2010. január 11. hétfő

jan. 11
5:06
Ilyen '45 óta nem fordult elő Magyarországon (168 Óra Online)
Gaskó István, a Liga Szakszervezetek konföderációjának és a Vasúti Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (VDSSZ) elnöke az általa képviselt vasutasok támogatásáról biztosította a BKV tervezett sztrájkját.
jan. 11
5:12
BKV: nem múlt el a sztrájkveszély (Népszava)
A tegnapi sikertelen egyeztetés után ma folytatja a BKV menedzsmentje a szakszervezetekkel a tárgyalást a kollektív szerződés módosításáról. A megegyezésre, így a holnapra meghirdetett sztrájk lefújására a sztrájkbizottság szerint kevés az esély. Tegnap a munkabeszüntetéshez nem csatlakozó érdekvédők kompromisszumos javaslatát a cégvezetés is elfogadta, de a sztrájkot hirdető buszos szakszerveztek…
jan. 11
5:14
Új szerződés a kórházakkal (Népszava)
Júliustól átalakul az egészségügyi intézmények tárgyi és személyi feltételeinek jelenlegi szabályozása. A legnagyobb szakmai szervezetek vezetői szerint az új előírásoknak a kórházak többsége megfelel, így nem fenyeget az a veszély, hogy ellehetetlenül az ellátás.
jan. 11
5:15
Életveszélyben volt a magyar műsorvezető! Nem akar beszélni róla! (ATV)
Tíz éven át titkolta, hogy élete komoly veszélybe került amikor az olajügyek után kutatott.
jan. 11
5:17
„Gusztustalan”, „alantas”: Meglopták egymást a neonácik (ATV)
A Becsület Napja elnevezésű rendezvényt a magyarországi nemzetiszocialista szervezeteket tömörítő NS Front idén is megszervezi.
jan. 11
5:30
Félidejéhez érkezett a cigányok ellen elkövetett gyilkosságsorozat nyomozása - Bizonyítási kísérletek következhetnek (Népszava)
Lezárult a romagyilkosság-sorozat nyomozásának első szakasza - értesült a Népszava. A jobboldali médiaoffenzíva már beindult a lehetséges elkövetők mentegetésére. A következő fél esztendőben várhatóan először a szembesítésekre kerülhet sor. Elkerülhetetlennek látszik ugyanakkor a helyszíni bizonyítási kísérlet, ami a magyar bűnüldözés történetében példa nélkül álló feladatot jelent a nyomozóknak.…
jan. 11
6:00
Európa, kultúra? Füttyszó fogadta Bajnait (168 Óra Online)
Hatalmas érdeklődés kísérte a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat megnyitóját vasárnap a baranyai megyeszékhelyen, amely Bajnai Gordon kormányfő szavai szerint most nagy betűkkel felkerül Európa kulturális térképére - írja az MTI.
jan. 11
6:27
Az üzleti siker titka (nyest.hu)
Mi kell a sikeres üzlethez? Természetesen sok múlik magán az ötleten, ám az sem elhanyagolható, az ember hogyan adja azt elő. A Times Online listába szedte a legfontosabb tippeket az üzleti diadalmenethez.
jan. 11
6:36
Áprilisban kezdődnek majd az útfelújítások (Infostart)
Áprilisban kezdődnek az útfelújítások Budapesten. A Napi Gazdaság azt írta: a nyárig tartó első ütemben 29 útszakasz felújítását tervezi a főváros, összesen 22 kilométeren.
jan. 11
6:42
Újrajátsszák a romagyilkosságokat? - Egész falvakat is kiüríthet a rendőrség (Népszava)
Lezárult a romagyilkosság-sorozat nyomozásának első szakasza – értesült a Népszava. A jobboldali médiaoffenzíva már beindult a lehetséges elkövetők mentegetésére. A következő fél esztendőben várhatóan először a szembesítésekre kerülhet sor. Elkerülhetetlennek látszik ugyanakkor a helyszíni bizonyítási kísérlet, ami a magyar bűnüldözés történetében példa nélkül álló feladatot jelent a nyomozóknak.…
jan. 11
6:44
Minden busz jár, de van amelyik késik - megmondjuk, melyek ezek (Népszava)
Továbbra is fennakadások vannak a BKV-buszok közlekedésében a fővárosban; hétfőn kora reggel hét járatnál vannak késések- közölte a BKV az MTI-vel.
