2009. december 28. hétfő

dec. 28
0:12
Az öregedés művészete (HáziPatika)
Miért nehezebb vagy éppen miért könnyebb a mai kor emberének megöregedni? Milyen erényei vannak az öregkornak? Hogyan lehet szembenézni a magánnyal? Végső soron: fel lehet-e készülni az öregedésre?
dec. 28
0:15
Az év vicce: atomra törte a kocsiját a kárszakértő (Tékozló Homár)
Nem, ez még nem az idei besztof válogatás, hanem egy friss, ropogós levél Andrástól, amin percek óta heherészünk. Ez úgy, ahogy van tökéletes, filmművészeti főiskolásoknak 3 perces vizsgafilmhez alapanyagnak ezennel felajánljuk.[...] Bővebben!
dec. 28
0:19
Hogy reagál egy amerikás magyar a hazai fogyasztókínzásra? (Tékozló Homár)
Hát úgy, hogy a szemétbe vágja a zsír új botmixert, egyébként teljes joggal. Mindig érdekes, hogy egy hazai közegből régen kiszakadt ember milyennek látja az itteni életet. Ismerjék meg Vető Istvánt, aki nem szokta meg, hogy ártatlan helyzetben kukoricázzanak vele. István az Allée gázairól híres Intersparjában botlott bele egy hisztérikus asszonyba. Transzatlanti döbbenet alant:[...] Bővebben!
dec. 28
0:23
Indexesek fusiznak a Hasbrónál (Tékozló Homár)
Apró karácsonyi elcseszések sorozatunkból: "Karácsonyra megleptem a gyereket egy társasjátékkal mivel a számitogép elött tul sok "strat"égiai játékkal játszik. Start mezöt a nem kisnevü Hasbro sikeresen elirta "strat"-nak. üdv : egy olvaso Kedves egy olvasó! A mellékelt kép alapján sajnos biztos, hogy kedvenc online kiadványunk tartalomipari szakmunkásai titokban leszerződtek az ismert…
dec. 28
0:45
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
dec. 28
0:54
A bankköltségek sokszor magasabbak itthon, mint külföldön (HVG)
Egy sor szolgáltatás drágább ugyanazon bank magyarországi, mint nyugat-európai fiókjaiban – derült ki a HVG felméréséből, amely megpróbálta összevetni a kinti díjakat az itteniekkel. (5 hozzászólás)
dec. 28
2:18
Megjelent a Prizma új száma (est.hu)
A múlt hét eleje óta a budapesti árusító helyeken már kapható a Prizma nevű új filmművészeti folyóirat második száma, melynek témája a magyar műfaji film helyzete. A laphoz pár könyvesboltban és több art moziban lehet hozzájutni.
dec. 28
2:22
A karácsony győztese is az Avatar (est.hu)
Immár két egymást követő hétvégén is James Cameron akció-sci-fije, a forradalmi Avatar lett az észak-amerikai jegybevételi toplista első helyezettje, hiszen a film a karácsonyi víkend során is tarolt; Sherlock Holmesot is lesöpörte.
dec. 28
2:51
(Hírek) Dr. House a játékosokat sem kíméli (PC Guru)
A Dr. House az USA és hazánk egyik legnépszerűbb tévésorozata, melyben kedvenc orvosunk egyik rejtélyes betegséget oldja meg a másik után...
dec. 28
3:09
Schumi túl sokba kerül? (Blikk)
STUTTGART – Megérkeztek az első negatív hangok Michael Schumacher (40) visszatérésével kapcsolatban.
dec. 28
3:09
Osteogenezis imperfecta - Az üvegcsontú gyermek (WebBeteg)
Az idegen szóval osteogenezis imperfecta néven emlegetett betegség egy olyan örökletes kórkép, melynek során a szövetek felépítésében szerepet játszó egyik kollagéntípus szintézise szenved zavart, ezért a felépülő csontszövet tökéletlen
dec. 28
3:13
Michelisz tarolt az idén (Blikk)
HIMESHÁZA – Fantasztikus évet zárt Michelisz Norbert (25). A Zengő Motorsport versenyzője megnyerte idén a SEAT Leon Európa-kupát, a magyar márkakupát, és harmadik lett a spanyol bajnokságban és a túraautó-Európakupa-versenyen.
