2010. január 27. szerda

jan. 27
0:33
Inforg-nap 2010 (est.hu)
Szakmai bemutatónapot tart az Inforg Stúdió január 30-án a budapesti Toldi moziban. A stúdió berkeiben készült filmekből válogató gazdag programon a részvétel ingyenes. A filmszínház nagy- és kistermében párhuzamosan mozizhatunk.
jan. 27
0:37
Tim Burton a cannes-i zsűrielnök (est.hu)
Tim Burton amerikai filmrendező, a közelgő Alice in Wonderland direktora lesz az idei, 63. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál zsűrielnöke. A május 12-től 11 napon keresztül futó neves mustra nemzetközi zsűrije kilenc tagból fog állni.
jan. 27
0:51
Animációs mustra a Puskinban (est.hu)
Animációs mustrát rendeznek a fővárosi Puskin moziban január 28. és február 7. között. A budapesti filmszínház Amarcord termében ezen idő alatt az elmúlt évek magyar animációs filmjeiből mutatnak be válogatást. A jegyár 800 forint.
jan. 27
7:33
Az SOS Gyermekfalvak szervezete segít a Haiti árvákon (NLC)
Haitin szüleik nélkül maradt gyermekek számára alakította menekült-központtá megmaradt iskolaépületét az SOS Gyermekfalvak nemzetközi szervezete.
jan. 27
7:35
Új magyar sztárénekes születik (NLC)
Hosszas válogatás után egy 22 éves kecskeméti lány énekelhette el a Szinglik éjszakája című film főcímdalát.
jan. 27
8:21
Bob Dylan is énekel Obamáéknak a Fehér Házban (est.hu)
Bob Dylan és több neves előadó közös koncertet ad februárban, a polgárjogi mozgalom ünnepén a Fehér Házban más neves zenésztársaival együtt. Az eseményt Barack Obama felesége, a First Lady szervezi.
jan. 27
8:27
A 9 legjobb európai folyami körutazás (NLC)
Aki alternatívát keres az autós és vonatos körutazások vagy a kényelmetlen becsekkolásokkal járó repülés mellé, folyókon közlekedve is átszelheti Európát, ráadásul luxusszállóknak megfelelő hajókon utazva. A kilenc legjobb európai folyami hajóút.
jan. 27
9:39
Dobó Kata és Kern András képekben - Találkozás 10 év után (NLC)
Egy új film hozta össze kettejüket megint. Más, mint a bő egy évtizeddel ezelőtti, most nem egy vígjáték, hanem egy fogcsikorgató dráma szereplői. Különböző generációk, nagyon eltérő színészi pályák. Szegő András most mégis a közöset keresi bennük. S egyben visszapergeti életük filmjét.
jan. 27
10:33
Hol járunk álmainkban? (NLC)
Az álmok fantasztikus világa mindnyájunk számára ismert, naponta megtapasztalt csoda. Amíg a testünk alszik, a lélek szabadon kószál a képzelet színes forgatagában, repülhetünk vagy átváltozhatunk, minden megtörténhet velünk, ami éber állapotban lehetetlen.
jan. 27
10:45
Lubickoltunk a szabadságban - Interjú Vágvölgyi B. Andrással (est.hu)
Vágvölgyi B. András nemrégiben megjelent regénye a rendszerváltás évét mutatja be, első egész estés nagyjátékfilmje - Kolorádó Kid - pedig az 1956-os forradalommal foglalkozik. Persze ez így nagyon egyszerűen és sablonosan hangzik, holott erről szó sincs.
jan. 27
11:21
Kapitalizmus: Szeretem! (est.hu)
Az úttörő sokkumentarista ismét személyes hangon mutat rá egy jelenségre, mely az Egyesült Államok mellett az egész világra is hatással lehet. Sőt. Húsz évvel első filmje, a GM autógyár és vele együtt a michiganbeli Flint város leépülését...
jan. 27
11:23
Jön az új Aktív Papp Gergővel (est.hu)
Megújul az Aktív! A TV2 szórakoztató bulvármagazinjának stúdiójából március 1-től egy régi - új arc, az ex-naplós Papp Gergő köszönti a nézőket. A megújult díszlettel jelentkező műsor tartalmilag is számtalan újdonságot hoz.
jan. 27
11:45
D. Tóth Kriszta: Hó happy end (NLC)
Az ablaknál állt a csíkos kanapén, nyitott szájjal, csillogó szemmel. Puha tenyerét és az orra hegyét az üveghez nyomta – meleg leheletétől nonfiguratív párafolt festette be az ablakot. „Nézd, mama, hát mégis igaza volt az időjárásbácsinak a rádióban! Esik a hó!” – mondta, és a hangjából sütött az áhítat.
