2010. január 6. szerda

jan. 6
1:48
Viharsziget: Hitchcock szelleme kísért (est.hu)
A Viharsziget már a negyedik közös munkája Martin Scorsese rendezőnek és kedvenc színészének, Leonardo DiCapriónak. A sztár szerint még soha nem volt ekkora a nyomás egy Scorsese-film forgatásán - ám jó értelemben érzett feszültséget.
jan. 6
1:52
Nyilvánosak az idei Szemle filmjei (est.hu)
Nyilvánosságra hozták a 41. Magyar Filmszemle versenyfilmjeit. A keddi naptól kezdve ismert a nagyjátékfilmek verseny- és bemutató szekciója, továbbá a kisjáték- és dokumentumfilmek, ill. a tudományos-ismeretterjesztő munkák listája.
jan. 6
1:56
Amerikai piac: vezet a mozi (est.hu)
Váratlan fordulat következett be az amerikai mozipiacon: a filmszínházak átvették a vezetést a házimozitól. Az elmúlt évben ugyanis az amerikaiak többet költöttek mozira, mint DVD-re és Blu-rayre. Ez 2002 óta most történt meg először.
jan. 6
6:54
A vágy 7 ellensége (NLC)
Ha már az idejét sem tudod, mikor szeretkeztetek legutóbb a kedveseddel, változtass: először is, nézz utána, mi öli meg a vágyaitokat. Íme a 7 fő gyanúsított.
jan. 6
6:56
Rajzpályázat gyerekeknek (NLC)
A Radnóti Színház rajzpályázatot hirdet gyerekek részére: Hogyan képzeled el Szabó Magda: Bárány Boldizsár című meséjének szereplőit?
jan. 6
6:58
Kihagyhatatlan látnivalók Rómában (NLC)
Róma az a város, ahol mindenki megtalálhatja a kedvére való látványosságot vagy elfoglaltságot: számtalan műemlék, múzeum, étterem, bár, divatüzlet várja az idelátogatókat.
jan. 6
8:42
Tetoválásért árengedmény (NLC)
Egy amerikai gyorsétterem életük végéig árengedményt ad azoknak a vevőknek, akik a bőrükre tetováltatják az étterem egyik specialitását, a grillezett sajttal készült szendvicset.
jan. 6
9:00
Meghalt Lhasa De Sela (est.hu)
Harminchét éves korában január elsején nem sokkal éjfél után elhunyt a mexikói-amerikai dalszerző-énekesnő, Lhasa De Sela.
jan. 6
9:36
Irány Pécs, Európa kulturális fővárosa! (NLC)
2010. január 10-én hivatalos nyitóünnepséggel veszi kezdetét Magyarország eddigi legnagyobb kulturális eseménysorozata, a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa program.
jan. 6
9:54
Megújult az MTV arculata (est.hu)
Új, a klasszikus közszolgálati értékeket, a modernitást és a sokoldalúságot tükröző arculattal jelentkezik karácsonytól a Magyar Televízió. A belső gyártásban készült dizájn nem hivalkodó, inkább nyugalmat és megfontoltságot sugall.
jan. 6
11:06
Onyutha Judit: Újra képernyőn leszek! (NLC)
Tíz éven át tőle tudtuk meg, milyen idő várható másnap, aztán egyik napról a másikra eltűnt a képernyőről. Ám most, három hónap kihagyás után, egy másik csatornán újra ő jelzi előre a havazást, a fagyokat és a napsütést. Utóbbiból éppen most érkezett: családjával Afrikában nyaralt, ahol egy kicsit az egyik „hazája”, Uganda ízeit és hangulatát is újra megérezhette…
jan. 6
11:42
Metallica a Stadionban (est.hu)
A földkerekség legnagyobb hatású, és általában is legnagyobb metál bandája, a Metallica (és most direkt kihagyjuk a mértéktartó "egyik" jelzőt) újratöltötte magát. Budapesten a World Magnetic Tour.
jan. 6
11:44
Bródy a MűPá-ban (est.hu)
'64-ben épp hogy elindultak. Néhányan megtalálták, amit kerestek, mások nem. Bródy megtalálta, Négy évtized életbölcsessége akusztikus gitárra és emberi szóra, két órába sűrítve.
jan. 6
11:46
Péterfy Bori and Love Band az A38-on (est.hu)
Színház az egész világ, illetve színház és rakenroll. Péterfy Bori mindkettőt bírja, sőt össze is édesgeti őket időről időre. Szerelem noir idején, dizőz a mikrofonnál. És az Esti Kornél is ott lesz.
jan. 6
12:00
Tudd meg, hogy mi a pasid erogén zónája (NLC)
A bolygóállások 2010-ben is hatással lesznek az erogén zónákra. Összegyűjtöttük, hogy a tizenkét csillagjegy férfi szülötteit melyik pont érintésével hódíthatod meg.
jan. 6
12:54
Fertőzés kizárva - 6 tipp a tiszta szépségért (NLC)
Izgulsz a H1N1 miatt, tisztítószerek hadát szerzed be? Ez rendben is van, de mondd, mikor mostad ki utoljára a hajkefédet?
jan. 6
14:06
Takarékos receptek ünnepek után (NLC)
Az ünnepek alatt az emberek kiköltekeztek és teleették magukat. A gyomrok megteltek, a pénztárcák kiürültek. Tamás ezúttal egyszerű és olcsó leveseket készített, amelyek átvezethetnek minket az új év hétköznapjaiba.
