2010. január 11. hétfő

jan. 11
5:06
Ilyen '45 óta nem fordult elő Magyarországon (168 Óra Online)
Gaskó István, a Liga Szakszervezetek konföderációjának és a Vasúti Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (VDSSZ) elnöke az általa képviselt vasutasok támogatásáról biztosította a BKV tervezett sztrájkját.
jan. 11
5:12
BKV: nem múlt el a sztrájkveszély (Alternatív Energia)
A tegnapi sikertelen egyeztetés után ma folytatja a BKV menedzsmentje a szakszervezetekkel a tárgyalást a kollektív szerződés módosításáról. A megegyezésre, így a holnapra meghirdetett sztrájk lefújására a sztrájkbizottság szerint kevés az esély. Tegnap a munkabeszüntetéshez nem csatlakozó érdekvédők kompromisszumos javaslatát a cégvezetés is elfogadta, de a sztrájkot hirdető buszos szakszerveztek…
jan. 11
5:14
Új szerződés a kórházakkal (Alternatív Energia)
Júliustól átalakul az egészségügyi intézmények tárgyi és személyi feltételeinek jelenlegi szabályozása. A legnagyobb szakmai szervezetek vezetői szerint az új előírásoknak a kórházak többsége megfelel, így nem fenyeget az a veszély, hogy ellehetetlenül az ellátás.
jan. 11
5:15
Életveszélyben volt a magyar műsorvezető! Nem akar beszélni róla! (ATV)
Tíz éven át titkolta, hogy élete komoly veszélybe került amikor az olajügyek után kutatott.
jan. 11
5:17
„Gusztustalan”, „alantas”: Meglopták egymást a neonácik (ATV)
A Becsület Napja elnevezésű rendezvényt a magyarországi nemzetiszocialista szervezeteket tömörítő NS Front idén is megszervezi.
jan. 11
5:30
Félidejéhez érkezett a cigányok ellen elkövetett gyilkosságsorozat nyomozása - Bizonyítási kísérletek következhetnek (Alternatív Energia)
Lezárult a romagyilkosság-sorozat nyomozásának első szakasza - értesült a Népszava. A jobboldali médiaoffenzíva már beindult a lehetséges elkövetők mentegetésére. A következő fél esztendőben várhatóan először a szembesítésekre kerülhet sor. Elkerülhetetlennek látszik ugyanakkor a helyszíni bizonyítási kísérlet, ami a magyar bűnüldözés történetében példa nélkül álló feladatot jelent a nyomozóknak.…
jan. 11
6:00
Európa, kultúra? Füttyszó fogadta Bajnait (168 Óra Online)
Hatalmas érdeklődés kísérte a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat megnyitóját vasárnap a baranyai megyeszékhelyen, amely Bajnai Gordon kormányfő szavai szerint most nagy betűkkel felkerül Európa kulturális térképére - írja az MTI.
jan. 11
6:36
Áprilisban kezdődnek majd az útfelújítások (Infostart)
Áprilisban kezdődnek az útfelújítások Budapesten. A Napi Gazdaság azt írta: a nyárig tartó első ütemben 29 útszakasz felújítását tervezi a főváros, összesen 22 kilométeren.
jan. 11
6:42
Újrajátsszák a romagyilkosságokat? - Egész falvakat is kiüríthet a rendőrség (Alternatív Energia)
Lezárult a romagyilkosság-sorozat nyomozásának első szakasza – értesült a Népszava. A jobboldali médiaoffenzíva már beindult a lehetséges elkövetők mentegetésére. A következő fél esztendőben várhatóan először a szembesítésekre kerülhet sor. Elkerülhetetlennek látszik ugyanakkor a helyszíni bizonyítási kísérlet, ami a magyar bűnüldözés történetében példa nélkül álló feladatot jelent a nyomozóknak.…
jan. 11
6:44
Minden busz jár, de van amelyik késik - megmondjuk, melyek ezek (Alternatív Energia)
Továbbra is fennakadások vannak a BKV-buszok közlekedésében a fővárosban; hétfőn kora reggel hét járatnál vannak késések- közölte a BKV az MTI-vel.
