2010. január 24. vasárnap

jan. 24
0:03
Nap idézete: olvasni pedig tudni kell (Kitekintő)
Zhuara Rivera - Laredo, TX
jan. 24
3:03
Kivégeznék vagy bebörtönöznék a melegeket (Kitekintő)
Több amerikai politikus és vallási vezető neve is összefüggésbe hozható azzal a javaslattal, mely halállal vagy életfogytiglanig tartó börtönbüntetéssel sújtaná a melegeket Ugandában.
jan. 24
6:39
Több százan robbantak cafatokra egy csaló miatt (168 Óra Online)
Őrizetbe vették és csalással vádolják a brit hatóságok azt a férfit, aki működésképtelen aknakeresőket adott el több harmadik világbeli országnak, köztük Iraknak.
jan. 24
7:51
"Hagyományok Útja” a határon túli magyarokért (Kitekintő)
A Kuruc Hagyományőrző Egyesület hosszútávú célja, hogy „Hagyományok Útja“ elnevezéssel kulturális és turisztikai útvonalakat hozzon lérte.
jan. 24
8:09
Egymásnak fenyegetőzik a két Korea (Kripto Akadémia)
Phenjan hadüzenetnek tekintene egy dél-koreai megelőző csapást vasárnapi észak-koreai bejelentés szerint.
jan. 24
8:27
Elítélték a leghírhedtebb keresztapát (Kitekintő)
Kilenc embert ítéltek el Csehország eddigi legnagyobb "maffiaperében", az ügyben érintett több mint 20 személyt többek között gyilkossággal, emberrablással és zsarolással vádolják.
jan. 24
8:27
Hol van Kelet-Európa (Kripto Akadémia)
A kelet-európai jelző soha nem volt teljesen helytálló címke, ám újabban kezd kifejezetten káros hatást gyakorolni az érintett térségre - írta a The Economist című angol hírmagazin.
jan. 24
9:18
Továbbra is jelentős a feszültség Koszovóban (Infostart)
Továbbra is jelentősnek tartja a szerb kisebbség és az albán többség közötti feszültséget Koszovóban az ENSZ különmegbízottja. Lambert Zannier legújabb jelentésében megállapítja: a béke továbbra is törékeny a függetlenségét csaknem két éve kinyilvánító egykori szerb tartományban.
jan. 24
9:20
A papképzés részévé tenné az internet-használatot a katolikus egyházfő (Infostart)
XVI. Benedek legújabb üzenetében úgy fogalmazott: az evangélium hirdetésében ki kell használni a modern kommunikációs lehetőségeket. A pápa a tömegtájékoztatás világnapjára kiadott üzenetében azt írta: az új eszközökkel be lehet mutatni az egyház életét, és a nem hívőknek is segíthet Krisztus arcát felfedezni.
jan. 24
9:21
Kigyulladt egy iráni repülőgép (Metropol)
Leszállásnál talajnak csapódott és kigyulladt vasárnap reggel a Taban Air iráni légitársaság egyik gépe Meshed városának repülőterén, majd kigyulladt. A balesetben több tucatnyi utas megsérült.
jan. 24
9:22
Kormányellenes tüntetés volt Pozsonyban (Infostart)
A szlovák kormány politikája ellen tüntettek Pozsonyban. A polgári aktivisták által szervezett megmozduláson ellenzéki pártvezetők is részt vettek.
jan. 24
9:24
Egy nap alatt harmincan haltak meg az afganisztáni harcokban (Infostart)
Afganisztánban csaknem 30-an haltak meg a tegnapi összecsapásokban és merényletekben.
jan. 24
9:26
Bolíviában jelentősen átalakította kormányát Evo Morales (Infostart)
A második mandátumára megválasztott államfő döntése alapján a dél-amerikai ország történetében most először azonos a nők és a férfiak aránya a kabinetben. Az ajmara indián származású elnök úgy fogalmazott: a nőknek nemcsak a szociális kérdések megoldásában, hanem az irányításban is szerepet szán.
