2010. január 4. hétfő

jan. 4
5:27
Súlyos a lezuhant magyar hegymászók sérülése (168 Óra Online)
Baleset ért három magyar hegymászót a szlovákiai Magas-Tátrában, a szerencsétlenül járt sportolók súlyos sérüléseket szenvedtek, de túlélték a balesetet - jelentette a szlovák hírügynökség.
jan. 4
5:36
Baltával és késsel tört be a dán rajzoló otthonába (Kripto Akadémia)
Egy szélsőséges iszlamista szervezettel és az al-Kaidával is kapcsolatot tartó szomáliait lőttek meg rendőrök péntek este a nyugat-dániai Aarhusban, miközben a férfi be akart hatolni a Mohamed prófétáról készült karikatúrák egyik szerzőjének a házába - közölte a hétvégén a helyi rendőrség.
jan. 4
6:54
Lengyelország rakétaelhárító rendszer kiépítését tervezi a Balti-tenger mentén (Infostart)
Sajtóhírek szerint Lengyelország rakétaelhárító rendszer kiépítését tervezi a Balti-tenger mentén.
jan. 4
6:56
Újabb halálos merényletek Pakisztánban (Infostart)
Pakisztánban meghalt egy korábbi tartományi miniszter, amikor gépkocsija mellett felrobbant egy pokolgép az ország északnyugati részén. A merényletben Ganiur Réman mellett a politikus két testőre és a gépkocsi vezetője is életét vesztette.
jan. 4
7:06
Saját repterein harcol a terror ellen az USA (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok megszigorítja a repülőgépen beutazók átvizsgálását; 14 országból, köztük a terrorizmust támogató államokból érkező minden utasra motozás és kézipoggyász-vizsgálat vár - jelentette be vasárnap este az amerikai Közlekedésbiztonsági Felügyelet (TSA).
jan. 4
7:12
Földrengés szinte egyszerre, a világ két különböző pontján (Infostart)
Erős földrengés rázta meg Peru és a Salamon-szigetek térségét szinte egyidejűleg, közép-európai idő szerint vasárnap este.
jan. 4
7:14
Kínában és Dél-Koreában is nagy gondot okoz a havazás (Infostart)
Dél-Koreában jelentős fennakadásokat okoz a közlekedésben az erős havazás. A meteorológiai szolgálat jelentése szerint pár óra alatt több mint 17 centiméter hó hullott az országban, emiatt a Gimpo repülőtéren 80 belföldi járatot töröltek.
jan. 4
7:15
Földrengés Peruban és a Salamon-szigeteken (Metropol)
Erős földrengés rázta meg Peru és a Salamon-szigetek térségét szinte egyidejűleg, közép-európai idő szerint vasárnap este.
jan. 4
7:16
Halálos áldozatokat szedett a lavina Svájcban (Infostart)
Svájcban négy ember halt meg, amikor lavina sodorta el őket. A berni Alpokban tegnap délelőtt először egy síelő került bajba, majd fél órával később egy újabb lavina zúdult le ugyanott, és sodorta el a társuk megmentésére indult síelőket és egy orvost.
jan. 4
7:17
Halálos lavina a svájci Alpokban (Metropol)
Az Alpok nagy részén a lavinaveszély nagyságát jelző ötfokozatú skálán jelenleg a hármas szint van érvényben.
jan. 4
7:18
Dél-Korea közeledne Északhoz (Infostart)
Összekötő irodák felállítását javasolja Phenjannak a dél-koreai államfő, hogy kimozdítsák a holtpontról a kapcsolatokat és megkönnyítsék a párbeszédet a két Korea között.
jan. 4
7:33
Jemen lett a terrorizmus központja? (Metropol)
David Petraeus tábornok, az iraki és az afganisztáni amerikai erők parancsnoka a hétvégén váratlanul Jemenbe érkezett, hogy Ali Abdullah Szaleh elnökkel tárgyaljon.
jan. 4
7:51
Indul a meztelenkedés a brit reptereken (168 Óra Online)
Nagy-Britanniában testszkennereket állítanak üzembe az ország repülőterein - jelentette be vasárnap a BBC tévécsatornán a brit kormányfő.
jan. 4
8:27
"Sok a közös vonás Izrael és Magyarország között" (Kitekintő)
A magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének 20. évfordulója alkalmából a Kitekintő Benny Sharonit, a budapesti Izraeli Nagykövetség elsőbeosztottját kérdezte a jelenlegi bilaterális kapcsolatokról.
jan. 4
8:29
Személyes adatokat követel az USA (Kitekintő)
Az Egyesült Államokban a tavalyi év végén történt merényletkísérlet után szigorítanának a biztonsági előírásokon, amely a kanadai utasokat is érintené. Az USA ugyanis személyi adatokat kér az országtól.
