2010. január 4. hétfő

jan. 4
5:27
Súlyos a lezuhant magyar hegymászók sérülése (168 Óra Online)
Baleset ért három magyar hegymászót a szlovákiai Magas-Tátrában, a szerencsétlenül járt sportolók súlyos sérüléseket szenvedtek, de túlélték a balesetet - jelentette a szlovák hírügynökség.
jan. 4
5:36
Baltával és késsel tört be a dán rajzoló otthonába (Népszava)
Egy szélsőséges iszlamista szervezettel és az al-Kaidával is kapcsolatot tartó szomáliait lőttek meg rendőrök péntek este a nyugat-dániai Aarhusban, miközben a férfi be akart hatolni a Mohamed prófétáról készült karikatúrák egyik szerzőjének a házába - közölte a hétvégén a helyi rendőrség.
jan. 4
6:54
Lengyelország rakétaelhárító rendszer kiépítését tervezi a Balti-tenger mentén (Infostart)
Sajtóhírek szerint Lengyelország rakétaelhárító rendszer kiépítését tervezi a Balti-tenger mentén.
jan. 4
6:56
Újabb halálos merényletek Pakisztánban (Infostart)
Pakisztánban meghalt egy korábbi tartományi miniszter, amikor gépkocsija mellett felrobbant egy pokolgép az ország északnyugati részén. A merényletben Ganiur Réman mellett a politikus két testőre és a gépkocsi vezetője is életét vesztette.
jan. 4
7:06
Saját repterein harcol a terror ellen az USA (Népszava)
Az Egyesült Államok megszigorítja a repülőgépen beutazók átvizsgálását; 14 országból, köztük a terrorizmust támogató államokból érkező minden utasra motozás és kézipoggyász-vizsgálat vár - jelentette be vasárnap este az amerikai Közlekedésbiztonsági Felügyelet (TSA).
jan. 4
7:12
Új gazdasági év - megannyi kiszámíthatalan faktor (orientpress)
2009-ben megközelítőleg 6,5 százalékos visszaesést szenvedett el a magyar gazdaság és gyakorlatilag nem volt olyan szektor, amely ne tapasztalhatta volna meg a recesszió káros következményeit. 10 százalékra ugrott a munkanélküliség, és jelentős költségvetési megszorítások árán lehetett csak víz felett tartani az államháztartást. Az idei esztendő választási év is lesz, ez még kiszámíthatlanabbá…
jan. 4
7:12
Földrengés szinte egyszerre, a világ két különböző pontján (Infostart)
Erős földrengés rázta meg Peru és a Salamon-szigetek térségét szinte egyidejűleg, közép-európai idő szerint vasárnap este.
jan. 4
7:14
Nagyot futottak tavaly a tőzsdék, de hatványozott a bizonytalanság (orientpress)
Pici mínusszal zárták a tavalyi utolsó kereskedési napot a tőzsdék, de a 2009-es februári - márciusi árfolyamokhoz képest kifejezetten üdítő állapotban. Az elemzők most azt találgatják, hogy vajon akkor most jól árazottak-e a piacok és a tőzsdék egy reálgazdasági fellendülés előfutárai, vagy pedig, és ezt tartják többen valószínűnek: túlfutott a vonat, és az idei esztendő nem lesz túl rózsás.
jan. 4
7:14
Kínában és Dél-Koreában is nagy gondot okoz a havazás (Infostart)
Dél-Koreában jelentős fennakadásokat okoz a közlekedésben az erős havazás. A meteorológiai szolgálat jelentése szerint pár óra alatt több mint 17 centiméter hó hullott az országban, emiatt a Gimpo repülőtéren 80 belföldi járatot töröltek.
jan. 4
7:16
Halálos áldozatokat szedett a lavina Svájcban (Infostart)
Svájcban négy ember halt meg, amikor lavina sodorta el őket. A berni Alpokban tegnap délelőtt először egy síelő került bajba, majd fél órával később egy újabb lavina zúdult le ugyanott, és sodorta el a társuk megmentésére indult síelőket és egy orvost.
jan. 4
7:18
Dél-Korea közeledne Északhoz (Infostart)
Összekötő irodák felállítását javasolja Phenjannak a dél-koreai államfő, hogy kimozdítsák a holtpontról a kapcsolatokat és megkönnyítsék a párbeszédet a két Korea között.
jan. 4
7:30
A Saarvidék Németországé (huszadikszazad.hu)
[1935. január] A Saarvidék Németországé...
jan. 4
7:51
Indul a meztelenkedés a brit reptereken (168 Óra Online)
Nagy-Britanniában testszkennereket állítanak üzembe az ország repülőterein - jelentette be vasárnap a BBC tévécsatornán a brit kormányfő.
jan. 4
8:24
A Temps bírálata Gömbös szolnoki beszédéről (huszadikszazad.hu)
[1935. január] A Temps bírálata Gömbös szolnoki beszédéről...
