2010. január 21. csütörtök

jan. 21
4:24
Pedagógusokk (est.hu)
"Mit jelent ma Magyarországon pedagógusnak lenni?" - filmek és viták a magyar pedagógiáról január 25. és 27. között a budapesti Eötvös 10 Kultúrcentrumban. A fesztivált a MADE (Magyar Dokumentumfilm Rendezők Egyesülete) szervezi.
jan. 21
4:28
Kilencen a legjobb idegen nyelvű film Oscar-jelöléséért (est.hu)
Még 9 idegen nyelvű film áll versenyben az Oscar-jelöltségért. Az alkotások Argentínát, Ausztráliát, Kazahsztánt, Németországot, Bulgáriát, Franciaországot, Izraelt, Perut és Hollandiát képviselik. A Kaméleon már nincs a gyorslistán.
jan. 21
4:32
Megvan az új Pókember-rendező (est.hu)
Marc Webb, a (500) Days of Summer direktora fogja rendezni az újrainduló Pókembert. A múlt héten nagy port kavart az a hír, hogy a franchise eddigi sztárja, Tobey Maguire és rendezője, Sam Raimi is kikerült az új projektből.
jan. 21
6:03
Szépségkirálynők a porban (NLCafé)
Ritkán látni szépségkirálynőket, kezükben gyalogsági ásóra emlékeztető lapáttal. A Bamakóra készülő Serdült Orsolya és Budai Zsuzsanna esetében ez mégsem meglepő, az már inkább, hogy az ő cuccaiknak nem jutott hely az Afrikára felkészített autóban.
jan. 21
7:51
Mutasd a cipőd, megmondom, ki vagy! (NLCafé)
A Szex és New York Carrie Bradshaw-jától tudjuk, hogy egy (női) gardrób legfontosabb része a cipőgyűjtemény. De vajon mit árul el rólunk a kedvenc lábbelink? Egy férfi kollégát bíztunk meg a feladattal, hogy készítse el játékos lábbeli-önismereti cikkünket, de csak azért, mert abban reménykedtünk, ő majd nem akar költségként elszámolni egy méregdrága cipőt. Tévedtünk.
jan. 21
8:36
A U2 és Jay-Z egy nap alatt írtak egy számot Haitinek (est.hu)
Az ötlet az amerikai rappertől származott, Bonóék azonnal igent mondtak és befejezték a számot. A dal kiadásából befolyó összes bevételt a haiti károsultak kapják meg.
jan. 21
9:21
5 különleges kiállítás, amit kár lenne kihagyni (NLCafé)
A pároddal töltenéd a hétvégét? Esetleg a barátnők csábítanak valahova? Egy izgi múzeum mindig jó programnak ígérkezik. Öt, a maga nemében páratlan kiállítást ajánlunk neked – válogass kedvedre!
jan. 21
9:23
Segítség, az apám megnyomorítja az életem! - Soma Mamagésa válaszol (NLCafé)
Régen harcoltam, iszonyú szélsőséges indulataim voltak. Most már, hogy öregszem, higgadtabb vagyok, nem szólok, de még mindig fáj a bántás, a kicsinyes rosszindulat. Nem értem, miért ilyen velem az apám…
jan. 21
9:25
Zséda és Falusi Mariann is segít Mókusnak (NLCafé)
Holnap este fergeteges koncertre számíthatnak Szirtes Edina Mókus rajongói a Művészetek Palotájában.
jan. 21
10:33
Dollhouse - A felejtés ára (NLCafé)
Kiváló sorozat pörög hétfő esténként az RTL Klubon: a Dollhouse (A felejtés ára) Eliza Dushku főszereplésével mindenképpen figyelmet érdemlő darab.
jan. 21
10:42
Esküvő monszun idején (est.hu)
A Gettómilliomos a nyugati világban is újjáélesztette a Bollywood-kultuszt. Hogy ezért hálásak lehetünk-e Danny Boyle-nak vagy sem, az hosszas vita tárgya lehetne. Tény azonban, hogy ezzel együtt értékelhető indiai művek is előtérbe kerültek.
jan. 21
11:18
New Waves of the Horizon (est.hu)
Minifesztivállal indítja az évet a Merlin, a fellépők összeválogatásánál az Esclin Syndo és a Hangmás zenekarok segédkeztek. Így kerülhet hozzánk két olasz indie/garage banda és a rendkívül jó reputációval bíró szlovák Lavagance.
jan. 21
11:20
Az Est music bemutatja: Turbo, Odett és sokan mások a Hajón (est.hu)
Fiatal, friss, svungos zenekarok jégtörő műsora a Hajón. Négyen fűtik fel a gépházat: Odett és a Go girlz!, az Eric Plancton Bella Leventéstül, a Roy-féle Pesti Flash, főzenekar pedig a Turbo bandája.
