2010. január 23. szombat

jan. 23
0:18
Jó éjt január huszonkettedikén, pénteken. (GameStar)
Jajj, reggel irány a Petőfi csarnok, a sok-sok klassz cucc (és persze mi is) utána pedig csobb az Aquaworldben. Hurrá!
jan. 23
4:21
100 millió eladott Tetris - mobilokra (sg)
Miközben mindenki a Call of Duty: Modern Warfare 2 bődületes eladási adataira csodálkozik rá, a háttérben szép csendben újabb rekordot döntött meg a Tetris.
jan. 23
4:25
Új anyagokat ihlethet a "vascsiga" (sg)
Egy mélytengeri csiga vassal borított háza a katonai páncélok egy új osztályát inspirálhatja. Nem az anyag, hanem az elrendezés a döntő.
jan. 23
4:29
Hold - a tavalyi év legjobb scifije (sg)
Az egyszereplős scifi ötlete, valljuk meg, kissé merésznek tűnik leírva, azonban megvalósítva, filmes formában nem lehet okunk a panaszra.
jan. 23
4:36
Nmap 5.20 (hup.hu)
Fyodor a minap bejelentette az Nmap 5.20-as verzióját. Ez az első stabil kiadás a tavaly júliusban kiadott 5.00 óta. Az 5.20 a csökkentett memóriaigény és a sebességbeli javulások mellett fejlettebb UDP scannelést, 31 új Nmap Scripting Engine (NSE) script-et hoz. A jobb teljesítmény érdekében a traceroute engine teljes mértékben újraírásra került. Komoly mértékben került bővítésre az operációs…
jan. 23
4:39
Már az e-mailek 95 százaléka spam (sg)
Az Európai Hálózati és Információs Biztonsági Hivatal felmérése szerint a spamhelyzet rosszabb, mint amire előzetesen számítottak. Bosszúságon kivül biztonsági problémát is jelentenek.
jan. 23
4:40
Linus Torvalds: Linux 2.6.33-rc5 (hup.hu)
Linus bejelentette a 2.6.33-as kernel ötödik kiadásra jelölt verzióját. Szerinte nincs benne semmi eget rengető, noha a i915 Kernel Mode Setting változtatások egy említést megérdemelhetnek. Emellett, ha van valakinek eDP-je ("embedded DisplayPort") mostantól akár működhet is. Problémák még előfordulhatnak vele. Ezen kívül többnyire kisebb, a kernel különböző területeit érintő javítások, és…
jan. 23
4:43
Gyorsabb elődeinél a Firefox 3.6 (sg)
A böngésző új verziójánál elsősorban a sebességre helyezték a hangsúlyt a fejlesztők. Ígéretük szerint a jövőben a kisebb frissítéseket, hibajavításokat gyorsabban elérhetővé fogják tenni.
jan. 23
4:44
HTML5: a Vimeo csatlakozott a YouTube kezdeményezéséhez (hup.hu)
A YouTube nemrég jelentette be, hogy elősegítendő és támogatandó a HTML5 elterjedését, kísérleti HTML5-támogatott lejátszót tett elérhetővé. A Vimeo névre hallgató videómegosztó oldal gyakorlatilag azonnal csatlakozott, és tegnap bejelentette, hogy szintén előállt egy kísérleti HTML5 lejátszóval. A bejelentés szerint a HTML5 lejátszónak több előnye is van: a videók azonnal betöltődnek - nincs…
jan. 23
4:48
Transmission 1.80 (hup.hu)
Megjelent a népszerű torrent kliens 1.80-as változata, amely -többek között- elhozza a várva várt magnet link és tracker nélküli torrentek támogatását. [ Letöltés | Release notes ]
jan. 23
4:52
Megkezdte az átállást Linux-ra a London Stock Exchange (hup.hu)
Tavaly érkeztek a hírek arról, hogy a London Stock Exchange (LSE) kidobja a .NET alapú kereskedési platformját és Linux/Solaris megoldásra vált. A ComputerWorld most arról számol be, hogy az LSE megkezdte a 12 hónapot igénybe vevő migrációt a Linux-alapú rendszerre. Ahogy arról korábban már szó volt, az LSE 18 millió angol fontért vásárolt meg egy Sri Lanka-i vállalatot. Ez a vállalat a…
jan. 23
8:27
Már az űrhajósok is twitterezhetnek (prohardver)
Egy fejlesztés következtében a Nemzetközi Űrállomáson dolgozók magáncélra is használhatják az internetet.
