2010. január 20. szerda

jan. 20
0:21
Hét millióból 18 milliárd - Mennyit is ér egy cég? (PC Dome)
Sikertörténet a Blizzard főszerelésével.
jan. 20
0:45
Sony VAIO Z sorozat 2010 - 4x SSD, hibrid VGA (Pazar Cuccok)
A Sony még a CES2010-en villantotta meg az új 2010-es VAIO Z laptop sorozatot, mely a specifikációk alapján pont olyan, amit nagyon elviselnék. Kicsi, könnyű, erős, átlagosnál jobban bírja az aksija, minőségi anyagból készült, van benne jópár újdonság, különlegesség és az ára is az elérhető kategóriában maradt, bár ez utóbbit nem hisszük el. Két Z modell érkezik, de a kisebbik paramétereire sem…
jan. 20
0:54
Rare: A Perfect Dark csak az első modernizált klasszikus (Game Channel Online)
A Rare főnöke, Mark Betteridge elárulta a publikumnak, hogy az Xbox Live Arcade-ra érkező Perfect Dark című klasszikusuk csak az első a sorban. Elmondása szerint a lehetőségek szinte határtalanok, de részletekbe nem akart belemenni. " Tudjuk jól, hogy rengeteg ember szeretné a Rare neve alatt megjelent játékokat valamilyen ...
jan. 20
2:57
Petíció a Counter-Strike 2 miatt (sg)
Nem is olyan régen számoltunk be a Counter-Strike készítőjének legújabb fejlesztéséről, mely a Tactical Intervention címet viseli.
jan. 20
3:01
Elhalasztják a Google mobiltelefonjának kínai bevezetését (sg)
A Google elhalasztotta Android mobiltelefonja két modelljének bevezetését Kínában, miután vitába került az ázsiai ország kormányával az internet cenzúrázása miatt.
jan. 20
3:05
Nem költ a kormány infokommunikációs stratégiára (sg)
A kormány visszavonja a nemzeti infokommunikációs stratégiára kiírt közbeszerzést, miután a parlament gazdasági bizottságának informatikai és távközlési albizottsága keddi ülésén a képviselők fele ellenezte a tendert.
jan. 20
3:09
A Microsoft csökkenti az adatmegőrzési időt (sg)
A Microsoft 18 hónapról 6 hónapra csökkenti az internetes keresések során szerzett felhasználói személyes adatok megőrzési idejét.
jan. 20
3:13
Llamazares nem bocsátja meg a bin Laden-fotót (sg)
Egy spanyol parlamenti képviselő visszautasította az Egyesült Államok bocsánatkérését azért, mert az amerikai hírszerzés az illető egy fényképét használta fel a körözött al-Kaida-vezér aktualizált arcmásának rekonstruálásához.
jan. 20
3:17
Nagy elbocsátások az amerikai technológiai ágazatban (sg)
Az amerikai technológiai ágazatban négy éve - 2005 óta - a legtöbb elbocsátásra tavaly került sor.
jan. 20
3:21
Alkonyat: Modern Warfare 2 trailer (sg)
A jelek szerint nem csak az Electronic Arts fantáziáját ragadta meg a tavalyi év leglányosabb filmje, az Alkonyat - Újhold.
jan. 20
3:25
Lassan digitalizál az MTV (sg)
A kedvezőtlen anyagi és technikai feltételek ellenére is folyamatosan zajlik a Magyar Televízió archívumának digitalizálása. Mindeddig a közszolgálati televízió gyűjteményének mintegy tizedét dolgozták fel.
jan. 20
3:29
Mel Gibson nélkül a Mad Max 4.? (sg)
Mel Gibson még mindig nem mondott konkrétumot a Mad Max visszatérésében való szerepvállalásáról, de nagyon úgy néz ki, hogy a színész kihagyja a 3D-s megvalósítással is kacérkodó filmet.
jan. 20
3:33
7 millió helyett 7 milliárd (sg)
Bobby Kotick már eddig is különösen sok haragost gyűjtött maga köré, ám a mai nyilatkozatában egy korai tévedését is elárulta. Az Activision jelenlegi vezetője egy 1995-ös esetet hozott fel.
