2010. január 10. vasárnap

jan. 10
5:06
Erre az évre 3 ezer milliárd forintnyi nyugdíjat fizetnek ki nekik (168 Óra Online)
Korózs Lajos államtitkár, Füzesabony országgyűlési képviselője szerint akár hetven év is lehetne a nyugdíjkorhatár a Fidesz terve szerint.
jan. 10
5:15
Retteg a titokzatos betegségtől az RTL Klub sztárja (ATV)
Akár az autoimmun-betegség is lehet a diagnózis.
jan. 10
6:27
Nyugdíjkatasztrófa? Drasztikusan csökkenhet az összeg + videó (ATV)
Ha a svéd modellt bevezetnék, csak annyi nyugdíjat fizetnének ki egy évben, amennyi nyugdíjjárulékot beszedtek.
jan. 10
6:54
Így nehezen lesz meg a kétharmad (168 Óra Online)
Tanácsadói óva intik Orbán Viktort a miniszterelnök-jelölti televíziós vitától. A Fidesz kampánya rendkívül intenzív lesz, és megpróbálják alkalmazni az Obama-stáb kampánytechnikáit.
jan. 10
7:39
Kétszer küldték haza a kórházból a vért köpő Bagonyait + videó (ATV)
Belső vizsgálat indulhat a nagykanizsai kórházban, ahol pénteken meghalt Bagonyai Attila, nemzetközi sakkmester – valószínűleg a H1N1-fertőztés miatt.
jan. 10
7:57
Függő lett? Mennyit tölt chat-eléssel a magyar műsorvezető? (ATV)
A tabutv.hu megállapítja, D. Tóth Kriszta facebook-függő.
jan. 10
8:15
Ma választanak Békésben (Népszava)
Időközi polgármester-választást tartanak ma a Békés megyei Csabacsűdön.
jan. 10
8:33
Óriáskivetítőkön figyelték a madridiak az EU-elnökség átadását + videó (ATV)
A spanyol-belga-magyar trió tagjai közül elsőként Spanyolország átvette az Európai Unió elnökségét Svédországtól. Madrid a gazdasági válság kezelésének akarja szentelni a következő félévet, miközben a spanyol munkanélküliség 20 százalékkal rekordot döntött, a költségvetés hiánya pedig idén várhatóan átlépi a tíz százalékot.
jan. 10
8:51
Függő lett? Mennyit tölt chat-eléssel a magyar műsorvezető? (ATV)
A tabutv.hu megállapítja, D. Tóth Kriszta facebook-függő.
jan. 10
9:00
Németh: "A csepeli MSZP-s vezetés erkölcsi felelőse a gyilkosságnak" (MaHu)
A helyi MSZP-s vezetés tisztában volt a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottjának csalássorozatával. Mégsem tettek semmit. Az erkölcsi és politikai felelősség az övék! Minderről Németh Szilárd, a Fidesz csepeli országgyűlési képviselője beszélt a brutális gyilkosság egyéves évfordulóján.
jan. 10
9:27
Tvrtko: Folytatódott a döbbenetes magyar sorozat, tragédia után győzelem (ATV)
Játékosának halála után nyerni tudott a Falco kosárcsapata.
jan. 10
9:36
Meghalt egy orvosnő a kanizsai kórházban (Infostart)
Sajtóértesülések szerint meghalt szombaton egy doktornő a nagykanizsai kórház intenzív osztályán, ahová még karácsony előtt került az új típusú influenza gyanúja miatt.
jan. 10
9:36
Kiszivárgott: az MDF befogadja az SZDSZ-t! (168 Óra Online)
A Népszava értesülése szerint a cáfolatok ellenére Fodor Gábornak szánja az MDF a budapesti lista első helyét. A második hely a fővárosi listán Herényi Károlyé lehet, őt Ikvai-Szabó Imre SZDSZ-es főpolgármester-helyettes, illetve Boruzs András, a liberális párt fővárosi elnöke, kampányfőnöke követné. Az országos listán jutna hely Retkes Attila pártelnöknek, és Skaliczky Andreának, az SZDSZ…
jan. 10
9:45
„A rendszerváltás óta a bolondját járatják velünk” (ATV)
Azóta, hogy 2008-ban ismét előkerült az állampárti titkosszolgálatok dokumentumainak rögzítésére szolgáló tizennyolc mágnesszalag, folyamatos maszatolás zajlik a kormány és a Nemzetbiztonsági Hivatal részéről a várható eredményeket illetően – mondta a HETEK-nek adott interjújában Gulyás József parlamenti képviselő.