jan. 23
8:42
'Reggelt! 2010. 01. 23. (GameStar)
Éljen a szombat! Főleg, hogy kint akkor a a hó, hogy nem is tudom kipróbálni az új verdát amit szereztem. Inkább hírezek akkor...
jan. 23
9:00
A Google alapítói lemondanak az abszolút hatalomról (prohardver)
Larry Page és Sergey Brin ugyan kisebbségbe kerülnek, de nem kell attól tartani, hogy kiadják a kezükből az irányítást.
jan. 23
9:18
Capcom - Nagy bejelentés hamarosan (GameStar)
A "bejelentjük, hogy bejelentünk valamit" verseny két új résztvevővel gazdagodott. Ezúttal a Capcom, és a Microsoft hergeli a népet.
jan. 23
9:45
Spórolni tessék: eladnak tízmillió részvényt a Google alapítói (ma.hu)
A következő öt évben tízmillió Google-részvény eladását tervezi az internetes szolgáltató két alapítója, Larry Page és Sergey Brin - jelentette be a kaliforniai székhelyű vállalat helyi idő szerint pénteken.
jan. 23
10:06
2009-ben az App Store-é volt a piac 99,4%-a (hup.hu)
Munkámból adódóan nap mint nap követem a mobil piac eseményeit, de a Gartner elemzőcég adatai még engem is megleptek: 2009-ben az Apple App Store a piac 99,4%-át tudhatta magáénak. 2009-ben a mobil alkalmazások piaca 4,2 milliárd dollár értékű volt, mely gyakorlatilag az Apple és a vele együtt dolgozó fejlesztők bankszámláján landolt. A jelentések szerint a múlt évben 2,5 milliárd alkalmazást…
jan. 23
10:08
Ha datacenter szolgáltatást kell igénybe vennem, akkor... (hup.hu)
jan. 23
10:10
A Linux kernel forráskódját 75%-ban ezért fizetett fejlesztők írják (hup.hu)
Jonathan Corbet, az LWN.net alapítója majd' egy év commitjait elemezve többek közt arra a következtetés jutott, hogy a patchek 75%-a olyan fejlesztőktől érkezik, akik valamely nagyobb cégnél, megélhetésszerűen foglalkoznak a Linux kernel fejlesztésével. Tapasztalatairól a Wellingtonban megrendezett Linux.conf.au 2010 konferencián beszélt. Felmérését a 2008 december 24 és 2010 január 10 közt…
jan. 23
10:57
Jön a My Name is Bruce folytatása (sg)
Jön a My Name is Bruce folytatása, jelentette be Bruce Campbell. Jövőre - igaz valószínűleg csak DVD-n, de - milliók láthatják, ahogy a színész ellátja Frankenstein, vagy a doktor teremtményének baját.
jan. 23
10:59
Új jelenet a Lost friss promójában (sg)
Megérkezett a Lost tizensokadik tévés előzetese. A rajongói és tévés hírekkel foglalkozó oldalak szerint a mostani promó azért jelentős, mert ebben már láthatunk hatodik évados képet.
jan. 23
11:01
Amerikát az új filmek is érdeklik (sg)
Jackie Chan és Denzel Washington új filmje jelenthetett volna konkurenciát az Avatarnak, azonban egyelőre még mindig James Cameron kék lényei uralják az amerikai jegypénztárakat.
jan. 23
11:03
Magyarország idén nem kap Oscar-díjat (sg)
Kijelölték azt a kilenc filmet, melyek közül az amerikai filmes akadémia kiválaszthatja azt az ötöt, melyek az év legjobb idegen nyelvű filmjének szóló elismerésért fognak versengeni az Oscar-gálán.
jan. 23
11:06
Újdonságok minden szinten (prohardver)
Friss alaplapokat, processzorokat, grafikus kártyákat, monitorokat, notebookokat és pár érdekességet tálalunk piaci bemutatónkban.
jan. 23
11:15
Amerikát Virginiából kell meghódítani (prim)
Elsősorban informatikai cégek vezetői számára tartott csütörtökön előadást a budapesti Agro Hotelben Matthias Duys, Virginia kormányzójának brüsszeli képviselője arról, hogy miért érdemes a nemzetközi terjeszkedésre készülő magyar cégek számára Virginián keresztül meghódítani Észak-Amerikát.