jan. 11
6:54
Tűz volt vasárnap este egy pesti kollégiumban (Infostart)
Tűz ütött ki az este a VII. kerületben, a Damjanich utcai kollégiumban - közölte a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.
jan. 11
6:56
Fénymásolók nettó hárommilliárdért (Infostart)
Lapinformáció szerint nettó 3 milliárd forint értékű közbeszerzési eljárást írt ki fénymásolók beszerzésére és üzemeltetésére a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság.
jan. 11
7:00
Hétmillió forintért adott tanácsokat Philip a fideszes önkormányzatnak (Népszava)
Milliókért vesznek tanácsot fideszes önkormányzatok Rákay Philiptől, a Hír TV meghatározó műsorvezetőjétől - írta a hétfői Népszabadság.
jan. 11
7:12
Nemes Gábor: elkerülhetetlen a keddi BKV-sztrájk (Infostart)
A BKV-nál alakult sztrájkbizottság szóvivője szerint a hétvégi egyeztetés sikertelensége miatt elkerülhetetlen a keddi sztrájk. A társaság vezetése és a szakszervezetek egyelőre a munkabeszüntetés ideje alatti elégséges szolgáltatás kapcsán sem tudtak megállapodni.
jan. 11
7:12
Rendőri jelenlétet követelnek a rettegő, kirabolt idősek (168 Óra Online)
Aláírásgyűjtő akciót szervezett Bényi András faddi képviselő a nagyközségben az állandó rendőri jelenlét biztosítása érdekében - írja a teol.hu.
jan. 11
7:18
Valóság vagy szuggesztió? - "Mindenki tudja, hogy csak a Fidesz képes kivezetni az országot a bajból" (Népszava)
A Fidesz pártigazgatója szerint pártja megnyerheti mind a 176 egyéni választókerületet. Kubatov Gábor az MTI-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy a Fidesz rövid, olcsó, egy hónapos intenzív kampányt folytat majd, de addig is önkénteseket toboroz, adományokat gyűjt.
jan. 11
7:20
A rendszerváltás óta először fordul elő, hogy egy önkormányzat nem fizeti ki a segélyeket (Népszava)
A Népszabadság szerint Nyírkátán csak azért nem halnak éhen több százan ezekben a hónapokban, mert a Baptista Szeretetszolgálat élelmiszeradományokat juttatott el a faluba. A helyi önkormányzat ugyanis szeptember óta nem, vagy csak részben fizeti ki a munka híján segélyre szorult emberek rendelkezésre állási támogatását.
jan. 11
7:21
Visszaszólt az RTL Klub műsorvezetője! A nézők a hibásak! (ATV)
Azt mondja, ők csak azt főzik, amit a néző rendelt.
jan. 11
7:30
Több vonalon késéssel indultak a BKV-buszok (Infostart)
Több vonalon is csak késésekkel indultak el az első buszok reggel a fővárosban. A BKV tájékoztatása szerint az utasok 10-20 perces késésekre számíthatnak az 58, 90, 99, 106, 175 és 239-es járatok útvonalán.
jan. 11
7:30
Kubatov szerint a Fidesz mindent visz majd a választásokon (MaHu)
A Fidesz pártigazgatója szerint pártja megnyerheti mind a 176 egyéni választókerületet. Kubatov Gábor az MTI-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy a Fidesz rövid, olcsó, egy hónapos intenzív kampányt folytat majd, de addig is önkénteseket toboroz, adományokat gyűjt.
jan. 11
7:32
Újabb utat zártak le az árvíz miatt Borsodban (Infostart)
Vízátfolyás miatt hétfő kora reggeltől nem lehet közlekedni a 26-os számú fő utat Sajóvelezddel összekötő úton, így már öt út egy-egy szakasza járhatatlan Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - tájékoztatott a Magyar Közút Zrt. területi igazgatóságának ügyelete.
jan. 11
7:32
Áprilisban kezdik az utak feltúrását Budapesten (MaHu)
Áprilisban indulnak az útfelújítások Budapesten - olvasható a Napi Gazdaságban.
jan. 11
7:36
Újabb utat zártak le az árvíz miatt Borsodban (Népszava)
Vízátfolyás miatt hétfő kora reggeltől nem lehet közlekedni a 26-os számú fő utat Sajóvelezddel összekötő úton, így már öt út egy-egy szakasza járhatatlan Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - tájékoztatta a Magyar Közút Zrt. területi igazgatóságának ügyelete az MTI-t.
