2010. január 23. szombat

jan. 23
0:03
Tengerészgyalogosok vigyáznak a magyarokra (168 Óra Online)
Pénteken két magyar mentőcsapat is elindult a karibi országba. Hajnalban a Debreceni Egyetem hat fős katasztrófavédelmi csoportja búcsúzott Ferihegyen, délelőtt pedig a magyar kormány segélyét csomagolták össze. A küldeményt hét fős orvosi csapat kíséri. Haitin egyre több helyre jutnak el a segélyek, de sokan éheznek és szomjaznak. Kevés az orvos, a gyógyszer és a kötszer. A fővárosban pedig…
jan. 23
5:09
300 ezer eurót kaphat minden cellában töltött évért (168 Óra Online)
Lex Berlusconi: az alkotmánybíróság ősszel elvetette mentelmi jogát. Most a pergyorsítási törvény menti meg Berlusconit a bíróságra járástól, és február végén felfüggesztik a vele szembeni eljárásokat.
jan. 23
6:21
Merkel asszony vezetésével a CDU alkalmazkodni akar a német társadalom változásaihoz (Kripto Akadémia)
Modernizálódik és balra tolódik Németország fő kormányzó pártja, a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és vele egész Németország – erről tanúskodik az a tény, hogy a hónap közepén tartott berlini ülésén a CDU vezetősége egyhangúan jóváhagyta az e szándékot tükröző Berlini Nyilatkozatot. A kereszténydemokraták modernizálódása nem új jelenség, de ez nem jelenti azt, hogy a folyamatnak ne lennének…
jan. 23
7:15
Nem csak Magyarország szívügye... (Kitekintő)
Az Európai Parlament állásfoglalást fogadott el az uniós Duna Stratégiáról, melyben „felszólítja a Bizottságot” többek között arra, „hogy legkésőbb 2010 végére benyújtsa a Duna-régióra vonatkozó európai stratégiát”. Az elképzelés Magyarország uniós elnökségének napirendjén is előkelő helyen szerepel.
jan. 23
7:15
A Guantánamo bezárását kifogásolók ellenzik a rabok külföldre szállítását (Kripto Akadémia)
A terrorgyanús személyeket őrző guantánamói fogolytábor bezárására még legalább egy évet várni kell - vélik amerikai szakértők, rámutatva a létesítmény felszámolásának nehézségeire.
jan. 23
8:09
A burka részleges betiltását javasolja egy parlamenti bizottság Franciaországban (Kripto Akadémia)
Az egész testet takaró női muzulmán ruha, a burka közintézményekben és a tömegközlekedési járműveken történő betiltását javasolja a kérdés vizsgálatával megbízott parlamenti bizottság Franciaországban. A közterületen, azaz utcán való viselésének betiltását azonban alkotmányossági aggályok miatt nem támogatják a képviselők - írta péntek délután megjelent számában a Le Monde című párizsi napilap.
jan. 23
8:11
Washington válaszokat vár Pekingtől a Google-ügyben (Kripto Akadémia)
Barack Obama amerikai elnököt továbbra is aggasztja a Google internetes szolgáltató és a kínai kormány között folyó vita; Washington válaszokat vár Pekingtől - közölte pénteken a Fehér Ház.
jan. 23
8:27
Erre legalább büszkék lehetünk! (Kitekintő)
Január 22-e a Magyar Kultúra Napja. Határon innen és túl események és rendezvények tucatjai hivatottak a magyar kultúra megünneplésére és sokszínűségének bemutatására.
jan. 23
8:27
Terrormerénylet-kísérlet miatt aggódnak Nagy-Britanniában (Kripto Akadémia)
A második legmagasabb fokozatra emelte pénteken a brit belügyminiszter a terrorkészültség szintjét, valószínűleg összefüggésben a karácsonyi amerikai repülőgép-robbantási kísérlettel.
jan. 23
8:29
Izrael kártérítést fizetett az ENSZ-nek a gázai övezeti károkért (Kripto Akadémia)
Tíz és fél millió dolláros kártérítést fizetett Izrael az ENSZ-nek, többek között amiatt, hogy a zsidó állam hadseregének gázai övezeti offenzívája idején találat érte a világszervezet palesztin menekülteket segélyező ügynökségének (UNWRA) kirendeltségét, tizenegy ENSZ-alkalmazott pedig könnyebben megsebesült a harcokban - közölte egy ENSZ-szóvivő és izraeli diplomaták.