jan. 4
8:27
Zavart okozott egy ellenőrizetlen utas egy amerikai repülőtéren (HVG)
Több órást fennakadást okozott egy ellenőrizetlen légi utas vasárnap este a New York melletti Newark nemzetközi repülőterének egyik terminálján - jelentette az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (TSA).
jan. 4
8:27
"Sok a közös vonás Izrael és Magyarország között" (Kitekintő)
A magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének 20. évfordulója alkalmából a Kitekintő Benny Sharonit, a budapesti Izraeli Nagykövetség elsőbeosztottját kérdezte a jelenlegi bilaterális kapcsolatokról.
jan. 4
8:29
Személyes adatokat követel az USA (Kitekintő)
Az Egyesült Államokban a tavalyi év végén történt merényletkísérlet után szigorítanának a biztonsági előírásokon, amely a kanadai utasokat is érintené. Az USA ugyanis személyi adatokat kér az országtól.
jan. 4
8:31
Járhatóak az utak (Kitekintő)
Valamennyi autópálya-szakasz, gyorsforgalmi, első, másod- és harmadosztályú út járható Szlovákiában, de többségüknek nedves, helyenként síkos a felülete.
jan. 4
8:42
Itt az év első óriásüzlete (Napi)
jan. 4
8:45
Újragondolják az átalányadót (Kitekintő)
Újragondolja az átalányadót a román kormány – jelentette ki Emil Boc miniszterelnök, ez volt az első feladat, amellyel megbízta a pénzügyminisztert.
jan. 4
8:45
Végre elfogták a háborús bűnöst! (168 Óra Online)
A szerb rendőrség letartóztatott egy férfit, akit háborús bűnökkel vádolnak. Az államügyészség vasárnapi közleménye szerint a férfit "hosszú ideje" keresték.
jan. 4
9:12
Amerikai és brit katonákat robbantottak fel Afganisztánban (Népszava)
Két pokolgépes merényletben meghalt négy amerikai és egy brit katona vasárnap Afganisztán déli részén - közölte a NATO és a brit erők.
jan. 4
9:21
Négy embert ölt meg két lavina a svájci Alpokban (HVG)
Négy életet követelt két lavina a svájci Alpokban vasárnap.
jan. 4
9:21
Durvul a választási kampány (Kitekintő)
Már csak valamivel több, mint két hét maradt az elnökválasztás napjáig. Az utóbbi hetekben sajnos nagyon eldurvult a választási kampány, a 18 elnökjelölt nem választási programjaik, elképzeléseik ismertetésével, inkább ellenfeleik lejáratásával foglalkozik.
jan. 4
9:23
Földrengés rázta meg Perut és a Salamon-szigeteket (HVG)
Erős földrengés rázta meg Peru és a Salamon-szigetek térségét szinte egyidejűleg, közép-európai idő szerint vasárnap este.
jan. 4
9:25
Brit és amerikai katonák haltak meg Afganisztánban (HVG)
Két pokolgépes merényletben meghalt négy amerikai és egy brit katona vasárnap Afganisztán déli részén - közölte a NATO és a brit erők.
jan. 4
9:36
Négy amerikai és egy brit katona meghalt Afganisztánban (Infostart)
Afganisztán déli részén két pokolgépes merényletben meghalt négy amerikai és egy brit katona.
jan. 4
9:36
Laval és Mussolini római egyezménye (huszadikszazad.hu)
[1935. január] Laval és Mussolini római egyezménye...
jan. 4
9:38
Aláírásokat gyűjtenek a szlovák teherfuvarozók (Infostart)
Szlovákiában nem vették blokád alá a benzinkutakat a teherfuvarozók, ehelyett a töltőállomásokon aláírásgyűjtést végezve tiltakoznak az elektronikus útdíj bevezetése ellen.
jan. 4
9:39
Hazahozhatják a lavina által elsodort hegymászókat (orientpress)
Hétfőn hazaérkezhetnek a hétvégén Szlovákiában szerencsétlenül járt magyar hegymászók - tudatta az MR1. Emlékezetes: a három magyart lavina sodort el a Magas-Tátrában.
jan. 4
9:54
Jól zárta az évet a gyógyszerkassza (orientpress)
A legfrissebb hírek szerint 14-15 milliárd forintos plusszal nyugtázhatta 2009-et a gyógyszerkassza, amely meglepő fordulat azok után, hogy az utóbbi év végén rendszeresen a gyógyszerkassza hiányáról és a gyártók esetleges többlet befizetési kötelezettségéről lehetett hallani. Ezek pontos mértéke azonban már korábban is kérdéses volt, így nem lehet tudni, hogy mekkora tehertől mentesültek a…
jan. 4
9:57
Meztelenül mászkált az iskolában (Kitekintő)
A tanárok egy ungvári iskola folyosóján egy félig meztelen férfit tartóztattak fel. Az illető nadrág nélkül járkált az iskola folyosóján.