jan. 11
6:54
Tűz volt vasárnap este egy pesti kollégiumban (Infostart)
Tűz ütött ki az este a VII. kerületben, a Damjanich utcai kollégiumban - közölte a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.
jan. 11
6:56
Fénymásolók nettó hárommilliárdért (Infostart)
Lapinformáció szerint nettó 3 milliárd forint értékű közbeszerzési eljárást írt ki fénymásolók beszerzésére és üzemeltetésére a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság.
jan. 11
7:00
Hétmillió forintért adott tanácsokat Philip a fideszes önkormányzatnak (Alternatív Energia)
Milliókért vesznek tanácsot fideszes önkormányzatok Rákay Philiptől, a Hír TV meghatározó műsorvezetőjétől - írta a hétfői Népszabadság.
jan. 11
7:12
Nemes Gábor: elkerülhetetlen a keddi BKV-sztrájk (Infostart)
A BKV-nál alakult sztrájkbizottság szóvivője szerint a hétvégi egyeztetés sikertelensége miatt elkerülhetetlen a keddi sztrájk. A társaság vezetése és a szakszervezetek egyelőre a munkabeszüntetés ideje alatti elégséges szolgáltatás kapcsán sem tudtak megállapodni.
jan. 11
7:12
Rendőri jelenlétet követelnek a rettegő, kirabolt idősek (168 Óra Online)
Aláírásgyűjtő akciót szervezett Bényi András faddi képviselő a nagyközségben az állandó rendőri jelenlét biztosítása érdekében - írja a teol.hu.
jan. 11
7:18
Valóság vagy szuggesztió? - "Mindenki tudja, hogy csak a Fidesz képes kivezetni az országot a bajból" (Alternatív Energia)
A Fidesz pártigazgatója szerint pártja megnyerheti mind a 176 egyéni választókerületet. Kubatov Gábor az MTI-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy a Fidesz rövid, olcsó, egy hónapos intenzív kampányt folytat majd, de addig is önkénteseket toboroz, adományokat gyűjt.
jan. 11
7:20
A rendszerváltás óta először fordul elő, hogy egy önkormányzat nem fizeti ki a segélyeket (Alternatív Energia)
A Népszabadság szerint Nyírkátán csak azért nem halnak éhen több százan ezekben a hónapokban, mert a Baptista Szeretetszolgálat élelmiszeradományokat juttatott el a faluba. A helyi önkormányzat ugyanis szeptember óta nem, vagy csak részben fizeti ki a munka híján segélyre szorult emberek rendelkezésre állási támogatását.
jan. 11
7:21
Visszaszólt az RTL Klub műsorvezetője! A nézők a hibásak! (ATV)
Azt mondja, ők csak azt főzik, amit a néző rendelt.
jan. 11
7:30
Több vonalon késéssel indultak a BKV-buszok (Infostart)
Több vonalon is csak késésekkel indultak el az első buszok reggel a fővárosban. A BKV tájékoztatása szerint az utasok 10-20 perces késésekre számíthatnak az 58, 90, 99, 106, 175 és 239-es járatok útvonalán.
jan. 11
7:32
Újabb utat zártak le az árvíz miatt Borsodban (Infostart)
Vízátfolyás miatt hétfő kora reggeltől nem lehet közlekedni a 26-os számú fő utat Sajóvelezddel összekötő úton, így már öt út egy-egy szakasza járhatatlan Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - tájékoztatott a Magyar Közút Zrt. területi igazgatóságának ügyelete.
jan. 11
7:36
Újabb utat zártak le az árvíz miatt Borsodban (Alternatív Energia)
Vízátfolyás miatt hétfő kora reggeltől nem lehet közlekedni a 26-os számú fő utat Sajóvelezddel összekötő úton, így már öt út egy-egy szakasza járhatatlan Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - tájékoztatta a Magyar Közút Zrt. területi igazgatóságának ügyelete az MTI-t.
jan. 11
7:39
Tragikus: elvesztette lábát a sportember (ATV)
A sportoló jobb lábán ideiglenes protézissel kezdheti meg a járásgyakorlatokat.