jan. 23
11:24
Final Fantasy XIII - Collector's Edition részletek (GameStar)
Final Fantasy rajongók kezdhetnek spórolni, itt az gyűjtői kiadás tartalma.
jan. 23
11:33
[Szavazás] Az évtized játéka (Gamer365)
2009-cel nem csak egy év, hanem egy komplett évtized is véget ért, ez pedig csak egy dolgot jelenthet: ki kell osztani az időszak legjobbjának járó serleget. Szokásunkhoz híven most is előzékenyek leszünk: ezúttal is ti dönthetitek el, hogy melyik játékhoz vándoroljon a titulus.
jan. 23
11:33
Licencelt játékok, avagy nem minden adaptáció rossz (sg)
Az Avataros bukta után érdemes áttekinteni a filmek alapján készített játékok piacát. Sokak szeirnt igazán jól sikerült adaptáció még nem született, ám ez nincs így.
jan. 23
11:51
Milyen mobilt válasszunk: érintős, vagy nem érintős? (PCWorld)
Lassan vallási kérdéssé válik, hogy ki, milyen mobilt választ magának. Megpróbáljuk összeszedni az előnyöket és hátrányokat.
jan. 23
11:51
Közelebb az oktatáshoz: az Epson ultrarövid vetítési távolságú projektorokat dob piacra (prim)
A londoni BETT kiállítást követően, ahol az európai felhasználók először láthatták, ezen a héten már Budapesten, az Educatio 2010 rendezvényen tekinthetők meg az Epson legújabb, ultrarövid vetítési távolságú projektorai. Az új termékek egyaránt ideálisak hagyományos fehér és interaktív táblákkal történő használatra, mivel a minimális vetítési távolság jelentősen csökkenti a zavaró árnyékok…
jan. 23
11:51
Split/Second gameplay ízelítő (x360,ps3) (Gamer365)
Az idei árkád autóversenyes kínálat egyik legérdekesebb darabjának ígérkezik a Black Rock Studios játéka, a Split/Second - nézzünk róla egy friss gameplay videót.
jan. 23
11:51
Megjelent az Asus új Eee PC 1201T notebookja (Game Channel Online)
Pár hónapja számoltunk be az Asus Eee PC 1201T típusjelzésű mini noteszgépről, azonban a legfrissebb hírek szerint a gyártó újdonsága a napokban már fel is bukkant a webáruházak kínálatában és megrendelhető. A notebook mindössze 296 X 208 X 17,3-33,3mm-es méretekkel dicsekedhet, ami mellé alig 1,46kg-os súly párosul. A gép ...
jan. 23
11:53
A világ leggyorsabb 3G hálózata a 3 Scandinaviánál (prim)
A dán és svéd előfizetők nemsokára négyszer olyan gyors mobil szélessávú szolgáltatást élvezhetnek majd, ahogy a 3 Scandinavia hálózatüzemeltető hálózatának sebessége 21 Mbps-ról 84 Mbps-re ugrik.
jan. 23
11:53
Játékszoftver-eladási toplista (2010. 2. hét) (Game Channel Online)
Január 2. hete nem hozott sok izgalmat kis hazánk játékeladásaiban. Ezt persze nem is várhattuk el, hiszen egyelőre téli álmukat alusszák a kiadók, egészen a jövő heti Mass Effect 2 megjelentetéséig. A teljes árú PC-s szoftverek között új versenyzőként köszönhetjük a S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky-t, amely a Witchertől kobozta e...
jan. 23
12:09
Kompaktok 15x-ös zoommal a Samsungtól (prim)
A Samsung egyszerre öt új gépet jelentett be, közülük a két legizgalmasabb 15x-ös zoom képességekkel felruházott kompakt modell.
jan. 23
12:21
Dome7 - itt az év bloggere (PC Dome)
A tavalyi év legjobb Dome-os bloggerei - végeredmény.
jan. 23
12:27
Nikon: nem befolyásolja a teljesítményt az objektívváz belső felülete (prim)
A vállalat a több mint félmillió forintos Nikkor 70200 mm f/2.8G ED AF-S VR II optika belső felületének egyenetlenségével kapcsolatban felmerült aggodalmakra reagálva közleményt adott ki, mely tisztázza kérdést.