jan. 27
12:39
5 tuti tipp, hogy a hajad télen is gyönyörű legyen (NLC)
Tedd télállóvá a frizurádat! Ne törődj bele, hogy zsíros, élettelen, fakó vagy éppen elnyűtten száraz a hajad. Harcolj érte! Néhány egyszerű trükkel látványos eredményeket érhetsz el.
jan. 27
13:27
Slaughterhouse az A38-on (est.hu)
Mindenre ráfér egy nagygenerál. A hiphop sem kivétel. Slaughterhouse egyszerre kutat a múltban és mutat előre. A szó veszélyes fegyver. Szájtépés, megmondás február elején az A38-on.
jan. 27
14:03
Ghymes az Arénában (est.hu)
A Ghymes három rendhagyó koncerttel tiszteleg az 1848-as forradalom és szabadságharc előtt. Győr, Budapest, Debrecen a helyszínek. Talpra magyar, hí a haza! Nemzeti dalok mindenkinek, a szabadságról.
jan. 27
14:05
Ulver az A38-on (est.hu)
A farkasok órája eljött. Az Ulver északról cserkész be. Hagyd magad leteríteni! De nemcsak ők acsarognak majd rád. Csihar Attila bandája is ott lesz, most először. Sötét és kíméletlen az éjszaka.
jan. 27
14:07
Stanton Warriors a Merlinben (est.hu)
Népünnepély. Ha csak egy kicsit is bírod a tört ütemeket, ott a helyed! Így február közepe táján már amúgy is le vagyunk fagyva. Oldódjunk! Breakbeat. Vedd át az ütemet, és törd össze!
jan. 27
14:09
Három az egyben a Gödörben (est.hu)
A három a legmisztikusabb szám. A rakenroll pedig maga a misztikum. Három hangulat, három banda, három megsemmisülés, három feltámadás. Három az egyben a Turboval, a Hangmással és a Metrosectionnel.
jan. 27
16:09
Harmincéves Ráday Mihály városvédő műsora (est.hu)
Harminc éve jelentkezett először az MTV műsorán Ráday Mihály városvédő műsora, az Unokáink sem fogják látni... A Kossuth-díjas operatőr-rendező nemrég vehette át a Kodály-díjat, a Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány elismerését.
jan. 27
16:11
A Gelka az elsők között a Soulseduction listáján (est.hu)
Lee Everton - So Proud of You című számához készült Gelka-remix a 2009-es top 100 eladási rangsorában a 15. helyet csípte meg Soulseduction, a világ egyik legnépszerűbb online lemezboltjának listáján.
jan. 27
16:13
Hazai sztárszínészekkel koncertezik Hrutka Róbert (est.hu)
Új köntösbe öltöztetve játssza Szabadság-vírus című, tavaly megjelent első szólóalbumának anyagát és nagy filmslágereinek némelyikét Hrutka Róbert
jan. 27
16:17
Éget, mint a tűz! - Csípős receptek (NLC)
Vannak, akiknek szinte mindegy, hogy bableves, pörkölt vagy madártej van előttük, máris az Erős Pistát keresgélik az asztalon. Mások egy falatot sem bírnak lenyelni még a legenyhébben csípős ételekből sem. Utóbbiak most készítsenek elő egy pohár vizet…
jan. 27
16:27
Tabáni István pezsgőt bontott az autóátvételkor (est.hu)
Persze ezt következmények nélkül megtehette, hiszen nyereményautóját egyelőre csak nagybátyja vezetheti, hiszen neki van egyedül jogosítványa a családban. István boldogan pózolt a fotósoknak, vezetést imitált, még az övét is becsatolta.
jan. 27
17:09
Férjhez megy a tinisztár! (NLC)
A sorozat minden lében kanál Noémije idén szeretné kimondani a boldogító igent.
jan. 27
18:33
Erőszakos zsaru (est.hu)
Jóllehet, ez a mű jobbára Takeshi Kitano szárnypróbálgatásnak minősül, mégis kiérdemli a kultikus státuszt. Ha másért nem, hát azért, mert egy tucat kedvesen beteg távol-keleti akciófilm számára biztosított inspirációt.
jan. 27
19:27
OK Go: Of The Blue Colour Of The Sky (est.hu)
Hogyan lesz egy vicces, de csak vicces geek bandából egy vállalható, kísérletező és odafigyelést igénylő művet összehozni képes zenekar? Mondjuk kreativitással. Úgy, ahogy azt az OK Go csinálta.

Keresés