2010. január 24. vasárnap

jan. 24
0:03
Nap idézete: olvasni pedig tudni kell (Kitekintő)
Zhuara Rivera - Laredo, TX
jan. 24
3:03
Kivégeznék vagy bebörtönöznék a melegeket (Kitekintő)
Több amerikai politikus és vallási vezető neve is összefüggésbe hozható azzal a javaslattal, mely halállal vagy életfogytiglanig tartó börtönbüntetéssel sújtaná a melegeket Ugandában.
jan. 24
6:39
Több százan robbantak cafatokra egy csaló miatt (168 Óra Online)
Őrizetbe vették és csalással vádolják a brit hatóságok azt a férfit, aki működésképtelen aknakeresőket adott el több harmadik világbeli országnak, köztük Iraknak.
jan. 24
7:51
"Hagyományok Útja” a határon túli magyarokért (Kitekintő)
A Kuruc Hagyományőrző Egyesület hosszútávú célja, hogy „Hagyományok Útja“ elnevezéssel kulturális és turisztikai útvonalakat hozzon lérte.
jan. 24
8:09
Egymásnak fenyegetőzik a két Korea (Népszava)
Phenjan hadüzenetnek tekintene egy dél-koreai megelőző csapást vasárnapi észak-koreai bejelentés szerint.
jan. 24
8:27
Elítélték a leghírhedtebb keresztapát (Kitekintő)
Kilenc embert ítéltek el Csehország eddigi legnagyobb "maffiaperében", az ügyben érintett több mint 20 személyt többek között gyilkossággal, emberrablással és zsarolással vádolják.
jan. 24
8:27
Hol van Kelet-Európa (Népszava)
A kelet-európai jelző soha nem volt teljesen helytálló címke, ám újabban kezd kifejezetten káros hatást gyakorolni az érintett térségre - írta a The Economist című angol hírmagazin.
jan. 24
8:42
Gyors integráció: ahogy szabadult, autót lopott (ma.hu)
Pár órával börtönből való szabadulása után autót lopott egy 49 éves nő az Egyesült Államokban.
jan. 24
9:18
Továbbra is jelentős a feszültség Koszovóban (Inforádió)
Továbbra is jelentősnek tartja a szerb kisebbség és az albán többség közötti feszültséget Koszovóban az ENSZ különmegbízottja. Lambert Zannier legújabb jelentésében megállapítja: a béke továbbra is törékeny a függetlenségét csaknem két éve kinyilvánító egykori szerb tartományban.
jan. 24
9:18
"Ahol zsarnokság van": elnémítottak Venezuelában egy Chávezt bíráló televíziót (ma.hu)
Elnémítottak Venezuelában egy televíziós csatornát, amely rendszeresen bírálta Hugo Chávez államfőt. A Radio Caracas Televisiónt (RCTV) arra hivatkozva vették ki a kábeltévés szolgáltatók kínálatából, hogy egy új törvényt megszegve nem közvetítette az elnök beszédeit.
jan. 24
9:20
A papképzés részévé tenné az internet-használatot a katolikus egyházfő (Inforádió)
XVI. Benedek legújabb üzenetében úgy fogalmazott: az evangélium hirdetésében ki kell használni a modern kommunikációs lehetőségeket. A pápa a tömegtájékoztatás világnapjára kiadott üzenetében azt írta: az új eszközökkel be lehet mutatni az egyház életét, és a nem hívőknek is segíthet Krisztus arcát felfedezni.
jan. 24
9:22
Kormányellenes tüntetés volt Pozsonyban (Inforádió)
A szlovák kormány politikája ellen tüntettek Pozsonyban. A polgári aktivisták által szervezett megmozduláson ellenzéki pártvezetők is részt vettek.
jan. 24
9:24
Egy nap alatt harmincan haltak meg az afganisztáni harcokban (Inforádió)
Afganisztánban csaknem 30-an haltak meg a tegnapi összecsapásokban és merényletekben.
