2010. január 27. szerda

jan. 27
5:06
Kritizálták az elnököt - befogták a szájukat (168 Óra Online)
A múlt hétvégén megvonták a sugárzási jogot Venezuela egyik legnépszerűbb televíziós társaságától, amiért az elnököt kritizálták. Az intézkedés heves tiltakozást váltott ki.
jan. 27
6:18
Kétnyelvűséget követelnek az iskolákban (Kitekintő)
A kétnyelvűséget hiányolják az iskolákban a marosvásárhelyi szülők, akik a Civil Elkötelezettség Mozgalom (CEMO) segítségével több iskola vezetőségét is a magyar gyerekek nyelvi jogainak tiszteletben tartására kérték.
jan. 27
6:51
Tüntetések Venezuelában (Infostart)
Venezuela fővárosában 3 ezer diák vonult az utcákra amiatt, hogy a hatóságok elnémítottak egy televíziós csatornát, amely rendszeresen bírálta Hugo Chávez államfőt. A demonstráció résztvevői a csatorna sugárzási jogainak helyreállítását követelték, és elfogultsággal vádolták az állami televízió jelentéseit. A megmozdulás békésen zajlott.
jan. 27
6:53
Netanjahu Varsóban tisztelgett a holokauszt áldozatainak emléke előtt (Infostart)
A holokauszt áldozatainak emléke előtt tisztelgett tegnap Varsóban, az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor felszabadításának 65. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen az izraeli kormányfő. Benjámin Netanjahu a lengyel főváros központjában fejet hajtott a gettó egykori gyülekezőhelyénél létesített emlékműnél, és megtekintette a Varsói Felkelés Múzeumát is.
jan. 27
6:54
A cigánybűnözési statisztika alapján akarják elosztani az állami támogatást (168 Óra Online)
A nemzetiek a cigánybűnözési statisztika alapján akarják elosztani az egyes régiók és települések között az állami támogatást, védelmezve ezzel a "romák által veszélyeztetett lakosságot" is.
jan. 27
6:55
Öt tálib vezetővel szemben büntetőintézkedéseket oldott fel az ENSZ (Infostart)
Öt tálib vezetővel szemben büntetőintézkedéseket oldott fel az ENSZ Biztonsági Tanácsának szankcióbizottsága.
jan. 27
6:57
Még mindig találtak túlélőt Haitin, a romok alatt (Infostart)
Újabb, a Richter-skálán mért 4,9-es erősségű utórengés volt Haitin. Az Egyesült Államok geofizikai szolgálata szerint az újabb földmozgás középpontja a fővárostól, Port-au-Prince-től csaknem 40 kilométerre nyugatra volt. Legutóbb vasárnap volt ugyancsak kisebb, 4,7-es erősségű földmozgás a szigetországban.
jan. 27
7:09
Nem tudják kimenekíteni a turistákat a Machu Picchu lábától (Infostart)
A Peru délkeleti részét sújtó heves esőzések miatt meghiúsult a Machu Picchun rekedt több mint 1900 turista légi úton történő kimentése.
jan. 27
7:11
Határvita a két Korea között (Infostart)
Hajózástilalmi övezetre nyitott tüzet az észak-koreai tüzérség egy nappal azután, hogy Phenjan két ilyen körzetet jelölt ki a vitatott határon Dél-Koreával. A Jonhap dél-koreai hírügynökség jelentése szerint a déli erők sortűzzel válaszoltak, de ezt a szöuli védelmi tárca nem erősítette meg.
jan. 27
8:06
Haiti: túlélő, utórengés és a kétségbeesés képei (Metropol)
Két héttel a hatalmas pusztítást okozó haiti földrengés után is találtak túlélőt a romok alatt Port-au-Prince-ben szemtanúk keddi beszámolói szerint.