jan. 4
8:31
Járhatóak az utak (Kitekintő)
Valamennyi autópálya-szakasz, gyorsforgalmi, első, másod- és harmadosztályú út járható Szlovákiában, de többségüknek nedves, helyenként síkos a felülete.
jan. 4
8:42
Itt az év első óriásüzlete (Napi)
jan. 4
8:45
Újragondolják az átalányadót (Kitekintő)
Újragondolja az átalányadót a román kormány – jelentette ki Emil Boc miniszterelnök, ez volt az első feladat, amellyel megbízta a pénzügyminisztert.
jan. 4
8:45
Végre elfogták a háborús bűnöst! (168 Óra Online)
A szerb rendőrség letartóztatott egy férfit, akit háborús bűnökkel vádolnak. Az államügyészség vasárnapi közleménye szerint a férfit "hosszú ideje" keresték.
jan. 4
9:12
Amerikai és brit katonákat robbantottak fel Afganisztánban (Kripto Akadémia)
Két pokolgépes merényletben meghalt négy amerikai és egy brit katona vasárnap Afganisztán déli részén - közölte a NATO és a brit erők.
jan. 4
9:21
Durvul a választási kampány (Kitekintő)
Már csak valamivel több, mint két hét maradt az elnökválasztás napjáig. Az utóbbi hetekben sajnos nagyon eldurvult a választási kampány, a 18 elnökjelölt nem választási programjaik, elképzeléseik ismertetésével, inkább ellenfeleik lejáratásával foglalkozik.
jan. 4
9:36
Négy amerikai és egy brit katona meghalt Afganisztánban (Infostart)
Afganisztán déli részén két pokolgépes merényletben meghalt négy amerikai és egy brit katona.
jan. 4
9:38
Aláírásokat gyűjtenek a szlovák teherfuvarozók (Infostart)
Szlovákiában nem vették blokád alá a benzinkutakat a teherfuvarozók, ehelyett a töltőállomásokon aláírásgyűjtést végezve tiltakoznak az elektronikus útdíj bevezetése ellen.
jan. 4
9:39
Ferihegy: húsz perccel hosszabb az ellenőrzés (Metropol)
A Delta Air Lines járata ellen megkísérelt robbantás óta az európai repülőterek mindennap egyeztetnek, és a korábbinál gyorsabban és hatékonyabban dolgoznak együtt, hogy a jövőben elkerülhessék az ehhez hasonló eseményeket.
jan. 4
9:57
Meztelenül mászkált az iskolában (Kitekintő)
A tanárok egy ungvári iskola folyosóján egy félig meztelen férfit tartóztattak fel. Az illető nadrág nélkül járkált az iskola folyosóján.
jan. 4
10:30
Elhalasztják az Európai Parlament küldöttségének teheráni útját (Infostart)
Meghatározatlan időre elhalasztották az Európai Parlament küldöttségének e hétre tervezett iráni útját - jelentette be hétfőn az iráni külügyminisztérium.
jan. 4
10:33
Nehéz félév előtt a kormány (Kitekintő)
Január 1-től Spanyolország vette át az EU soros elnökségének stafétáját a leköszönő Svédországtól. Fél éven keresztül a spanyolokra figyel Európa.
jan. 4
10:33
Elsüllyedt egy túlzsúfolt hajó Kelet-Indiában (Metropol)
Legalább 18-an fulladtak a folyóba Kelet-Indiában, miután elsüllyedt egy túlzsúfolt hajó.
jan. 4
10:35
Nemzetbiztonsági kérdés Verespatak (Kitekintő)
A nemzetbiztonsági kérdésekkel foglalkozó Legfelső Védelmi Tanács (CSAT) dönt majd a Verespatakon tervezett aranybánya-beruházásról – jelentette ki Traian Băsescu államfő.
jan. 4
10:37
Költségcsökkentésbe kezd a hipermarket (Kitekintő)
Idén komoly stratégiaváltás elé néz a Wal-Mart – véli a Financial Times a világ legnagyobb kereskedelmi láncáról.
jan. 4
10:42
Emberölés és nemi erőszak miatt felakasztottak három férfit Iránban (Kripto Akadémia)
Kötél általi halállal kivégeztek három férfit Iránban, akiket azért ítéltek el, mert megöltek hét és megerőszakoltak tizenkét nőt a Teherántól délre fekvő Varáminban - jelentette az IRNA hivatalos iráni hírügynökség hétfőn.
jan. 4
10:48
Emberölés és nemi erőszak miatt kivégeztek három férfit Iránban (Infostart)
ötél általi halállal kivégeztek három férfit Iránban, akiket azért ítéltek el, mert megöltek hét és megerőszakoltak tizenkét nőt a Teherántól délre fekvő Varáminban - jelentette az IRNA hivatalos iráni hírügynökség.
