nagy sétát a természetben, de ha erre nincs alkalmunk, akkor szellőztessük ki alaposan a lakásunkat. Ha cigarettázunk, akkor…
jan. 19
8:08
Heti általános horoszkóp 2010. január 19-től 25-ig (HarmoNet)
Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
jan. 19
8:09
9 varázslat, hogy szerencsésebb légy! (Ezoterikus.hu)
Scott Cunningham sajátos és egyedi tartalmú könyvében gyűjtötte össze a különböző elemekhez kapcsolható mágiákat, jóslatokat. Járjunk utána a FÖLD mágiájának.
jan. 19
8:09
Fagyási sérülések és kihűlés (WebBeteg)
A fagyási sérülés elsősorban a lábakat, kezeket, orrot, füleket veszélyezteti, ám komolyabb lehűlés esetén külső segítség nélkül nincs esély a fagyhalál elkerülésére.
jan. 19
8:12
Alkohol: Indokok, amiért inni kezdesz (kamaszpanasz)
Amikor a szüleid és a tanárok figyelmeztetnek téged az alkohol káros hatásaira, általában a kezedbe adnak egy unalmas statisztikát, ami igazából semmit nem jelent neked. Az egészet csak számoknak tekinted, kivéve ha ismersz olyat aki megsebesült, esetleg meghalt egy ivással kapcsolatos balesetben.
jan. 19
8:27
A szex jót tesz a férfiak szívének (ma.hu)
A gyakori szexuális élet csaknem felére csökkenti a szívbetegségek kockázatát a férfiak esetében, állítja egy tanulmány, mely több mint 1 000 férfit követett nyomon 16 éven át.
jan. 19
8:27
Egy marék dió rendbe tesz (orientpress)
Aki minden nap diót ropogtat, annak jó lesz az egészsége. Mindegy milyen szempont szerint vizsgáljuk a diót - legyen az táplálkozáskutatás, hagyományos kínai orvoslás vagy népgyógyászat: a dió a szervezet egészségjavító szempontjából fontos.
jan. 19
8:29
A gyermekek vannak a legnagyobb veszélyben a földrengés sújtotta Haitin (orientpress)
A gyermekek vannak a legnagyobb veszélyben - tudatta az UNICEF. A szervezet ezért segítséget ad és kér a földrengés sújtotta Haiti lakóinak.
jan. 19
8:39
Védjük fáinkat a vadaktól! (Édenkert)
Nem tudom volt-e már a kedves olvasónak része abban, hogy amikor tél végén metszeni szerette volna fiatal fáit megdöbbenten tapasztalta, hogy valaki ebben már megelőzte! A mezei nyúl volt a ludas.
jan. 19
8:42
Nyűg, kötelesség, kolonc - a gyerek (HarmoNet)
Se szeri se száma azoknak a családoknak, ahol a gyereket próbálja mindkét vagy csak az egyik fél arra használni, hogy megmentsen egy szétesőben lévő házasságot. Tényleg a gyermek érdeke lenne, hogy egy diszharmonikus, diszfunkcionális családban nőjön fel, és vigye a mintát magával, mellyel később ugyanolyat teremt?
jan. 19
8:44
Magyarország napi Harmóniakártyája (2010-01-19) (HarmoNet)
Ma érdemes másokra is gondolnunk, adományoznunk, segítenünk. Ha képesek vagyunk mások felé nyílni, akkor a mai napi ajtót nem bezárjuk, hanem inkább kisétálunk rajta a világba. Ideális nap, hogy templomba menj.
jan. 19
8:45
Itt a bizonyíték, hogy a kutyák előre megérzik a földrengést! (Inforádió)
Másodpercekkel korábban megérezte a közelgő földrengést a Sophie nevű kutya, de nem menekülőre fogta, hanem a gazdáját próbálta meg riasztani - derül ki egy felvételből, amely azóta már felkerült az internetre is.
jan. 19
8:45
Mutasd a táskád, megtudod ki vagy! (Ezoterikus.hu)
Nézd meg a táskáját, mindent megtudsz róla! De táskatulajdonosoknak is ajánljuk cikkünket... Netán valamit szeretnél jelezni a világ felé?
jan. 19
9:03
Gyakran komolytalanul veszik az agyrázkódást (orientpress)
Az orvosok túlságosan elbagatellizálják az agyrázkódás kórképét. Ebben az esetben az agy egy sérüléséről van szó, mely súlyos következményekkel járhat.
jan. 19
9:05
Fernando Alonso: ' Együtt megváltoztathatjuk a gyerekek életét.' (orientpress)
A Forma 1-es pilóta, az UNICEF spanyolországi jószolgálati nagykövete, bejelentette: idén ismét tenni akar a gyerekekért, különböző rendezvényeken vesz majd részt, hogy felhívja a figyelmet a gyerekek helyzetére és jogaikra.