dec. 28
3:17
Tiger Woods dupla rekordja: 14 szerető, 18 milliárd forint (Blikk)
NEW YORK – Tiger Woodsot (33) idén karácsonykor legfeljebb csak a pénz boldogítja. Az utóbbi hetekben magánéleti botrányaival a címlapokra kerülő amerikai golfozó sorozatban ötödik alkalommal lett egy adott év legjobban kereső sportolója.
dec. 28
4:03
Ezt ígérik a csillagok az utolsó hétre (Blikk)
28-án, amikor a Vénusz együttállásba kerül a Plútóval, érzelmeink, szexuális késztetéseink igen intenzívekké, hevessé válhatnak. De kevésbé szerencsés oldala is lehet ennek az együttállásnak, így például érzelmi zsarolás, bűntudatébresztés vagy féltékenység okozhat bonyodalmakat fontosabb kapcsolatainkban.
dec. 28
4:33
Ez a hős teperte földre a merénylőt (Blikk)
DETROIT – Jasper Schuringa maga sem hitte volna, amikor felszállt Amszterdamban a Delta-Northwest Airbusára, hogy Detroitba már hősként érkezik meg.
dec. 28
4:39
Ők mentették meg a falut! (Blikk)
IPOLYTARNÓC – „Kelj fel, mert itt a víz!” – keltett apám karácsony másnapján hajnali fél háromkor – idézte fel Oláh Sándor (27), aki ezután fölkapta a csizmáját, és a szemben lakó barátjával, Kulcsár Rolanddal (20) együtt rohant ki az utcára.
dec. 28
4:48
Téli banki körkép: kellemes meglepetésre ne számítsunk! (Pénzcentrum)
Lassan elfelejthetjük a bankbetéteket: ezt hangoztatjuk néhány hónapja a betétkörképeink alkalmával, és nincs ez másképp most sem. Néhány pénzintézet ugyan - az akciós betétek elnevezéseiben legalábbis - készült a karácsonyra, de ez a nagybevásárlások időszakában inkább a fogyasztási hiteleknél figyelhető meg, mintsem a megtakarításra ösztönzésben....
dec. 28
4:51
Fűrésszel készül a jégfarkas (Blikk)
DEBRECEN – 125 kiló jég – éppen ennyit kaptak a debreceni jégszobrászok, hogy igazi téli látványosságként olyan figurákat csináljanak belőle, amilyen csak jólesik nekik.
dec. 28
4:55
Ilyenek voltak kicsiben a miniszterelnök-jelöltek (Blikk)
BUDAPEST – Orbán Viktor, a Fidesz és Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje kinyitotta a fotóalbumot, és nosztalgiázott egy kicsit.
dec. 28
4:57
Karácsony után: nem jó az ajándék! (Blikk)
MAGYARORSZÁG – A karácsonyi ünnep után ismét megrohamozták a vásárlók a boltokat, ám ezúttal már nem szeretteiknek kerestek ajándékot, hanem a tőlük kapott meglepetéstől igyekeztek megszabadulni.
dec. 28
4:57
Kilépett medréből az Ipoly, a Bódva, árad a Sajó, a Bodrog, a Tarna és a Tisza (Népszava)
Medrükből kilépő folyók zavarták meg a békés ünnepeket az észak-magyarországi régióban. Ipolytarnócon a folyó áradása miatt több családot kellett kimenekíteni otthonából, Torna­barakonyt és Tornaszentandrást a Bódva vágta el a külvilágtól, a Sajó pedig járhatatlanná tett több útszakaszt. A belvíz is sok­felé jelent problémát. Dunántúlon például az elöntött területekről naponta 100 ezer köbméter…
dec. 28
4:57
Megdrágulhat a független magánpénztárak működése, amig biztosítókká alakulnak át (Népszava)
Januártól 4,1 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, mert ilyen mértékű inflációval számolt a kormány a jövő évre. A nyugdíjak így megőrzik vásárlóértéküket, a mintegy 2,7 millió időskorú átlagosan havi 3500 forinttal kap majd többet, a rokkantsági nyugdíj 2850, az özvegyi nyugdíj pedig 2380 forinttal emelkedik.