jan. 10
9:54
Igazságos? A becsült díj feléért jutott mobil távközlési szolgáltatáshoz a HM (MaHu)
A Magyar Telekom Távközlési Nyrt. nyerte a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynöksége által mobil távközlési szolgáltatások kiírt hirdetmény közzétételével indult tárgyalásos közbeszerzést, a becsült nettó 951 millió helyett 491 millió forintért vállalta a kétéves szolgáltatást.
jan. 10
10:12
Nem bottal ver: betontömb esett egy tolvajra Hódmezővásárhelyen (MaHu)
Saját magához riasztotta a mentőket egy tolvaj szombat este Hódmezővásárhelyen, miután a "munkával" végezve átmászott a ház kerítésén, és annak egy betondarabja ráesett; a mentők súlyos sérüléssel vitték a Szegedi Traumatológiai Klinikára - tájékoztatta vasárnap a rendőrség az MTI-t.
jan. 10
10:21
Obama, a világosbőrű fekete: bocsánatot kért a demokrata politikus (ATV)
Harry Reid még a az elnökválasztás idején tett rasszistagyanús kijelentést.
jan. 10
10:30
Újszülött kisfiút hagytak a Bethesda kórház lépcsőjén (MaHu)
Egy újszülött kisfiút hagytak a fővárosi Bethesda gyermekkórház lépcsőjén - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyletese vasárnap az MTI-vel.
jan. 10
10:30
Orvos volt a H1N1-vírus negyedik halálos áldozata Nagykanizsán (HVG)
Egy 59 éves doktornő hunyt el szombaton a nagykanizsai kórház intenzív osztályán, ahol a H1N1 vírus fertőzésének gyanújával kezelték - közölte vasárnap az osztály ügyeletes orvosa.
jan. 10
10:32
A magyar múlt makacs legendáinak leleplezése (HVG)
Évtizedek során bejáratódott mítoszok szövik át meg át a magyar történelmi sorsfordulókról alkotott közemlékezetet, melyeket a történészek gyakorta hasztalan cáfolnak. Dugovics Titusz, Görgey Artúr, Petőfi Sándor, Kádár és Gerő - tucatnyi legenda leleplezése.
jan. 10
10:39
A sorompót megkerülve hajtott az IC elé, ketten meghaltak Ludasnál (ATV)
Egy harmadik személyt életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.
jan. 10
10:48
A válság elérte Gyurcsányt is (168 Óra Online)
Kényszerszabadságra küldi dolgozóit a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Motim Kádkő Kft. a Hír Televízió birtokába került feljegyzés szerint. A dolgozóknak havonta legalább két pénteki napon szabadságon kell lenniük az első negyedévben, amit munkajogászok aggályosnak tartanak.
jan. 10
10:57
„80 ember issza a levét”: belepiszkált a gázba a robbanás előtt? + videó (ATV)
Már a rendőrség is nyomoz a péntek éjszakai Balaton utcai robbanás kapcsán. Közveszély okozás miatt, ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást, az utcát pedig továbbra is lezárva tartják.
jan. 10
11:06
Több pesti pályaudvaron belevágtak az erősáramú kábelbe (Infostart)
Több helyen belevágtak ismeretlenek az erősáramú kábelbe a Keleti és a Ferencvárosi pályaudvaron, valamint Kőbánya-felső állomásnál tegnap este.
jan. 10
11:06
Ketten szörnyethaltak az elsodort Opelben (HVG)
Két ember szörnyethalt, egy pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor összeütközött egy vonat és egy személyautó a Heves megyei Ludas egyik vasúti átjárójában.
jan. 10
11:08
Újszülött kisfiút hagytak a kórház lépcsőjén (Infostart)
Egy újszülött kisfiút hagytak reggel a fővárosi Bethesda gyermekkórház lépcsőjén.
