2010. január 31. vasárnap

jan. 31
1:03
Vegyék, vigyék! - avagy amit a szülőknek az őssejtlevételről tudni érdemes (HáziPatika)
Fő az egészség! - szól a mondás, és szinte mindent hajlandók vagyunk elkövetni azért, hogy születendő gyermekünk egészsége maximális biztonságban legyen. A hazánkban is egyre terjedő őssejtlevétel sokaknak adhat lelki megnyugvást...
jan. 31
1:06
Új, hatékonyabb esemény utáni tabletta - Öt napig hatásos (WebBeteg)
A leggyakrabban alkalmazott sürgősségi fogamzásgátló szer, a levonorgesztrel csak akkor hatásos, ha az együttlétet követő három napon (72 órán) belül beveszi a nő. Ez a hatóanyag különböző márkaneveken a világ 140 országában elérhető, melyek közül mintegy ötven országban recept nélkül beszerezhető.
jan. 31
3:36
Erősítsd az immunrendszeredet tippjeinkkel! (Blikk)
Bár a mostani mínuszokban kevésbé terjednek a vírusok, de így is rá kell gyúrni szervezetünk védekezőrendszere.
jan. 31
5:18
Epilepszia gyermekkorban - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Gyermekem EEG-s vizsgálatán kiderült, hogy epilepsziával állhatunk szemben, és további MRI vizsgálat is szükséges. Milyenek az esélyei a kicsinek, mit tehetünk mi, szülők?" A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 31
8:06
Hiába tilos az abortusz, a nők "megoldják" (Infostart)
A leginkább érintett korosztályba tartozó nők jelentős része támogatná az abortusz legalizálását Írországban - derült ki egy friss felmérésből. Bár a művi terhesség megszakítás csak nagyon kivételes esetekben engedélyezett az országban, meglepően sokan vannak, akik így vagy úgy, de elvetették nem kívánt magzatukat.
jan. 31
8:27
Heimlich-műfogás - Idegentest a légútban (WebBeteg)
A fontosabb beavatkozások feltalálójuk, első használójuk nevét viseli az orvosi gyakorlatban, így van ez a Heimlich-műfogás esetén is. Egy életmentő, de laikusok által is használható beavatkozás, melyet légúti idegentestek eltávolítására lehet használni.
jan. 31
9:18
Kerül a vonat Kelenföldről Székesfehérvár felé (Infostart)
Délig a Székesfehérvár felé közlekedő vonatok Budapest-Kelenföld és Tárnok között kerülő útirányon keresztül, Érd-alsó felé közlekednek.
jan. 31
9:36
Drágul holnaptól a lottó (Infostart)
Holnaptól 25 forinttal drágább, 225 forint lesz az ötös, a hatos és a skandináv lottó. A heti ötöslottónál első alkalommal a február 7-ei, a hatosnál a február 8-ai, a skandináv lottónál pedig a február 11-ei játéknál kell többet fizetni.
jan. 31
9:38
A hónak köszönhetjük: egyre jobb a levegő a fővárosban (Infostart)
Tovább csökkent Budapesten a szállópor-koncentráció a legutóbbi mérési adatok alapján, így már nem indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása. A Főpolgármesteri Hivatal közlése szerint a szállópor tegnapi átlagértéke minden fővárosi mérőponton a tájékoztatási küszöbérték alatt volt, és folyamatosan csökkent.
jan. 31
10:12
Oltani vagy nem oltani az újinfluenza ellen? Még mindig ez a kérdés! (Infostart)
Erősen megosztott az orvostársadalom véleménye a H1N1 vírus okozta betegséget és a járvány kezelését illetően - erősítette meg egy nemzetközi kutatás. Sok szakember szerint az oltás nem javasolt, a kormányok fellépése nem elég hatékony, ráadásul a média túldramatizálja a helyzetet.
jan. 31
10:33
Ég, csíp, fáj - Mi az a vulvodynia? (NLC)
Sok nő érezhette már, hogy ég, csíp, fáj a szeméremtest környéke, akár párja közeledésének hatására, akár mindenféle inger nélkül. Csupán két és fél évtizede nevezték el ezt a jelenséget, de azóta egyre kiterjedtebb ismeretekkel rendelkezünk a felismerésével és kezelésével kapcsolatban. A témáról dr. Hintalan Albert, az Oxygen Medical nőgyógyásza beszélt.
jan. 31
10:48
Emelkednek a menetjegyárak (Infostart)
Holnaptól átlagosan 15 százalékkal drágulnak a menetjegyek és 10 százalékkal a bérletek árai a MÁV, a Volán és a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. vonalain.