dec. 28
4:59
Csoda, hogy túlélték a dabasi járat utasai (Blikk)
MAGYARORSZÁG – A vakszerencsén múlt, hogy nem történt halálos tömegszerencsétlenség szombat délelőtt az 5-ös út 35-ös kilométerénél. Ha gyorsabban megy a Volán Dabasra tartó járata, Kartali Márton (18) diák sem tudta volna elküldeni ezeket a sokkoló fotókat szerkesztőségünkbe a kitört kerekű buszról. Így most duplán szerencsés: túlélte az utazást, és még 10 ezer forint is jár neki a…
dec. 28
5:01
Kátyúország lettünk megint (Blikk)
MAGYARORSZÁG – A múlt heti mínusz 25, aztán a plusz 21 Celsius-fok megtette hatását: olyan lyukacsosak az utak, mint az ementáli sajt. Amerre a szem ellát, kátyú kátyú hátán. Sok dolga lenne a kátyúbrigádoknak, de nem biztos, hogy az időjárás kegyes lesz hozzájuk és az autósokhoz.
dec. 28
5:15
Figyelem helyett szép csekket kaphat az ál-öngyilkos nő (168 Óra Online)
Ismerősénél tartózkodott és vasárnap megkerült az a nő, akit december eleji eltűnését követően mintegy félszázan kerestek a Mecsekben.
dec. 28
5:15
Fegyveresek, tüntetések, halál - ez már forradalom? (168 Óra Online)
Szemtanúk szerint vasárnap is folytatódtak és terjednek az előző nap kezdődött heves összecsapások Teherán központjában ellenzéki tüntetők és a biztonsági erők között; a rendőrök tüzet nyitottak. Az összetűzésekben legkevesebb öt tüntető meghalt, több mint háromszázat őrizetbe vettek. A francia külügyminisztérium és a Fehér Ház elítélte a békés tüntetők elleni erőszakot. A rendőrök könnygázt és…
dec. 28
5:15
Ön nyert? Az ötös és hatos lottó nyerőszámai (Népszava)
Nem volt telitalálatos szelvény egyik játékban sem.
dec. 28
5:15
"Amit igazán fenyegetőnek tartanak, az egyéni terroristák vegyi fölkészültsége" (Népszava)
Az a tömérdek találgatás, amelyben a karácsonyi világsajtó megpróbálta elemezni az Amszterdam–Detroit járat óriásgépének megmenekülését, többet foglalkozott a terror­kísérlet technikai vonatkozásaival, mint a politikaiakkal. A 23 éves nigériai diák az al-Kaidához tartozónak vallotta magát, de erre már az illetékes bűnüldözők alig hederítenek. Úgy tartják, Bin Laden és csapata valószínűleg még…
dec. 28
5:24
„Nem csináltuk!” Kirobbant a botrány! A magyar műsorvezető megtagadja a kérést (ATV)
Levélben kérték a búcsúüzenet eltávolítását tőle, nem tette meg.
dec. 28
5:26
Többször is beszélt ügyvédjével bujkálása alatt Farkas Péter + videó (ATV)
Titkosszolgálati eszközöket is bevetettek elfogása érdekében.
dec. 28
5:33
Niki Belucci megint teljesen levetkőzött! (Blikk)
BUDAPEST – Az egykori pornószínésznő két évvel ezelőtt vetkőzött magyar magazinnak, akkor is csak félig, ami nem nagy mutatvány egy topless dj.-lánytól. Most azonban a Playboy januári számában mindent megmutat Niki Belucci (27).