jan. 24
9:26
Bolíviában jelentősen átalakította kormányát Evo Morales (Inforádió)
A második mandátumára megválasztott államfő döntése alapján a dél-amerikai ország történetében most először azonos a nők és a férfiak aránya a kabinetben. Az ajmara indián származású elnök úgy fogalmazott: a nőknek nemcsak a szociális kérdések megoldásában, hanem az irányításban is szerepet szán.
jan. 24
9:28
Az éhezők megrohamoztak egy segélyszállítmányt Haitin (Inforádió)
Haiti fővárosában figyelmeztető lövésekkel és könnygázzal kellett megfékeznie az ENSZ-katonáknak tegnap egy segélyosztásnál összeverődött, több száz fős tömeget.
jan. 24
9:36
A második legmagasabb fokozatra emelte a terrorkészültség szintjét a brit kormány (Inforádió)
Brit lapértesülés szerint egy utasszállító repülőgép ellen végrehajtandó merénylet tervei miatt emelte a napokban a második legmagasabb fokozatra a terrorkészültség szintjét a brit kormány.
jan. 24
9:38
Észak-Korea hadüzenetnek tekintene egy dél-koreai megelőző csapást (Inforádió)
Hivatalos hírügynökségi beszámoló szerint Phenjan figyelmeztette Szöult, hogy gyors és határozott akcióval kell számolnia, ha megsérti a kommunista ország szuverenitást és méltóságát, és nagyobb dél-koreai célpontokra mér csapást.
jan. 24
9:39
Főleg afgánok próbálnak hazánkba szökni (Népszava)
Mások és máshogy próbálnak Győr-Moson-Sopron megyében átszökni a zöldhatáron, mint korábban; Koszovó helyett most már Afganisztánból érkezik a legtöbb illegális migráns - mondta Borsa Csaba, a megyei rendőr-főkapitányság közrendvédelmi és határrendészeti osztályának vezetője az MTI-nek.
jan. 24
9:40
Kínai hadihajók meghiúsítottak egy kalózakciót a szomáliai partoknál (Inforádió)
A pekingi központi televízió beszámolója szerint két kínai teherhajó adott le vészjelzéseket, hogy egy gyorshajó van a nyomukban, fedélzetén szomáliai kalózokkal.
jan. 24
9:42
Afganisztánban várhatóan szeptemberre halasztják a választásokat (Inforádió)
Afganisztánban várhatóan szeptember 18-ra halasztják a parlamenti választást, amelyet eredetileg május 22-re tűztek ki. Erről a központi választási bizottsághoz közel álló források számoltak be.
jan. 24
9:44
Balesetet szenvedett egy iráni repülőgép (Inforádió)
Iránban leszállás közben talajnak csapódott és kigyulladt reggel a Taban Air iráni légitársaság egyik gépe Meshed városának repülőterén.
jan. 24
9:54
Csak huzat ne legyen: repülés közben akart ajtót nyitni egy utas az UA Washington-Las Vegas járatán (ma.hu)
Repülés közben akart ajtót nyitni egy utas az United Airlines Washington-Las Vegas járatán, amely ezért Denverben kényszerült leszállni szombaton.
jan. 24
9:57
Megint trükköznének Slotáék (Kitekintő)
Leporolta régebbi javaslatát a Szlovák Nemzeti Párt (SNS): törvényjavaslatot terjesztene a parlament elé arról, hogy az önkormányzatok beleegyezése nélkül is lehessen szobrokat állítani.
jan. 24
10:12
Kínai hadihajók kalózakciót hiúsítottak meg a szomáliai partoknál (ma.hu)
Kínai hadihajók kalózakciót hiúsítottak meg a szomáliai partoknál - jelentette vasárnap a pekingi központi televízió.
jan. 24
10:15
Optimisták a feketék (168 Óra Online)
A Pew Research friss kutatása szerint egy évvel Barack Obama elnök beiktatását követően sokkal optimistábban látják a jövőjüket a fekete amerikaiak, mint az elmúlt negyed évszázadban bármikor. Igaz, egy michigani felmérés szerint a teljes egyenlőséget a ma embere még nem fogja látni – olvasható az ELTE Társadalomtudományi Karának hírlevelében.