jan. 20
3:37
A haitiak SMS-ben is kérhetnek segítséget (sg)
Kedd délutántól már ingyenes sms-üzenetben is kérhetnek segítséget azok a földrengés sújtotta haitiak, akiknek az ország vezető szolgáltatójával van mobiltelefon-szerződésük.
jan. 20
7:36
Soron kívüli javítófolt az Explorerhez (prim)
A Microsoft a Cnet értesülése szerint soron kívüli javítófoltot készül kiadni az Internet Explorer biztonsági réséhez, amelynek kihasználásával a napokban több nagyvállalat, köztük a Google rendszerét is megtámadták.
jan. 20
7:38
Sony memóriakártyák TransferJet vezeték nélküli technológiával (prim)
A Sony olyan Memory Stick kártyákat mutatott be Japánban, amelyek a cég saját, TransferJet nevet viselő vezeték nélküli rövid hatótávolságú adatátviteli technológiáját használják.
jan. 20
7:42
Jó Éjt január tizenkilencedikén, kedden. (GameStar)
Én ma már kezembe foghattam az új Gamestart, még egy műtetkó is kiesett belőle...
jan. 20
8:12
Deloitte: 2010 a tablet PC-k éve lesz (prim)
A Deloitte piackutató szerint idén több tízmillió tablet PC-t fognak értékesíteni világszerte, amit az Apple január végére várható készüléke mellett a mostanra beérett masinák felhasználói szempontból ideális mivoltára alapoz a cég.
jan. 20
8:39
Motorola DEXT alias Cliq - pedig ez kéne (prohardver)
Nem forgalmazzák itthon hivatalosan, ez a legnagyobb hibája. Pedig ez a modell nagyon kéne a piacnak.
jan. 20
8:45
6 hónapra csökken a személyes adatok megőrzési ideje (ma.hu)
A társaság a keresések során megszerzett internetcímeket (IP-címeket) hat hónap után teljes egészében törli.
jan. 20
8:48
Új Sony Vaio noteszgépek quad SSD-vel (prim)
A Sony bemutatta legújabb, Vaio Z ultra-hordozható noteszgép-szériáját, amely többek között négymodulos flash SSD háttértárral van felszerelve.
jan. 20
8:54
Reggelt! 2010. 01. 20. (GameStar)
Szép szerda reggelt mindenkinek! Ugye már mindenki készül a szombati GameStar nyílt nappal egybekötött vásárra és csobbanásra?
jan. 20
8:57
Megfizethető Samsung monitorok C-PVA panellel felturbózva (prohardver)
A 23 hüvelykes kijelzők magas kontrasztarányt kínálnak.
jan. 20
8:57
Az Apple megerősítette, hogy valóban megrendezésre kerül a január 27-re előre jósolt rendezvény (hup.hu)
December végén beszéltünk arról, hogy a pletykák szerint az Apple lefoglalta január 26-ra a San Francisco-i Yerba Buena Center for the Arts központot, ahol a vállalat nagyobb termékbejelentésre készül. Sokan a várva-várt Apple tablet bejelentését jósolták erre a napra. A tőzsdén a hír hallatára szárnyalni kezdett az Apple papírok árfolyama. Azonban ezt az értesülést a Cupertino-i vállalat nem…
jan. 20
9:12
Activision: "Megszívtuk a Spider-Man játékokkal" (GameStar)
A vezérigazgató szerint az utóbbi öt év Pókemberes játékai csapnivalóan pocsékra sikerültek
jan. 20
9:14
Ingyen Bioshock és árengedmény a folytatás előrendelőinek! (GameStar)
A Steam szolgáltatását kedvelő olvasók figyelmébe ajánlanám e nem mindennapi akciót.
jan. 20
9:15
Fotókon az első Android alapú Gigabyte mobil (prohardver)
Elkészült az első Android alapokon nyugvó Gigabyte GSmart készülék.
