2010. január 18. hétfő

jan. 18
0:57
Ötödik hete kék a toplista (est.hu)
Ismét az Avatar lett az észak-amerikai box office-lista éllovasa. James Cameron sci-fije az Eli könyve című, Denzel Washington főszereplésével készült friss bemutatót leelőzve lett az első - immár egymást követően az ötödik hétvégén.
jan. 18
1:33
Megjelent a Metropolis Magyar filmkánonja (est.hu)
Magyar filmkánon címmel - és némi késéssel - megjelent a Metropolis filmelméleti és filmtörténeti folyóirat 2009/3. száma. A lap a nagyobb könyvesboltokban és az art mozikban vásárolható meg. A következő szám a dokumentumfilmről szól.
jan. 18
7:51
3 tuti étel az eget rengető orgazmusért (NLCafé)
Az étkezés és a szex évezredek óta összetartozik. Egyes élelmiszereknek egyenesen csodatévő hatást tulajdonítottak és tulajdonítanak az ágyban. Néhányukról pedig a tudomány is igazolta, hogy fokozzák az orgazmusra való készséget.
jan. 18
7:53
5+5 káprázatos és borzalmas estélyi a Golden Globe-on (NLCafé)
Villogó vakuk kereszttüzében, esernyő alatt sétáltak végig a sztárok a Golden Globe-gála vörös szőnyegén. Az est fő trendjére a modern építészetre emlékeztető szabásvonalak, az origamiruhák voltak jellemzőek. A színek között a fekete és a sápadt árnyalatok vezettek.
jan. 18
8:27
Golden Globe-díjak 2010 (est.hu)
Vasárnap este Los Angelesben átadták a Golden Globe-díjakat. A márciusi Oscarhoz vezető első nagyobb díjátadónak 15 év után először volt házigazdája: Ricky Gervais brit komikus volt az. Egy film sem tarolt, de többen is dupláztak.
jan. 18
9:03
Segítség, 27 évesen még mindig szűz vagyok! (NLCafé)
27 éves fiú vagyok, és még szűz. Szeretném megismerni a testiséget, ám ez a vágy néha odáig fajul, hogy mindent kilátástalannak látok, depressziós leszek. Hogyan tudnék a hozzám való nőkhöz közelebb kerülni? Mivel tudnám megszerettetni magam?
jan. 18
9:39
Laky Zsuzsi legkésőbb nyáron férjhez megy (NLCafé)
Európa szépe a Balaton környékén szeretné megtartani az esküvőt.
jan. 18
10:15
Búfelejtő, szívmelengető, kontyalávaló finomságok - receptekkel (NLCafé)
Mint a szüret szőlő nélkül, úgy elképzelhetetlen egy vidéki disznóvágás lélekerősítő pálinka nélkül vagy egy téli vendégjárás pálinkakínálás nélkül!
jan. 18
10:33
Az ellenszer (est.hu)
Mint azt a Csak egy kis pánik c. alapműből megtudhattuk, a pánikroham motívuma voltaképpen kiapadhatatlan humorforrás. Feltéve persze, ha kellően ihletett forgatókönyv- és dialógusírók a lehető legtöbbet hozzák ki belőle.
jan. 18
10:51
Keleten a helyzet (est.hu)
Közép- és Kelet-Európában a helyzet 1989 és 2009 között a videoművészet tekintetében cseppet sem volt változatlan. A rendszerváltás éve indította el e fiatal művészeti ág kibontakozását.
jan. 18
10:53
Hasznosíts újra! (est.hu)
Az elhasználódott, első ránézésre kizárólag a szemeteskuka megtöltésére alkalmas tárgyak az emberi fantázia révén új életet kezdhetnek a divat és a zene területén. A Budapesti Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és egy olasz művészeti középiskola...
jan. 18
11:09
Golden Globe 2010 - Az Avatar lett a legjobb film (NLCafé)
A legjobb játékfilm dráma kategóriában az Avatar című világsikerű sci-fi lett a vasárnap esti Arany Glóbusz-díjkiosztó gálán Los Angelesben.