dec. 28
5:33
"Ősz óta létezik a távoltartás intézménye is" - interjú Bencze József országos főkapitánnyal (Népszava)
Kevesebb bűncselekmény, biztonságosabb közterületek, javuló baleseti statisztika – így foglalható össze a rendőrség 2009. évi teljesítménye. Bencze József országos főkapitány lapunknak adott évértékelő interjújában arról is beszél, hogy az utóbbi hetek brutális gyilkosságai arra figyelmeztetnek: a közvetlen környezetnek jeleznie kell, ha zaklatást, fenyegetést tapasztal. A romagyilkosságok kapcsán…
dec. 28
5:33
EU - Készen áll a spanyol-belga-magyar trió egyeztetett programja (Népszava)
Valamivel több, mint egy év múlva Magyarország veszi át az Európai Unió Miniszteri Tanácsának soros elnöki tisztét. Az elnökség feladataiba azonban már a jövő év kezdetétől belefolyik. Egyike lesz ugyanis annak a triónak, melynek tagjai e feladatokat egymással együttműködve végzik el. Magyarországon kívül a trió két másik tagja Spanyolország, amely 2010 első félévében, és Belgium, amely ugyanazon…
dec. 28
5:33
A földgázért, és néhol az áramért többet kell majd fizetni januártól - A MÁV tarifái viszont csak februártól emelkednek (Népszava)
Számos termék és szolgáltatás ára megváltozik január elsejével, így nő a földgáz és egyes szolgáltatóknál az áram ára is, azonban kevesebbet kell majd fizetni az új évben a távhőért, és az ingatlanok utáni illeték is csökken. Mérséklődik továbbá a személyi jövedelemadó kulcsa, viszont megszűnik a béren kívüli juttatások adómentessége.
dec. 28
5:35
Stohl a korai kelés miatt feladja a Reggelit (Blikk)
BUDAPEST – Stohl András (42) nem kér több Reggelit! Nem arról van szó, hogy egy étkezési tanácsadó lebeszélte a korai táplálkozásról, teljesen más életmódváltásról van szó.
dec. 28
5:35
Fellökték a pápát - zavart elméjű nő volt a tettes (Népszava)
A közjóért, az igazságosságért és a békéért való cselekvésre szólította fel az államfőket – és a nemzetek valamennyi vezetőjét – csütörtök éjszakai karácsonyi miséjén XVI. Benedek pápa a vatikáni Szent Péter-bazilikában. A katolikus egyházfő – aki franciául mondta el homíliáját (szentírást magyarázó beszédét) –, az erőszakról való lemondást hirdette, azt, hogy „csak az igazság és a szeretet…
dec. 28
5:51
A húszéveseké a rockvilág (Blikk)
DEBRECEN – Hazai pályán, a debreceni Főnix-csarnokban ad szuperkoncertet kedd este a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Tankcsapda. A rockbanda tagjai nem szeretnek nosztalgiázni, ám ilyenkor óhatatlanul is feltódulnak az emlékek. Mondjuk a 17. születésnapjukat ünneplő koncert, ahol csúnyán átverték a tagokat.
dec. 28
5:51
A nigériai fiatalember apja már hónapokkal ezelőtt figyelmeztetett, hogy fia terrortámadá­sokra készülhet (Népszava)
Vádat emeltek az amerikai hatóságok az ellen a nigériai férfi ellen, aki pénteken kísérletet tett az amerikai Delta-Northwest légitársaság egyik utasszállító repülőgépének a felrobbantására. A 23 éves Umar Abdul Farouk Abdulmutallab az Amszterdamból Detroitba tartó Airbus A330-as típusú gépen nem sokkal a landolás előtt kiment a mosdóba, majd miután visszatért a helyére, gyomorfájásra hivatkozva…
dec. 28
5:51
Elkapták tehát kishazánk legújabb Rózsa Sándorát (Népszava)
Egy andorrai hotelben fogta el a helyi rendőrség a tavaly november óta szökésben levő Farkas Péter olimpiai bajnokot december 26-án éjszaka – erősítette meg vasárnapi sajtótájékoztatóján Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány.
dec. 28
5:51
2011-ben fél évig Brüsszelt is a magyar kormányőrök "felügyelik" (Népszava)
Biztonsági területen már évek óta folyik a felkészülés hazánkban az Európai Unió 2011-es soros elnökségére. A sorozatban érkező delegációk védelmére elsősorban a Köztársasági Őrezred hivatott, melynek parancsnoka, Dobozi József vezérőrnagy a Népszavának a részletek mellett a szakmai kihívásokról is beszélt.
dec. 28
5:51
Összehangolt nemzetközi rendőrségi akcióban kapták el Farkas Pétert (Népszava)
Elfogták a már több mint egy éve szökésben lévő Farkas Pétert az Andorrai Hercegségben. A helyi hatóságok szombaton éjfélkor Andorra la Vellában, egy szállodában csaptak le a hét év fegyházra ítélt élsportolóra, akit ezt követően ideiglenes kiadatási letartóztatásba helyeztek. Magyarországnak 40 nap áll rendelkezésére, hogy megküldje a hivatalos kiadatási okmányokat az andorrai társszerveknek.