jan. 20
9:18
Railworks: Két új bővítmény érkezett a játékhoz (Game Channel Online)
A tavalyi esztendő nem volt éppen szerény a vonatszimulátorok szerelmesei számára, hiszen legalább két olyan alkotás érkezett, amelyekkel még a legfanatikusabb mozdonyvezetők is hónapokig ellehettek. Az egyik ilyen volt kétség kívül az év közepén befutott Railworks, amely azon túl, hogy szép, jó és élvezetes volt, még folya...
jan. 20
9:20
BioShock 2: Rendeld elő Steamen, most ajándékba kapod az első részt (Game Channel Online)
Február 9-én végre eljön az a nap, amikor minden BioShock fanatikust elér a végzete, lévén a nagy sikerű első epizód végre megkapja folytatását, hogy mi egy Big Daddy bőrébe bújva visszalátogassunk Rapture vízalatti világába, majd ott a sok groteszk szörny mellett megküzdjünk új ellenfelünkkel, avagy a Big Sisterrel. Mivel ...
jan. 20
9:21
Rövidebb ideig tárolja adatainkat a Bing (PCWorld)
A Microsoft bejelentette, hogy a jövőben rövidebb ideig fogja megőrizni a Bing keresője által naplózott IP-címeket. Ezzel a cég főként az európai adatvédelmi elvárásoknak kíván megfelelni.
jan. 20
9:22
Age of Conan: Rise of the Godslayer: Bemutatkozik Chosain provincia (Game Channel Online)
A Funcom brigádja sajnos okozott néhány kellemetlen percet már azoknak, akik időben megkedvelték és megszerették Age of Conan nevű alkotásukat, sokáig úgy hittük, hogy földbe is áll a játék, annyira lecsökkent felhasználóinak aránya, szerencsére azonban az utolsó pillanatban észbe kaptak az illetékesek, és amellett, hogy be...
jan. 20
9:24
A kormány visszavonja az infokommunikációs stratégiára kiírt közbeszerzést (prim)
A kormány visszavonja a nemzeti infokommunikációs stratégiára kiírt közbeszerzést, miután a parlament gazdasági bizottságának informatikai és távközlési albizottsága keddi ülésén a képviselők fele ellenezte a tendert.
jan. 20
9:42
A Freesoft nyereséget tervez az idén (prim)
A FreeSoft Nyrt. 2010-ben 9,4 milliárd forint csoport szintű árbevételt és 270 millió forint adózás előtti nyereséget tervez.
jan. 20
9:57
Rövidebb ideig tárolja adatainkat a Bing (PCWorld)
A Microsoft bejelentette, hogy a jövőben rövidebb ideig fogja megőrizni a Bing keresője által naplózott IP-címeket. Ezzel a cég főként az európai adatvédelmi elvárásoknak kíván megfelelni.
jan. 20
10:03
A Microsoft szerint növeli a rizikót az alternatív böngészőre váltás (hup.hu)
Az elmúlt héten a német és a francia nemzeti IT biztonsági hivatal is közzétett egy-egy figyelmeztetőt, amelyben az volt olvasható, hogy a nemrég felfedezett IE use-after-free sebezhetőség javításáig ajánlott alternatív böngészőre váltani. A Microsoft nem ért ezzel egyet. Az Egyesült Királyság kormányzata sem. A redmondi vállalat szerint az IE8 még így is jobb, mint a Mozilla Firefox. A…
jan. 20
10:05
Soron kívül javítja az Internet Explorer sebezhetőségét a Microsoft (hup.hu)
Úgy fest, hogy a nyomásgyakorlás eredménnyel járt. A Microsoft soron kívül javítja az Internet Explorer súlyos biztonsági hibáját. Ezt George Stathakopoulos jelentette be a Microsoft Security Response Center (MSRC) weboldalon tegnap. A bejegyzés megemlíti, hogy továbbra is csak korlátozott támadásokról tudnak, sikeres támadásról csak IE6 ellen van tudomásuk és, hogy továbbra is azt ajánlják, hogy…
jan. 20
10:06
Mass Effect 2 - Minden DLC a Cerberus hálózatán keresztül érkezik (GameStar)
Merőben szokatlan értékesítési csatornát választott a BioWare jövendő játéka letölthető tartalmainak célba juttatására.
