2010. január 10. vasárnap

jan. 10
5:06
Erre az évre 3 ezer milliárd forintnyi nyugdíjat fizetnek ki nekik (168 Óra Online)
Korózs Lajos államtitkár, Füzesabony országgyűlési képviselője szerint akár hetven év is lehetne a nyugdíjkorhatár a Fidesz terve szerint.
jan. 10
5:15
Retteg a titokzatos betegségtől az RTL Klub sztárja (ATV)
Akár az autoimmun-betegség is lehet a diagnózis.
jan. 10
6:27
Nyugdíjkatasztrófa? Drasztikusan csökkenhet az összeg + videó (ATV)
Ha a svéd modellt bevezetnék, csak annyi nyugdíjat fizetnének ki egy évben, amennyi nyugdíjjárulékot beszedtek.
jan. 10
6:54
Így nehezen lesz meg a kétharmad (168 Óra Online)
Tanácsadói óva intik Orbán Viktort a miniszterelnök-jelölti televíziós vitától. A Fidesz kampánya rendkívül intenzív lesz, és megpróbálják alkalmazni az Obama-stáb kampánytechnikáit.
jan. 10
7:39
Kétszer küldték haza a kórházból a vért köpő Bagonyait + videó (ATV)
Belső vizsgálat indulhat a nagykanizsai kórházban, ahol pénteken meghalt Bagonyai Attila, nemzetközi sakkmester – valószínűleg a H1N1-fertőztés miatt.
jan. 10
7:57
Függő lett? Mennyit tölt chat-eléssel a magyar műsorvezető? (ATV)
A tabutv.hu megállapítja, D. Tóth Kriszta facebook-függő.
jan. 10
8:15
Ma választanak Békésben (Népszava)
Időközi polgármester-választást tartanak ma a Békés megyei Csabacsűdön.
jan. 10
8:33
Célegyenesben a félmilliárdos beruházás Berettyóújfaluban (haon)
Berettyóújfalu – A tervezett időpont előtt egy hónappal csaknem teljesen elkészült az a mintegy 511 millió forintos iskolafelújítási projekt Berettyóújfaluban, melyről korábban a Napló már többször hírt adott.
jan. 10
8:33
Halálos baleset Ludasnál (boon)
Két ember meghalt, egy súlyosan megsérült, amikor egy autó az Intercityvel ütközött a Budapest-Miskolc vasútvonalon Ludasnál, szombaton este, közölte a Független Hírügynökséggel Soltész Bálint, a Heves megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője. A súlyos sérültet a tűzoltók szabadították ki a roncsból.
jan. 10
8:33
Retteg a györkönyi polgármester (teol)
A tavalyi évet illetően beigazolódtak a félelmek, nehéz év volt 2009, fogalmazott Braun Zoltán.
jan. 10
8:33
Óriáskivetítőkön figyelték a madridiak az EU-elnökség átadását + videó (ATV)
A spanyol-belga-magyar trió tagjai közül elsőként Spanyolország átvette az Európai Unió elnökségét Svédországtól. Madrid a gazdasági válság kezelésének akarja szentelni a következő félévet, miközben a spanyol munkanélküliség 20 százalékkal rekordot döntött, a költségvetés hiánya pedig idén várhatóan átlépi a tíz százalékot.
jan. 10
8:35
Táblaerdő a Hortobágyon (haon)
Autós a talpán, aki a Kilenclyukú hídhoz közeledve az összes táblát le tudja olvasni.
jan. 10
8:37
Kaotikus állapotok a Forint utcát (haon)
Nem csak a hideg, de a hó, a fagy és az olvadás is megnehezítheti egyes családok életét. A püspökladányi Tóth Sándor megelégelte az utcájukbankialalkult tarthatatlan közlekedési állapotot és problémájával hozzánk fordult.
jan. 10
8:51
Új világ nyílik az ügyfélkapun át (szon)
Január elsejétől az egyéni vállalkozók csakis elektronikus úton jelenthetik be a változásokat.