jan. 18
11:11
Életet mentett az akaratos kutya (NLCafé)
Egy 15 éves pointer mentette meg egy idős, eszméletlen amerikai férfi életét azzal, hogy odavonszolta hozzá a gazdáját.
jan. 18
11:27
Pásztor Anna kedvenc könyvei (est.hu)
- Mi a kedvenc könyved és miért? - Nincs kedvencem. Nem lenne igazságos a többi könyvvel szemben, azok után, hogy mennyi értéket adtak nekem.
jan. 18
11:29
Ungvári Tamás: Labirintusok (est.hu)
A szellemtörténet kacskaringós útjainak átfogó elemzése a klasszikustól a modernig. A neves irodalomtörténész, Ungvári Tamás elsősorban Európa nemzeti irodalmaira fókuszálva mutatja be, hogyan változott az irodalom a századfordulón, miként hatott a történelem, a társadalom és a kultúra a kor íróira.
jan. 18
11:31
Hungarockandroll - Király András kiállítása (est.hu)
Hungarockandroll, hangzik a kreált cím, amely magában foglalja Király véleményét a feje tetejére állt hazai közéletről, amikor összemosódik a fehér a feketével, a jó a rosszal, az igen a nemmel, és célként fogalmazódik meg az elbizonytalanítás.
jan. 18
13:33
AGRO+MASHEXPO - 28. Nemzetközi mezőgazdasági és mezőgép kiállítás (est.hu)
Három kiállítás egy csapásra, az AGRO+MASHEXPO mellett ugyanis az érdeklődők a MAGYAR KERT valamint a SZŐLÉSZET ÉS PINCÉSZET című agrár-kulturális programokra is benevezhetnek a Hungexpo Budapesti Vásárközpont A, G, F és D pavilonjaiban.
jan. 18
13:35
Kína és Japán kapcsolatai (est.hu)
Az Ismerkedés a mai Kínával című előadássorozat következő témája Kína és Japán kapcsolata, a Modern Kína Kutatási Központ szervezésében zajló program előadója Szerdahelyi István japanológus, az ELTE BTK Japán Tanszék vezetője lesz.
jan. 18
13:37
Híres emberek - homeopátiás szerek (est.hu)
A korábbi előadás témája az asztrológia és a homeopátia kapcsolatrendszere volt. A sorozat következő része szervesen kapcsolódik az előzőhöz és arra keres válaszokat, miképpen lehet egy-egy konkrét esetben...
jan. 18
13:51
Tévés Golden Globe-díjak 2010 (est.hu)
A tegnapi Los Angeles-i Golden Globe-díjátadón a kábeltévék győzedelmeskedtek a network tévékkel szemben, összesen nyolc díjat hoztak el a tizenegyből. Tavalyi győzelmét csak a Mad Mennek és Alec Baldwinnak sikerült megismételnie.
jan. 18
14:09
Kiosztották az Arany Glóbuszt (NLCafé)
Vasárnap este Los Angelesben kiosztották az Oscar előfutárának tartott Golden Globe-díjakat.
jan. 18
14:27
Gombos Edina tavasztól a FEM3 csatornán (est.hu)
Gombos Edina visszatér a képernyőre, és márciustól új műsorokkal jelentkezik a ProSiebenSat.1 cégcsoport tulajdonában lévő FEM3 csatornán. Edina meghatározó arca lesz a trendi, dögös női csatornának, várhatóan több műsorban is feltűnik.
jan. 18
14:45
Fonogram díjátadó a Millenárison (est.hu)
Kik voltak a legjobbak, kiket szeretett legjobban a közönség, a szakma, kik bírnak a legnagyobb rajongótáborral, kiknek jár az elismerés? Kiderül február 10-én. Szavazz, szurkolj, légy képben!
jan. 18
15:03
Tabáni István a sztárságot választotta (NLCafé)
A Csillag születik győztese felmondott a munkahelyén, és ezentúl az éneklésnek szenteli minden idejét.
jan. 18
15:39
Budapestre jön tavasszal a Kiss (est.hu)
A veterán rockzenekar tavasszal 30 állomásos turnéra érkezik Európába, és a koncertsorozat keretében fellép a budapesti Papp László Sportarénában is.
