2010. január 23. szombat

jan. 23
0:03
Tengerészgyalogosok vigyáznak a magyarokra (168 Óra Online)
Pénteken két magyar mentőcsapat is elindult a karibi országba. Hajnalban a Debreceni Egyetem hat fős katasztrófavédelmi csoportja búcsúzott Ferihegyen, délelőtt pedig a magyar kormány segélyét csomagolták össze. A küldeményt hét fős orvosi csapat kíséri. Haitin egyre több helyre jutnak el a segélyek, de sokan éheznek és szomjaznak. Kevés az orvos, a gyógyszer és a kötszer. A fővárosban pedig…
jan. 23
5:09
300 ezer eurót kaphat minden cellában töltött évért (168 Óra Online)
Lex Berlusconi: az alkotmánybíróság ősszel elvetette mentelmi jogát. Most a pergyorsítási törvény menti meg Berlusconit a bíróságra járástól, és február végén felfüggesztik a vele szembeni eljárásokat.
jan. 23
6:21
Merkel asszony vezetésével a CDU alkalmazkodni akar a német társadalom változásaihoz (Népszava)
Modernizálódik és balra tolódik Németország fő kormányzó pártja, a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és vele egész Németország – erről tanúskodik az a tény, hogy a hónap közepén tartott berlini ülésén a CDU vezetősége egyhangúan jóváhagyta az e szándékot tükröző Berlini Nyilatkozatot. A kereszténydemokraták modernizálódása nem új jelenség, de ez nem jelenti azt, hogy a folyamatnak ne lennének…
jan. 23
7:15
Nem csak Magyarország szívügye... (Kitekintő)
Az Európai Parlament állásfoglalást fogadott el az uniós Duna Stratégiáról, melyben „felszólítja a Bizottságot” többek között arra, „hogy legkésőbb 2010 végére benyújtsa a Duna-régióra vonatkozó európai stratégiát”. Az elképzelés Magyarország uniós elnökségének napirendjén is előkelő helyen szerepel.
jan. 23
7:15
A Guantánamo bezárását kifogásolók ellenzik a rabok külföldre szállítását (Népszava)
A terrorgyanús személyeket őrző guantánamói fogolytábor bezárására még legalább egy évet várni kell - vélik amerikai szakértők, rámutatva a létesítmény felszámolásának nehézségeire.
jan. 23
8:09
A burka részleges betiltását javasolja egy parlamenti bizottság Franciaországban (Népszava)
Az egész testet takaró női muzulmán ruha, a burka közintézményekben és a tömegközlekedési járműveken történő betiltását javasolja a kérdés vizsgálatával megbízott parlamenti bizottság Franciaországban. A közterületen, azaz utcán való viselésének betiltását azonban alkotmányossági aggályok miatt nem támogatják a képviselők - írta péntek délután megjelent számában a Le Monde című párizsi napilap.
jan. 23
8:11
Washington válaszokat vár Pekingtől a Google-ügyben (Népszava)
Barack Obama amerikai elnököt továbbra is aggasztja a Google internetes szolgáltató és a kínai kormány között folyó vita; Washington válaszokat vár Pekingtől - közölte pénteken a Fehér Ház.
jan. 23
8:27
Erre legalább büszkék lehetünk! (Kitekintő)
Január 22-e a Magyar Kultúra Napja. Határon innen és túl események és rendezvények tucatjai hivatottak a magyar kultúra megünneplésére és sokszínűségének bemutatására.
jan. 23
8:27
Terrormerénylet-kísérlet miatt aggódnak Nagy-Britanniában (Népszava)
A második legmagasabb fokozatra emelte pénteken a brit belügyminiszter a terrorkészültség szintjét, valószínűleg összefüggésben a karácsonyi amerikai repülőgép-robbantási kísérlettel.
jan. 23
8:29
Izrael kártérítést fizetett az ENSZ-nek a gázai övezeti károkért (Népszava)
Tíz és fél millió dolláros kártérítést fizetett Izrael az ENSZ-nek, többek között amiatt, hogy a zsidó állam hadseregének gázai övezeti offenzívája idején találat érte a világszervezet palesztin menekülteket segélyező ügynökségének (UNWRA) kirendeltségét, tizenegy ENSZ-alkalmazott pedig könnyebben megsebesült a harcokban - közölte egy ENSZ-szóvivő és izraeli diplomaták.