jan. 23
8:45
„Nagymagyar” öngólt rúgott a szlovák elnök (Kitekintő)
Robert Fico kormányfő keddi sajtótájékoztatóján ismét megvillantotta, mi lesz az idei választási kampány egyik fő témája. Legalábbis annak smeres kiadása.
jan. 23
8:45
Maffiával dacoló boltok (Metropol)
A maffiával dacoló palermói boltokról készített térképét Németország római nagykövetsége. A térképen a szicíliai főváros azon üzletei vannak, amelyek nem fizetnek védelmi pénzt a maffiának, vagy legalábbis ezt állítják/ígérik.
jan. 23
9:00
Haiti földrengés - Meghaladta a 110 ezret a halottak száma (Infostart)
Meghaladta a 110 ezret a haiti földrengés halálos áldozatainak a száma - közölte helyi idő szerint pénteken a karibi ország belügyminisztériuma.
jan. 23
9:02
Emelték a brit terrorkészültséget (Infostart)
A második legmagasabb fokozatra emelte pénteken a brit belügyminiszter a terrorkészültség szintjét, valószínűleg összefüggésben a karácsonyi amerikai repülőgép-robbantási kísérlettel.
jan. 23
9:03
Mégsem a drogoktól halt meg a tinibálvány (Kitekintő)
Stephen Gately, a Boyzone zenekar elhunyt tagja természetes halállal halt meg. A bíróság ezzel pontot tett az eset végére.
jan. 23
9:05
A Facebookon keresztül cserkésznék be az irakiakat (Kitekintő)
A Facebookot hívta segítségül az Egyesült Államok bagdadi nagykövetsége abból a célból, hogy az iraki középrétegekkel megkedveltesse az internetet, és ezen keresztül az amerikai kultúrát.
jan. 23
9:39
Megdöbbentő információk Che Guevaráról (Kitekintő)
A hatvanas évek második felében Csehszlovákiában pihent és gyógyíttatta magát titokban Ernesto Che Guevara, a híres argentin forradalmár, Fidel Castro kubai államfő egykori harcostársa.
jan. 23
9:54
Kína nem kér az amerikai internetleckéből (Infostart)
Kínának nincs szüksége arra, hogy Washington leckét adjon neki az internettel kapcsolatban - jelentette ki egy kínai onlinemédia-szövetség vezetője a két ország között a témában folyó nyilatkozatháború keretében.
jan. 23
10:15
Románia sikersztori lehet (Kitekintő)
Az IMF-nek komoly tervei vannak Romániával kapcsolatban.
jan. 23
10:15
Michelle Obama "pedálozós" éve (Metropol)
Egy év telt el azóta, hogy férje és gyerekei oldalán Michelle Obama az Egyesült Államok first ladyje lett. Saját bevallása szerint "pedálozós" év van mögötte, de van amire büszke legyen.
jan. 23
10:51
Könnyen kitalálható, buta jelszavakat adunk (Kitekintő)
Az internet őskorában az 12345 volt a legnépszerűbb jelszó. Mára ez megváltozott - megelőzte az 123456 - állítják a szakemberek. Minden ötödik netes felhasználó alkalmaz hasonló, könnyen megjegyezhető kombinációkat a személyes jelszavainak tárolására.
jan. 23
10:53
Készül a Duna-stratégia (Kitekintő)
Többpárti határozatot fogadott el csütörtökön  a Duna Régió európai stratégiájával kapcsolatban január 18-21. közötti strasbourgi ülésszakán az Európai Parlament.
jan. 23
10:55
"Szakítunk a lobbistákkal!" - tényleg? (Kitekintő)
A Fehér Ház várományosaként azt ígérte Barack Obama, hogy szakít a lobbistákkal. Intézkedései azonban vegyes eredményeket hoztak.
jan. 23
11:27
Környezetetünket is szennyezi a böfögő madár (Kitekintő)
A rövidcsőrű lúd évente több mint 130 kilogramm káros széndioxid kibocsátásáért felelős. A madár okozta szennyezés négyszer nagyobb, mint például egy terasz fűtését biztosító gázmelegítő.
jan. 23
11:29
Általános sztrájkkal fenyegetőznek a köztisztviselők (Kitekintő)
A román Köztisztviselők Szakszervezete (FNSA) február elejére előbb figyelmeztető sztrájkot hirdet, majd a hónap közepére általános munkabeszüntetést helyez kilátásba, amennyiben a kormány kitart a leépítések és a fizetések csökkentése mellett.