jan. 11
7:39
Tragikus: elvesztette lábát a sportember (ATV)
A sportoló jobb lábán ideiglenes protézissel kezdheti meg a járásgyakorlatokat.
jan. 11
7:48
Egy falu nem fizeti ki a segélyeket (HVG)
A Népszabadság szerint Nyírkátán csak azért nem halnak éhen több százan ezekben a hónapokban, mert a Baptista Szeretetszolgálat élelmiszeradományokat juttatott el a faluba. A helyi önkormányzat ugyanis szeptember óta nem, vagy csak részben fizeti ki a munka híján segélyre szorult emberek rendelkezésre állási támogatását (rát).
jan. 11
8:06
Tudásuk "büntető" frissítésére kényszerülnek az orvosok - lapszemle (Infostart)
Első körben 181 orvosnak kell január végén kötelező és önköltséges képzésen részt vennie, mert az átlagosnál jóval drágább orvosságokat írtak a betegeiknek. Szinte kivétel nélkül idősebb, több szakvizsgás, tehát eleve jól képzett gyógyító kényszerül terápiás tudásának "büntető" frissítésére - írja a Népszabadság.
jan. 11
8:06
Éhenhalnak? Nyírkáta nem fizeti ki a segélyeket (MaHu)
A Népszabadság szerint Nyírkátán csak azért nem halnak éhen több százan ezekben a hónapokban, mert a Baptista Szeretetszolgálat élelmiszer-adományokat juttatott el a faluba. A helyi önkormányzat ugyanis szeptember óta nem, vagy csak részben fizeti ki a munka híján segélyre szorult emberek rendelkezésre állási támogatását
jan. 11
8:06
Minden BKV-buszjárat közlekedik, de több késéssel (HVG)
Továbbra is fennakadások vannak a BKV-buszok közlekedésében a fővárosban; hétfőn kora reggel hét járatnál vannak késések- közölte a BKV az MTI-vel.
jan. 11
8:06
Paksi rémeset: 250 halott a Dunában (168 Óra Online)
Egy 122 és fél évvel ezelőtti eseményt rekonstruál korabeli tudósítások segítségével a Biskói komptragédia című könyv, mely Beregnyei Miklós szerkesztésében, a Jámbor Pál Társaság gondozásában látott napvilágot - írja a teol.hu.
jan. 11
8:15
Árad a Sajó, már öt utat lezártak (ATV)
Vízátfolyás miatt hétfő kora reggeltől nem lehet közlekedni a 26-os számú fő utat Sajóvelezddel összekötő úton.
jan. 11
8:24
Milliókért vesz tanácsot két fideszes önkormányzat Rákay Philiptől (HVG)
Milliókért vesznek tanácsot fideszes önkormányzatok Rákay Philiptől, a Hír TV meghatározó műsorvezetőjétől - írta a hétfői Népszabadság.
jan. 11
8:24
Marad az igazi téli idő (MaHu)
Hétfőn az ország középső részén előbújhat a nap, míg máshol többnyire erősen felhős lesz az ég. Északkeleten és délnyugaton elszórt hószállingózás, egy-egy hózápor előfordulhat. Néhol tartósabban megmaradhat az éjszaka képződött köd.
jan. 11
8:42
Áprilisban indulnak a budapesti útfelújítások (HVG)
Áprilisban indulnak az útfelújítások Budapesten - olvasható a Napi Gazdaságban.
jan. 11
8:42
Még mindig nincs megállapodás - már a sztrájkról tárgyalnak? (orientpress)
Reggel sem jutottak előbbre a tárgyalások a BKV-sztrájk ügyében; továbbra sincs megegyezés a közlekedési társaság és a szakszervezetek között. A felek délután ülnek újra tárgyalóasztalhoz. Sajtóértesülések szerint nagy valószínűséggel lesz sztrájk kedden.
jan. 11
8:51
"Minden focistát le akartak mészárolni" Három halott + videó (ATV)
A labdarúgók egy része vállalta volna a mérkőzéseket, de a kormány hazarendelte a játékosokat.
jan. 11
8:53
A kormány vagy a Fidesz félrevezeti az embereket + videó (ATV)
A Fidesz szerint a kormány tönkreteszi az egészségügyet azzal, hogy forrást vont el a háziorvosoktól, és a 13. havi fizetés helyett járó keresetkiegészítést sem a központi költségvetésből fizeti.