jan. 4
10:30
BMI: Tovább tart az enyhe szűkülés (orientpress)
A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított decemberi értéke: 48,5. Tovább folytatódik a feldolgozóipar 2008 szeptemberében kezdődött összehúzódása, de ennek üteme kis mértékben csökkent novemberhez képest.
jan. 4
10:30
Elhalasztják az Európai Parlament küldöttségének teheráni útját (Infostart)
Meghatározatlan időre elhalasztották az Európai Parlament küldöttségének e hétre tervezett iráni útját - jelentette be hétfőn az iráni külügyminisztérium.
jan. 4
10:30
Gömbös mellett és a kormánypárt ellen vonultak fel Eckhardték (huszadikszazad.hu)
[1935. január] Gömbös mellett és a kormánypárt ellen vonultak fel Eckhardték...
jan. 4
10:33
Az EP-képviselők mégsem utaznak Iránba (HVG)
Meghatározatlan időre elhalasztották az Európai Parlament küldöttségének e hétre tervezett iráni útját - jelentette be hétfőn az iráni külügyminisztérium.
jan. 4
10:33
Nehéz félév előtt a kormány (Kitekintő)
Január 1-től Spanyolország vette át az EU soros elnökségének stafétáját a leköszönő Svédországtól. Fél éven keresztül a spanyolokra figyel Európa.
jan. 4
10:35
Nemzetbiztonsági kérdés Verespatak (Kitekintő)
A nemzetbiztonsági kérdésekkel foglalkozó Legfelső Védelmi Tanács (CSAT) dönt majd a Verespatakon tervezett aranybánya-beruházásról – jelentette ki Traian Băsescu államfő.
jan. 4
10:37
Költségcsökkentésbe kezd a hipermarket (Kitekintő)
Idén komoly stratégiaváltás elé néz a Wal-Mart – véli a Financial Times a világ legnagyobb kereskedelmi láncáról.
jan. 4
10:42
Emberölés és nemi erőszak miatt felakasztottak három férfit Iránban (Népszava)
Kötél általi halállal kivégeztek három férfit Iránban, akiket azért ítéltek el, mert megöltek hét és megerőszakoltak tizenkét nőt a Teherántól délre fekvő Varáminban - jelentette az IRNA hivatalos iráni hírügynökség hétfőn.
jan. 4
10:48
Mossa kezeit a FED (orientpress)
A FED elnöke szerint az elmúlt évek ingatlanpiaci lufija ellen sokkal inkább lehetett volna a szabályozási környezet szigorításával válaszolni, mintsem a monetáris eszközök bevetésével.
jan. 4
10:48
Emberölés és nemi erőszak miatt kivégeztek három férfit Iránban (Infostart)
ötél általi halállal kivégeztek három férfit Iránban, akiket azért ítéltek el, mert megöltek hét és megerőszakoltak tizenkét nőt a Teherántól délre fekvő Varáminban - jelentette az IRNA hivatalos iráni hírügynökség.
jan. 4
10:51
H1N1: Belgium eladományozza vakcinakészletének tizedét (HVG)
Belgium a fejlődő országoknak adja át a H1N1 influenzavírus elleni oltóanyag-készletének 10 százalékát - jelentette hétfőn a Le Soir című, francia nyelvű brüsszeli lap.
jan. 4
10:53
Végrehajtották az idei év első kivégzéseit Iránban (HVG)
Kötél általi halállal kivégeztek három férfit Iránban, akiket azért ítéltek el, mert megöltek hét és megerőszakoltak tizenkét nőt a Teherántól délre fekvő Varáminban - jelentette az IRNA hivatalos iráni hírügynökség hétfőn.
jan. 4
11:09
Szigorodik a repülőgépen beutazók átvizsgálása az USA-ban (HVG)
Az Egyesült Államok megszigorítja a repülőgépen beutazók átvizsgálását; 14 országból, köztük a terrorizmust támogató államokból érkező minden utasra motozás és kézipoggyász-vizsgálat vár - jelentette be vasárnap este az amerikai Közlekedésbiztonsági Felügyelet (TSA).
jan. 4
11:11
Idén 51,6 kilométer autópálya készül el Szlovákiában (HVG)
Az idén 51,6 kilométer autópálya készül el Szlovákiában - írta az Új Szó című szlovákiai magyar napilap hétfőn.
jan. 4
11:24
Állami pénzből fejleszt a BMW-beszállító Magyarországon (Napi)
jan. 4
11:24
Forradalom Albániában (huszadikszazad.hu)
[1935. január] Forradalom Albániában...
jan. 4
11:27
Szlovákia tönkrement (Kitekintő)
Mikulás Dzurinda volt szlovák kormányfő, az SDKÚ-DS elnöke szerint Szlovákia tönkrement. Gazdaságilag, szociális téren és a politika területén is.
jan. 4
11:36
Nem akarják Afganisztánba küldeni fiaikat a németek (Népszava)
Növekszik az ellenállás Németországban az afganisztáni katonai szerepvállalással szemben.

Keresés