jan. 24
9:28
Az éhezők megrohamoztak egy segélyszállítmányt Haitin (Infostart)
Haiti fővárosában figyelmeztető lövésekkel és könnygázzal kellett megfékeznie az ENSZ-katonáknak tegnap egy segélyosztásnál összeverődött, több száz fős tömeget.
jan. 24
9:36
A második legmagasabb fokozatra emelte a terrorkészültség szintjét a brit kormány (Infostart)
Brit lapértesülés szerint egy utasszállító repülőgép ellen végrehajtandó merénylet tervei miatt emelte a napokban a második legmagasabb fokozatra a terrorkészültség szintjét a brit kormány.
jan. 24
9:38
Észak-Korea hadüzenetnek tekintene egy dél-koreai megelőző csapást (Infostart)
Hivatalos hírügynökségi beszámoló szerint Phenjan figyelmeztette Szöult, hogy gyors és határozott akcióval kell számolnia, ha megsérti a kommunista ország szuverenitást és méltóságát, és nagyobb dél-koreai célpontokra mér csapást.
jan. 24
9:39
Elnémult a Caracas TV (Metropol)
A televíziós csatornát arra hivatkozva vették ki a kábeltévés szolgáltatók kínálatából, hogy egy új törvényt megszegve nem közvetítette az elnök beszédeit.
jan. 24
9:39
Főleg afgánok próbálnak hazánkba szökni (Kripto Akadémia)
Mások és máshogy próbálnak Győr-Moson-Sopron megyében átszökni a zöldhatáron, mint korábban; Koszovó helyett most már Afganisztánból érkezik a legtöbb illegális migráns - mondta Borsa Csaba, a megyei rendőr-főkapitányság közrendvédelmi és határrendészeti osztályának vezetője az MTI-nek.
jan. 24
9:40
Kínai hadihajók meghiúsítottak egy kalózakciót a szomáliai partoknál (Infostart)
A pekingi központi televízió beszámolója szerint két kínai teherhajó adott le vészjelzéseket, hogy egy gyorshajó van a nyomukban, fedélzetén szomáliai kalózokkal.
jan. 24
9:41
Szeptemberre halaszthatják a parlamenti választásokat (Metropol)
Az afgán parlamenti választásokat eredetileg május 22-re tűztek ki - jelentette be vasárnapi kabuli sajtóértekezletén Fazel Ahmed Manavi. A központi választási bizottság egyik tisztségviselője szerint a választásokat pénzhiány, biztonsági okok és szervezési nehézségek miatt halasztják el.
jan. 24
9:42
Afganisztánban várhatóan szeptemberre halasztják a választásokat (Infostart)
Afganisztánban várhatóan szeptember 18-ra halasztják a parlamenti választást, amelyet eredetileg május 22-re tűztek ki. Erről a központi választási bizottsághoz közel álló források számoltak be.
jan. 24
9:44
Balesetet szenvedett egy iráni repülőgép (Infostart)
Iránban leszállás közben talajnak csapódott és kigyulladt reggel a Taban Air iráni légitársaság egyik gépe Meshed városának repülőterén.
jan. 24
9:57
Megint trükköznének Slotáék (Kitekintő)
Leporolta régebbi javaslatát a Szlovák Nemzeti Párt (SNS): törvényjavaslatot terjesztene a parlament elé arról, hogy az önkormányzatok beleegyezése nélkül is lehessen szobrokat állítani.
jan. 24
10:15
Optimisták a feketék (168 Óra Online)
A Pew Research friss kutatása szerint egy évvel Barack Obama elnök beiktatását követően sokkal optimistábban látják a jövőjüket a fekete amerikaiak, mint az elmúlt negyed évszázadban bármikor. Igaz, egy michigani felmérés szerint a teljes egyenlőséget a ma embere még nem fogja látni – olvasható az ELTE Társadalomtudományi Karának hírlevelében.