jan. 23
12:30
LCD-PC gyerekeknek (prohardver)
A Kid Computers elgondolása Kids CyberNet Station néven fog hódítani.
jan. 23
13:21
Újabb két nagy teljesítményű MSI noteszgép (prim)
Úgy látszik, az MSI nem lőtte el minden puskaporát a január első hetében megrendezett CES 2010 kiállításon és vásáron (Las Vegas, Kalifornia), ahol számos hordozható számítógép bemutatása után még erre a hétre is maradtak új termékei, amelyeket most szórt ki a piacra.
jan. 23
13:42
Netbook és notebookok tömkelege hétvégére (prohardver)
A kisméretű Packard Bell mellett egy Acer eMachines és két Fujitsu FMV Lifebook laptop is bemutatásra került.
jan. 23
13:57
Zombie Driver: Demo is van! (Game Channel Online)
A tavalyi esztendő utolsó hónapjában látott napvilágot az Exor Studios autós-zombis játéka, a Zombie Driver. Az alkotást a budget kategóriába pozicionálták, ennek megfelelően távolról sem sikerült tökéletesre, ám kellemes kikapcsolódást biztosított. Egy alapos, kiveséző tesztet már olvashattatok Lac kollégám tollából itt a ...
jan. 23
14:30
Február 15-én befejeződik a Debian 4.0 biztonsági támogatása (hup.hu)
Alexander Reichle-Schmehl arra figyelmeztet a debian-announce@ levlistán, hogy egy évvel a a Debian GNU/Linux 5.0 (kódnevén "lenny") kiadása, és majd' három évvel a Debian GNU/Linux 4.0 (kódnevén "etch") kiadása után az utóbbi disztribúció biztonsági támogatása február 15-én befejeződik. Ezen disztribúció felhasználóinak ajánlott mielőbb frissíteni. A bejelentés itt.
jan. 23
14:33
MGS: Peace Walker - infók és képek (psp) (Gamer365)
A szerencsés japánoknak már csak laza két hónapot kell malmozniuk a PSP-s Metal Gear Solid: Peace Walker megjelenéséig. A közelgő premier örömére friss képek és infók érkeztek a játékból.
jan. 23
14:35
Red Dead Redemption: fedezékből (x360,ps3) (Gamer365)
Befutott egy kisebb adag új kép a Red Dead Redemption-ről, melyek azt mutatják be, hogy a fedezékrendszer is szerepet fog játszani a tavasszal érkező játékban.
jan. 23
14:51
Nomura: továbbra sem készül FFVII-remake (Gamer365)
Az elmúlt években minden nagyobb esemény előtt megjelennek a kötelező találgatások azzal kapcsolatban, hogy a Final Fantasy VII megkapja-e a sokak által várt felújítást. Nomura szerint nem.
jan. 23
15:00
Dragon Age: Origins - Awakening gépigény (GameStar)
A Dragon AGe: Origins első kiegészítőjére még várnunk kell egy darabig, de már előrendelhető.
jan. 23
15:00
Az Acer bemutatta legújabb Predator PC-jét (Game Channel Online)
A patinás hírnevű Acer az elmúlt napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki az asztali számítógépeinek termékpalettáját. A frissen beharangozott újdonság a játékos felhasználók körében hatalmas népszerűségnek örvendő Aspire Predator szériának a legújabb tagja, az üzletek kínálatában pedig Acer Aspire Predator G77...
jan. 23
15:02
Helyszíni tudósítás a PECSÁ-ból (GameStar)
Alig ért véget a Budapest Gameshow (értsd: szilveszteri buli), máris itt az Évkezdő Vásár (értsd: egy újabb felejthetetlen buli). Lássuk hát, min hevülhettünk fel a délutáni hűsítő csobbanás előtt. Gamestar helyszíni tudósítás.
jan. 23
15:18
Sword of the Stars - Készül a folytatás (GameStar)
Az űrt hamarosan Shepard parancsnok hódítja meg, de azért hagy valamit a stratégia fanoknak is.
jan. 23
15:18
Három-kettő-egy... Csapó! (prohardver)
Két újabb kamera a Sony idei kínálatában, a HDR-CX550V és a HDR-XR550V.

Keresés