jan. 4
11:24
Állami pénzből fejleszt a BMW-beszállító Magyarországon (Napi)
jan. 4
11:27
Szlovákia tönkrement (Kitekintő)
Mikulás Dzurinda volt szlovák kormányfő, az SDKÚ-DS elnöke szerint Szlovákia tönkrement. Gazdaságilag, szociális téren és a politika területén is.
jan. 4
11:36
Nem akarják Afganisztánba küldeni fiaikat a németek (Kripto Akadémia)
Növekszik az ellenállás Németországban az afganisztáni katonai szerepvállalással szemben.
jan. 4
11:45
Árvíz fenyeget több megyét is (Kitekintő)
Árvizekkel, szélviharral kezdődik az év első munkahete Romániában is. Szakértők szerint csak időszakosan enyhült az utóbbi napokban több megyében jelentkező árvízveszély.
jan. 4
11:47
Szárnyal a GM (Kitekintő)
A General Motors a mai napon arról számolt be, hogy a tavalyi évben 67%-kal ugrottak meg az értékesítései a kínai autópiacon.
jan. 4
11:54
Felakasztanák Obamát (Kripto Akadémia)
Vizsgálatot indított az amerikai elnök biztonsági szolgálata, miután egy felakasztott Obama-bábut találtak egy lakóházban Georgia déli szövetségi államban, Jimmy Carter volt elnök szülővárosában - jelentette hétfőn az Atlanta Journal-Constitution című helyi napilap.
jan. 4
12:00
Tizenkétezer lakást bukhatnak el a hiteladósok (Napi)
jan. 4
12:12
Háborús bűnöst fogtak Szerbiában (Kripto Akadémia)
A szerb rendőrség letartóztatott vasárnap egy boszniai szerb férfit, akit azzal gyanúsít, hogy bűncselekményeket követett el boszniai muzulmánok ellen az 1992-95 közötti háborúban - jelentette be a háborús bűnök ügyében eljáró belgrádi ügyészség.
jan. 4
12:21
Reformokat akar a román elnök (Kitekintő)
A 2010-es esztendőnek a reformok évének kell lennie, amelyben az állampolgárok szolidárisak lesznek egymással és az országgal – jelentette ki újévi beszédében Traian Băsescu államfő.
jan. 4
12:39
Kedden térhetnek haza a Tátrában balesetet szenvedett hegymászók (Metropol)
Várhatóan kedden hozzák haza Szlovákiából azt a két magyar hegymászót, akit a Magas-Tátrában elszenvedett balesetük nyomán még a poprádi kórházban ápolnak.
jan. 4
12:57
Jelentős kedvezmények a nagycsaládosoknak (Kitekintő)
Ukrajnában 2010. január 1-jével életbe lépett a  nagycsaládosok szociális védelmét biztosító módosított törvény.
jan. 4
13:15
Brown öltözik a legrosszabbul (Metropol)
Az év legrosszabbul öltözött férfijának választották meg Gordon Brownt. A brit miniszterelnök a GQ nevű brit férfimagazin rangsorán végzett utolsóként.
jan. 4
13:33
Az RMDSZ első részsikere (Kitekintő)
Markó Béla miniszterelnök-helyettesként a kormányban az oktatási, művelődési és kisebbségvédelmi területet fogja felügyelni.
jan. 4
13:35
Lesz ez még rosszabb is (Kitekintő)
Mély és egyöntetű pesszimizmus jellemzi azokat a szakértőket, akik megpróbálják megjósolni, mi vár a Közel-Keletre a következő évben és évtizedben. Tényleg van még lejjebb?
jan. 4
13:42
Amerikai terroristák Pakisztánban? (Kripto Akadémia)
Terrorizmus gyanújával bíróság elé állítottak hétfőn öt, a szélsőséges tálibokkal a világhálón kapcsolatot teremtő és Pakisztánban különböző támadásokat kitervelő amerikait.
jan. 4
13:51
Öngyilkos akart lenni a gimnazista (Kitekintő)
Kórházba került egy 16 éves csíkszeredai diák, aki egy helyi iskola harmadik emeleti ablakából ugrott le hétfőn délelőtt.
jan. 4
14:09
Bizakodók az autógyártók (Kitekintő)
Úgy tűnik, a globális autóipar igen kedvező év elé néz, amennyiben figyelembe vesszük, hogy a GM mellett a Hyundai és annak leányvállalata, a Kia is dinamikusan növekvő eladásokkal számol az idei évre.
jan. 4
14:24
Robbanás egy csehországi üzemben (Infostart)
Két ember életét vesztette és tizenhárman megsebesültek egy kelet-csehországi gyárban bekövetkezett robbanásban hétfő délelőtt - jelentette a cseh közszolgálati televízió.

Keresés