2010. január 11. hétfő

jan. 11
0:09
A BKV még bízik a megegyezésben (boon)
A BKV vezetése továbbra is bízik abban, hogy a tények és számok meggyõzik az érdekképviseleteket: a megegyezés a megnyugtató megoldás, és egy esetleges sztrájk mindenki számára hátrányos.
jan. 11
0:13
Tűz miatt kiürítettek egy kollégiumot a fővárosban (boon)
Tűz miatt ki kellett üríteni egy kollégium épületét vasárnap késő este Budapesten, a VII. kerületben. A Damjanich utcai kollégium hetedik emeletén egy szoba gyulladt ki. A kollégistákat kimenekítették az épületből. Két embert vizsgáltak meg a mentők füstmérgezés gyanújával, de végül senki nem került kórházba.
jan. 11
0:27
Tűz a III. kerületben (boon)
Budapest - Egy ember súlyosan megsérült, amikor vasárnap este tűz keletkezett egy III. kerületi épületben.
jan. 11
5:06
Ilyen '45 óta nem fordult elő Magyarországon (168 Óra Online)
Gaskó István, a Liga Szakszervezetek konföderációjának és a Vasúti Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (VDSSZ) elnöke az általa képviselt vasutasok támogatásáról biztosította a BKV tervezett sztrájkját.
jan. 11
5:12
BKV: nem múlt el a sztrájkveszély (Népszava)
A tegnapi sikertelen egyeztetés után ma folytatja a BKV menedzsmentje a szakszervezetekkel a tárgyalást a kollektív szerződés módosításáról. A megegyezésre, így a holnapra meghirdetett sztrájk lefújására a sztrájkbizottság szerint kevés az esély. Tegnap a munkabeszüntetéshez nem csatlakozó érdekvédők kompromisszumos javaslatát a cégvezetés is elfogadta, de a sztrájkot hirdető buszos szakszerveztek…
jan. 11
5:14
Új szerződés a kórházakkal (Népszava)
Júliustól átalakul az egészségügyi intézmények tárgyi és személyi feltételeinek jelenlegi szabályozása. A legnagyobb szakmai szervezetek vezetői szerint az új előírásoknak a kórházak többsége megfelel, így nem fenyeget az a veszély, hogy ellehetetlenül az ellátás.
jan. 11
5:15
Életveszélyben volt a magyar műsorvezető! Nem akar beszélni róla! (ATV)
Tíz éven át titkolta, hogy élete komoly veszélybe került amikor az olajügyek után kutatott.
jan. 11
5:17
„Gusztustalan”, „alantas”: Meglopták egymást a neonácik (ATV)
A Becsület Napja elnevezésű rendezvényt a magyarországi nemzetiszocialista szervezeteket tömörítő NS Front idén is megszervezi.
jan. 11
5:30
Félidejéhez érkezett a cigányok ellen elkövetett gyilkosságsorozat nyomozása - Bizonyítási kísérletek következhetnek (Népszava)
Lezárult a romagyilkosság-sorozat nyomozásának első szakasza - értesült a Népszava. A jobboldali médiaoffenzíva már beindult a lehetséges elkövetők mentegetésére. A következő fél esztendőben várhatóan először a szembesítésekre kerülhet sor. Elkerülhetetlennek látszik ugyanakkor a helyszíni bizonyítási kísérlet, ami a magyar bűnüldözés történetében példa nélkül álló feladatot jelent a nyomozóknak.…
jan. 11
6:00
Európa, kultúra? Füttyszó fogadta Bajnait (168 Óra Online)
Hatalmas érdeklődés kísérte a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat megnyitóját vasárnap a baranyai megyeszékhelyen, amely Bajnai Gordon kormányfő szavai szerint most nagy betűkkel felkerül Európa kulturális térképére - írja az MTI.
jan. 11
6:27
Cselekvőképesebb településőrökre lenne szükség (szon)
Hatósági intézkedési joguk nincs, feladatuk a folyamatos közterületi jelenlét, a bűnmegelőzés. Járőröznek az utcákon, a helyi posta is számíthat tekintélyt parancsoló jelenlétükre segélyosztás idején.
jan. 11
6:27
Az üzleti siker titka (nyest.hu)
Mi kell a sikeres üzlethez? Természetesen sok múlik magán az ötleten, ám az sem elhanyagolható, az ember hogyan adja azt elő. A Times Online listába szedte a legfontosabb tippeket az üzleti diadalmenethez.
