2010. január 29. péntek

jan. 29
0:45
Filmhu Filmklub: Kolorádó Kid (est.hu)
Vágvölgyi B. András Kolorádó Kid című bemutatkozó nagyjátékfilmjét vetíti a Filmhu Filmklub február 1-jén. Az 56-os kalandfilm főszerepeit Nagy Zsolt és Sárosdi Lilla játsszák, és a művet a közelgő 41. Magyar Filmszemlén is bemutatják.
jan. 29
0:49
Meghalt Zelda Rubinstein (est.hu)
76 éves korában Los Angelesben elhunyt a Poltergeist - Kopogó szellem színésznője. Zelda Rubinstein Steven Spielberg 1982-es kultfilmjében a Tangina nevű spiritisztát alakította. Szerepét a horror két folytatásában is megismételte.
jan. 29
1:03
Brooklyn-vetítés az Odeonban (est.hu)
A Filmszemle előtt látható a Brooklyn című új magyar nagyjátékfilm az Odeon-Lloyd műsorán. Martin Csaba alkotását az Odeon Kortárs Magyar Filmklub február 1-jei különkiadása keretében mutatják be este 8-kor a fővárosi moziban.
jan. 29
8:09
5 könnyen gondozható, strapabíró szobanövény (NLCafé)
Te is sok szép növényt szeretnél a lakásodba, de nincs kedved pepecselni velük? Ettől még nem kell lemondanod róluk – válassz kevés gondozást igénylő fajtákat! Íme öt igazán strapabíró szobanövény.
jan. 29
8:27
A Nirvana nyomdokaiban a Muse (est.hu)
A brit zenekar a Nirvana Live! Tonight! Sold Out! című című turnéfilmjének stílusában készítené el következő DVD-anyagát.
jan. 29
9:21
Híresek és politizálnak - Sztárok, akik kampányolnak (NLCafé)
Bono és Madonna nem csupán dalokat ad elő, hanem fontos társadalmi ügyekben is hallatja hangját – sőt tevőlegesen is segítenek. Amerikában az elnökválasztás előtt sztárok tucatjai kampányoltak Obamáért. Magyarországon is vannak olyan hírességek, akik nyilvánosan elkötelezik magukat politikailag, akár azzal is számolva, hogy közönségük egy részét elveszíthetik…
jan. 29
9:23
Ó, hogy az a... - Ha káromkodik a gyerek (NLCafé)
Sok szülő szégyenkezve kapja fel a fejét, amikor a gyereke egy társaságban egyszer csak elereszt egy szaftos mondatot. A gyerek pedig széles vigyorral ragyog a sikertől. Megdöbbentette a felnőtteket!
jan. 29
10:15
Csou Jü vonata (est.hu)
"Márpedig hasonszőrű filmeket csak látens néptáncosok és agyagművészek néznek földalatti art mozikban, majd addig ki sem lehet robbantani őket a székből, míg a stáblistában az utolsó kínai hieroglifa le nem ment."
jan. 29
10:17
Amaro atya bűne (est.hu)
Zsenge gyermekkoromból emlékszem még egy Tövismadarak című több felvonásos romantikus borzadályra, melyben egy jóvágású pap bácsi - akit Richard Chamberlain személyesített meg - szerelemre gerjedt egy nála jóval fiatalabb lyánykával.
jan. 29
10:19
James Bond: Élni és halni hagyni (est.hu)
A 007 széria újabb kiemelkedő mérföldkövéhez értünk: a Sean Conneryt váltó Roger Moore első alkalommal bújik a csokornyakkendős szuperügynök bőrébe, ugyanakkor ez a darab tartalmazza a talán legemlékezetesebb Bond-betétdalt.
jan. 29
10:33
Robinson Crusoe kalandos élete (est.hu)
Íme, egy szerencsétlen fiktív hős, aki az újabb és újabb filmes adaptációknak köszönhetően több megaláztatáson ment keresztül, mint Tarzan, Frankenstein és Robin Hood együttvéve. Mindemellett messze nem ez a legzsérebb Crusoe-adaptáció.
jan. 29
10:33
Karmahoroszkóp (január 30. - február 5.) (NLCafé)
A Szaturnusz nehéz fényszögbe kerül a Plútóval, ugyanakkor a Jupiter, a másik sorsbolygó gyenge, de jó fényszöget kap a Jupitertől, ami enyhíti a feszültséget, és pozitív gondolatokra, tettekre ösztönöz.