jan. 6
14:08
Sütő Enikő fogyitippeket ad (NLC)
A modell szerint fontos a fokozatosság a karácsonyi pluszkilók leadásában.
jan. 6
14:42
Hópehely Bál (est.hu)
A Westend City Center tetőterasza hófehér pompát ölt január 8-ára, és mindenkit szeretettel vár egy felhőtlen és nagyon csúszós kalandra. Az ünnepi alkalomra színes - de leginkább fehér - programokkal készülnek a szervezők.
jan. 6
15:18
Sofia Milos - interjú (est.hu)
Sofia Milos Yelina Salast alakítja a CSI: Miamiban. A Millenárison zajló kiállítás népszerűsítése miatt látogatott Magyarországra, ahol, bár nagyon feszes programja volt, szánt rá egy kis időt, hogy interjút adjon a Pesti Estnek.
jan. 6
15:54
Aranylemezzel zárta huszadik évét a Tankcsapda (est.hu)
Véget ért - legalábbis ami a naptári évet illeti - a Tankcsapda 2009-es jubileumi éve. A csapat egyedülállóan ünnepelte húszéves fennállását, volt maratoni koncertsorozat, új album, és díjeső is.
jan. 6
15:56
A karácsony meghozta a letöltési kedvet (est.hu)
Nagy-Britanniában minden eddiginél több internetről letölthető zenét adtak el karácsony után, köszönhetően a rengeteg ajándék mp3-lejátszónak.
jan. 6
16:30
Kiütés. Mit elemezzek ezen, lányok? (NLC)
Az elmúlt héten a 18-49 év közötti, magyar tévénéző hölgyek kizárólag az RTL-t nézték. Mindjárt felkötöm magam a cipőfűzőmre.
jan. 6
16:32
Lecserélnéd az autódat egy biciklire? (NLC)
Egy friss brit felmérés eredményei szerint a helyi lakosok többsége hajlandó lenne kisebb-nagyobb mértékű változtatásra közlekedési szokásait illetően a környezet védelme érdekében.
jan. 6
16:34
Gorillakölyök született az Állatkertben - Képekkel! (NLC)
Tíz év után ismét gorilla született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A kölyök január 5-én, kedden reggel látott napvilágot, ezzel az év első újszülöttje a városligeti intézményben.
jan. 6
16:36
Sarah Jessica Parker: Bevállalós vagyok (NLC)
New York egyik leghíresebb szinglije visszatér a képernyőre. A Szex és New York - A mozifilm tévés premierje kapcsán az egyszerűen csak SJP-ként emlegetett Sarah Jessica Parkerrel beszélgettünk.
jan. 6
18:18
Te miből mesélsz? (NLC)
Újságíróink, Szigeti Hajni és Dobray Sarolta, illetve szerkesztőnk, Szekeres P. Mónika kisbabáikat nevelik otthon, s kéthetente megosztják olvasóinkkal élményeiket. E héten arról mesélnek, hogyan mesélnek…
jan. 6
18:20
Két kihagyhatatlan koncert hétvégére (NLC)
Ha szombat estére még nincs programod, két remek koncertet is ajánlunk neked.
jan. 6
18:36
Új Kertész Géza a Barátok köztben (est.hu)
Egészségügyi okok miatt átmenetileg Karalyos Gábor színművész veszi át a Németh Kristóf által megformált Kertész Géza szerepét a Barátok köztben. A csupán három hetes helyettesítés először fordul elő a sorozat történetében.
jan. 6
19:03
Új szereplő a Barátok köztben (Graffiti.hu)
Átmenetileg Karalyos Gábor színművész veszi át a Németh Kristóf által megformált Kertész Géza szerepét a Barátok köztben. A csupán három hetes helyettesítés először fordul elő a sorozat történetében.
jan. 6
21:18
A szexsztrájk nem válóok (NLC)
Nem válóok, ha az egyik házastárs éveken át megtagadja a szeretkezést a másiktól - így döntött Dél-Koreában a legfelsőbb bíróság.
jan. 6
22:30
Bűnben égve (est.hu)
Bár Don Johnson a Miami Vice sorozat óta a kiégett kabalák szigetének "snájdig férfiú" részlegén raboskodik, ám meg kell hagyni, ez egy abszolút nézhető produkció. Legalábbis tévéfilmes szinten mindent kihoztak belőle.
jan. 6
22:32
Apollo 13 (est.hu)
Íme, a filmalkotás, mely minden ábrándozó hülyegyereknek elveszi a kedvét az űrhajózástól, aztán annak rendje szerint mennek majd könyvelőnek meg anyagmennyiség-becslőnek - gondolhatná egy gazdagréti hurráoptimizmusban megrekedt családapa.
jan. 6
22:34
Nicsak, ki beszél! (est.hu)
A videókorszak gyermekei bizonyára még jól emlékeznek a szülők által engedélyezett filmek listájára, melyek - ellentétben Amerikai nindzsával - garantáltan nem késztették őket az iskolai nagyszünetben garázda vétségek elkövetésére.
jan. 6
22:36
Edmond (est.hu)
Hogy egy filmes személyiség önnön szellemiségével teljesen összeegyeztethetetlen műfajban próbál szerencsét, azt immár hajlandóak vagyunk egy ásítással konstatálni. Ám ezúttal figyelemreméltóan morbid szellemi kalandozással van dolgunk.

Keresés