jan. 21
11:22
A szállítmány (est.hu)
Antal Nimród nemcsak Csányi Sándor karrierjét indította be menthetetlenül, amikor az évezred elején megrendezte a Kontrollt, hanem szerencsére sajátját is. A legkeresettebb hollywoodi magyar második nagyjátékfilmjét készítette el a tengerentúlon.
jan. 21
11:36
Szökőhév (est.hu)
Visszatérő filmtörténeti motívum, amikor egy urbánus domina (értsd: nagyvárosi karrierista nő) egy számára idegen, kietlen pusztaságban botladozik. Sokkal többet a Szökőhév című romantische vígjáték sem vállal, így ezt a keveset teljesíteni is tudja.
jan. 21
12:03
Tejespite barackízzel, barackpálinkával (NLCafé)
jan. 21
12:57
Egy receptért egy hétvégi kényeztetés! (NLCafé)
Szürke és hideg napokban nincs is jobb egy kis kényeztetésnél. Valami finom étel, valami kellemes ellazulás. Most mindkettő a tiéd. A legkedvesebb egészséges receptedért egy wellness hétvégét adunk cserébe!
jan. 21
13:51
5 felpezsdítő jeges kütyü (NLCafé)
Egyelőre nem szabadulunk a szeszélyes tél fogságából. Az enyhébb időt rendszeresen felváltják a fagyos napok. A mi agyunk is lefagyott, ezért jeges apróságok kerültek terítékre.
jan. 21
14:00
A hetedik kör (est.hu)
Egy hét tagból álló tinédzsertársaságot ismerhetünk meg a beszédes című A hetedik körben, akik részben kamaszos unalomból és kíváncsiságból, részben saját elkeserítő sorsuk feletti elégedetlenségük okán kokettálni kezdenek a halállal.
jan. 21
15:57
A magyarok imádják a milliós mobilt (NLCafé)
Válság? Miféle válság? Közel 100 darab egymillió forintos luxustelefont vettek a magyarok. Az új, Lamborghini mobil is csak rendelhető.
jan. 21
16:06
A Vampire Weekend brit indie kiadót juttatott csúcsra Amerikában (est.hu)
A New York-i zenekar második albuma az első helyre ugrott az amerikai Billboard lemezlistán, ezzel közel 20 év után jutott a csúcsra egy brit független kiadó a tengerentúlon.
jan. 21
16:08
Grammy-gála: 3D-s klippel tisztelegnek Michael Jackson emléke előtt (est.hu)
A popsztár halála előtt elkészült 3D-s klippel tisztelegnek Michael Jackson emléke előtt a január 31-én esedékes Grammy-díj gálán, amelyen az énekes posztumusz elismerésben is részesül.
jan. 21
16:42
Rollerball (est.hu)
"A jövőben nem lesznek háborúk...de lesz... Rollerball" - hirdette a film plakátja 32 évvel ezelőtt. Nos háborúk még vannak, Rollerball még nincs, de a be nem vált jóslat ellenére a Rollerball kultuszfilm lett és nimbuszát még John McTiernan 2002-es, Dobó Katás, katasztrofális remake-je sem tudta lerombolni.
jan. 21
18:57
Kereskedj a neten! - Tippek, trükkök hogyan csináld! (NLCafé)
Ha szívből jön, nincs vele baj – azonban sokszor csak „muszájból” ajándékozunk, és ilyenkor bizony mellé is lőhetünk… Az ünnepek után sokan bosszankodnak amiatt, hogy hasznavehetetlen ajándékot kaptak. Számukra is segítséget jelenthet a hazánkban egyre inkább terjedő internetes adásvétel.
jan. 21
18:59
Az ezredforduló lányai családot és karriert is akarnak (NLCafé)
Egy új amerikai kutatás szerint az 1980 után született nők, akiket a kutatók az ezredforduló gyermekeinek neveznek, nem érik be kevesebbel, mint a munka és a karrier egyensúlyával.
jan. 21
19:51
Hongkongban alapít családot a Nyíregyházi Állatpark hím orángutánja (NLCafé)
Két fiatal nőstény várja új lakóhelyén azt a 15 éves borneói orángután hímet, amely az Európai Fajmegmentési Program keretében költözik át a Nyíregyházi Állatparkból Hongkongba.
jan. 21
20:00
Francois Truffaut: "a férfi, aki szerette a mozit..." (est.hu)
2010. januártól a Szerzői Filmklub bemutatja: Francois Truffaut - "a férfi, aki szerette a mozit..." Godard, Cassavetes, Antonioni, Bresson, Rohmer, Tarr Béla és Fehér György, illetve Orson Welles után Francois Truffaut kerül sorra.

Keresés