jan. 24
10:15
Szeptemberre halaszthatják az afgán parlamenti választásokat (Népszava)
Várhatóan szeptember 18-ra halasztják az afgán parlamenti választásokat, amelyeket eredetileg május 22-re tűztek ki - közölte az afgán választási bizottsághoz közel álló forrás vasárnap. A testület a nap folyamán sajtóértekezletet tart.
jan. 24
10:48
Nem fizette ki a nej a taxit, lecsukták férjét (ma.hu)
2500 kilométert taxiztatta magát egy férfi az Egyesült Államokban fizetség nélkül, amiért most 35 napra börtönben ülhet.
jan. 24
11:06
Szeptemberre halaszthatják az afgán parlamenti választásokat (ma.hu)
Várhatóan szeptember 18-ra halasztják az afgán parlamenti választásokat, amelyeket eredetileg május 22-re tűztek ki - közölte az afgán választási bizottsághoz közel álló forrás vasárnap. A testület a nap folyamán sajtóértekezletet tart.
jan. 24
11:09
Leszállás közben gyulladt ki a repülőgép (Kitekintő)
Legalább 46 utas megsérült, amikor leszállás közben kigyulladt egy orosz gyártmányú, iráni tulajdonban lévő Tu-154-es repülőgép a perzsa ország Mashad városának repülőterén, jelentette az iráni televízióra hivatkozva az orosz RIA Novosztyi hírügynökség.
jan. 24
11:24
Iránnak tervei vannak a dúsított uránnal (Inforádió)
Irán hamarosan bejelenti, hogy mikor kezdi meg a magas fokon dúsított urán előállítását. Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök úgy fogalmazott, hogy még az 1979-es iszlám forradalom évfordulójának előestéjén jó hírt fognak közölni a 20 százalékosra dúsított urán előállításáról.
jan. 24
11:27
Szemet hunynak a korrupció felett? (Kitekintő)
Sefcovic szlovák biztosjelöltet a parlamenti meghallgatásán szembesítették a rá váró nehéz örökséggel: hogyan regulázná meg a brüsszeli lobbistákat?
jan. 24
11:27
Terrorkészültség Londonban! Városba csapódnak be az eltérített géppel? (168 Óra Online)
Utasszállító repülőgéppel végrehajtandó merénylet tervei miatt emelte a minap a második legmagasabb fokozatra a terrorkészültség szintjét a brit kormány - írta az egyik vezető vasárnapi brit lap nyomán az MTI.
jan. 24
11:27
Elnémítottak Venezuelában egy Chávezt bíráló televíziót (Népszava)
Elnémítottak Venezuelában egy televíziós csatornát, amely rendszeresen bírálta Hugo Chávez államfőt. A Radio Caracas Televisiónt (RCTV) arra hivatkozva vették ki a kábeltévés szolgáltatók kínálatából, hogy egy új törvényt megszegve nem közvetítette az elnök beszédeit.
jan. 24
11:42
Nem fizette ki a nej a taxit, lecsukták a férjét (ma.hu)
2500 kilométert taxiztatta magát egy férfi az Egyesült Államokban fizetség nélkül, amiért most 35 napra börtönben ülhet.
jan. 24
11:42
Ragyogó napsütés mellett mínusz 23 Celsius-fok (Inforádió)
Oroszország központi részén nagy hidegeket jósolnak a meteorológusok, előrejelzésük szerint a napi középhőmérséklet több mint 7 Celsius-fokkal marad a sokévi átlag alatt, s Moszkva környékén a következő hetekben még legalább 70 centiméternyi hóra számítanak.
jan. 24
11:42
Leszállásnál talajnak csapódott és kigyulladt egy iráni gép (HVG)
Leszállásnál talajnak csapódott és kigyulladt vasárnap reggel a Taban Air iráni légitársaság egyik gépe Meshed városának repülőterén, majd kigyulladt. A balesetben 46 ember megsérült - jelentették az állami tömegtájékoztatási eszközök.