jan. 11
9:00
Philip, fénymásolók és Bokros újabb csomagja a lapszemlében (orientpress)
Több fideszes vezetésű önkormányzat is szerződésben áll a Fidesz rendezvényeiről is ismert Rákay Philip tanácsadó cégével - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet szerint csak papíron létezik a közigazgatásban meghirdetett takarékossági program. A Magyar Hírlap arról ír, hogy Bokros Lajos előző csomagja hiába vezetett hatalmas bukáshoz, az MDF továbbvinné az MSZP-s stafétabotot.
jan. 11
9:00
Kubatov szerint minden egyéni körzetben nyerhet a Fidesz (HVG)
A Fidesz pártigazgatója szerint pártja megnyerheti mind a 176 egyéni választókerületet. Kubatov Gábor az MTI-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy a Fidesz rövid, olcsó, egy hónapos intenzív kampányt folytat majd, de addig is önkénteseket toboroz, adományokat gyűjt.
jan. 11
9:00
200 redőnyt bontat le a gázszolgáltató (168 Óra Online)
Ha nem szerelik le a redőnyeiket az erkélyről, kikapcsolják a fűtést – közel kétszáz család kapott ilyen felszólítást az E.on-tól Nagyatádon - írja a sonline.hu.
jan. 11
9:06
BKV - Továbbra sincs megállapodás a kollektív szerződésről (Népszava)
A hétfő reggeli tárgyaláson sem született megállapodás a BKV vezetősége és a szakszervezetek között a kollektív szerződésről - közölte újságírókkal Földényi György, a sztrájkbizottság elnöke a megbeszélést követően.
jan. 11
9:09
Ezer nőt szabadítottak ki a hétvégén Spanyolországban (ATV)
Több mint ezer, prostitúcióra kényszerített nőt szabadítottak ki a hétvégén a rendőrök Spanyolországban - közölte a spanyol média vasárnap.
jan. 11
9:18
Pécsett megnyílt az Európa Kulturális Fővárosa program (HVG)
Hatalmas érdeklődés kísérte a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat megnyitóját vasárnap a baranyai megyeszékhelyen, amely Bajnai Gordon kormányfő szavai szerint most nagy betűkkel felkerül Európa kulturális térképére.
jan. 11
9:18
Fokozott közúti ellenőrzés januárban (Infostart)
A közlekedésbiztonság terén tapasztalható kedvező tendencia fenntartása, illetve további javítása érdekében 2010. január 11-31. között fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség a magyar utakon - közölte az ORFK szóvivői irodája.
jan. 11
9:24
Menekültstátust kért négy afgán határsértő Lőkösházán (Népszava)
Menekültstátust kért négy afgán határsértő, akit vasárnap állítottak elő a Békés megyei Lőkösházán - tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.
jan. 11
9:27
Josipovicot választották Horvátország elnökének (ATV)
A második fordulóban leadott voksok több mint 60 százalékát kapta.
jan. 11
9:36
Újabb utat zártak le az árvíz miatt Borsodban (HVG)
Vízátfolyás miatt hétfő kora reggeltől nem lehet közlekedni a 26-os számú fő utat Sajóvelezddel összekötő úton, így már öt út egy-egy szakasza járhatatlan Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - tájékoztatta a Magyar Közút Zrt. területi igazgatóságának ügyelete az MTI-t.
jan. 11
9:36
BKV-mizéria: Egyelőre nincs megállapodás, holnap sztrájk lesz! (MaHu)
Holnap káoszra kell számítani a főváros közlekedésében, ugyanis a BKV vezetősége még mindig nem tudott megállapodni a szakszervezetekkel. Legalábbis a reggeli tárgyalást követően. Délután lesz még egy forduló, de halottnak a csók lesz az is.
jan. 11
9:45
Két meccs megy egyszerre? Mostantól a távirányítón nézheti az egyiket (ATV)
Az érintőképernyős távirányító többre alkalmas, mint magunkkal vinni a műsort a konyhába vagy a WC-be.
jan. 11
9:54
Kubatov a Fidesz kampány részleteiről (orientpress)
'A Fidesz abban a kivételes helyzetben van, ami a magyar politikában még soha nem fordult elő: 176 választókerületből 176-ot megnyerhet' - mondta Kubatov Gábor a Fidesz kampányigazgatója hétfőn a Ma Reggelben.

Keresés