jan. 11
7:54
Nyírkáta nem fizeti ki a segélyeket (Metropol)
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen csak azért nem halnak éhen több százan ezekben a hónapokban, mert a Baptista Szeretetszolgálat élelmiszeradományokat juttatott el a faluba. A helyi önkormányzat ugyanis szeptember óta nem, vagy csak részben fizeti ki a munka híján segélyre szorult emberek rendelkezésre állási támogatását (rát).
jan. 11
8:06
Tudásuk "büntető" frissítésére kényszerülnek az orvosok - lapszemle (Infostart)
Első körben 181 orvosnak kell január végén kötelező és önköltséges képzésen részt vennie, mert az átlagosnál jóval drágább orvosságokat írtak a betegeiknek. Szinte kivétel nélkül idősebb, több szakvizsgás, tehát eleve jól képzett gyógyító kényszerül terápiás tudásának "büntető" frissítésére - írja a Népszabadság.
jan. 11
8:06
Paksi rémeset: 250 halott a Dunában (168 Óra Online)
Egy 122 és fél évvel ezelőtti eseményt rekonstruál korabeli tudósítások segítségével a Biskói komptragédia című könyv, mely Beregnyei Miklós szerkesztésében, a Jámbor Pál Társaság gondozásában látott napvilágot - írja a teol.hu.
jan. 11
8:12
Ideiglenesen kiüríthetik a romatelepeket (Metropol)
Lezárult a romagyilkosság-sorozat nyomozásának első szakasza - értesült a Népszava. A lap hétfői száma arról írt, hogy a következő fél évben először várhatóan a szembesítésekre kerülhet sor.
jan. 11
8:15
Árad a Sajó, már öt utat lezártak (ATV)
Vízátfolyás miatt hétfő kora reggeltől nem lehet közlekedni a 26-os számú fő utat Sajóvelezddel összekötő úton.
jan. 11
8:30
A karácsonyfa utolsó útja (Metropol)
Az ünnepek alatt a feldíszített karácsonyfa a lelkünket melegíti, a lecsupaszított, kiszolgált fák pedig már a lakásokat. Budapesten évente több százezer fenyőfa kerül az utcákra az ünnepeket követően, ezek döntő többsége pedig a rákospalotai hulladékégetőben végzi.
jan. 11
8:48
Biolánynak sem könnyű (Metropol)
És ha azt gondolják, hogy a biozöldséglevek címkéi igazat mondanak, hát szánalmasan naivak.
jan. 11
8:51
"Minden focistát le akartak mészárolni" Három halott + videó (ATV)
A labdarúgók egy része vállalta volna a mérkőzéseket, de a kormány hazarendelte a játékosokat.
jan. 11
8:53
A kormány vagy a Fidesz félrevezeti az embereket + videó (ATV)
A Fidesz szerint a kormány tönkreteszi az egészségügyet azzal, hogy forrást vont el a háziorvosoktól, és a 13. havi fizetés helyett járó keresetkiegészítést sem a központi költségvetésből fizeti.
jan. 11
9:00
200 redőnyt bontat le a gázszolgáltató (168 Óra Online)
Ha nem szerelik le a redőnyeiket az erkélyről, kikapcsolják a fűtést – közel kétszáz család kapott ilyen felszólítást az E.on-tól Nagyatádon - írja a sonline.hu.
jan. 11
9:06
BKV - Továbbra sincs megállapodás a kollektív szerződésről (Alternatív Energia)
A hétfő reggeli tárgyaláson sem született megállapodás a BKV vezetősége és a szakszervezetek között a kollektív szerződésről - közölte újságírókkal Földényi György, a sztrájkbizottság elnöke a megbeszélést követően.
jan. 11
9:06
Európa kormányának magyar tagja (Metropol)
Szerdán lesz Andor László első komoly „vizsgája”, a magyar biztosjelölt lesz a felelős a foglalkoztatáspolitikáért, két hét múlva szavaznak. Metropol-interjú jobb- és baloldal viszonyáról, feladatokról, romastratégiáról.
jan. 11
9:09
Ezer nőt szabadítottak ki a hétvégén Spanyolországban (ATV)
Több mint ezer, prostitúcióra kényszerített nőt szabadítottak ki a hétvégén a rendőrök Spanyolországban - közölte a spanyol média vasárnap.
