2010. január 11. hétfő

jan. 11
0:00
Továbbra is az Avatar az úr (est.hu)
Negyedik hete áll az élen az amerikai box office-listán az Avatar. James Cameron rekorder 3D-s sci-fijének az elmúlt hétvégén 48,5 millió dollár volt a bevétele - összbevétele az Egyesült Államokban így már 429 millió dollárnál tart.
jan. 11
0:36
Bajban a Robotzsaru (est.hu)
A legújabb hírek szerint talonba került a Robotzsaru 2010-re, azaz már az idénre ígért folytatása. A Darren Aronofsky rendezésében készülő negyedik rész bemutatását most 2011-re halasztották, de állítólag egyéb gondok is adódtak.
jan. 11
8:06
12 új fitnesz- és wellnesstrend az új évre (NLCafé)
Néhány évtizede még valamiféle úri huncutságnak számított a Jane Fonda-féle lábmelegítős aerobik – 2010-re azonban már senki sem vitatja, hogy a rendszeres sportnak és testünk-lelkünk karbantartásának mindenki napi programjában ott a helye. Már csak az a kérdés, mi a legújabb divat az edzőtermek órarendjében és a tányérokon.
jan. 11
8:57
Michael Jackson: lezárult a nyomozás, vádat emelnek az orvos ellen (est.hu)
Véget ért a rendőrségi nyomozás Michael Jackson hét hónappal ezelőtti halála ügyében, a kaliforniai hatóságok hamarosan benyújtják a vádamelést a néhai popsztár orvosa, Conrad Murray ellen.
jan. 11
8:59
Est Music bemutatja: Belmondo koncert az Alcatrazban (est.hu)
Kettő már volt, és mindjárt itt a harmadik. Nem állítjuk, hogy ez dönt el mindent. A Belmondonak már nem kell bizonyítania semmit. Czutorék most ízelítőt adnak, hivatalos lemezbemutató februárban.
jan. 11
9:00
5 divatszabály, amit ideje felrúgnod (NLCafé)
Nagymamáink divatszabályai között vannak olyanok, amiket a mai napig érdemes betartani, de vannak olyanok is, amiket trendkövető, divatérzékeny nőként ideje sutba vágnod. Azt viszont ne feledd: a szabályok felrúgása nem egyenlő az ízléstelen öltözködéssel!
jan. 11
9:01
Dallas: Ahogy kezdődött (est.hu)
Fantáziátlan egy népség a hálivúdi. Ha már végképp nincs ötlete, miként húzza le a százharmincadik bőrt is ugyanazon témáról, borítékolható, hogy a brainstormingon előbb-utóbb előáll a sztori előzményeit feldolgozó fejezet ötletével.
jan. 11
9:54
Tanácstalan tini: Nincs orgazmusom! (NLCafé)
14 éves vagyok, már többször próbálkoztam önkielégítéssel, de eddig mindegyik kudarcba fulladt. Teljesen elment a kedvem az egésztől. Pedig van párom, biztos a kapcsolatunk, és már többet is szeretnék tőle...
jan. 11
10:45
Mustra 2009 (est.hu)
Idén hetedik alkalommal mutatja be a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, mit tett az adott évben műemlékeink megőrzéséért. Hiszen országunkban számos olyan nagy múltú épületre bukkanunk, melyet nem "sajátíthatunk ki" magunknak...
jan. 11
10:47
Kincsem és Imperiál - Híres magyar versenylovak (est.hu)
Kincsem és Imperiál a magyar lóversenyzés legeredményesebb lovai voltak, messzire vitték jó hírünket a világban. Kincsem, aki minden versenyét megnyerte, életre szóló barátságot kötött idomára feketetarka nőstény macskájával...
jan. 11
10:49
"Col Tempo" - A W.-projekt (est.hu)
Egy második világháborús fotóalbumból építkezik Forgács Péter médiaművész rendhagyó installációja, ám alkotásainak célja nem csupán a múlt megismertetése.
jan. 11
11:21
Per Petterson: Lótolvajok (est.hu)
Per Petterson, 1952-ben született norvég író hatodik, díjnyertes regénye, amely világhírt hozott számára. A Lótolvajok egy 67 éves, vidéki magányban élő öregember, Trond története, aki 1999-ben, két hónappal a dátumváltás előtt 1948 nyarának történéseire emlékszik vissza.
jan. 11
11:23
Guy Gavriel Kay: Ysabel (est.hu)
A világ egyik legszebb helyén játszódó misztikus kalandregény keltákkal, stréber lányokkal és egy kanadai tinédzserrel. Díjnyertes könyv Guy Gavriel Kay, fantasy-író tollából.
jan. 11
11:24
3 tuti fogyókúrás édesség (NLCafé)
Most, hogy fogyókúrázol, szomorúan gondolsz a finom édességekre, és úgy érzed, neked már soha nem jut ilyen kényeztetés? Ugyan már! Csak okosan kell választanod! Megmutatjuk a három legjobb finomságot, ami még fogyaszt is!
jan. 11
11:25
Tóth Vera énekesnő kedvenc könyvei (est.hu)
- Van kedvenc könyved? - A Coelho-könyvek nagy rajongója vagyok, tőle bármi. A kedvencem az, amit elsőre a kezembe vettem tőle, Az alkimista.
jan. 11
13:48
Szülinapos sztár - Debreczeni Zita: Érzelmileg zárkózott vagyok (NLCafé)
A szexi modell műsort vezet, és közben a kollégáit is fotózza. Debreczeni Zita állandó pörgésben van. Születésnapi beszélgetésünkben azt is elárulta, hogy miért veszekszik Dukai Reginával, illetve hogy mit gondol a „szeretlek” szóról.