jan. 23
8:45
„Nagymagyar” öngólt rúgott a szlovák elnök (Kitekintő)
Robert Fico kormányfő keddi sajtótájékoztatóján ismét megvillantotta, mi lesz az idei választási kampány egyik fő témája. Legalábbis annak smeres kiadása.
jan. 23
9:00
Haiti földrengés - Meghaladta a 110 ezret a halottak száma (Infostart)
Meghaladta a 110 ezret a haiti földrengés halálos áldozatainak a száma - közölte helyi idő szerint pénteken a karibi ország belügyminisztériuma.
jan. 23
9:00
Csaknem háromezerszer tárcsázta a segélyhívót egy horvát nő - el is ítélte a bíróság (MaHu)
Nyilvános szolgáltatás akadályoztatása miatt hat hónapi, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a horvát nőt, aki összesen kétezer-hétszáz alkalommal tárcsázta az elsősegély-ügyelet hívószámát.
jan. 23
9:02
Emelték a brit terrorkészültséget (Infostart)
A második legmagasabb fokozatra emelte pénteken a brit belügyminiszter a terrorkészültség szintjét, valószínűleg összefüggésben a karácsonyi amerikai repülőgép-robbantási kísérlettel.
jan. 23
9:03
Mégsem a drogoktól halt meg a tinibálvány (Kitekintő)
Stephen Gately, a Boyzone zenekar elhunyt tagja természetes halállal halt meg. A bíróság ezzel pontot tett az eset végére.
jan. 23
9:05
A Facebookon keresztül cserkésznék be az irakiakat (Kitekintő)
A Facebookot hívta segítségül az Egyesült Államok bagdadi nagykövetsége abból a célból, hogy az iraki középrétegekkel megkedveltesse az internetet, és ezen keresztül az amerikai kultúrát.
jan. 23
9:18
Liliomtiprás, Polanski: a bíró a rendező szemébe nézne (MaHu)
Elutasította a Roman Polanski ügyében eljáró amerikai bíró, hogy távollétében ítélkezzenek a liliomtiprással vádolt Oscar-díjas filmrendező felett, amint azt a svájci házi őrizetben tartott Polanski ügyvédei kérték.
jan. 23
9:20
Meghaladta a 110 ezret a halottak száma Haitin (MaHu)
Meghaladta a 110 ezret a haiti földrengés halálos áldozatainak a száma - közölte helyi idő szerint pénteken a karibi ország belügyminisztériuma.
jan. 23
9:36
Hamarabb szabadulhatnak a jógázó rabok (MaHu)
Hamarabb szabadulhatnak a börtönből Indiában a jógázó rabok, abból a megfontolásból, hogy javult önkontrolljuk és gyengült agresszivitásuk.
jan. 23
9:39
Megdöbbentő információk Che Guevaráról (Kitekintő)
A hatvanas évek második felében Csehszlovákiában pihent és gyógyíttatta magát titokban Ernesto Che Guevara, a híres argentin forradalmár, Fidel Castro kubai államfő egykori harcostársa.
jan. 23
9:54
Sapkából többet is: rendőrnőt vélt örömlánynak az álrendőr (MaHu)
Rendőrnőt vélt örömlánynak egy álrendőr az Egyesült Államokban, aminek eredményeként tényleg bekerült a rendőrség berkébe.
jan. 23
9:54
Kína nem kér az amerikai internetleckéből (Infostart)
Kínának nincs szüksége arra, hogy Washington leckét adjon neki az internettel kapcsolatban - jelentette ki egy kínai onlinemédia-szövetség vezetője a két ország között a témában folyó nyilatkozatháború keretében.
jan. 23
10:15
Románia sikersztori lehet (Kitekintő)
Az IMF-nek komoly tervei vannak Romániával kapcsolatban.
jan. 23
10:48
Elhunyt Jean Simmons (HVG)
Elhunyt Jean Simmons brit filmszínész, nagy történelmi filmek hősnője. 80 évesen, Santa Monica-i otthonában pénteken érte a halál. Tüdőrákban szenvedett - jelentette a Los Angeles Times című amerikai lap.