dec. 28
5:53
Bangó Margit az életével játszik! (Blikk)
BUDAPEST – Holnap dupla koncerttel ünnepli 40 éves színpadi jubileumát Bangó Margit (59), ám orvosai szerint a Kossuth-díjas énekesnő az életével játszik.
dec. 28
5:55
Aspen, a téli Hóllywood (Blikk)
ASPEN – A coloradói település, Aspen alig 6000 lelket számol, ám a téli szezonban szinte minden egyes lakosra jut egy világsztár.
dec. 28
6:00
Tömegnyomor a plázákban: így indultak a leárazások! (Pénzcentrum)
Vasárnap elkezdődtek a karácsony utáni leárazások: a bevásárlóközpontokban hatalmas volt a tömeg, a vevők megrohamozták az akciós készleteket. A nagyobb plázákban alig volt olyan üzlet, amelyik ne hirdetett volna akciót, így az élelmes vásárlók akár tízezreket is megspórolhattak egy-egy terméken....
dec. 28
6:09
Balogh Edinának idén minden álma valóra vált (storyonline)
"Legalábbis a legtöbb" - mondja mosolyogva. Egyik régi vágya is ebben az esztendőben teljesült: kedvesével együtt gondolázhatott Velencében. Edina korábban már kétszer is járt a lagúnák városban, de az idei útja marad számára a legemlékezetesebb.
dec. 28
6:09
Szerelem! Harry és Chelsy újra egy pár (Blikk)
LONDON – Úgy tűnik, újabb fejezetéhez érkezett Harry herceg (25) és Chelsy Davy (25) se veled, se nélküled kapcsolata. A pár tavaszi, sokadszorra immár véglegesnek tűnő szakítása után ismét együtt van, s szerelmük állítólag erősebb, mint valaha.
dec. 28
6:09
"Ezzel ugyancsak kivívta Navracsics Tibor haragját" (Népszava)
Tegyük fel, hogy Bajnai Gordon meggondolta (volna) magát. És ő lett (volna) az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Mellesleg nem érdemtelenül. De ez most mindegy is. Viszont mit kapott volna az ellenoldalról. Az évet értékelő interjújában például a Fidesz frakcióvezetőjének legenyhébb minősítése az lett volna, hogy Bajnai hazudott. Már megint. Amin persze ő személy szerint nem csodálkozik, hiszen aki…
dec. 28
6:09
Kétszáz adás után befejezte legendás műsorát Szepesi György a Sport Tv-ben (Népszava)
Karácsony másnapján utoljára volt látható a Szepesivel akkor és most… című portrésorozat a Sport Tv-ben: a legendás riporter legendás műsora nyolc évet és 200 adást élt meg, a műsorfolyamban megszólalt a magyar sport összes nagysága. Szepesiben egyedül amiatt maradt hiányérzet, mert Puskás Öcsi betegsége miatt már nem állhatott a mikrofonja elé.
dec. 28
6:11
Brutális bulival búcsúzik a Karthago (Blikk)
Harmincezer ember előtt búcsúztatja az évet a Karthago. A zenekar ráadásul teszi mindezt egy nappal 31-e előtt, a banda tagjai ugyanis a szilvesztert családi körben töltik. Szigeti Ferenc (60) szerint azonban 30-án igazi rockerek módjára csapnak bele a húrokba. Szigeti Ferencet kérdeztük a koncertről.
dec. 28
6:11
Ha Bolt egyszer beindul, mindenütt nyer - csak nálunk nem (Népszava)
Év végén szokás visszatekinteni, mérleget vonni, listákat készíteni. A Népszava sportrovata már tavaly sem kívánt kimaradni a jóból, osztottunk, szoroztunk, szavaztunk, s összeállítottuk az év legjobb sportolóinak, legjobb együtteseinek és legpechesebb szereplőinek Top 10-es rangsorát. Annyira belejöttünk, hogy e kategóriák mellett, ha már ez az év leginkább a botrányokról szólt, az idén…

Keresés