2010. január 20. szerda

jan. 20
4:51
A cél: erőteljes, átfogó reform (Spa Trend Online)
Várhatóan március végén kezdi meg munkáját a Magyar Mozgókép Közalapítvány élére nemrég megválasztott új grémium. Az elnöki tisztre Kőrösi Zoltánt találták alkalmasnak egyhangú szavazással az alapítók. A kijelölt elnököt arról kérdeztük, mit gondol legfontosabb teendőinek.
jan. 20
4:55
Újjászületés előtt (Spa Trend Online)
Emlékezetem szerint megalapítása óta éri kritika a Magyar Mozgókép Közalapítványt. Azt hiszem, ez a világ legtermészetesebb dolga, miután az MMK az a szervezet, amely a filmtörvény szerint az állami költségvetésben a magyar mozgókép támogatására előírányzott összegek elosztását végzi, pályázatok alapján. Ahol pénzt osztanak, ott mindig ütköznek az érdekek, így van ez a filmszakmával is.
jan. 20
5:27
Ki a bohóc? (Spa Trend Online)
Kíváncsi voltam, mi történik, ha a főként a kereskedelmi televíziókban elterjedt főzőműsorok egyikében igazán fajsúlyos, a műfajt eddig kerülő színész jelenik meg. Nos ezen a héten a Hal a tortán című sorozatban Udvaros Dorottya és Koltai Róbert is csatlakozott a vacsorát készítők táborához.
jan. 20
5:45
Latinovits Zoltán adott ötletet Eperjes Károlynak (Infostart)
"Az igazat mondd, ne csak a valódit..." címmel Eperjes Károly 20. századi magyar költők istenes verseiből összeállított zenés irodalmi estjét mutatja be a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 23-án fél nyolctól a terézvárosi plébánián.
jan. 20
6:03
Kossuth Lajos komódja és Arany János pipája - a legszebb kincseit mutatja be a Nemzeti Múzeum (Infostart)
A január 19-től május 30-ig látható kiállításon többek közt Könyves Kálmán mágikus gyűrűjét, Esterházy Miklós herceg hegedűjét és az első magyar filmplakátokból összeállított válogatást is megtekintheti a közönség.
jan. 20
9:39
Nem fél az Avatartól Kína (Spa Trend Online)
A zavargásoktól való félelemnek semmi köze az Avatar kínai terjesztésében beálló változásnak, vagyis, hogy napokon belül csak a 3D-s változatot vetíti a forgalmazó - ez derül ki a külföldi szakemberek véleményéből és egy szerdai hivatalos kínai megnyilatkozásból is szemben az Apple Daily hongkongi lap korábban elterjedt véleményével.
jan. 20
9:41
Megölne egy idegent egymillió dollárért? Új thriller a magyar mozikban (Spa Trend Online)
Érdemes-e a jólét érdekében belemenni látszólag kockázatmentes, ám morálisan elfogadhatatlan játékba? A doboz című amerikai thriller, amelyet csütörtöktől vetítenek a magyarországi mozik, az emberi felelősség kérdését feszegeti.
jan. 20
9:57
Mozikban a Donnie Darko rendezőjének új filmje (Metropol)
Érdemes-e a jólét érdekében belemenni látszólag kockázatmentes, ám morálisan elfogadhatatlan játékba? A doboz - Az egymillió dolláros teszt című amerikai thriller, amelyet csütörtöktől vetítenek a magyarországi mozik, az emberi felelősség kérdését feszegeti.
jan. 20
10:51
Megvan a Pókember 4 rendezője (Spa Trend Online)
Marc Webbre bízták a negyedik Pókember-film rendezését.
jan. 20
10:51
Elhunyt Robert B. Parker krimiíró (Metropol)
Elhunyt Robert B. Parker amerikai krimiíró, a Magyarországon is nagysikerű Spenser-könyvek szerzője. A 77 éves írót Massachusetts állambeli otthonában érte a halál még hétfőn - számolt be Parker kiadójára hivatkozva a Boston Herald című lap.
jan. 20
11:09
Marc Webb rendezi a Pókember 4-et (Metropol)
Marc Webbre bízták a negyedik Pókember-film rendezését. A Sony Pictures és a Marvel stúdió kedden jelentette be, hogy megvan Sam Raimi utódja: a (500) Days of Summer című vígjáték rendezőjét szemelték ki a pókszéria megfiatalítására.
jan. 20
13:15
Kétszázötven előadást élt meg változatlan formában Figaro házassága Bécsben (Spa Trend Online)
A 250. előadás után január 23-án búcsúzik a bécsi Staatsoper egyik legkedveltebb darabja, Mozart Figaro házassága, amelyet jelen formájában még 1977-ben állítottak színpadra.
jan. 20
13:51
Ifjú tehetségek zenélnek az akadémián (Spa Trend Online)
Február elsején indul a Trónörökösök a színen elnevezésű koncertsorozat második évfolyama, amelyben jelentős nemzetközi sikereket, versenygyőzelmeket elért fiatal magyar muzsikusok mutatkoznak be ezúttal kamarazenei formációkban a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében.
jan. 20
14:09
Madách-ünnepséget tartanak Balassagyarmaton (Spa Trend Online)
Madách Imre születésnapjáról emlékeznek meg a hagyományos Nógrád megyei ünnepségen pénteken Balassagyarmaton; a rendezvényen - akárcsak 1964 óta minden évben - átadják a megye egyik legrangosabb kulturális elismerését, a Madách-díjat.
jan. 20
14:27
Jön a Karib-tenger kalózai 4! (Spa Trend Online)
Sparrow kapitány Hawaiira költözik: a csendes-óceáni szigeteken forgatják A Karib-tenger kalózai című kalandfilm negyedik részét - jelentette be az állam kormányzója.
jan. 20
14:27
Hawaiin forog A Karib-tenger kalózai 4. része (Metropol)
Sparrow kapitány Hawaiira költözik: a csendes-óceáni szigeteken forgatják A Karib-tenger kalózai című kalandfilm negyedik részét - jelentette be az állam kormányzója.
jan. 20
15:39
A magyar kultúra napja Budapesten (Metropol)
A magyar kultúra napján, pénteken a főváros számos helyszínén rendeznek különböző programokat, koncerteket, irodalmi esteket, filmvetítéseket, színházi előadásokat, tárlatvezetéseket arra emlékezve, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnuszt.
jan. 20
19:33
Sparrow kapitány Hawaiira költözik (Infostart)
Sparrow kapitány Hawaiira költözik: a csendes-óceáni szigeteken forgatják A Karib-tenger kalózai című kalandfilm negyedik részét - jelentette be az állam kormányzója.
jan. 20
19:33
Elkészült az új magyar Ulysses-fordítás (Spa Trend Online)
Elkészült James Joyce korszakos jelentőségű regénye, az Ulysses új, kritikai igényű magyar szövege, amelyet a fordítók tudományos konferencián mutattak be szerdán a Magyar Tudományos Akadémián.

Keresés