2010. január 20. szerda

jan. 20
0:12
H1N1 - Hány embert oltottak be eddig? (WebBeteg)
A WHO úgy látja, hogy Európában az előrejelzettnél kevesebb áldozatot követelt a járvány, ami a fejlett közegészségügyi helyzetnek köszönhető.
jan. 20
0:48
Molekula, amely természetesen véd a ráktól (HáziPatika)
Kanadai kutatók alapvető molekuláris mechanizmust fedeztek fel, ami gátolja a rák kialakulását.
jan. 20
0:52
Cérna a bélben (HáziPatika)
Elborzasztó gondolat, hogy a beleinkben féreg élhet, és hihetetlenül hangzik, hogy minden második ember életében megfertőződik cérnagilisztával. Márpedig a cérnagiliszta nem adja alább, egyedül az embert tekinti megfelelő...
jan. 20
1:39
Nyíregyháza: a montenegrói védő aláírt, Ambrusz befejezte (She)
A Nyíregyháza hivatalos honlapján tette közzé, hogy két és fél évre szóló szerződést kötött a montenegrói védővel, Petar Stanisiccsal, akit eddig tesztelt a klub.
jan. 20
2:57
Luxusban laknak férfi kéziseink (Blikk)
Egy rossz szavuk sem lehet az elhelyezésre az ausztriai Európa-bajnokságon szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott tagjainak, akik a kedd esti nyitányon az olimpiai és világbajnoki címvédő franciák ellen léptek pályára.
jan. 20
3:01
Négy évtizedben is teniszezett (Blikk)
Végleg visszavonult a profi tenisztől Fabrice Santoro, a francia játékos ezzel befejezte 1989-ben kezdődő karrierjét
jan. 20
3:05
Csizmadia, Stockley és Elding a zöldeknél (Blikk)
Az FTC vezetői további labdarúgókkal erősítenék meg a gyengélkedő gárdát
jan. 20
3:09
Helló, Afrika! (Blikk)
Megérkezett Afrikába a Budapest–Bamako-rali mezőnye. A résztvevők hétfőn előbb teljesítették a Perpignan és Almeira közötti 1012 kilométeres szakaszt, majd hajóra szálltak.
jan. 20
3:13
Betörtek Molnár Tamáshoz (Blikk)
SZEGED – Betörők jártak szombat éjszaka a Szeged háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázója, Molnár Tamás (34) házában. A tettesek főleg ékszereket loptak el. A center ötkarikás  aranyérmeit szerencsére nem vitték el.
jan. 20
3:21
Hat meglepő dolog, mely szívinfarktushoz vezet (WebBeteg)
Ha az ember közlekedési dugóba ragadt, a szívinfarktus kockázata megháromszorozódik, olyannyira megnő a vérnyomás. Ha Ön, vagy valamely ismerőse szívproblémákkal küzd, biztosan érdekli, melyek azok a mindennapjainkban is jelen lévő dolgok, melyek meglepő módon növelik a szívinfarktus kialakulásának kockázatát.
jan. 20
4:06
Mentőöv kellhet a nyugdíjpénztárnak? (Napi)
jan. 20
4:09
Ismét az oktatásé lesz a főszerep (Blikk)
Január 22–23-án, pénteken és szombaton idén immár tizedik alkalommal rendezik meg az „Educatio" Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást.
jan. 20
4:13
Amit a felvételiről tudni kell (Blikk)
Mi a következő lépés? Iránytű továbbtanulóknak: a kék könyv és a www.felvi.hu egyaránt. Február 15-ig kell jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe.
jan. 20
4:15
Miként lehet egy tízmilliárdos kárt négy-ötmilliárd forintból kifizetni? (168 Óra Online)
A Magosz igazgatója azt állítja, az agrártárca nem fizette be az önpénzt a kárenyhítési alapba, így a jégkárt szenvedett szabolcsi termelők nem juthatnak a pénzükhöz. A tárca azt mondja, épp akkora összeget tett be, amekkorát kell.
jan. 20
4:45
Ötszáz ember megfertőzésével riogatott a pornós (Blikk)
DETROIT – Tömeges pánikkeltés miatt akár öt év börtönbüntetést is kaphat az a detroiti illetőségű pornósztár és prostituált, aki honlapján tette közzé: 500 férfit fertőzött meg a HIV vírusával.
jan. 20
4:49
Droll szagolta ki a gyilkos tiniket (Blikk)
Vili bácsi gyakran segített hóhérai családjának is. Az idős úr tizenkét fagyasztott csirkéért és két tálca tojásért halt meg.