jan. 23
11:45
Kína: nincs szükség arra, hogy Washington leckét adjon az internettel kapcsolatban (Kripto Akadémia)
Kínának nincs szüksége arra, hogy Washington leckét adjon neki az internettel kapcsolatban - jelentette ki egy kínai onlinemédia-szövetség vezetője a két ország között a témában folyó nyilatkozatháború keretében.
jan. 23
12:03
Nem jut be a magyar párt a parlamentbe? (Kitekintő)
A Magyar Koalíció Pártja (MKP) a törvényhozáson kívül rekedne a Polis Slovakia közvélemény-kutató ügynökség január derekán végzett felmérése alapján.
jan. 23
12:39
Nyelvtörvény: óriási botrány lesz az első bűntetésből (Kitekintő)
Duray Miklós szerint a megfélemlítés a pozsonyi parlament által tavaly elfogadott nyelvtörvény legfőbb célja.
jan. 23
12:39
Elég volt Ficóból! (168 Óra Online)
Tizenháromszor száz nap Fico, Slota és Mečiar kormányával? Elég volt, soha többet! - állítják a mára tervezett kormányellenes tüntetés szervezői. Zenés, fellépésekkel tarkított megmozdulás Pozsonyban, három órakor az SZNF téren.
jan. 23
13:12
Kanadai vízumkényszer a választások után? (Infostart)
Ismét a Magyarországgal szembeni kanadai vízumkényszer esetleges újbóli bevezetéséről ír a kanadai sajtó, ezúttal a Torontóban szerkesztett Globe and Mail internetes kiadása, amely azt is tudni véli, hogy az ottawai kormány, ha elszánja rá magát, ezt az intézkedést majd csak a magyarországi parlamenti választások után rendelné el.
jan. 23
13:14
Beiktatták hivatalába az új szerb pátriárkát (Infostart)
Beiktatták hivatalába szombaton Belgrádban Irinej Gavrilovicot, a szerb ortodox egyház új pátriárkáját.
jan. 23
13:15
Épül a legdrágább szlovák autópálya (Kitekintő)
Zsolna és Túrócszentmárton között épül meg az eddigi legdrágább szlovákiai autópálya.
jan. 23
13:15
Kanadai vízumkényszer a választások után? (Metropol)
Ismét a Magyarországgal szembeni kanadai vízumkényszer esetleges újbóli bevezetéséről ír a kanadai sajtó, ezúttal a Torontóban szerkesztett Globe and Mail internetes kiadása.
jan. 23
13:15
Mi történt? "Súlyosra" emelték a terrorveszélyt (168 Óra Online)
"Súlyosra", vagyis a második szintre emelte Nagy-Britannia a terrorveszély mértékét pénteken. Ez az utóbbi hetek legsúlyosabb lépése, miután karácsonykor egy nigériai férfi megpróbált felrobbantani egy repülőgépet, amely Európából az Egyesült Államokba tartott.
jan. 23
13:33
Nőkkel is flörtöl a vonzó énekesnő (Kitekintő)
Kylie Minogue szereti a férfiakat, ám most először beszélt arról, hogy szokott nőkkel is flörtölni.
jan. 23
13:33
A kanadai hatóságok tavaly minden kérelmet elutasítottak, mondván, hogy magyar állampolgárok bárhol szabadon letelepedhetnek az Európai Unióban (Kripto Akadémia)
Ismét a Magyarországgal szembeni kanadai vízumkényszer esetleges újbóli bevezetéséről ír a kanadai sajtó, ezúttal a Torontóban szerkesztett Globe and Mail internetes kiadása, amely azt is tudni véli, hogy az ottawai kormány, ha elszánja rá magát, ezt az intézkedést majd csak a magyarországi parlamenti választások után rendelné el.
jan. 23
13:51
Itt az intő példa a magyarok számára! (Kitekintő)
Példa és mérce lehet Vilnius Pécs számára. A megpróbáltatások ellenére is el lehet sikerként könyvelni a 2009-es litván programsorozatot.
jan. 23
14:27
Megelégelték a szlovák belügyminiszter ámokfutását (Kitekintő)
A szlovákai ellenzék bizalmatlansági indítványt nyújtott be a parlamentben a belügyminiszter ellen.