jan. 24
11:44
Belelélte magát a csepűrágó: túlvodkázás a színpadon (ma.hu)
Hogy hitelesen alakítson egy orosz részeget, valódi vodkát döntögetett magába a színpadon egy színész Németországban, de annyit, hogy összeesett, és mentővel kellett kórházba vinni.
jan. 24
12:00
Tüntetés Tomszkban a rendőri önkény ellen (ma.hu)
A szibériai Tomszkban vasárnap tüntettek a rendőri önkény ellen.
jan. 24
12:03
Szeptemberre halasztják az afgán parlamenti választásokat (Népszava)
Szeptember 18-ra halasztják az afgán parlamenti választásokat, amelyeket eredetileg május 22-re tűztek ki - jelentette be vasárnapi kabuli sajtóértekezletén a központi választási bizottság egyik tisztségviselője.
jan. 24
12:21
Ismét magyarázkodásra kényszerült Amerika (Kitekintő)
Sokadszorra látogatott Joe Biden, az Egyesült Államok alelnök Bagdadba, és most is magyarázkodásra kényszerült. Az iraki politikai elit ugyanis nem ért egyet azzal a tavaly decemberben hozott felmentő ítéltettel, amit az amerikai bíróság a Blackwater-ügyben hozott.
jan. 24
12:23
Rendeljen Ön is élő ágymelegítőt! (Kitekintő)
Emberi ágymelegítőket vezetett be a Holiday Inn nemzetközi szállodalánc Angliában – tudósít a Reuters.
jan. 24
12:36
Tizenegy napig élt a romok alatt (orientpress)
Tizenegy nap után mentettek ki a romok alól egy túlélőt Haiti fővárosában, Port-au-Prince-ben: a 24 éves férfit egy hotel temette maga alá - szerencsére némi üdítővel és chipsszel együtt.
jan. 24
12:36
Oszama bin-Laden megszólalt (Inforádió)
Az al-Kaida terrorhálózat szervezte meg a karácsonyi repülőgépes merényletkísérletet. Ezt a szervezet vezetője, Oszama bin Laden közölte az al-Dzsazíra hírtelevízióban lejátszott hangfelvételen.
jan. 24
12:39
Megvizsgálja az Európai Bizottság a tagországok deficitleszorítási intézkedéseit (Népszava)
Megkezdi az Európai Bizottság annak vizsgálatát, hogy az Európai Unió érintett tagországai hatékony intézkedéseket hoztak-e az előírt mértéket meghaladó államháztartási hiányuk leszorítása érdekében.
jan. 24
12:41
Németországnak is beszóltak Afganisztán miatt (Népszava)
Közvetve Németországot is bírálta és a katonai szerepvállalás területén egyenlőbb tehermegosztást sürgetett a lengyel külügyminiszter.
jan. 24
12:54
Mínusz 36 fokot is mérnek Oroszországban (HVG)
Oroszország központi részén nagy hidegeket jósolnak a meteorológusok, előrejelzésük szerint a napi középhőmérséklet több mint 7 Celsius-fokkal marad a sokévi átlag alatt, s Moszkva környékén a következő hetekben még legalább 70 centiméternyi hóra számítanak.
jan. 24
12:54
Bin Laden hangfelvételen vállalja a karácsonyi merényletet, és újabbakkal fenyegetőzik (ma.hu)
Oszama bin Laden az általa vezetett al-Kaida terrorhálózat nevében hangfelvételen jelezte: vállalja a karácsonyra időzített repülőgépes merényletkísérletet.
jan. 24
12:57
Hamarosan indul Irán urántermelése (Népszava)
Irán hamarosan bejelenti, hogy mikor kezdi meg a magas fokon dúsított urán előállítását.
jan. 24
13:12
Chávezt bíráló tévét némítottak el Venezuelában (HVG)
Elnémítottak Venezuelában egy televíziós csatornát, amely rendszeresen bírálta Hugo Chávez államfőt. A Radio Caracas Televisiónt (RCTV) arra hivatkozva vették ki a kábeltévés szolgáltatók kínálatából, hogy egy új törvényt megszegve nem közvetítette az elnök beszédeit.
jan. 24
13:30
A Volkswagen fél a jövőtől (Napi)

Keresés