jan. 10
11:24
Újabb áradás indult el a kelet-magyarországi folyók többségén (Infostart)
Újabb áradás indult el a kelet-magyarországi folyók többségén az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt, és nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága is. Lakott területek sehol sincsenek veszélyben.
jan. 10
11:26
"Alacsony választási hajlandóság, meggyőző Fidesz-fölény" (Infostart)
Még soha nem volt öt hónappal a választás előtt ilyen alacsony a választási hajlandóság Magyarországon - mondta Hann Endre, a Medián Közvéleménykutató Intézet ügyvezető igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Sík Endre, a TÁRKI vezető kutatója közben azt hangsúlyozta: bár valamelyest csökkent a különbség a legutóbbi adatok szerint az MSZP és a Fidesz között, az ellenzéki párt előnye még…
jan. 10
11:42
Megszüntették az árvízvédelmi készültséget a Felső-Tiszán (Infostart)
A Tisza egyes szakaszain még enyhén árad, de a folyó védvonalai mentén sehol sincs szükség árvízvédelmi készültség fenntartására - közölte a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság helyettes vezetője.
jan. 10
11:42
Feszültségzónák: cigánytelepek népe (HVG)
A cigánytelepek felszámolása önmagában nem jelent megoldást az ott élők számára, akikben egyre nő a feszültség a többségi társadalommal szemben – derül ki egy friss tanulmányból.
jan. 10
11:42
Robbantással fenyegetőket fogtak el a rendőrök (MaHu)
Elfogtak egy férfit a rendőrök, aki pénteken kétszer is azzal fenyegetőzött, hogy egy távközlési cég épületében bomba fog robbanni - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya vasárnap az MTI-vel. A Blaha Lujza téri metróbejárat szombati felrobbantásával fenyegető férfit is előállították.
jan. 10
11:44
Szabadnapos rendőr fogott el egy lopni készülő párost (Infostart)
Egy szabadnapos rendőr fogott el egy férfit és egy nőt a főváros VIII. kerületében, akik éppen egy autóból próbáltak lopni - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya.
jan. 10
11:51
12 ezer embert várnak ma Pécsre + videó (ATV)
Több mint 10 ezer embert várnak vasárnap Pécsre, az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat hivatalos megnyitójára. A Széchenyi téren egyórás műsorral köszöntik majd az EKF-évet, este 6 órától. Az ünnepségen Pécs történetét idézik majd fel a római kortól napjainkig. A színpadot már építik, a szereplők pedig gőzerővel készülnek.
jan. 10
12:00
Forgalommal szemben hajtott az M5-ösre, halálos tömegbalesetet okozott (HVG)
Fél tucat jármű rohant egymásba az M5-ös autópálya Kecskemétet elkerülő szakaszán, miután egy Lada a forgalommal szemben hajtott a sztrádára, majd egy kamionnal frontálisan ütközött. A tömegbaleset miatt az autópálya főváros felé vezető oldalát lezárták.
jan. 10
12:18
Kábelvágás miatt késnek a vonatok Szolnok, Miskolc és Hegyeshalom felé (MaHu)
Kábelvágás miatt átlagosan 40 percet késnek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok és a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon, a Budapest-Keleti-Győr-Hegyeshalom vonalon pedig átlagosan 20 perc késéssel kell számolni a helyreállításig - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese vasárnap az MTI-t.
jan. 10
12:54
Szinte teljesen megbénult a közlekedés Németországban (Infostart)
Az újabb havazás miatt szinte teljesen megbénult a közlekedés Németországban.
jan. 10
12:54
Elek üzeni: Gyertek, kopaszok Magyarországra! (168 Óra Online)
Neonáci szervezetek az idén is gyűlést terveznek az úgynevezett becsület napja alkalmából. Az emléktúrával és koncerttel kiegészülő demonstrációt „Európa egyik legnagyobb nemzetiszocialista rendezvényeként” hirdetik.