jan. 23
10:51
Könnyen kitalálható, buta jelszavakat adunk (Kitekintő)
Az internet őskorában az 12345 volt a legnépszerűbb jelszó. Mára ez megváltozott - megelőzte az 123456 - állítják a szakemberek. Minden ötödik netes felhasználó alkalmaz hasonló, könnyen megjegyezhető kombinációkat a személyes jelszavainak tárolására.
jan. 23
10:53
Készül a Duna-stratégia (Kitekintő)
Többpárti határozatot fogadott el csütörtökön  a Duna Régió európai stratégiájával kapcsolatban január 18-21. közötti strasbourgi ülésszakán az Európai Parlament.
jan. 23
10:55
"Szakítunk a lobbistákkal!" - tényleg? (Kitekintő)
A Fehér Ház várományosaként azt ígérte Barack Obama, hogy szakít a lobbistákkal. Intézkedései azonban vegyes eredményeket hoztak.
jan. 23
11:06
Haiti: már nem kutatnak a túlélők után (HVG)
A port-au-prince-i kormány utasítása alapján a haiti fővárosban befejezték a földrengés esetleges túlélői utáni kutatást - jelentette be szombaton Genfben az ENSZ egyik szóvivője.
jan. 23
11:27
Környezetetünket is szennyezi a böfögő madár (Kitekintő)
A rövidcsőrű lúd évente több mint 130 kilogramm káros széndioxid kibocsátásáért felelős. A madár okozta szennyezés négyszer nagyobb, mint például egy terasz fűtését biztosító gázmelegítő.
jan. 23
11:29
Általános sztrájkkal fenyegetőznek a köztisztviselők (Kitekintő)
A román Köztisztviselők Szakszervezete (FNSA) február elejére előbb figyelmeztető sztrájkot hirdet, majd a hónap közepére általános munkabeszüntetést helyez kilátásba, amennyiben a kormány kitart a leépítések és a fizetések csökkentése mellett.
jan. 23
11:45
Kína: nincs szükség arra, hogy Washington leckét adjon az internettel kapcsolatban (Népszava)
Kínának nincs szüksége arra, hogy Washington leckét adjon neki az internettel kapcsolatban - jelentette ki egy kínai onlinemédia-szövetség vezetője a két ország között a témában folyó nyilatkozatháború keretében.
jan. 23
12:03
Nem jut be a magyar párt a parlamentbe? (Kitekintő)
A Magyar Koalíció Pártja (MKP) a törvényhozáson kívül rekedne a Polis Slovakia közvélemény-kutató ügynökség január derekán végzett felmérése alapján.
jan. 23
12:36
Az orosz és az amerikai vezérkari főnök Moszkvában tárgyalt (MaHu)
Mike Mullen tengernagy, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke Moszkvában tárgyalt Nyikolaj Makarov orosz vezérkari főnökkel és a hadászati támadó fegyverek korlátozásáról és csökkentéséről szóló START-szerződés számos kérdésében megállapodásra jutottak - közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium sajtóosztálya.
jan. 23
12:39
Nyelvtörvény: óriási botrány lesz az első bűntetésből (Kitekintő)
Duray Miklós szerint a megfélemlítés a pozsonyi parlament által tavaly elfogadott nyelvtörvény legfőbb célja.
jan. 23
12:39
Elég volt Ficóból! (168 Óra Online)
Tizenháromszor száz nap Fico, Slota és Mečiar kormányával? Elég volt, soha többet! - állítják a mára tervezett kormányellenes tüntetés szervezői. Zenés, fellépésekkel tarkított megmozdulás Pozsonyban, három órakor az SZNF téren.
jan. 23
12:54
Kanadai vízumkényszer a magyarországi választások után? (HVG)
Ismét a Magyarországgal szembeni kanadai vízumkényszer esetleges újbóli bevezetéséről ír a kanadai sajtó, ezúttal a Torontóban szerkesztett Globe and Mail internetes kiadása, amely azt is tudni véli, hogy az ottawai kormány, ha elszánja rá magát, ezt az intézkedést majd csak a magyarországi parlamenti választások után rendelné el.
jan. 23
13:12
Kanadai vízumkényszer a választások után? (Infostart)
Ismét a Magyarországgal szembeni kanadai vízumkényszer esetleges újbóli bevezetéséről ír a kanadai sajtó, ezúttal a Torontóban szerkesztett Globe and Mail internetes kiadása, amely azt is tudni véli, hogy az ottawai kormány, ha elszánja rá magát, ezt az intézkedést majd csak a magyarországi parlamenti választások után rendelné el.