jan. 10
8:51
Függő lett? Mennyit tölt chat-eléssel a magyar műsorvezető? (ATV)
A tabutv.hu megállapítja, D. Tóth Kriszta facebook-függő.
jan. 10
8:53
Fontos a téli vitaminpótlás (szon)
Nyíregyháza – A téli hónapokban kevesebb friss zöldség- és főzelékféléből választhatunk a vitamin- és ásványianyag-szükségletünk fedezésére.
jan. 10
9:00
Németh: "A csepeli MSZP-s vezetés erkölcsi felelőse a gyilkosságnak" (ma.hu)
A helyi MSZP-s vezetés tisztában volt a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottjának csalássorozatával. Mégsem tettek semmit. Az erkölcsi és politikai felelősség az övék! Minderről Németh Szilárd, a Fidesz csepeli országgyűlési képviselője beszélt a brutális gyilkosság egyéves évfordulóján.
jan. 10
9:09
„Elég a sötét nyíregyházi éjszakákból...” (szon)
Nyíregyháza – Nem tudom, hogy van-e Nyíregyházán olyan lakótelephez közeli utca, ahol a 21. században nincs közvilágítás, én tudok kettőt is mondani – fordult szerkesztőségünkhöz egy évtizedes problémával Baráth Károly.
jan. 10
9:11
Diána, vasárnap szépe (szon)
Diána érdeklődik a művészetek iránt, s kedveli a kiállításokat.
jan. 10
9:27
Ancsa a nap lánya (haon)
Ancsa szeretné ha kedvenc csapatát ismét láthatná a BL-ben.
jan. 10
9:27
A föld alá költözik a gyűjtemény egy része (teol)
Közel ötvenmillió forintos támogatásból alakulhat át a Dombóvári Helytörténeti Múzeum. Az építkezés márciusban kezdődik, ám ez édes teher mellett további gond, hogy költözniük is kell.
jan. 10
9:27
Tvrtko: Folytatódott a döbbenetes magyar sorozat, tragédia után győzelem (ATV)
Játékosának halála után nyerni tudott a Falco kosárcsapata.
jan. 10
9:36
Meghalt egy orvosnő a kanizsai kórházban (Inforádió)
Sajtóértesülések szerint meghalt szombaton egy doktornő a nagykanizsai kórház intenzív osztályán, ahová még karácsony előtt került az új típusú influenza gyanúja miatt.
jan. 10
9:36
Kiszivárgott: az MDF befogadja az SZDSZ-t! (168 Óra Online)
A Népszava értesülése szerint a cáfolatok ellenére Fodor Gábornak szánja az MDF a budapesti lista első helyét. A második hely a fővárosi listán Herényi Károlyé lehet, őt Ikvai-Szabó Imre SZDSZ-es főpolgármester-helyettes, illetve Boruzs András, a liberális párt fővárosi elnöke, kampányfőnöke követné. Az országos listán jutna hely Retkes Attila pártelnöknek, és Skaliczky Andreának, az SZDSZ…
jan. 10
9:45
A mentőt kellett menteni Nagyecseden (szon)
2010. január 09-én az esti órákban egy idős személyhez riasztották az Országos Mentőszolgálat ügyeleteseit Nagyecsedre , az Arany János utcába.
jan. 10
9:45
Félti a szülőket a nagymama - Vasárnapi Bors (boon)
A nagymama állítása szerint teljesen összeroppantak annak a 9 éves kislánynak a szülei, akit karácsony előtt három nappal marták halálra a család kutyái Poroszlón - írja a Vasárnapi Bors.
jan. 10
9:45
„A rendszerváltás óta a bolondját járatják velünk” (ATV)
Azóta, hogy 2008-ban ismét előkerült az állampárti titkosszolgálatok dokumentumainak rögzítésére szolgáló tizennyolc mágnesszalag, folyamatos maszatolás zajlik a kormány és a Nemzetbiztonsági Hivatal részéről a várható eredményeket illetően – mondta a HETEK-nek adott interjújában Gulyás József parlamenti képviselő.