jan. 24
10:15
Szeptemberre halaszthatják az afgán parlamenti választásokat (Kripto Akadémia)
Várhatóan szeptember 18-ra halasztják az afgán parlamenti választásokat, amelyeket eredetileg május 22-re tűztek ki - közölte az afgán választási bizottsághoz közel álló forrás vasárnap. A testület a nap folyamán sajtóértekezletet tart.
jan. 24
10:51
Kutyavilág jöhet a harci kutyákra (Metropol)
A dán kormány igazságügyi minisztere azon az állásponton van, hogy teljesen be kell tiltani tizennégy harci kutyafajt az országban.
jan. 24
11:09
Leszállás közben gyulladt ki a repülőgép (Kitekintő)
Legalább 46 utas megsérült, amikor leszállás közben kigyulladt egy orosz gyártmányú, iráni tulajdonban lévő Tu-154-es repülőgép a perzsa ország Mashad városának repülőterén, jelentette az iráni televízióra hivatkozva az orosz RIA Novosztyi hírügynökség.
jan. 24
11:24
Iránnak tervei vannak a dúsított uránnal (Infostart)
Irán hamarosan bejelenti, hogy mikor kezdi meg a magas fokon dúsított urán előállítását. Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök úgy fogalmazott, hogy még az 1979-es iszlám forradalom évfordulójának előestéjén jó hírt fognak közölni a 20 százalékosra dúsított urán előállításáról.
jan. 24
11:27
Bin Laden újabb hangfelvétellel jelentkezett (Metropol)
Oszama bin Laden az általa vezetett al-Kaida terrorhálózat nevében hangfelvételen jelentkezett a karácsonyra időzített repülőgépes merényletkísérlet kitervelőjeként.
jan. 24
11:27
Szemet hunynak a korrupció felett? (Kitekintő)
Sefcovic szlovák biztosjelöltet a parlamenti meghallgatásán szembesítették a rá váró nehéz örökséggel: hogyan regulázná meg a brüsszeli lobbistákat?
jan. 24
11:27
Terrorkészültség Londonban! Városba csapódnak be az eltérített géppel? (168 Óra Online)
Utasszállító repülőgéppel végrehajtandó merénylet tervei miatt emelte a minap a második legmagasabb fokozatra a terrorkészültség szintjét a brit kormány - írta az egyik vezető vasárnapi brit lap nyomán az MTI.
jan. 24
11:27
Elnémítottak Venezuelában egy Chávezt bíráló televíziót (Kripto Akadémia)
Elnémítottak Venezuelában egy televíziós csatornát, amely rendszeresen bírálta Hugo Chávez államfőt. A Radio Caracas Televisiónt (RCTV) arra hivatkozva vették ki a kábeltévés szolgáltatók kínálatából, hogy egy új törvényt megszegve nem közvetítette az elnök beszédeit.
jan. 24
11:29
Folytatódhatnak az izraeli-palesztin tárgyalások (Metropol)
Az izraeli miniszterelnök "érdekes elképzeléseket" hallott az amerikai elnök közel-keleti különmegbízottjától az izraeli-palesztin tárgyalások újraindítását illetően.
jan. 24
11:31
A rendőri önkény ellen tüntettek Tomszkban (Metropol)
A városban Konsztantyin Popov 47 éves újságírót újév után a kijózanítóban az első híradások szerint úgy megverte egy rendőr, hogy Popov január közepén a kómából magához sem térve meghalt a kórházban.
jan. 24
11:42
Ragyogó napsütés mellett mínusz 23 Celsius-fok (Infostart)
Oroszország központi részén nagy hidegeket jósolnak a meteorológusok, előrejelzésük szerint a napi középhőmérséklet több mint 7 Celsius-fokkal marad a sokévi átlag alatt, s Moszkva környékén a következő hetekben még legalább 70 centiméternyi hóra számítanak.
jan. 24
12:03
Szeptemberre halasztják az afgán parlamenti választásokat (Kripto Akadémia)
Szeptember 18-ra halasztják az afgán parlamenti választásokat, amelyeket eredetileg május 22-re tűztek ki - jelentette be vasárnapi kabuli sajtóértekezletén a központi választási bizottság egyik tisztségviselője.