jan. 20
10:09
Készül a Versace mobil (prohardver)
A francia ModeLab készíti a Donatella Versace által megálmodott luxusmobilt.
jan. 20
10:15
Rugalmasan futó robotot fejlesztettek ki (ma.hu)
Német kutatók olyan futó robotot fejlesztettek ki, amely rugalmasan képes váltogatni járásmódjait.
jan. 20
10:15
iPhone OS 4.0 – jöhet a multitasking (PCWorld)
Várhatóan a hónap végén mutatják be az új rendszert, az új iPhone-ról még nincs hír.
jan. 20
10:16
APC Back-UPS RS 550VA energiatakarékos megoldásokkal (PC Dome)
A szünetmentes tápegység lekapcsolja a felesleges perifériákat.
jan. 20
10:18
Nagy elbocsátások az amerikai technológiai ágazatban tavaly (prim)
Az amerikai technológiai ágazatban négy éve - 2005 óta - a legtöbb elbocsátásra tavaly került sor.
jan. 20
10:21
King Arthur: Két letölthető tartalom érkezett (Game Channel Online)
A hazánk büszkeségének számító NeocoreGames megcsinálta szerencséjét, köszönhetően elsősorban legutóbbi alkotásuknak, amely a King Arthur nevet kapta, és amelyet világszerte habzsoltak a kritikusok. A srácok ennek hatására már javában készítik vadonatúj játékukat - elméletileg a Paradox Interactive égisze alatt -, de közben...
jan. 20
10:23
Overgrowth: Így néz ki alfa stádiumban (Game Channel Online)
A Wolfire Games fejlesztőcsapatának értő kezei között érlelődik már közel két esztendeje az Overgrowth nevű alkotás, amely nem más, mint a közepes sikereket elért Lugaru folytatása. Alacsony költségvetésű projekt lévén talán egyáltalán nem meglepő a hosszú fejlesztési időszak, mivel az illetékesek minden egyes percét szeret...
jan. 20
10:27
Késik a Sony mozgásérzékelős megoldása (ps3) (Gamer365)
Kaz Hirai bejelentette, hogy új megjelenési dátumot kapott a tavalyi E3 alkalmából bemutatott, azóta több különböző kódnéven is emlegetett mozgásérzékelős eszköze - ősszel várhatjuk.
jan. 20
10:27
Extravagáns toronyházakkal rukkolt elő a Zalman (prohardver)
A Z7 néven megjelenő házcsalád a játékosok igényeit szeretné kielégíteni.
jan. 20
10:33
Elhalasztják a Google mobiltelefonjának kínai bevezetését (prim)
A Google elhalasztotta Android mobiltelefonja két modelljének bevezetését Kínában, miután vitába került az ázsiai ország kormányával az internet cenzúrázása miatt.
jan. 20
10:36
Ősszel érkezik vezeték nélküli kontroller a Playstation 3-hoz (prohardver)
A Sony és a Nintendo még fizikai játékvezérlőben gondolkodik, a Microsoft viszont a felhasználó testében.
jan. 20
10:36
PocketGod: az első fizetős iPhone játék, amiből több mint kétmillió fogyott (hup.hu)
Elkelt a PocketGod című iPhone játék kétmilliomodik példánya - jelentette be büszkén az azt fejlesztő Bolt Creative ügyvezetője, Dave Castelnuovo. A 2009. január 9-én piacra dobott játék az első fizetős alkalmazás, aminek sikerült ezt az álomhatárt átlépnie. A 0,99 dollárért kapható játék eddig huszonkilenc alkalommal került frissítésre és már folyamatban van a harmincadik epizód fejlesztése is.…
jan. 20
10:51
A Google ellen szövetkezik a Microsoft és az Apple (PCWorld)
A jövőben a Microsoft Bing lehet az iPhone alapértelmezett keresője. A két cég célja a Google pozícióinak gyengítése.

Keresés