jan. 19
9:12
Hogyan hízzon egészségesen? (WebBeteg)
Míg egyesek kétségbeesetten próbálnak megszabadulni fölösleges kilóiktól, addig másoknak az okoz gondot, hogyan szedjenek fel pár kilót.
jan. 19
9:21
Be kellene tiltani a vajat? (Inforádió)
Egy vezető brit szívsebész szerint be kellene tiltani a vajat, hogy ezzel több ezer embert megvédjenek a szívbetegségtől.
jan. 19
9:21
Napi horoszkóp: szabadulj ki a mókuskerékből (Borsa)
Napi horoszkóp: szabadulj ki a mókuskerékből
jan. 19
9:39
Milliárdokat tévedett a Blikk (orientpress)
3,5 milliárd helyett csak 3.5 millió forintot költött lakossági tájékoztatásra az Egészségügyi Minisztérium - igazította ki a Blikk kedden megjelent cikkét a tárca.
jan. 19
9:39
Tipp-topp tükörtippek otthonra! (Ezoterikus.hu)
Lillian Too,bemutatja számunkra a tükrök erejét és elmagyarázza részletesen, hogyan lehet a tükrök által kibocsátott energiákat a helyes irányba terelni, és jó szerencsét hozó atmoszférát teremteni otthonunkban!
jan. 19
9:54
Álnok, hazug - vagy csak szépít? (HarmoNet)
Gyakran megesik, hogy azt halljuk: ami a szívemen, az a számon. Tekintsünk el attól, hogy ez úgysem lehet teljesen igaz, inkább az illető személy a gorombaságát akarja mentegetni vele, fontosabb az, hogy csak annyit jelent, hogy az illető még magának is hazudik. Mert bizony igen korán, gyerekkorban megtanulja mindenki, hogy felesleges mindent a többiek orrára kötni.
jan. 19
9:57
A monogám kapcsolat jelentős evolúciós előnyökkel jár (ma.hu)
A férfiak biztosabbak lehetnek abban, hogy a közös gyerekek saját utódaik, míg a nők számíthatnak arra, hogy a biztos származás előnyére válik gyermekeiknek.
jan. 19
9:57
Vízöntők figyelem! A Nap a jegyetekbe lép! (Ezoterikus.hu)
Január 20-án, kora reggel a Nap jegyet vált, s a kissé zárkózott Bak hatások után fordulatok következnek. Természetesen a Vízöntők kiemelt segítséget kapnak!
jan. 19
10:03
Dobták Angelina Jolie-t (Borsa)
jan. 19
10:15
Pályázati felhívás nemzetközi referensi állás betöltésére (orientpress)
Az Egészségügyi Minisztérium a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 10. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Egészségügyi Minisztérium Népegészségügyi Főosztály nemzetközi referens munkakör betöltésére.
jan. 19
10:15
A túlsúly növeli a vesekő kockázatát (WebBeteg)
Nagyobb valószínűséggel alakul ki vesekő az elhízott embereknél, mint a normál testsúlyú egyéneknél, ám a súlyos elhízás nem növeli tovább a kockázatot - írják amerikai kutatók a Journal of Urology című szaklap februári számában.
jan. 19
10:30
Ha szeretnél, szívem, másképp viselkednél! (HarmoNet)
A párkapcsolatról szóló könyvek és újságcikkek százainak elolvasása után - mikor már minden útmutatást megkaptunk - sem tudjuk a gyakorlatban megvalósítani az egyszerűnek tűnő tanácsokat. A házasságok több mint fele válással végződik, és a ma oly divatos élettársi kapcsolatok tucatjain keresztül vándorlunk, annak reményében, hátha a következő jobb lesz. Lukács Tünde kineziológus a párkapcsolati…
jan. 19
10:33
Halálos koktél a szívnek a kokain (orientpress)
A mítoszt, hogy a kokain biztonságos partidrog, el kell oszlatni, állítják a szakemberek, mert tanulmányok bizonyítják, hogy a kábítószer akár hirtelen halált is okozhat. A British Heart Foundation szerint az European Heart folyóiratban közölt tapasztalatok felhívják a figyelmet arra, hogy a szernek pusztító hatása van.
jan. 19
10:33
Melyik nap születtél? Szerelmi kilátásaid a Vízöntő havában (Ezoterikus.hu)
Január 20-án kora reggel a Nap a VÍZÖNTŐ jegyébe lép, új lehetőséget hozva mindenkinek. Születési napod segítségével feltárjuk a hónap szerelmi titkait...