jan. 23
13:14
Beiktatták hivatalába az új szerb pátriárkát (Infostart)
Beiktatták hivatalába szombaton Belgrádban Irinej Gavrilovicot, a szerb ortodox egyház új pátriárkáját.
jan. 23
13:15
Épül a legdrágább szlovák autópálya (Kitekintő)
Zsolna és Túrócszentmárton között épül meg az eddigi legdrágább szlovákiai autópálya.
jan. 23
13:15
Mi történt? "Súlyosra" emelték a terrorveszélyt (168 Óra Online)
"Súlyosra", vagyis a második szintre emelte Nagy-Britannia a terrorveszély mértékét pénteken. Ez az utóbbi hetek legsúlyosabb lépése, miután karácsonykor egy nigériai férfi megpróbált felrobbantani egy repülőgépet, amely Európából az Egyesült Államokba tartott.
jan. 23
13:33
Nőkkel is flörtöl a vonzó énekesnő (Kitekintő)
Kylie Minogue szereti a férfiakat, ám most először beszélt arról, hogy szokott nőkkel is flörtölni.
jan. 23
13:33
A kanadai hatóságok tavaly minden kérelmet elutasítottak, mondván, hogy magyar állampolgárok bárhol szabadon letelepedhetnek az Európai Unióban (Népszava)
Ismét a Magyarországgal szembeni kanadai vízumkényszer esetleges újbóli bevezetéséről ír a kanadai sajtó, ezúttal a Torontóban szerkesztett Globe and Mail internetes kiadása, amely azt is tudni véli, hogy az ottawai kormány, ha elszánja rá magát, ezt az intézkedést majd csak a magyarországi parlamenti választások után rendelné el.
jan. 23
13:51
Itt az intő példa a magyarok számára! (Kitekintő)
Példa és mérce lehet Vilnius Pécs számára. A megpróbáltatások ellenére is el lehet sikerként könyvelni a 2009-es litván programsorozatot.
jan. 23
14:06
Egy nagy árvíz új Velencévé változtatná Párizst (MaHu)
Egy évszázada már, hogy a Szajna Párizsban átlépte a parti védműveket. A folyó iszapos vízáradatot zúdított a francia főváros elegáns bulvárjaira, elöntötte több ezer ember otthonát és hónapokra megbénította az áramszolgáltatást.
jan. 23
14:27
Megelégelték a szlovák belügyminiszter ámokfutását (Kitekintő)
A szlovákai ellenzék bizalmatlansági indítványt nyújtott be a parlamentben a belügyminiszter ellen.
jan. 23
14:27
Az orosz és az amerikai vezérkari főnök Moszkvában tárgyalt (Népszava)
Mike Mullen tengernagy, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke Moszkvában tárgyalt Nyikolaj Makarov orosz vezérkari főnökkel és a hadászati támadó fegyverek korlátozásáról és csökkentéséről szóló START-szerződés számos kérdésében megállapodásra jutottak - közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium sajtóosztálya.
jan. 23
14:29
Precedens értékű ítélet - Ártatlanul végezték ki 1944-ben többedmagával a martonosi hentest, Forró Lajost (Népszava)
Ideológiai okból, ártatlanul végezték ki 1944-ben többedmagával a martonosi hentest, Forró Lajost - idézte fel a szerb bíróság közelmúltban hozott precedens értékű ítéletét a rehabilitációs eljárást elindító unoka szombaton Szegeden, ahol a délvidéki magyar népirtás 65. évfordulójára emlékeztek az Újszegedi Rendezvényházban.
jan. 23
15:00
Megkezdik a kivonulást a Google-alapítók? (Napi)
jan. 23
15:00
Beiktatták hivatalába az új szerb pátriárkát (MaHu)
Beiktatták hivatalába szombaton Belgrádban Irinej Gavrilovicot, a szerb ortodox egyház új pátriárkáját.
jan. 23
15:03
H1N1: eddig 1154 beteg (Kitekintő)
Szlovákiában az első eset előfordulása óta 1154-en betegedtek meg sertésinfluenzában. A betegségnek tulajdonítható halálos esetek száma az orvosok szerint eléri a 47-et.

Keresés