jan. 10
9:54
Igazságos? A becsült díj feléért jutott mobil távközlési szolgáltatáshoz a HM (ma.hu)
A Magyar Telekom Távközlési Nyrt. nyerte a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynöksége által mobil távközlési szolgáltatások kiírt hirdetmény közzétételével indult tárgyalásos közbeszerzést, a becsült nettó 951 millió helyett 491 millió forintért vállalta a kétéves szolgáltatást.
jan. 10
10:03
BKV: másoknak is intézhetett végkielégítést a volt humánpolitikai igazgató (fidesz)
A Magyar Televízió Híradójának értesülései szerint több mint száz BKV-s munkaszerződést találtak a rendőrök a közlekedési vállalat szombaton előzetes letartóztatásba helyezett egykori humánpolitikai igazgatójának lakásán.
jan. 10
10:03
Továbbra sincs egyezség a BKV-nál - vasárnap még tárgyalnak (boon)
Pénteken sem tudott megegyezni a BKV vezetõsége a szakszervezetekkel a kollektív szerzõdésrõl - mondta a Független Hírügynökségnek Nemes Gábor szakszervezeti vezetõ. Úgy fogalmazott: a munkáltató hetek óta egy helyben "topog", és nem fogadja el az érdekképviseletek kompromisszumos javaslatát. A tárgyalást vasárnap délután…
jan. 10
10:05
Betontömb eset egy tolvajra (boon)
Hódmezővásárhely - Betontömb esett egy tolvajra, miközben egy gázpalackot akart ellopni Hódmezővásárhelyen szombat este. A férfit a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
jan. 10
10:07
Saját lakásában hűlt ki egy férfi Makón (boon)
Makó - Saját lakásában hűlt ki egy 60 éves férfi Makón. Hozzátartozói találtak rá a meghalt férfira.
jan. 10
10:09
Tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre a ludasi vasúti baleset okozója (boon)
Ludas - Sorompó is volt, és működött a fényjelzés is annál a vasúti átjárónál, ahol két ember vesztette életét, amikor az Intercity vonattal ütközött szombaton este a Heves megyei Ludasnál. A baleset miatt hajnal egy órakor állt helyre a vonatközlekedés a Budapest-Miskolc vonalon.
jan. 10
10:12
Nem bottal ver: betontömb esett egy tolvajra Hódmezővásárhelyen (ma.hu)
Saját magához riasztotta a mentőket egy tolvaj szombat este Hódmezővásárhelyen, miután a "munkával" végezve átmászott a ház kerítésén, és annak egy betondarabja ráesett; a mentők súlyos sérüléssel vitték a Szegedi Traumatológiai Klinikára - tájékoztatta vasárnap a rendőrség az MTI-t.
jan. 10
10:21
44 ezer hektárt borított el a belvíz (fidesz)
44 ezer hektárra emelkedett a belvízzel borított földterületek nagysága országszerte. Békés megyében 25 ezer hektár van víz alatt, ebből 9 ezer hektár vetési terület. Az elmúlt napokban 15 településen pedig már belvízvédelmi készültséget is elrendeltek. A Körös és a Berettyó a folyamatos esőzések és a hóolvadások miatt több helyen is árad, emiatt másod- és harmadfokú árvízvédelmi készültséget…
jan. 10
10:21
Kábel-vágás miatt késnek a vonatok (boon)
A Budapest-Újszász-Szolnok, és a Budapest-Hatvan-Miskolc, vonalakon átlag 40, a Budapest-Keleti-Győr-Hegyeshalom vonalon átlag 20 perc késésre kell számolni az utasoknak a helyreállításig.