jan. 20
4:51
Riadó a neten! (Blikk)
MAGYARORSZÁG – Kínai hackerek támadták meg a piacvezető Internet Explorert (IE) használókat, és kémprogramokat telepítettek a használók gépeire. Az így szerzett adatokkal pedig pillanatok alatt kifosztották célpontjaikat.
jan. 20
4:51
A cél: erőteljes, átfogó reform (Spa Trend Online)
Várhatóan március végén kezdi meg munkáját a Magyar Mozgókép Közalapítvány élére nemrég megválasztott új grémium. Az elnöki tisztre Kőrösi Zoltánt találták alkalmasnak egyhangú szavazással az alapítók. A kijelölt elnököt arról kérdeztük, mit gondol legfontosabb teendőinek.
jan. 20
4:51
Kitiltsuk-e az időseket az autópályákról? (Pénzcentrum)
Egy brit felmérés szerint az idősebb autóvezetők nagyobb veszélyben vannak a gyors autópályákon, mint az egyéb utakon, ezért egyszerűen ki kéne őket onnan tiltani. Ön szerint is?...
jan. 20
4:53
Gyereket mentettek a magyarok (Blikk)
BUDAPEST–PORT-AU PRINCE – Teherautóval utcáról utcára járva segítenek az embereknek a Református Szeretetszolgálat orvosai és ápolói a földrengés sújtotta Haitin. A veszélyes küldetést ENSZ-katonák és a német kutató-mentők gyűrűjében hajtja végre a négyfős csapat.
jan. 20
4:55
Mire fel kap Jakab István benzinpénzt? (Blikk)
Havi százezreket vett fel költségtérítésként Jakab István. Állítja: otthon aludt. Volt neje cáfolja a sokat utazgató Magosz-elnököt.
jan. 20
4:55
Újjászületés előtt (Spa Trend Online)
Emlékezetem szerint megalapítása óta éri kritika a Magyar Mozgókép Közalapítványt. Azt hiszem, ez a világ legtermészetesebb dolga, miután az MMK az a szervezet, amely a filmtörvény szerint az állami költségvetésben a magyar mozgókép támogatására előírányzott összegek elosztását végzi, pályázatok alapján. Ahol pénzt osztanak, ott mindig ütköznek az érdekek, így van ez a filmszakmával is.
jan. 20
5:03
BKV-sztrájk: fizettünk, hogy gyalogoljunk (Blikk)
BUDAPEST – Legfeljebb gyaloglásra használhatták BKV-bérletüket a múlt héten mindazok, akiknek esélyük sem volt járműre szállni a közlekedési sztrájk idején – mutatja illusztrációnk, a pesti humor szülte „gyalogosbérlet".
jan. 20
5:05
Tíz évvel tovább élhetnénk! (Blikk)
MAGYARORSZÁG – Tíz év is „elvész" a magyar férfiak s öt a magyar nők életéből! Hiába növekszik apránként a születéskor várható élettartam, a társadalmi egyenlőtlenségek ugyanis csak a halálozási mutatókban jelentkeznek igazán.
jan. 20
5:09
H1N1: Miért van az átlagosnál több áldozat egyes régiókban? (168 Óra Online)
Nem történt szakmai hiba a nagykanizsai kórházban, ahol újinfluenza-fertőzésben életét vesztette Bagonyai Attila nemzetközi sakkmester – állapította meg az ÁNTSZ regionális intézete. A kórház belső vizsgálata még nem zárult le. Hasonló esetet vizsgálnak Nyíregyházán is.
jan. 20
5:09
Szlovák nemzeti párt: a jobbikos egy gyógyintézetben szónokoljon! (168 Óra Online)
Az SNS azt ajánlja Szegedi Csanádnak, a Jobbik EP-képviselőjének, hogy a parlament helyett egy megfelelő gyógyintézetben kamatoztassa szónoki képességeit.