jan. 24
12:21
Ismét magyarázkodásra kényszerült Amerika (Kitekintő)
Sokadszorra látogatott Joe Biden, az Egyesült Államok alelnök Bagdadba, és most is magyarázkodásra kényszerült. Az iraki politikai elit ugyanis nem ért egyet azzal a tavaly decemberben hozott felmentő ítéltettel, amit az amerikai bíróság a Blackwater-ügyben hozott.
jan. 24
12:23
Rendeljen Ön is élő ágymelegítőt! (Kitekintő)
Emberi ágymelegítőket vezetett be a Holiday Inn nemzetközi szállodalánc Angliában – tudósít a Reuters.
jan. 24
12:36
Oszama bin-Laden megszólalt (Infostart)
Az al-Kaida terrorhálózat szervezte meg a karácsonyi repülőgépes merényletkísérletet. Ezt a szervezet vezetője, Oszama bin Laden közölte az al-Dzsazíra hírtelevízióban lejátszott hangfelvételen.
jan. 24
12:39
Megvizsgálja az Európai Bizottság a tagországok deficitleszorítási intézkedéseit (Kripto Akadémia)
Megkezdi az Európai Bizottság annak vizsgálatát, hogy az Európai Unió érintett tagországai hatékony intézkedéseket hoztak-e az előírt mértéket meghaladó államháztartási hiányuk leszorítása érdekében.
jan. 24
12:41
Németországnak is beszóltak Afganisztán miatt (Kripto Akadémia)
Közvetve Németországot is bírálta és a katonai szerepvállalás területén egyenlőbb tehermegosztást sürgetett a lengyel külügyminiszter.
jan. 24
12:57
Hamarosan indul Irán urántermelése (Kripto Akadémia)
Irán hamarosan bejelenti, hogy mikor kezdi meg a magas fokon dúsított urán előállítását.
jan. 24
13:30
A Volkswagen fél a jövőtől (Napi)
jan. 24
13:30
Brit lap: Magyarország "megtévesztéssel" adatott ki két brit gyanúsítottat (Infostart)
A magyar hatóságok "félrevezetéssel" érték el, hogy az eljáró londoni bíróság hozzájárult két brit gyanúsított kiadatásához - írta vasárnap a magyarországi vizsgálati fogságban lévő két brit ügyvédeit idézve a The Observer című londoni lap.
jan. 24
13:33
Letartóztatták a túl őszinte rendőrt (Kitekintő)
Pénteken letartóztatták Alekszej Dimszovkij novorosszkijszki rendőr őrmestert, aki november elején hatalmas botrányt okozott a youtube-ra feltöltött videójával.
jan. 24
13:48
Több millió hibás Toyotát hívnak vissza (Napi)
jan. 24
13:51
Meghalt három amerikai katona Afganisztánban (Metropol)
Házi készítésű pokolgépek megöltek három amerikai katonát vasárnap Afganisztán déli részén, ahol a tálib lázadók a legtöbb támadásukat elkövetik.
jan. 24
13:51
A rendőrök ellen tüntetnek Szibériában (Kripto Akadémia)
A szibériai Tomszkban vasárnap tüntetést szerveztek a rendőri önkény ellen.
jan. 24
14:09
Figyelmeztető lövések és könnygáz a segélyosztásnál (Metropol)
Figyelmeztető lövésekkel és könnygázzal kellett megfékezniük az ENSZ-katonáknak szombaton egy segélyosztásnál összeverődött, több száz fős tömeget Port-au-Prince-ben.
jan. 24
14:09
Ennyiért dolgoznak: 1 határsértő = 1,4 millió (168 Óra Online)
Nem a legolcsóbb mulatság a katonaság kisegítő szolgálata Ausztria keleti határain: tavaly 12,6 millió euróba került a hadsereg bevonása a nem létező határ őrizetébe. Kérdés, megéri-e: mindössze kilenc illegális határátlépőt füleltek le, embercsempész pedig egy sem akadt horogra.

Keresés