jan. 10
10:21
Obama, a világosbőrű fekete: bocsánatot kért a demokrata politikus (ATV)
Harry Reid még a az elnökválasztás idején tett rasszistagyanús kijelentést.
jan. 10
10:23
Egy kamion annyi kárt okoz, amennyit százezer személyautó - Vasárnapi Hírek (boon)
Egy kamion annyi kárt okoz az út és autópálya-hálózatban, mint amennyit százezer személyautó - írja a Vasárnapi Hírek.
jan. 10
10:30
Újszülött kisfiút hagytak a Bethesda kórház lépcsőjén (ma.hu)
Egy újszülött kisfiút hagytak a fővárosi Bethesda gyermekkórház lépcsőjén - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyletese vasárnap az MTI-vel.
jan. 10
10:30
Orvos volt a H1N1-vírus negyedik halálos áldozata Nagykanizsán (HVG)
Egy 59 éves doktornő hunyt el szombaton a nagykanizsai kórház intenzív osztályán, ahol a H1N1 vírus fertőzésének gyanújával kezelték - közölte vasárnap az osztály ügyeletes orvosa.
jan. 10
10:32
A magyar múlt makacs legendáinak leleplezése (HVG)
Évtizedek során bejáratódott mítoszok szövik át meg át a magyar történelmi sorsfordulókról alkotott közemlékezetet, melyeket a történészek gyakorta hasztalan cáfolnak. Dugovics Titusz, Görgey Artúr, Petőfi Sándor, Kádár és Gerő - tucatnyi legenda leleplezése.
jan. 10
10:39
Újabb támadások keresztény templomok ellen Malajziában (fidesz)
Két újabb keresztény templomra dobtak gyújtóbombát vasárnap reggel Malajziában - közölte a rendőrség. A támadások mögött az a vita áll, hogy használhatják-e a keresztények Isten megjelölésére az Allah szót.
jan. 10
10:39
Héliosz-díjjal tüntette ki a Paksi Atomerőmű Zrt. (teol)
Héliosz-díjjal jutalmazta a Paksi Atomerőmű Zrt. Bagdy Lászlót, aki tizenkét esztendővel ezelőtt a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. munkatársaként ment nyugdíjba.
jan. 10
10:39
A sorompót megkerülve hajtott az IC elé, ketten meghaltak Ludasnál (ATV)
Egy harmadik személyt életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.
jan. 10
10:41
Pokolgép robbant Athén központjában (fidesz)
Pokolgép robbant szombat este Athén központjában, a görög parlament közelében, de a detonációban senki sem sérült meg, s az anyagi kár sem jelentős - közölte a rendőrség.
jan. 10
10:43
Megint nagy bajban Gyurcsány (fidesz)
jan. 10
10:48
A válság elérte Gyurcsányt is (168 Óra Online)
Kényszerszabadságra küldi dolgozóit a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Motim Kádkő Kft. a Hír Televízió birtokába került feljegyzés szerint. A dolgozóknak havonta legalább két pénteki napon szabadságon kell lenniük az első negyedévben, amit munkajogászok aggályosnak tartanak.
jan. 10
10:57
„80 ember issza a levét”: belepiszkált a gázba a robbanás előtt? + videó (ATV)
Már a rendőrség is nyomoz a péntek éjszakai Balaton utcai robbanás kapcsán. Közveszély okozás miatt, ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást, az utcát pedig továbbra is lezárva tartják.
jan. 10
11:06
Több pesti pályaudvaron belevágtak az erősáramú kábelbe (Inforádió)
Több helyen belevágtak ismeretlenek az erősáramú kábelbe a Keleti és a Ferencvárosi pályaudvaron, valamint Kőbánya-felső állomásnál tegnap este.
jan. 10
11:06
Ketten szörnyethaltak az elsodort Opelben (HVG)
Két ember szörnyethalt, egy pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor összeütközött egy vonat és egy személyautó a Heves megyei Ludas egyik vasúti átjárójában.

Keresés