2010. január 10. vasárnap

jan. 10
0:15
Létezik természetes fogamzásgátlás? (HáziPatika)
Igen! És itt nem a nagyon kevéssé megbízható naptármódszerre, a hőmérőzésre, a megszakított aktusra, vagy más effélékre gondolunk. A fogamzásgátló tabletták folyamatos fejlődése új szinthez érkezett.
jan. 10
5:09
A középiskolások életvezetése - Tanulmány (WebBeteg)
Szerte a világon egyre több ember küzd súlyproblémákkal. Ez a jelenség indította Bétéri Csabánét, hogy tanulmányt készítsen a Mátészalkán és környékén élő középiskolások egészségtudatosságáról. A kutatást a Magyar Tudományos Akadémia akadémikusaiból álló szakmai zsűri díjazta és a Sanofi-Aventis Szakmai díját is elnyerte.
jan. 10
8:06
Szentimentalizmusból nem cseréljük ki a nem kívánt ajándékot (Infostart)
Nem tetszik a nyakkendő? Nem méret a pulcsi? Sokan kapnak olyan ajándékot karácsonyra, amely ezért vagy ezért nem teszik, nem jó, ám ezeket ahelyett, hogy kicserélnék, rendszerint inkább megtartják.
jan. 10
8:42
Életrajza buktatta le a volt kormányfőt (Infostart)
Valószínűleg illegálisan ejtett el egy pézsmatulkot hivatali ideje alatt Anders Fogh Rasmussen volt dán kormányfő Grönlandon.
jan. 10
9:18
112 éves hidegrekord dőlt meg Floridában (Infostart)
Az Egyesült Államokban az eddigi adatok szerint már 19-en haltak meg a rendkívüli hideg miatt; Floridában 112 éves hidegrekord dőlt meg, miután mínusz 8,3 Celsius fokot mértek.
jan. 10
9:36
Autóval ütközött az Intercity Ludasnál, ketten meghaltak (Infostart)
A Heves megyei Ludason ketten meghaltak és egy ember súlyosan megsérült, amikor egy autó személyvonattal ütközött szombat este a közeli vasúti átjáróban.
jan. 10
10:12
A gyermek egyéni fejlődésétől is függ, mikor szólal meg (Infostart)
A nyelv használata olyan velünk született készség, amelyet legtöbb más ilyen készségünkhöz - például járás - hasonlóan elsősorban az érés, másodsorban a használat alkalma, kontextusa befolyásol - magyarázza Síklaki István, az ELTE Társadalomtudományi Karának dékán-helyettese annak kapcsán, hogy egy nemrég közzétett brit kutatásból kiderült: sok kisgyerek tölti be úgy a harmadik életévét, hogy még…
jan. 10
11:09
Öt, naponta ajánlott étel (Metropol)
Spenót, tojás, borókabogyó, alma és sütőtök az öt sztár, amelynek fogyasztását naponta ajánlja valamilyen formában egy horvát táplálkozási szakember.
jan. 10
11:42
Forgalommal szemben haladó autó okozott baleseteket az M5-n - képekkel (Infostart)
A helyszínen meghalt annak az autónak a vezetője, aki délelőtt személygépkocsijával a forgalommal szemben haladva egy tehergépkocsival frontálisan ütközött Kecskemét mellett az M5-ös autópályán. A vétkes sofőr 84 éves volt.
jan. 10
12:54
Öt étek, amelynek fogyasztása naponta ajánlott (Infostart)
Spenót, tojás, borókabogyó, alma és sütőtök az öt sztár, amelynek fogyasztását naponta ajánlja valamilyen formában egy horvát táplálkozási szakember.
jan. 10
13:33
Az elhízás kezelési lehetőségei (WebBeteg)
Inkább fogyjon kevesebbet tartósan, mint többet, amit visszaszed! A testtömeg lassú, folyamatos csökkentése (kb. heti fél, egy kilogram) a legbiztonságosabb módja a fogyásnak.
jan. 10
17:24
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint az 1. héten megtartott hatos lottó számsoroláson a következő számokat húzták ki:
jan. 10
17:45
Petefészek elégtelenség vagy menopauza? (WebBeteg)
A korai petefészek elégtelenség állapotát néha korai menopauzának hívják, azonban a két jelenség nem teljesen azonos. Más-más a menstruáció és a terhesség lehetősége, illetve a két állapot kezelési lehetőségei is különböznek.
jan. 10
18:48
Egy gyümölcs a mellrák ellen (WebBeteg)
Az ellagitanninok hatása az urolitin B nevezetű anyagcsereterméken alapszik - írják a kaliforniai sejtbiológusok a "Cancer Prevention Research" című szaklapban. Igaz, a laborkísérletekben nagy mennyiségű hatóanyaggal sikerült csak gátat vetni a rákos sejtek szaporodásának.
jan. 10
19:12
Hatos ikrek születtek Olaszországban (Infostart)
Hatos ikrek - négy lány és két fiú - születtek vasárnap a Nápoly melletti Beneventóban.
jan. 10
19:51
Öt étel amit érdemes naponta fogyasztani - Miért? (WebBeteg)
A sütőtök megjelenése a hideg napok szimbóluma és színével maga a vitalitás. Szaftos húsával és magjaival erősíti az immunrendszert, az idegeket, gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, a prosztatabajok ellen fogyasztása kulcsfontosságú.
jan. 10
20:24
Apasági teszt az állatkertben (Infostart)
Várhatóan "apasági vizsgálattal" kell majd eldönteni, melyik hím lehet az apja a Fővárosi Állat-és Növénykertben kedden született gorillakölyöknek.
jan. 10
20:26
Bár havas volt az idei brit karácsony, a fogadóiroda nem fizet (Infostart)
Nem hajlandó kifizetni a Ladbrokes brit fogadóiroda több mint 7 millió fontnyi nyereményt egy férfinak, aki arra fogadott, hogy szerte Nagy-Britanniában havas lesz az idei brit karácsony.
jan. 10
20:54
H1N1 - Vizsgálat két városban (WebBeteg)
Miután Nagykanizsán és Szegeden több haláleset is előfordult, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) vizsgálatot rendelt el, hogy jobban megismerjék a influenzajárvány regionális jellemzőit - tájékoztatta országos tiszti főorvos vasárnap az MTI-t.
jan. 10
21:18
Már alig tudnak beszélni a brit tinik? (Infostart)
Minimálisra apadt az sms-ek, közösségi portálok és internetes csevegőfórumok nyelvezetén nevelkedő brit tizenévesek napi rendszerességgel használt szókincse, és ez már jövőbeni foglalkoztatási lehetőségeiket is veszélyezteti - állapította meg a brit kormány illetékes szakértője. Mások szerint ugyanakkor korántsem ennyire baljós a helyzet, csak éppen a kutatók nem értik a fiatalok nyelvét.

Keresés