jan. 10
13:03
Az interneten rántja le a leplet a Fideszről az MSZP (Népszava)
Az MSZP weboldalt nyitott annak bemutatására, hogy a fideszes vezetésű önkormányzatok hogyan adósodnak el, és a pártnak milyen korrupciós ügyei vannak - közölte Szabó Zoltán szocialista országgyűlési képviselő vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 10
13:03
Térkép a fideszes korrupcióról. Nézze meg! (ATV)
Az MSZP szerint elképesztő adósságba veri az önkormányzatokat a Fidesz.
jan. 10
13:05
Disznóért adta el 17 éves lányát (ATV)
A menyasszony megszökött a kényszerházasság elől
jan. 10
13:12
Fidesz: az egészségügyi ágazat további tönkretétele zajlik (MaHu)
Azzal, hogy az egészségügyi kormányzat 1,7 milliárd forintot vont el a háziorvosoktól, és az ágazati dolgozók keresetkiegészítését a gyógyító-megelőző kasszából fizette ki, az egészségügyi rendszer további tönkretétele zajlik - mondta Pesti Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 10
13:39
Botrány! 19 éves szeretője miatt távozik az ír kormányfő felesége (ATV)
A 60 éves Iris Robinsonnak kétes üzletei is voltak, amelyekről állítólag férje is tudott.
jan. 10
14:42
Pesti szerint szétverik az egészségügyet (orientpress)
A konvergencia-program keretében 2006 és 2010 között GDP-arányosan a harmadik legnagyobb elvonást az egészségügy szenvedte el, éppen ezért érthetetlen, hogy a további elvonások miért ezt az ágazatot sújtják - húzta alá a fideszes Pesti Imre.
jan. 10
15:00
A Tiszántúlon apadnak a folyók (HVG)
A Berettyó folyó torkolati szakaszát és a Hortobágy-Berettyót kivéve mindenhol apadnak a folyók a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig) területén - közölte Bara Sándor, az igazgatóság védelemvezetője vasárnap.
jan. 10
15:09
Megint idézget a Fidesz (Népszava)
Ismét idézetekkel reagált a Fidesz Szabó Zoltán MSZP-s parlamenti képviselő "Így kormányoztok ti" sorozatának 23. sajtótájékoztatójára vasárnap.
jan. 10
15:18
Vizsgálatot indított az ÁNTSZ a "regionális jelemzők" megismerésére (Infostart)
Vizsgálatot indított az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat az influenzajárvány regionális jellemzőinek minél jobb megismerésére. Az országos tiszti főorvos az utóbbi napokban Nagykanizsán és Szegeden történt halálesetekkel összefüggésben beszélt erről.
jan. 10
15:18
Fidesz: az MSZP minden idők legmocskosabb kampányára készül (MaHu)
Az MSZP minden idők "legbrutálisabb, legmocskosabb és leggátlástalanabb" kampányára készül, a szocialisták Gyurcsány Ferenc hatalomba való visszatérését készítik elő - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 10
15:18
„Te Zoli, vigyázz, ez egy kommunista!” (168 Óra Online)
Kitüntetés és díjeső hull a magyar irodalomra, egyre hevesebben. Alapítványok, magánzók, az elhunytaknak emléket állító családok keresnek méltó díjazottakat. Ma is szilárdan őrzik rangjukat (s pénzdíjaikat) az állami és politikai szakralizáció fél évszázados díszkitüntetései. Az agyonhasznált Kossuth-, a Széchenyi- (alias Állami), a József Attila-, a Munkácsy-, a Balázs Béla-, a Liszt Ferenc-díj.…
jan. 10
15:20
Kijavították a hibát, megindult az elővárosi közlekedés (Infostart)
Elindult az elővárosi közlekedés a Budapest-Újszász-Szolnok és a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon, miután megjavították a biztosítóberendezést. A Mávinform közlése szerint a távolsági személy-, gyors- és InterCity vonatok várhatóan csak a kora esti órákban járnak ismét menetrend szerint.
jan. 10
15:20
A Tiszántúlon apadnak a folyók (MaHu)
A Berettyó folyó torkolati szakaszát és a Hortobágy-Berettyót kivéve mindenhol apadnak a folyók a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig) területén - közölte Bara Sándor, az igazgatóság védelemvezetője vasárnap az MTI-vel.

Keresés