jan. 27
8:06
"Hibáinkért 2002-ben és 2006-ban megfizettünk" (168 Óra Online)
Az SDKÚ-DS nem tud válaszolni minden újságírói kérdésre a párt finanszírozását illetően megalakulásának idején. Mikuláš Dzurinda, a legerősebb ellenzéki párt elnöke keddi sajtótájékoztatóján kijelentette, nagyon sajnálja a dolgot.
jan. 27
8:06
Tőkés László a verespataki bányaterv ellen (Kripto Akadémia)
Írásbeli nyilatkozat beterjesztését kezdeményezi Tőkés László erdélyi magyar EP-képviselő magyarországi kollégáival az Európai Parlamentben, a verespataki aranybányaterv megvalósítása ellen - közölte a képviselő kedd este az MTI brüsszeli irodájával.
jan. 27
8:08
Az al-Kaida nem adta fel azokat a korábbi terveit, hogy vegyi, biológiai, esetleg nukleáris fegyvert használjon Amerika ellen (Kripto Akadémia)
Az al-Kaida terrorhálózat továbbra is célpontjának tekinti az Egyesült Államokat, nem tett le arról, hogy tömegpusztító fegyvert vessen be Amerika ellen - állapította meg a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt szakértőjének friss tanulmánya, amelyet a The Washington Post kedden ismertetett.
jan. 27
8:21
A jelenlegi államfő vezet Srí Lankán (Infostart)
Srí Lankán a jelenlegi államfő vezet az elnökválasztás első eredményei szerint. A voksolás feszült légkörben, de incidensek nélkül ért véget.
jan. 27
8:23
Kínában újabb 4 embert ítéltek halálra (Infostart)
Kínában újabb 4 embert ítéltek halálra a Hszincsiang-Ujgur autonóm területen történt júliusi zavargások idején elkövetett gyilkosságok és bűntények miatt.
jan. 27
8:24
Nem kapnak 13. fizetést a közalkalmazottak (Kitekintő)
A jelenlegi kollektív munkaszerződések lejárta után a közalkalmazottak nem kapnak 13. fizetést Romániában, mivel ez a kollektív munkaszerződések része volt.
jan. 27
8:26
A hadseregnél elszakadt a cérna (Kitekintő)
A török hadsereg vezérkari főnöke egy hétfői nyilatkozatában kijelentette, hogy most már elég volt a média katonaságot érintő áskálódásaiból, és a felbukkanó "hamis sztorik" csak a kormánynak kedveznek.
jan. 27
8:28
Internetes cenzúra a lengyeleknél is? (Kitekintő)
A lengyel kormány jobban tudja, hogy mi káros az internetezőknek, ezért egy törvényjavaslat szerint letilthatják az ártalmasnak vélt oldalakat.
jan. 27
9:18
Belökte áldozatait a gázkamrába, s rendre ő indította be a gépezetet (168 Óra Online)
Úgy tűnik, az ukrán Demjanjuk mégsem ússza meg. Ezúttal német bíróság előtt kell számot adnia arról, hogy a vádirat szerint huszonkilencezer zsidó fogoly megölésében segédkezett. KERTÉSZ PÉTER írása.
jan. 27
9:20
Az állam biztonságra hivatkozva adatokat kezdtek gyűjteni a lakosságról (168 Óra Online)
Már az előző év elején a belarusz ellenzéki szervezetek egyes aktivistái riadót fújtak: az ország lakosságától törvénytelenül ujjlenyomatokat vesznek, és az adatokat egy speciális kartotékába gyűjtik. A belarusz hatóságok magyarázkodásra kényszerültek, az év során azonban csendben gyűjtötték az adatokat tovább - több mint 1,3 millió embertől vettek ujjlenyomatot - és mára már törvénytervezet is…
jan. 27
9:33
Az ebihal lenyelte a snecit (bővített) (Napi)
jan. 27
9:35
Újra viszik a digitális fényképezőgépeket (Napi)
jan. 27
9:36
„Több tiszteletet érdemelnek a kisebbségi nyelvek” (Kitekintő)
Több tiszteletet érdemelnek a kisebbségi nyelvek – hangsúlyozta hétfőn közzétett nyilatkozatában a strasbourgi székhelyű Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa.
