2009. december 28. hétfő

dec. 28
2:18
Megjelent a Prizma új száma (est.hu)
A múlt hét eleje óta a budapesti árusító helyeken már kapható a Prizma nevű új filmművészeti folyóirat második száma, melynek témája a magyar műfaji film helyzete. A laphoz pár könyvesboltban és több art moziban lehet hozzájutni.
dec. 28
2:22
A karácsony győztese is az Avatar (est.hu)
Immár két egymást követő hétvégén is James Cameron akció-sci-fije, a forradalmi Avatar lett az észak-amerikai jegybevételi toplista első helyezettje, hiszen a film a karácsonyi víkend során is tarolt; Sherlock Holmesot is lesöpörte.
dec. 28
9:00
3 szilveszteri alapdarab bevállalós partiszerelésekhez (NLC)
Az év utolsó napján engedd el magad, és ünnepeld az újévet bevállalós partiszerelésben! Megmutatjuk a három kedvenc ruhadarabunkat, és azt is, hogyan viselik ezeket a sztárok.
dec. 28
9:30
Csúcsra ért az X Factor sztárja is (est.hu)
A karácsonyi kislemezlistán nem tudott az első helyen végezni, az újévit azonban magasan megnyerte az X Factor idei győztese, Joe McElderry.
dec. 28
10:30
Létezik, hogy csók közben orgazmusom volt? (NLC)
A legmegdöbbentőbb az volt, hogy már az első csók során valami olyan fantasztikus vonzalmat éreztem, amelynek a létezéséről még csak nem is álmodtam… Normális, hogy 38 éves koromra ennyire kívánom a szexet? Néha már úgy érzem, „baj” van velem…
dec. 28
11:00
Rendhagyó Cool Live a két ünnep között! (est.hu)
A Cool TV nézői a két ünnep között sem maradnak Cool Live nélkül! Ugyan a csatorna műsorvezetői jól megérdemelt szabadságukat töltik karácsonytól újévig, azért a műsor rajongói jövő héten is kapnak egy kis ízelítőt a Cool Live adásából!
dec. 28
11:02
Első fesztiváljára készül a Spandau Ballet (est.hu)
Az újjáalakult és turnéra készülő Spandau Ballet megegyezett az Isle Of Wight szervezőivel, június 13-án fellép a brit fesztiválon.
dec. 28
11:04
Öngyilkos lett Vic Chesnutt (est.hu)
Az amerikai dalszerző-énekes néhány nappal karácsony előtt kísérelt meg öngyilkosságot, majd december 25-én életét vesztette.
dec. 28
11:24
Diszkriminatív a BKV a fogyatékosokkal (NLC)
Egyelőre nem biztosított a tömegközlekedésben a mozgássérültek egyenlő esélyű hozzáférése - mondta az állampolgári jogok országgyűlési biztosa. Mint rámutatott, az akadálymentesítési határidők kitolása nem felel meg a jogbiztonság elvének. Egyes rendelkezések kifejezetten diszkriminatívak.
dec. 28
11:36
Black Rebel Motorcycle Club: Live (est.hu)
A Black Rebel Motorcycle Club feltuningolta magát. A New Moon soundtrackre új számot pakoltak, jövő tavaszra pedig új korongot ígérnek. Addig is érdemes becsekkolnunk Live-jukra: a trió buliján ott jammel a The Velvet Underground és a The Jesus & Mary Chain, közben persze Hayes-ék űzik a rakenrollt.
dec. 28
11:54
Fever Ray: Live In Lulea (est.hu)
A The Knife duó egyik fele, az idén egy minden képzeletet felülmúló, sejtelmes, gyötrelmes, ugyanakkor éteri opusszal bemutatkozott Fever Ray, azaz Karin Dreijer Andersson az örökké fagyos Luleában celebrálja sötét és ragyogó belső utazását. Odüsszeuszi barangolás tudatalattink legrejtettebb zugaiban.
dec. 28
12:54
Súlyos következményei lehetnek az elhanyagolt érszűkületnek! (NLC)
Magyarország a szív- és érrendszeri betegek számában az élmezőnyhöz tartozik, és a helyzet javításához elengedhetetlen mind az orvosok felvilágosító munkája, mint a betegek valódi életmódváltása. Ha nem változtatunk, akár fekély, infarktus vagy stroke is fenyegethet!
dec. 28
13:06
Eszter: Ha Egy Nő Szeret... (est.hu)
Az önálló, markáns mondanivalóval bíró, magát őszintén kitáró magyar zenésznők sorát gazdagító Takáts Eszter elkészítette második szólóalbumát - a lemez kissé könnyedebb és akusztikusabb, mint a három évvel ezelőtti Rövidtáv.
dec. 28
15:18
Legendás mecénásnők, legendás alkotások (NLC)
Tévedés azt gondolni, hogy egy szép műtárgy csak a művész ízlését és tehetségét dicséri. Szinte minden alkotás mögött ott áll a megrendelő, aki nemcsak pénzzel, gyakran határozott koncepcióval is rendelkezik. Bár ezek az ízlésformálók általában férfiak - királyok, nemesek, gazdag patrónusok -, néha egy-egy nő is akad közöttük. Erős, határozott jellemű asszonyok, akik ízlésükkel és elképzelésükkel…
dec. 28
15:20
Szilveszter Besenyő Pista bácsival! (NLC)
Humorból nem lesz hiány az év utolsó napján!
dec. 28
15:48
Mégsem vonul vissza Baldwin (est.hu)
Alec Baldwin ragaszkodik hozzá, hogy félreértés áldozata. A közelmúltban ugyanis több helyen is írtak róla, hogy a színész 2012-ben végleg visszavonul, ám ő most határozottan állítja, hogy a sajtó csak félreértette egy nyilatkozatát.
dec. 28
16:30
Victoria Beckham megint villantott! (NLC)
Az egykori Spice Girl karácsonykor is „kiöltözött”.
dec. 28
17:42
Leszokott a botoxról a színésznő (NLC)
Meg Ryan visszaszerezte a ráncait.
dec. 28
17:44
Meddig tartanak még bolygónk tartalékai? (NLC)
Szomorú tény, de igaz: Földünk javainak 80 százalékát a teljes népesség mindössze 20 százaléka, az úgynevezett „fejlett országok” használják fel. Mi, magyarok is közéjük tartozunk. Ha azonban a világ teljes lakossága európai színvonalon élne, hamar kifogynának bolygónk készletei. Van megoldás?
dec. 28
19:30
A szilveszteri petárdázás veszélyes a háziállatokra! (NLC)
Az óévbúcsúztató vigadalomban elsütött petárdák és tűzijátékok miatt sok házi kedvenc riadtan szalad világgá, az ilyenkor elkóborolt állatok közül sok sohasem kerül elő, éppen ezért a háziállatok óvására hívja fel a szilveszterezők figyelmét az Orpheus Állatvédő Egyesület.
dec. 28
20:42
Bio-Berlinale: környezetbarát filmfesztiválra készül a német főváros (NLC)
Környezetbarátabbá tenné a berlini nemzetközi filmfesztivált Dieter Kosslick fesztiváligazgató.

Keresés