jan. 20
5:09
Várhatóan 365 oktatási intézmény kap új külsőt és modern felszereltséget 2013-ig (Alternatív Energia)
Újabb oktatási intézmény újult meg a Nemzeti Iskola-felújítási Program keretében, ezúttal a pesterzsébeti Ady Endre Általános Iskola. A modernizált épületet Hiller István szakminiszter adta át tegnap, és további 5 milliót adott az intézménynek a diákok kulturális nevelésére. A programmal egyébként összesen mintegy 105 milliárd forintot fordít a kormány az iskolák fejlesztésére. Ebből az összegből…
jan. 20
5:09
"10 milliárd dollárra volna szükség" (Grill Receptek)
A Haiti újjáépítéséről tanácskozó nemzetközi értekezlet első összejövetelén úgy kalkulálta, hogy az ország teljes újjáépítésére az elkövetkező öt évben 10 milliárd dollárra volna szükség. Egyszerű ember számára fölfoghatatlan összeg. Akkor is az, ha összevetjük azzal, hogy a Port-au-Prince-ben járt ENSZ főtitkár 562 millió dollárban jelölte meg a gyorssegélyhez szükséges pénzt. De van valami, ami…
jan. 20
5:09
Két kérdés, ami irritálja az iskolába készülő gyerekek szüleit (Adó1százalék)
Anno megkérdezték a felvételizőktől, van-e a szüleiknek kitüntetésük. Ma már senkit se érdekel, volt-e valaki partizán vagy sem. De most is akadnak furcsa kérdések. Az általános iskolák első osztályába jelentkezők szüleinek bizonyos kerületekben vallaniuk kell arról, önkormányzati dolgozók-e, esetleg jártak-e egykor abba az iskolába, ahová most csemetéjüket szánják. A szülők diszkriminációt…
jan. 20
5:18
Az öngyilkosságon gondolkodott! Visszafogadta párját a magyar énekesnő! (ATV)
Az ex-férj gyanítja, megint az ő „kontójára mulat”.
jan. 20
5:20
Hiába oltották be, mégis meghalt (ATV)
A férfi családjával együtt még novemberben megkapta a vírus elleni vakcinát.
jan. 20
5:27
Retkes: tíz százalék feletti középerő jöhet létre (Alternatív Energia)
Az SZDSZ az MDF-fel együtt, demokratikus középerőként 10 százalék feletti eredményt érhet el a választáson, de a pártszövetséget - ha sikerül megegyezni - legkorábban a hónap végén köthetik meg. Ezt az SZDSZ elnöke egyik opcióként említette, de nem vetette el egy SZDSZ "dominanciájú" pártszövetség indulását sem. Retkes Attila lapunknak azt is elmondta: napokon belül véglegesítik az SZDSZ-es egyéni…
jan. 20
5:27
Ki a bohóc? (Spa Trend Online)
Kíváncsi voltam, mi történik, ha a főként a kereskedelmi televíziókban elterjedt főzőműsorok egyikében igazán fajsúlyos, a műfajt eddig kerülő színész jelenik meg. Nos ezen a héten a Hal a tortán című sorozatban Udvaros Dorottya és Koltai Róbert is csatlakozott a vacsorát készítők táborához.
jan. 20
5:27
Elváltozások a férfi nemi szervén: minden, amit szégyell megkérdezni (WebBeteg)
Csomó, duzzanat, piros foltok, váladék, gyulladás, kivörösödés a péniszen. Sok férfi találkozik élete során hasonló tünetekkel, ám sajnos csak kevesen fordulnak szakértőhöz. Válogatás az Orvos válaszol rovat kérdései közül.
jan. 20
5:27
Nincs kedved az adóbevalláshoz? Csináltasd meg a főnököddel! (infók a vagyonadóról) (Pénzcentrum)
Már csak alig több mint egy hétig kérhetik a munkavállalók a foglalkoztatójuktól a munkáltatói adómegállapítást. Az adózók számára könnyebbséget jelentő eljárást nem minden magánszemély veheti igénybe, valamint az sem biztos, hogy minden munkaadó örömmel magára vállalja az alkalmazottak adóbevallásainak elkészítését....
jan. 20
5:29
BKV: megállapodtak a kollektív szerződésről (Alternatív Energia)
Értesüléseink szerint nem sokkal este nyolc óra után megállapodtak a BKV-nál működő szakszervezetek a cég menedzsmentjével az új kollektív szerződés elemeiben, jelenleg a megállapodást szövegezik és azt egy-két órán belül mindannyian aláírhatják. A tárgyalások forrásaink szerint konstruktívan folytak. Emlékezetes: a múlt heti sztrájkban részt nem vett 12 érdekképviselet még decemberben aláírt egy…
jan. 20
5:39
Botrány A sztárok a fejükre estek kalandshow körül (Blikk)
BUDAPEST – Botrány a Sztárok a fejükre estek kalandshow körül! Az IBUSZ utazási iroda állítja: a produkció a mai napig tartozik nekik 11,6 millió forinttal. Pedig a műsor – amelynek Frei Tamás (43) volt a producere, és egyebek mellett Liptai Claudia, Kovács Áron és Fekete László szerepelt benne – már több mint egy évvel ezelőtt véget ért.
jan. 20
5:41
Szabó Zsófi síkos pályán gyakorol (Blikk)
EPLÉNY  –  Magyarországi pályán készült fel franciaországi síelésére Szabó  Zsófi  (20).
jan. 20
5:43
Vízipipával és csocsóval szórakoztak a Hal a tortánban (Blikk)
BUDAPEST – Nem hazudtolja meg labdarúgómúltját az e heti Hal a tortánban Vincze Ottó (36).