jan. 27
9:51
Oroszország és az európai emberi jogi bíróság reformja (Infostart)
Moszkvában ratifikálta az európai emberi jogi bíróság reformját a parlament felsőháza.
jan. 27
10:09
Eltűnt repülőgépet keresnek Tajvanon (Infostart)
Egy még kedden eltűnt gyakorló repülőgépet keres a tajvani hadsereg a sziget déli részén - közölte helyi médiaforrásokra hivatkozva a Hszinhua hírügynökség.
jan. 27
10:12
Nap idézete: adózni kell (Kitekintő)
Bill Gates
jan. 27
10:27
Csökken a szlovákiai magyarok száma (Infostart)
Folyamatosan csökken a szlovákiai magyarok száma. Becslések alapján nagy a valószínűsége annak, hogy a jövő évi népszámláláskor mintegy 30-50 ezer fővel lesz kevesebb magyar Szlovákiában, mint 2001-ben volt - írja az Új Szó című szlovákiai magyar napilap.
jan. 27
10:27
Kellemes meglepetést okozott a Yahoo (Napi)
jan. 27
10:29
Magára talál a céges számítástechnika (Napi)
jan. 27
10:30
Küszöbön az újabb háború? (Kitekintő)
Az Izrael és a Hezbollah közötti konfliktust már mindkét oldalon belső ellentétek is súlyosbítják. Újabb háború lesz, vagy csupán a Közel-Keleten szokásos agresszív retorika sokadik gyakorlati példáját láthatjuk?
jan. 27
10:30
Törvény szabályozná, mit takarhat el a nő magából (168 Óra Online)
A vita nem új keletű sem Franciaországban, sem Európa más országaiban. A vallási hovatartozás e nyilvánvaló és az európai kultúrától oly eltérő jele sok helyen szúrja az emberek szemét. 2004-ben Franciaországban már kitiltották az osztálytermekből a fejkendő és más feltűnő vallási szimbólumok viselését, de hasonló rendelkezés van érvényben Németország egyes tartományaiban, és alig akad olyan,…
jan. 27
10:32
Mi lesz veled Selye János Egyetem? (Kitekintő)
Szarka László, a Selye János Egyetem Tanárképző Karának dékánja közzétette gondolatait, elképzeléseit a Selye János Egyetem múltjáról, jelenéről és jövőbeni terveiről.
jan. 27
10:48
Szárnyakat kapott a netes piac (Kitekintő)
Az előzetes elemzői várakozásokat felülmúló árbevételről jelentett kedden az Egyesült Államok második legkedveltebb keresőportálját működtető Yahoo! Inc., amely a beszámoló szerint az online reklámbevételek felfutásához köthető.
jan. 27
11:03
Újabb Toyota-blama (Napi)
jan. 27
11:05
Elkapkodták az LG lcd-tévéit (Napi)
jan. 27
11:06
Több biciklit akar Peking (Metropol)
Peking növelni szeretné a kerékpárral közlekedők számát a jövőben, hogy ezzel is elősegítse a károsanyag-kibocsátás és a forgalmi dugók csökkenését - közölte a kínai fővárosi kommunikációs bizottságának az igazgatója.
jan. 27
11:24
Meddig tűr még Oroszország? (Kitekintő)
Szükségtelen provokákáció? Pusztán jobb szállás- és műszaki feltételek? Moszkvánál kihúzhatják a gyufát a szomszédba települő Patriot-rakéták és az amerikai katonák.
jan. 27
11:42
Meg kell küzdeni a bizalomért (Kitekintő)
Nem sokkal azt követően, hogy a Standard & Poor’s stabilról negatívra rontotta le a japán állampapírok adóskockázati besorolásának kilátásait, megszólalt az ország pénzügyminisztere, Naoto Kan is.