jan. 19
10:51
A terhesség első harmadában megállapítható a jövevény neme (ma.hu)
A szülők általában a terhesség második negyedében, ultrahangos vizsgálattal tudják meg születendő gyermekük nemét. Egy vérből végezhető új teszttel azonban már a várandósság korai időpontjában nagy biztonsággal megállapíthatják a magzat nemét - közölték holland kutatók az Obstetrics and Gynecology című szaklap januári számában.
jan. 19
10:51
Megnyílt a nagykarácsonyi átmeneti otthon a rászoruló gyermekeknek (orientpress)
Megkezdte működését Nagykarácsonyban a Gyermekek Átmeneti Otthona, amelyet a Dunaújvárosi Kistérség Többcélú Kistérségi Társulás hozott létre - tudatta Dunaújváros honlapja.
jan. 19
11:06
2010 divatszíne: camel (Borsa)
A camel szín a tavaszi kollekciókban is erősen tartja magát. Megmutatjuk hát, hogyan kell viselni a divatházak stílusában a teveszínt.
jan. 19
11:09
A társaságod miatt hízol meg? (orientpress)
Hogy tud valaki, akit soha nem fogsz ismerni, kövérebbé, boldogabbá, sőt szexisebbé tenni? A társadalmi kapcsolatoknak elbűvölő erejük van. A Guardian arról számol be, hogy néhány hónappal ezelőtt körülbelül 80 ember - néhányan ismerték egymást, mások nem -, összegyűlt az oxfordi Nuffield College egy kis előadótermében, hogy meghallgasson egy embert arról, hogyha egyikük hirtelen meghízik, esély…
jan. 19
11:18
Engem a jövő érdekel (Lakáskultúra)
A japános hangzású Ora Ito művésznév tulajdonosa Ito Morabito, a francia származású fiatalember, aki 1977-ben született Párizsban. Tízéves korában Philippe Starck és Le Corbusier munkáit csodálta, s bálványozta Keith Haring amerikai festőt. 1996-ban beiratkozott az Ecole de création et de design tervezői iskolába, de egy évvel később, mikor megbizonyosodott arról, hogy semmi hasznosat nem tud ott…
jan. 19
11:18
Hamarabb megtudhatjuk, hogy milyen nemű lesz a gyermekünk (WebBeteg)
A szülők általában a terhesség második negyedében, ultrahangos vizsgálattal tudják meg születendő gyermekük nemét. Egy vérből végezhető új teszttel azonban már a várandósság korai időpontjában nagy biztonsággal megállapíthatják a magzat nemét - közölték holland kutatók az Obstetrics and Gynecology című szaklap januári számában.
jan. 19
11:20
Közös szívvel született sziámi ikreket választanak szét (WebBeteg)
Az Arizona államban élő kislányok mellkasuknál összenőve jöttek világra, és szívük mellett májból is csak egy van nekik.
jan. 19
11:24
3 kérdés, amit feltétlenül tegyél fel egy állásinterjún! (HarmoNet)
Ha neked mindössze egy "állás" kell, szinte bárhol, csak, hogy legyen fizetésed, akkor ez nem neked szól. Félő, hogy ha a fizetés a legfontosabb szempontod, akkor alul fogod magad pozícionálni, és amikor elfogadsz egy állásajánlatot, az alatta lesz a tényleges elvárásaidnak. De mit tehetsz, ha jobbat szeretnél?
jan. 19
11:26
Az életed romokban. Lehet, hogy megátkoztak? (HarmoNet)
Mikor valódi és mikor csak képzeljük: A rontások működési elve és megbízható, bevált módszerek ellene. A szándékos átok rendkívül ritka. A legtöbb rontás, amit "beszedünk", inkább meggondolatlanul kimondott szitkokból áll össze, amik által elhisszük, hogy hülyék, sikertelenek, tehetetlenek, nincstelenek ill. szerethetetlenek vagyunk.
jan. 19
11:27
Milyen lesz a gyermekünk? (orientpress)
Ha az ismerősök megkérdezik a gyermekvállalás előtt álló pártól, hogy milyen nemű utódot szeretnének, a válasz általában az, hogy mindegy, csak egészséges legyen. De mitől függ a gyermek egészsége, értelmi képessége?
jan. 19
11:27
Mihály Arkangyal üzenete januárra (Ezoterikus.hu)
Szeretett fénymunkások, köszöntünk benneteket a 2010-es új év hajnalán. Kicsit késünk az üzenettel, a közvetítőm személyes transzformációs és egyéb változásokkal teli periódusa miatt.
jan. 19
11:45
A WHO jóváhagyta Jakab kinevezését (orientpress)
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Végrehajtó Tanácsa jóváhagyta Jakab Zsuzsanna kinevezését a WHO Európai Regionális Igazgatói posztjára

Keresés