jan. 11
6:29
Niki, hétfő szépe (szon)
Niki szeret sportolni, s fontosnak tartja a rendszeres testmozgást.
jan. 11
6:36
Áprilisban kezdődnek majd az útfelújítások (Inforádió)
Áprilisban kezdődnek az útfelújítások Budapesten. A Napi Gazdaság azt írta: a nyárig tartó első ütemben 29 útszakasz felújítását tervezi a főváros, összesen 22 kilométeren.
jan. 11
6:42
Újrajátsszák a romagyilkosságokat? - Egész falvakat is kiüríthet a rendőrség (Népszava)
Lezárult a romagyilkosság-sorozat nyomozásának első szakasza – értesült a Népszava. A jobboldali médiaoffenzíva már beindult a lehetséges elkövetők mentegetésére. A következő fél esztendőben várhatóan először a szembesítésekre kerülhet sor. Elkerülhetetlennek látszik ugyanakkor a helyszíni bizonyítási kísérlet, ami a magyar bűnüldözés történetében példa nélkül álló feladatot jelent a nyomozóknak.…
jan. 11
6:44
Minden busz jár, de van amelyik késik - megmondjuk, melyek ezek (Népszava)
Továbbra is fennakadások vannak a BKV-buszok közlekedésében a fővárosban; hétfőn kora reggel hét járatnál vannak késések- közölte a BKV az MTI-vel.
jan. 11
6:45
Vagyonadóval kezd az Alkotmánybíróság (boon)
Megkezdi idei munkáját az Alkotmánybíróság (Ab) és már első nap tárgyalni kezdik a vagyonadóval kapcsolatos beadványokat - mondta a Független Hírügynökségnek a testület szóvivője korábban.
jan. 11
6:54
Tűz volt vasárnap este egy pesti kollégiumban (Inforádió)
Tűz ütött ki az este a VII. kerületben, a Damjanich utcai kollégiumban - közölte a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.
jan. 11
6:56
Fénymásolók nettó hárommilliárdért (Inforádió)
Lapinformáció szerint nettó 3 milliárd forint értékű közbeszerzési eljárást írt ki fénymásolók beszerzésére és üzemeltetésére a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság.
jan. 11
7:00
Hétmillió forintért adott tanácsokat Philip a fideszes önkormányzatnak (Népszava)
Milliókért vesznek tanácsot fideszes önkormányzatok Rákay Philiptől, a Hír TV meghatározó műsorvezetőjétől - írta a hétfői Népszabadság.
jan. 11
7:12
Nemes Gábor: elkerülhetetlen a keddi BKV-sztrájk (Inforádió)
A BKV-nál alakult sztrájkbizottság szóvivője szerint a hétvégi egyeztetés sikertelensége miatt elkerülhetetlen a keddi sztrájk. A társaság vezetése és a szakszervezetek egyelőre a munkabeszüntetés ideje alatti elégséges szolgáltatás kapcsán sem tudtak megállapodni.
jan. 11
7:12
Rendőri jelenlétet követelnek a rettegő, kirabolt idősek (168 Óra Online)
Aláírásgyűjtő akciót szervezett Bényi András faddi képviselő a nagyközségben az állandó rendőri jelenlét biztosítása érdekében - írja a teol.hu.
jan. 11
7:18
Valóság vagy szuggesztió? - "Mindenki tudja, hogy csak a Fidesz képes kivezetni az országot a bajból" (Népszava)
A Fidesz pártigazgatója szerint pártja megnyerheti mind a 176 egyéni választókerületet. Kubatov Gábor az MTI-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy a Fidesz rövid, olcsó, egy hónapos intenzív kampányt folytat majd, de addig is önkénteseket toboroz, adományokat gyűjt.
jan. 11
7:20
A rendszerváltás óta először fordul elő, hogy egy önkormányzat nem fizeti ki a segélyeket (Népszava)
A Népszabadság szerint Nyírkátán csak azért nem halnak éhen több százan ezekben a hónapokban, mert a Baptista Szeretetszolgálat élelmiszeradományokat juttatott el a faluba. A helyi önkormányzat ugyanis szeptember óta nem, vagy csak részben fizeti ki a munka híján segélyre szorult emberek rendelkezésre állási támogatását.