jan. 11
14:42
Mi lesz a nem kívánt ajándékokkal? (NLCafé)
Nem tetszik a nyakkendő? Nem jó méretű a pulcsi? Sokan kapnak olyan ajándékot karácsonyra, amely ezért vagy azért nem teszik, nem jó, ám ezeket ahelyett, hogy kicserélnék, rendszerint inkább megtartják.
jan. 11
14:57
Szereplőket keres Nemes Gyula (est.hu)
Az Egyetleneim és a Letűnt világ rendezőjének új filmjéhez keresnek szereplőket. Nemes Gyula Zero című projektjének castingja január 13-án, 10 órától lesz a Budavári Művelődési Házban. A filmben központi szerepe lesz egy kommunának.
jan. 11
15:33
51-es bolygó (est.hu)
A hetvenes évek nagy sci-fi hulláma és a kilencvenes évek CGI-forradalma ma is olyan nagy hatással van a világ filmgyártására, hogy szinte hétköznapi eseménynek számít, ha az ötvenes években ragadt, számítógéppel rajzolt csápos kis zöld lények egy űrvígjátékban rohangálnak.
jan. 11
15:36
Völgyi Zsuzsira a lányok is hajtanak (NLCafé)
A Romantic együttes volt énekesnőjének férfiak és nők is tettek már ajánlatot.
jan. 11
15:38
Ismerd meg a hangszereket! - előadások gyerekeknek (NLCafé)
2010 januárjától új sorozat várja a Művészetek Palotájában a 6-12 éveseket: a Hang-Szer-Szám elnevezésű rendezvények arra vállalkoznak, hogy a autentikus élőzenével mutassák be a zenélés eszközeit, hangszereit. A sorozat minden félévben adott téma köré gyűjtött hangszerekre, hangszercsoportokra koncentrál - az első félévben a magyar népi hangszerek a főszereplők.
jan. 11
15:51
A Nibelung-lakópark (est.hu)
Térey János A Nibelung-lakópark tetralógiáját Richard Wagner A Nibelung gyűrűje című operaciklusa alapján írta. Ennek III. részét, a Hagen, avagy a gyűlöletbeszédet a Krétakör társulata mutatta be 2004 októberében a Budavári Sziklakórházban,...
jan. 11
16:42
Sorozat a családfakutatásról (est.hu)
Ki ne szeretné ismerni az őseit, tudni a származása titkát? A Zone Reality Szerinted honnan jössz? című új sorozatának főszereplőit olyannyira hajtotta a kíváncsiság, hogy nem kisebb feladatra vállalkoztak, mint családfájuk felkutatására.
jan. 11
16:44
Compact Disco a Minyonban (est.hu)
Manapság annyira itt van az elektronika, mint mondjuk a kilencvenes évek óta soha. Szerencsére végre mi sem vagyunk fáziskésésben. A Minyonban január végén a Compact Disco tartja a korkörképet.
jan. 11
16:46
Jimi Hendrix-lemez jelenik meg eddig kiadatlan dalokkal (est.hu)
Márciusban kerül boltokba a néhai gitáshérosz új lemeze, az albumon eddig kiadatlan stúdiófelvételek szerepelnek majd, a hatvanas évek végéről, illetve a hetvenes évek elejéről..
jan. 11
16:48
Rekord gyorsasággal készül Kylie Minogue lemeze (est.hu)
Az ausztrál popdíva a vártnál sokkal gyorsabban halad új lemeze elkészítésével, a dalok nagy részét már rögzítették, noha az album csak valamikor év végén jelenik meg.
jan. 11
17:25
Miért fokozza a fény a migrénes fejfájást? (NLCafé)
Az amerikai Harvard Egyetem kutatóinak sikerült kideríteniük, hogy miért fokozza a fény a migrénes fájdalmat. A tudósok kutatásaikról a Nature Neuroscience című szaklapban számoltak be.
jan. 11
18:36
Amit a pasik hat másodperc alatt megnéznek rajtad (NLCafé)
Egy új kutatás szerint az első benyomásnak nagyobb a hatalma, mint hittük: a fizikai megjelenésünk meglepően pontos képet ad a velünk szemben állónak a személyiségünkről. Íme hat dolog, amit a friss frizurára híresen érzéketlen pasik az első hat másodpercben megnéznek rajtad.
jan. 11
19:12
Magyarországon is a legsikeresebb film az Avatar (NLCafé)
Az Avatar című film fantasztikus sikert aratott hazánkban.
jan. 11
20:42
Elképesztő zenei sorozat a Hajón (NLCafé)
Az A38 Hajó Real Your Nature sorozatában a legújabb és legelképesztőbb, leghaladóbb és legszerethetőbb figuráit mutatja be az elektronikus zenének. Ezúttal egy őrült angliai dubstep offbeat császárnő és a kiváló osztrák Dorian Concept mutatják be legújabb cuccaikat.
jan. 11
21:36
A magyar fiatalok az önmegvalósításban hisznek, rossz szokásaik miatt mégis a környezetüket okolják (NLCafé)
Akár újévi fogadalom is lehetne a mértékletesség és az önkontroll gyakorlása, hiszen ezek hiányára, a túlzott befolyásolhatóságra és a felelősség áthárítására mutatott rá az a közelmúltban lezárult kutatássorozat, amely a magyar fiatalfelnőttek feszültségoldó szokásait, ezen belül az alkoholfogyasztás gyakoriságát és hátterét vizsgálta.
jan. 11
22:30
Bugyiban és alsógatyában a tömegközlekedésen (NLCafé)
A hideg ellenére több ezren vetkőztek neki vasárnap az északi féltekén, hogy immár régi hagyománynak eleget téve bugyiban és alsógatyában utazzanak.

Keresés