jan. 18
16:15
Sztárok tucatjai énekelnek Haitiért (est.hu)
Többek között Bono, Sting, Justin Timberlake, Christina Aguilera és Alicia Keys is fellép a január 22-i Hope for Haiti televíziós adománygyűjtő koncerten - jelentette be George Clooney, a jótékonysági műsor kitalálója és egyik házigazdája.
jan. 18
16:16
Harmadik gyermekét várja a modell (NLCafé)
Claudia Schiffer Londonban szül majd.
jan. 18
16:17
Balkan Beats a Gödörben (est.hu)
Kanál, kalap, kanna és tánc, tánc, tánc. Ja és még egyszer tánc, de úgy, hogy égszakadás lesz, földindulás, és nagy koccanás. Az autentikus roma-bulin jól rávágnak a zongorára, többek között.
jan. 18
16:19
A Budapest Bár maratoni koncertje az A38-on (est.hu)
Az nem is kérdés, hogy a Budapest Bár már rég ott van kedvenceid között. Most nem kell újranyomnod a repeatet, sőt az akku sem merül le. Hajnalig húzzák majd a zenészek, élő felvétel is készül.
jan. 18
16:21
Lil Wayne: Rebirth (est.hu)
Az előzetesen kommunikált információknak megfelelően - melyek lényege a rock felé mozdulás hangsúlyozása volt - Lil Wayne új albuma a rockdobnak és az elektromos gitároknak is teret enged, de eszében sincs lemondani a kötelező hiphop-keretről.
jan. 18
16:33
DJ Bootsie: Holidays In The Shade (est.hu)
A 2004-es The Silent Partnert követő második önálló albumával DJ Bootsie ismét bizonyítja, hogy mennyire kreatívan, széles zenei rátekintéssel és konvencióktól mentesen áll a hiphophoz.
jan. 18
16:35
Mariza a Művészetek Palotájában (est.hu)
A portugál fado kereteinek feszegetése, és a hagyományokra épülő frissesség egyik kiemelkedő alakja a mozambiki származású Marisa dos Reis Nunes. A pop és a jazz felé is szívesen forduló Mariza 2001-ben jelentette meg első nagylemezét.
jan. 18
16:51
Óperentzia a Lámpásban (est.hu)
Bár a Lámpás nincs az Üveghegyen túl, és a belvárosban egyébként is alulreprezentáltak a kurta farkú malacok, az Óperentzia függetlenül mindettől szállítja downtempo-barát hozzáállását meg az elmúlt évek és évtizedek jelenben hagyott, sokszor vicces lenyomatát.
jan. 18
17:27
Az egészségtelen étrend súlyosbíthatja a depressziót! (NLCafé)
Egy új ausztrál kutatás szerint a depressziós hölgyeknek érdemes lenne alaposan átvizsgálni az étrendjüket, és megszabadulni a feldolgozott ételektől.
jan. 18
18:21
Lányai sakkriválisát keresi Polgár apuka (NLCafé)
A világ- és olimpiai bajnok sakkozó Polgár-lányok édesapja keresi az utánpótlást. Saját találmányán, a csillagsakkon keresztül teszteli a legújabb sakkzseniket a 100 csoda - A jövő születése című kiállításon.
jan. 18
19:51
Bizarr holmik maradnak a hotelszobákban (NLCafé)
Érdekes kutatást tett közzé az egyik nemzetközi szállodalánc a közelmúltban. Az alkalmazottak részvételével készült felmérésben ugyanis arra voltak kíváncsiak, milyen állapotban hagyják vendégeik szobájukat kijelentkezéskor.
jan. 18
19:53
Filmes programok Pécsett az EKF keretében (NLCafé)
Többek között török és német filmhét, valamint a közép- és délkelet-európai mozira fókuszáló CinePécs filmfesztivál is a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa-projekt interkulturális jellegét erősíti.
jan. 18
20:45
Ajándékot válásra - Minek örül a szakító pár? (NLCafé)
Antinászajándék-listával rukkolt ki egy áruházlánc Nagy-Britanniában a házasságok felbontása alkalmából a feleknek ajándékozni vágyó rokonok, barátok számára.

Keresés