jan. 11
7:21
Golyó nélkül (szon)
A magasabb szinteken kitalált településőr-program gyakorlati hasznáról és hiányosságairól jó páran kitálaltak az utóbbi időben. Palicz István jegyzete
jan. 11
7:21
Száz mázsa hal akadt horogra a sötétvölgyi tónál (teol)
Eredményes évet zárt a Szekszárdi Közalkalmazotti Horgászegyesület - mondta Csapó Jenő elnök szombaton délelőtt Szekszárdon, a Művészetek Házában tartott közgyűlésen.
jan. 11
7:21
Visszaszólt az RTL Klub műsorvezetője! A nézők a hibásak! (ATV)
Azt mondja, ők csak azt főzik, amit a néző rendelt.
jan. 11
7:30
Több vonalon késéssel indultak a BKV-buszok (Inforádió)
Több vonalon is csak késésekkel indultak el az első buszok reggel a fővárosban. A BKV tájékoztatása szerint az utasok 10-20 perces késésekre számíthatnak az 58, 90, 99, 106, 175 és 239-es járatok útvonalán.
jan. 11
7:30
Kubatov szerint a Fidesz mindent visz majd a választásokon (ma.hu)
A Fidesz pártigazgatója szerint pártja megnyerheti mind a 176 egyéni választókerületet. Kubatov Gábor az MTI-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy a Fidesz rövid, olcsó, egy hónapos intenzív kampányt folytat majd, de addig is önkénteseket toboroz, adományokat gyűjt.
jan. 11
7:32
Újabb utat zártak le az árvíz miatt Borsodban (Inforádió)
Vízátfolyás miatt hétfő kora reggeltől nem lehet közlekedni a 26-os számú fő utat Sajóvelezddel összekötő úton, így már öt út egy-egy szakasza járhatatlan Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - tájékoztatott a Magyar Közút Zrt. területi igazgatóságának ügyelete.
jan. 11
7:32
Áprilisban kezdik az utak feltúrását Budapesten (ma.hu)
Áprilisban indulnak az útfelújítások Budapesten - olvasható a Napi Gazdaságban.
jan. 11
7:36
Újabb utat zártak le az árvíz miatt Borsodban (Népszava)
Vízátfolyás miatt hétfő kora reggeltől nem lehet közlekedni a 26-os számú fő utat Sajóvelezddel összekötő úton, így már öt út egy-egy szakasza járhatatlan Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - tájékoztatta a Magyar Közút Zrt. területi igazgatóságának ügyelete az MTI-t.
jan. 11
7:39
Újrajátsszák a romagyilkosságokat? - Népszava (boon)
Lezárult a romagyilkosság-sorozat nyomozásának első szakasza - értesült a Népszava. Ezt követően várhatóan szembesítések lesznek, illetve a történtek rekonstruálása.
jan. 11
7:39
Tragikus: elvesztette lábát a sportember (ATV)
A sportoló jobb lábán ideiglenes protézissel kezdheti meg a járásgyakorlatokat.
jan. 11
7:41
Mérleg híján törli az adószámot az APEH - Világgazdaság (boon)
Több száz vállalkozást törölhet a cégjegyzékből az APEH, mert ezek a cégek nem nyújtották be időben a pénzügyi mérlegeiket - írja a Világgazdaság.
jan. 11
7:48
Egy falu nem fizeti ki a segélyeket (HVG)
A Népszabadság szerint Nyírkátán csak azért nem halnak éhen több százan ezekben a hónapokban, mert a Baptista Szeretetszolgálat élelmiszeradományokat juttatott el a faluba. A helyi önkormányzat ugyanis szeptember óta nem, vagy csak részben fizeti ki a munka híján segélyre szorult emberek rendelkezésre állási támogatását (rát).
jan. 11
7:57
Gyanús szocialista offshore cégháló (fidesz)
A főváros XI. kerületében található Hadik kávéház felújításának ötéves elhúzódása és a kávézó körül felbukkant politikai kötődésű offshore cégháló miatt forralt borral és teázással egybekötött tiltakozó akciót tartottak vasárnap a Fidesz-KDNP képviselői a helyszínen.