jan. 23
14:27
Az orosz és az amerikai vezérkari főnök Moszkvában tárgyalt (Kripto Akadémia)
Mike Mullen tengernagy, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke Moszkvában tárgyalt Nyikolaj Makarov orosz vezérkari főnökkel és a hadászati támadó fegyverek korlátozásáról és csökkentéséről szóló START-szerződés számos kérdésében megállapodásra jutottak - közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium sajtóosztálya.
jan. 23
14:29
Precedens értékű ítélet - Ártatlanul végezték ki 1944-ben többedmagával a martonosi hentest, Forró Lajost (Kripto Akadémia)
Ideológiai okból, ártatlanul végezték ki 1944-ben többedmagával a martonosi hentest, Forró Lajost - idézte fel a szerb bíróság közelmúltban hozott precedens értékű ítéletét a rehabilitációs eljárást elindító unoka szombaton Szegeden, ahol a délvidéki magyar népirtás 65. évfordulójára emlékeztek az Újszegedi Rendezvényházban.
jan. 23
15:00
Megkezdik a kivonulást a Google-alapítók? (Napi)
jan. 23
15:03
H1N1: eddig 1154 beteg (Kitekintő)
Szlovákiában az első eset előfordulása óta 1154-en betegedtek meg sertésinfluenzában. A betegségnek tulajdonítható halálos esetek száma az orvosok szerint eléri a 47-et.
jan. 23
15:03
Az amerikai alelnök megpróbálja elhárítani a fenyegető iraki belpolitikai válságot (Kripto Akadémia)
Joe Biden amerikai alelnök Bagdadban iraki vezetőkkel tárgyalt szombaton, hogy megpróbálja elhárítani a fenyegető belpolitikai válságot, amelyet az váltott ki, hogy a központi választási bizottság kizárt a márciusi választásokból több száz, a korábbi állampárthoz kötődő jelöltet.
jan. 23
15:21
Diplomáciai botrány készülődik (Kitekintő)
Az orosz külügyminisztérium kidolgozott egy olyan eljárást, mely lehetővé teszi Mihail Zurabov ukrajnai orosz nagykövet számára azt, hogy elkerülhető legyen az ukrán államfővel való találkozása - adta hírül a Korrespondent.net internetes hírportál.
jan. 23
15:23
Blokád alá vették a krétai repteret! (Kitekintő)
Terményeik piaci árcsökkenése miatt több ezer gazda tüntet Görögországban.
jan. 23
15:39
A biztonsági szervek milyen módon ellenőrzik az Ön kommunikációját? (168 Óra Online)
Az FBI egyre sárosabb, de mossák szorgosan. Az teljesen bizonyos, hogy a szövetségi nyomozók törvénytelenül jutottak információkhoz, a kérdés csak az, hogy mennyihez.
jan. 23
15:39
Szokatlanul éles szavak Obamától (Kripto Akadémia)
Barack Obama amerikai elnök szokatlanul éles szavakkal bírálta, és a demokrácia elleni közvetlen támadásnak minősítette szombaton, szokásos heti rádió- és internetes beszédében az amerikai Legfelsőbb Bíróság ítéletét, melynek értelmében a vállalatok ezentúl korlátozás nélkül költhetnek választási kampányokra.
jan. 23
15:57
Az MKP-tól is halászna el szavazókat a roma párt (Kitekintő)
Külön indul a júniusi választásokon a Szlovákiai Roma Kezdeményezés (RIS) - döntött szombati ülésén a párt elnöksége. Alexander Patkoló pártelnök közölte, a döntést még az országos választmánynak is jóvá kell hagynia.
jan. 23
15:59
Levetkőzött Tiger Woods egyik szeretője (Kitekintő)
Tiger Woods egyik szeretője a sok közül megmutatta testét az egész világnak, s úgy tűnik sokaknak fog tetszeni, mert a 24 éves Jaimee Grubbs igazán remekül néz ki bikiniben és szexi alsóneműben. Nem csoda, hogy Woods nem tudott neki ellenállni, s vele is megcsalta a nejét.
jan. 23
16:15
Chávez a tévében reggeltől estig (Kripto Akadémia)
Hugo Chávez nem kegyelmez a független venezue­lai csatornáknak. A venezuelai elnök kötelezővé tette 24 kábeltévé számára, hogy élőben közvetítsék televíziós műsorát, az Alo Presidentét, valamint időnként maratoni hosszúságú beszédeit.

Keresés