jan. 27
11:42
A jó rab megtanul szlovákul és munkát kap (168 Óra Online)
Megérkezett Szlovákiába a három guantánamói fogoly.
jan. 27
12:00
A britek többsége ellenzi a burkaviseletet (Metropol)
A britek nagy többsége ellenzi az olyan női iszlám öltözetek nyilvános viselését, amelyek az arcot vagy az egész testet eltakarják, ugyanakkor azt sem akarják, hogy a kormány bármilyen módon beleszóljon az egyének öltözködésébe.
jan. 27
12:00
"Eljön a nap, amikor a térség népei elpusztítják a cionista rezsimet" (Kripto Akadémia)
Izrael "nagy veszélyt" jelent a muzulmán világra nézve, de "pusztulásra van ítélve" - jelentette ki Irán legfőbb vallási és politikai vezetője a teheráni látogatáson tartózkodó mauritániai elnökkel kedd este tartott megbeszélésén. Szavait honlapján idézték szerdán.
jan. 27
12:02
Itáliában is betiltanák a nikáb viselését nyilvános helyeken (Metropol)
A francia példa nyomán az olasz hatóságok is fontolóra veszik, hogy betiltsák az egész testet takaró női ruhadarabok viselését.
jan. 27
12:18
Hamenei: Izrael pusztulásra van ítélve (Metropol)
Izrael "nagy veszélyt" jelent a muzulmán világra nézve, de "pusztulásra van ítélve" - jelentette ki Irán legfőbb vallási és politikai vezetője a teheráni látogatáson tartózkodó mauritániai elnökkel kedd este tartott megbeszélésén.
jan. 27
12:18
A britek nagy többsége ellenzi a burkaviseletet (Kripto Akadémia)
A britek nagy többsége ellenzi az olyan női iszlám öltözetek nyilvános viselését, amelyek az arcot vagy az egész testet eltakarják, ugyanakkor azt sem akarják, hogy a kormány bármilyen módon beleszóljon az egyének öltözködésébe.
jan. 27
12:20
Itáliában is betiltanák a nikáb viselését nyilvános helyeken (Kripto Akadémia)
A francia példa nyomán az olasz hatóságok is fontolóra veszik, hogy betiltsák az egész testet takaró női ruhadarabok viselését.
jan. 27
12:36
Haiti: A kubai segítség nem a földrengéssel érkezett (Kitekintő)
A Kubai Köztársaság Budapesti Nagykövetségének sajtóközleménye a Haitinak nyújtott segítségről.
jan. 27
12:38
Fontos eredmény a japán gazdaságban (Kitekintő)
A japán export volumene év/év alapon a Lehman Brothers 2008. szeptemberi csődje óta először tudott emelkedni tavaly decemberben – tette közzé a távol-keleti ország pénzügyminisztériuma. Az áruk és szolgáltatások kivitele 12,1%-kal haladta meg a 2008. decemberben regisztráltat.
jan. 27
12:54
Hőmérséklet: mínusz 26. Halálos áldozat: 22 (168 Óra Online)
Megdőlt az idei hidegrekord Romániában, mínusz 34 fokot mértek hétfő reggel a székelyföldi Bodzafordulón, de Románia-szerte rendkívül alacsony a hőmérséklet. Az ország nagy részén fagyriadó van érvényben. A farkasordító hidegben az elmúlt öt napban 22 ember halt meg. A román Egészségügyi Minisztérium szerint az esetek felét az utóbbi 24 órában erősítették meg.
jan. 27
13:48
Napi 3 millió eurót veszített Bulgária (Kitekintő)
Bulgária napi 3 millió eurót veszített a görögök sztrájkja miatt
jan. 27
13:50
Bomlik a koalíció - hátbaszúrták a VMSZ-t (Kitekintő)
A Vajdasági Magyar Szövetség és a Demokrata Párt között hosszú éveken át gördülékenyen működő koalíció, úgy tűnik, nem tartható fenn Szabadkán. Mit eredményezhet a szakadás?

Keresés