jan. 29
10:35
Fegyvernepper (est.hu)
Tiszta sor, autistákon viccelődni aljas és ízléstelen dolog, de hát mit tegyünk, ha Nicholas Cage hosszú évek megfeszített munkájával egy Tom Cruise-hoz hasonlatos magaslabdává nőtte ki magát? Bár hősünk önmagához képest most egészen vállalható.
jan. 29
11:09
Kiosztották a Hégető Honorka Díjat (est.hu)
Az Index, a Magyar Televízió és az RTL Klub egy-egy riportere vehette át idén a Hégető Honorka Díjat. Az RTL Klub fiatalon elhunyt riporteréről elnevezett szakmai díjat a budapesti Gellért Szállóban adták át csütörtökön.
jan. 29
11:27
Hétvégi horoszkóp (január 29-31.) (NLCafé)
Hóval és jéggel búcsúzik a január. A telihold feszültséget is hozhat, mindenkire máshogy hat. Óvatosan és nyugodtan igyekezzünk túl lenni rajta!
jan. 29
12:21
Spóroljunk az új autóval (NLCafé)
A tegnapi újságra már senki nem kíváncsi, de mi a helyzet a tegnapi és néhány ritka esetben a tegnapelőtti autókkal? Megéri-e a felárat az új, csinos forma, vagy racionálisabb dolog inkább a még forgalmazott, olcsóbb elődöt választani?
jan. 29
12:57
41. Magyar Filmszemle (est.hu)
Palace MOM Park, Uránia Nemzeti Filmszínház, február 2-8. A szokásosnál eggyel kevesebb napon és kevesebb helyszínen, ám idén is rengeteg magyar filmalkotással jelentkezik a Magyar Filmszemle. A seregszemlére jelentkezett 384 műből 16 nagyjáték-, 33 kisjáték-, 30 dokumentum-, 7 tudományos-ismeretterjesztő és 9 tévéfilmet...
jan. 29
12:57
Hangolódj az élénk tavaszra! (NLCafé)
A fehérneműk és hálóruhák után februárban új Sonia Rykiel ruhadarabokkal készülhetünk a tavaszra.
jan. 29
13:51
Sztárváltó - Mókus megalkuvások nélkül jut a csúcsra (NLCafé)
A hetente jelentkező beszélgetéssorozatot a Nők Lapja Cafe olvasói szerkesztik, ők döntik el, kivel készüljön interjú a következő héten. Ezúttal Szirtes Edina Mókuson a sor, aki Tesséklássék című, nemrég megjelent lemezével elkápráztatta a közönséget és a szakmát.
jan. 29
16:33
Pete Doherty is érintett lehet egy rendező halálában (est.hu)
A Babyshambles énekesét is kikérdezte a rendőrség, miután a készülő Libertines-film rendezőnője kábítószer túladagolásban életét vesztette.
jan. 29
16:33
Új családtag a számítógép (NLCafé)
Korunkban a számítógép már szinte nélkülözhetetlen, gyermekeink az iskolában és otthon is használják. Sokszor azonban olyannyira a rabjává válnak, hogy legszívesebben minden szabad percüket a gép előtt töltik. Pedig a túlzásba vitt számítógépezésnek káros hatásai is lehetnek...
jan. 29
16:35
Taylor Swift letöltési rekordot döntött (est.hu)
Tylor Swift új, Today Was a Fairytale című száma lett minden idők legtöbb példányban eladott dala a digitális slágerlistán, amelyet női előadó jelentetett meg.
jan. 29
16:35
Művészet a szemétből - Mi az a recycling art? (NLCafé)
Magyarországon évente körülbelül 100 millió tonna hulladék keletkezik. Vannak fiatal alkotóművészek, akik a hulladékban többet látnak elhasznált, pusztulásra ítélt dolgok halmazánál. Mi történik, ha az üres samponos doboz, borosüveg vagy az ócska kerékpárgumi nem a kukában landol? Nem egyszerű újrahasznosításról van szó, az anyag lényegül át.
jan. 29
21:03
Hosszú életet remélnek az amerikaiak (NLCafé)
Optimistán tekintenek a jövőbe, és hosszú életre számítanak az amerikaiak. Jelentős részük úgy kalkulál, legalább olyan hosszú, de inkább hosszabb életet fog élni, mint a felmenői.

Keresés