jan. 31
10:50
Nagyon havazik, de járnak a BKV-járatok (Infostart)
Egyelőre nem okoz komoly gondokat az újabb havazás a fővárosban és környékén, de a keleti országrészben lelassult a közlekedés a téli időjárás miatt. Ma az összes BKV-járat menetrend szerint közlekedik, és nincs fennakadás a Ferihegyi repülőtéren sem.
jan. 31
11:06
Kocsis István: egy fillért sem érdemelnek az öreg BKV-buszok (Infostart)
Egyetlen fillért is kár beleölni az öreg BKV-buszokba, mert egyre nő a meghibásodás valószínűsége és gyakorisága, s a karbantartás költsége is - mondta Kocsis István, a BKV vezérigazgatója a Vasárnapi Híreknek adott interjújában.
jan. 31
11:42
A tűzoltókat 140-szer riasztották (Infostart)
A tűzoltókat 140-szer riasztották az elmúlt 24 órában a havazás miatt, zömmel közlekedési balesetekhez kérték a segítségüket - közölte Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
jan. 31
13:42
Magas vérnyomás - Minden harmadik felnőtt beteg (WebBeteg)
Ma Magyarországon ugyanazokat a kezeléseket kapják a betegek, mint bármely más európai országban, s az új gyógyszerek is reális, elérhető áron állnak rendelkezésre.
jan. 31
15:48
Veszélyesen élnek a fiatalok (WebBeteg)
Magyarországon a 15 éves lányok 21, a fiúk 22 százaléka dohányzik. Az alkoholfogyasztás Magyarországon a lányok 32, a fiúk 40 százalékára jellemző.
jan. 31
16:51
Téli sport a szabadban - Mikortól veszélyes? (WebBeteg)
"Nulla fok körül még nem rossz futni, de mínusz tíz foknál már azt javaslom pácienseimnek, hogy ne a szabadban sportoljanak" - hívta fel a figyelmet Christian Gäbler osztrák szakember.
jan. 31
18:00
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a 4. héten megtartott hatos lottó számsoroláson a következő számokat húzták:
jan. 31
19:12
Ön is kiabál néha a számítógéppel? (Infostart)
Évente körülbelül nyolc napot töltenek a számítógépükkel "birkózva" a britek, akiket a leginkább az dühít fel, ha sokáig tart letölteni egy oldalt és megtalálni egy fájlt, vagy ha lemerül a laptopjuk akkumulátora.
jan. 31
19:14
Két teherautó is balesetet szenvedett az M0-áson (Infostart)
Két teherautó is balesetet szenvedett vasárnap kora este az M0-ás körgyűrű gyáli lehajtójánál, mindkét jármű lecsúszott az útról - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jan. 31
19:48
Hómunkásokat vár az FKF (Infostart)
Hómunkásokat vesz fel az éjszakai műszakra a Fővárosi Közterület-fenntartó. A cég szóvivője az Inforádióval azt közölte, hogy az este 10 órától reggel 6-ig tartó időszakra nettó 3600 forintot fizetnek.
jan. 31
20:00
Ártalmas kozmetikumok: milyen összetevőkre figyeljen? (WebBeteg)
Egyre csak szélesedik a kozmetikai cégek által előállított termékek palettája, és egyre több pénzt költenek fejlesztésre, kutatásra. Sajnos még így sem vagyunk teljesen biztonságban, mivel a tartósításra, az illat- és színfokozásra használt anyagokra sokan lehetnek allergiások.
jan. 31
20:24
Bűnözők közösségi portálon fenyegetőznek Nagy-Britanniában (Infostart)
Az interneten, a Facebook közösségi portálon keresztül terjesztett fenyegetéseket és félemlített meg embereket egy veszedelmes bűnöző Nagy-Britanniában - írta a The Sunday Times című brit lap.
jan. 31
20:42
Férfiként a teltalkatú, nőként a vékony politikusok a befutók (Infostart)
Míg a férfi politikusok esetében a telt alkatot, addig női kollégáiknál a vékonyabb testalkatot részesítik előnyben a választók - állapították meg a szakemberek.
jan. 31
21:18
Patikarablók gázolták halálra Karen Schmeer amerikai filmest (Infostart)
Egy patika elleni rablótámadás indirekt áldozata lett New Yorkban Karen Schmeer amerikai filmes, aki vágóként működött közre több díjnyertes dokumentumfilm elkészítésében.

Keresés