jan. 11
9:18
Fokozott közúti ellenőrzés januárban (Infostart)
A közlekedésbiztonság terén tapasztalható kedvező tendencia fenntartása, illetve további javítása érdekében 2010. január 11-31. között fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség a magyar utakon - közölte az ORFK szóvivői irodája.
jan. 11
9:24
Menekültstátust kért négy afgán határsértő Lőkösházán (Alternatív Energia)
Menekültstátust kért négy afgán határsértő, akit vasárnap állítottak elő a Békés megyei Lőkösházán - tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.
jan. 11
9:27
Josipovicot választották Horvátország elnökének (ATV)
A második fordulóban leadott voksok több mint 60 százalékát kapta.
jan. 11
9:42
Nincs fennakadás a buszközlekedésben (Metropol)
Szombaton kevesebb autóbusz közlekedik, a hétköznap szokásos mintegy 1.200 járműnek körülbelül a kétharmada, hozzávetőleg 800 BKV-busz jár az utakon. Szombaton reggel valamennyi autóbusz forgalomba állt.
jan. 11
9:45
Két meccs megy egyszerre? Mostantól a távirányítón nézheti az egyiket (ATV)
Az érintőképernyős távirányító többre alkalmas, mint magunkkal vinni a műsort a konyhába vagy a WC-be.
jan. 11
9:54
Ez jön: megetetnék velünk a kutyát is (168 Óra Online)
Húsevők vagytok? Felfaljátok a bocit, a malacot, meg a csirkét? Miért nem eszitek meg a kutyátokat is? – veti fel a provokatív kérdést Jonathan Safran Foer amerikai író és harcos vegetariánus.
jan. 11
10:03
Napokra megbénulhat Budapest + videó (ATV)
A sztrájkig sem biztos, hogy zavartalan lesz a buszközlekedés.
jan. 11
10:12
Dübörögnek a leárazások (Infostart)
Hétről hétre nagyobb kedvezményeket kínálnak a boltok: a szokásos karácsony utáni leárazások idén mintha a korábbi éveknél is jobban pörögnének, ebből leginkább a vevők húzhatnak hasznot. A kereskedőknek reagálniuk kell a felgyorsult vásárlási szokásokra, és rákényszerülnek ilyenkor arra, hogy jóval olcsóbban adják termékeiket.
jan. 11
10:21
91 milliárddal javult a külkereskedelmi mérleg (ATV)
A külkereskedelmi mérleg 115 milliárd forint (411 millió euró) aktívumot mutatott novemberben.
jan. 11
10:23
Tovább emelkedhet idén a gáz ára (ATV)
Szakemberek szerint a mostani, ezer köbméterenkénti 325 dolláros érték év végére felmehet akár 400 dollárra is.
jan. 11
10:25
Kisebb késések vannak csak a BKV-nál (ATV)
A BKV délelőtti tájékoztatása szerint a 16-os, 27-es, 68-as, 95-ös buszok nem tudják tartani a menetrendet.
jan. 11
10:30
Javult tavaly a közlekedésbiztonság (Infostart)
Tovább javult tavaly a közlekedésbiztonság; valamennyi előzetes adat kedvező tendenciát mutat, így a halálos balesetek és az ittas vezetések száma is csökkent.
jan. 11
10:30
A kutyát felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk - mi lesz itt még? (168 Óra Online)
Húsevők vagytok? Felfaljátok a bocit, a malacot, meg a csirkét? Miért nem eszitek meg a kutyátokat is? – veti fel a provokatív kérdést Jonathan Safran Foer amerikai író és harcos vegetariánus.
jan. 11
10:32
A BKV-sztrájk mellett: szolidaritási sztrájkot hirdet a VDSzSz (Infostart)
Szolidaritási sztrájkot hirdet a VDSzSz Szolidaritás szakszervezet a BKV-val - közölte a vasúti szakszervezet.
jan. 11
10:36
Javult a közlekedésbiztonság 2009-ben (Metropol)
Tovább javult 2009-ben a közlekedésbiztonság; valamennyi előzetes adat kedvező tendenciát mutat, így a halálos balesetek és az ittas vezetések száma is - közölte hétfőn honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Keresés