jan. 20
5:45
Latinovits Zoltán adott ötletet Eperjes Károlynak (Infostart)
"Az igazat mondd, ne csak a valódit..." címmel Eperjes Károly 20. századi magyar költők istenes verseiből összeállított zenés irodalmi estjét mutatja be a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 23-án fél nyolctól a terézvárosi plébánián.
jan. 20
5:45
Tagadják, pedig döntöttek Orbánék a csomagról (Alternatív Energia)
Kormánydöntés született a névleges egyéni számla bevezetéséről 2001-ben - ez derül ki egy lapunk birtokába került dokmentumból. A Fidesz-kabinet tehát bevezette volna az új nyugdíjrendszert, azaz a svéd modellt 2006-2007-től már mindenkire alkalmazták volna. Később, 2007-ben az Erős Magyarország programjukban is erről írtak, és ugyanebben az évben a KDNP-által javasolt, hasonló tartalmú…
jan. 20
5:45
Többé nem paradicsom Thaiföld a szökésben lévőknek? (Adó1százalék)
Változik Thaiföld kiadatási politikája, erre utal az is, hogy a hét végén két körözött embert is átadtak hazánknak - vélte a lapunknak nyilatkozó Valki László. A nemzetközi jogász megjegyezte: a mostani kiadatások voltak az elsők; a háttérben az ázsiai ország egy 2008-as törvényváltozása állhat. Szombaton és vasárnap szállították haza D. Jánost és S. Pétert. Előbbi a miskolci pénzszállítót…
jan. 20
5:45
Mivel duplázhattad a pénzed? - Itt vannak az eredmények! (Portfolio)
Tényleg csak kapkodhatjuk a fejünket az elmúlt években a részvénypiacok és az azokon befektető részvényalapok teljesítményét nézve, hiszen az elmúlt években brutális veszteségeket és szemkápráztató...
jan. 20
5:45
Akciós hitelből adósságcsapdába: kinek van 55 % önrésze manapság? (Pénzcentrum)
A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete közzétette az összesített 2009-es autó eladási statisztikákat. Az elmúlt évben felére csökkent az értékesítés, a 2008-ban eladott 158 628 személygépkocsival szemben tavaly mindössze 78 590 autó talált gazdára. A legnépszerűbb típusok az előző évhez hasonlóan a Suzuki, az Opel és a Ford voltak....
jan. 20
5:57
Csisztu megint hiányzott a peréről (Blikk)
BUDAPEST – Ötödszörre sem jelent meg Csisztu Zsuzsa a Kaszala Claudia és férje, Andreas gitárművész által indított perek tárgyalásán. Az egykori  gyorskorcsolyázó, aki hosszú éveken át a legjobb barátnője volt Csisztunak,  három  éve harcol közel kétmillió forintért, hiába.
jan. 20
5:59
Újra munkában! Németh Kristóf visszatért (Blikk)
BUDAPEST – Visszatért a Barátok közt stúdiójába Németh Kristóf (34). A Kertész Gézát alakító színész már a hét elején elkezdett forgatni sorozatbeli kollégáival, pár napja pedig a nézők már a Budapesti Kamaraszínház és a Vígszínház színpadán is láthatják őt. Igaz, a lába még nem gyógyult meg százszázalékosan.
jan. 20
6:01
Ezerrel dolgozik a Zanzibar (Blikk)
Tíz együtt töltött év után, január elseje óta négyesben áll színpadra a Zanzibar. A ceglédi csapat közösen döntött úgy, hogy megválik Gabszitól, a gitárostól.
jan. 20
6:03
Kossuth Lajos komódja és Arany János pipája - a legszebb kincseit mutatja be a Nemzeti Múzeum (Infostart)
A január 19-től május 30-ig látható kiállításon többek közt Könyves Kálmán mágikus gyűrűjét, Esterházy Miklós herceg hegedűjét és az első magyar filmplakátokból összeállított válogatást is megtekintheti a közönség.
jan. 20
6:12
A Fidesz már 2001-ben a svéd nyugdíjban utazott (hirado.hu)
Korábban sem állt távol a Fidesztől a svéd modell: 2001-ben döntött a névleges egyéni számla bevezetéséről - állítja az egyik napilap, mely szerint a Fidesz 2007-ben kiadott Erős Magyarország című programjában is megjelenik ez a szándék
jan. 20
6:15
Megszökött a Ragyás Tóni lelövetésével vádolt bandavezér (BorsOnline)
Nem várta meg az ítéletet, inkább lelépett a házi őrizetből M. Róbert, a „Fekete seregként” emlegetett bűnbanda állítólagos vezetője.

Keresés