jan. 11
7:57
Árvíz: Újabb útszakaszt zártak le vízátfolyás miatt (boon)
Borsodbóta, Köröm, Muhi, Putnok, Sajóivánka, Sajókaza - A Sajón levonuló újabb árhullám miatt hétfőn hajnalban még egy útszakaszt le kellett zárni vízátfolyás miatt. A Sajó mentén négy, a Tisza mentén egy útszakasz van zárva.
jan. 11
8:06
Tudásuk "büntető" frissítésére kényszerülnek az orvosok - lapszemle (Inforádió)
Első körben 181 orvosnak kell január végén kötelező és önköltséges képzésen részt vennie, mert az átlagosnál jóval drágább orvosságokat írtak a betegeiknek. Szinte kivétel nélkül idősebb, több szakvizsgás, tehát eleve jól képzett gyógyító kényszerül terápiás tudásának "büntető" frissítésére - írja a Népszabadság.
jan. 11
8:06
Éhenhalnak? Nyírkáta nem fizeti ki a segélyeket (ma.hu)
A Népszabadság szerint Nyírkátán csak azért nem halnak éhen több százan ezekben a hónapokban, mert a Baptista Szeretetszolgálat élelmiszer-adományokat juttatott el a faluba. A helyi önkormányzat ugyanis szeptember óta nem, vagy csak részben fizeti ki a munka híján segélyre szorult emberek rendelkezésre állási támogatását
jan. 11
8:06
Minden BKV-buszjárat közlekedik, de több késéssel (HVG)
Továbbra is fennakadások vannak a BKV-buszok közlekedésében a fővárosban; hétfőn kora reggel hét járatnál vannak késések- közölte a BKV az MTI-vel.
jan. 11
8:06
Paksi rémeset: 250 halott a Dunában (168 Óra Online)
Egy 122 és fél évvel ezelőtti eseményt rekonstruál korabeli tudósítások segítségével a Biskói komptragédia című könyv, mely Beregnyei Miklós szerkesztésében, a Jámbor Pál Társaság gondozásában látott napvilágot - írja a teol.hu.
jan. 11
8:15
Ezrek a pécsi kulturális fővárosi programsorozat megnyitóján (fidesz)
Hatalmas érdeklődés kísérte a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat megnyitóját a baranyai megyeszékhelyen vasárnap.
jan. 11
8:15
Újra van víz Újharangodon (boon)
Újharangod - Tartálykocsikból töltik fel a település 25 köbméteres hidroglóbuszát.
jan. 11
8:15
Árad a Sajó, már öt utat lezártak (ATV)
Vízátfolyás miatt hétfő kora reggeltől nem lehet közlekedni a 26-os számú fő utat Sajóvelezddel összekötő úton.
jan. 11
8:17
Josipovic nyerte a horvátországi elnökválasztást (fidesz)
Ivo Josipovic ellenzéki szociáldemokrata jelölt nyerte meg a horvátországi elnökválasztás vasárnap megtartott második fordulóját a hivatalos eredmény szerint.
jan. 11
8:24
Milliókért vesz tanácsot két fideszes önkormányzat Rákay Philiptől (HVG)
Milliókért vesznek tanácsot fideszes önkormányzatok Rákay Philiptől, a Hír TV meghatározó műsorvezetőjétől - írta a hétfői Népszabadság.
jan. 11
8:24
Marad az igazi téli idő (ma.hu)
Hétfőn az ország középső részén előbújhat a nap, míg máshol többnyire erősen felhős lesz az ég. Északkeleten és délnyugaton elszórt hószállingózás, egy-egy hózápor előfordulhat. Néhol tartósabban megmaradhat az éjszaka képződött köd.
jan. 11
8:33
Olcsó, rövid, intenzív kampány (fidesz)
A Fidesz pártigazgatója szerint pártja megnyerheti mind a 176 egyéni választókerületet. Kubatov Gábor az MTI-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy a Fidesz rövid, olcsó, egy hónapos intenzív kampányt folytat majd, de addig is önkénteseket toboroz, adományokat gyűjt.
jan. 11
8:33
Egész évben nőhet a gázár - Világgazdaság (boon)
Egész évben növekedhet a gáz ára, szakemberek szerint a mostani, ezer köbméterenkénti 325 dolláros érték év végére felmehet akár 400 dollárra is- írja a Világgazdaság.

Keresés