2010. január 13. szerda

jan. 13
7:00
Hárommillióra büntették a Szépművészetit (Spa Trend Online)
A Szépművészeti Múzeumot 3 millió forintra bírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság, mivel a föld alatti bővítésre kiírt tender dokumentációját az eredményhirdetés után módosította, a határozat a Közbeszerzések Tanácsa honlapján található.
jan. 13
7:02
Digitális filmeseket képeznek a Debreceni Egyetemen (Spa Trend Online)
Digitális filmtechnika néven szakirányú továbbképzést indít a Debreceni Egyetem (DE) Informatikai Kara februártól - tájékoztatta az MTI-t Szabó László, a DE Tudományegyetemi Karok pr-referense.
jan. 13
7:36
Művészetek kavalkádja Pécsett (Spa Trend Online)
Összművészeti fesztiválok, görög és frankofón hét, valamint folknapok is várják idén a közönséget Pécsett az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program rendezvényein.
jan. 13
7:48
Senkit sem kímél az erőszak (Metropol)
Ross Donaldson Los Angelesben sikeres ortopédsebész és egyetemi tanár lehetett volna, ő azonban a rizikósabb utat választotta. Irakhoz és Sierra Leonéhoz hasonlóan veszélyes országokba utazik, hogy segélymunkásként teljesítsen szolgálatot.
jan. 13
11:42
Újra együtt Simon és Garfunkel (Metropol)
Újra együtt lép fel Simon és Garfunkel, bár egyelőre csak egyetlen közös szereplés szerepel idei naptárjukban.
jan. 13
11:44
Clooney a filmkritikusoktól kapott díjat (Metropol)
Két hónappal az Oscar-díj előtt George Clooney és Morgan Freeman megkapta a amerikai filmkritikusok országos testületének díját.
jan. 13
11:48
Újra együtt Simon és Garfunkel! (Spa Trend Online)
Újra együtt lép fel Simon és Garfunkel, bár egyelőre csak egyetlen közös szereplés szerepel idei naptárjukban.
jan. 13
12:06
Piacasso, Degas, Courbet - Sorban lopják a francia művészek festményeit (Spa Trend Online)
Degas, Picasso, Courbet - nevük az elmúlt hetekben azért került a francia újságokba, mert az alvilág szemet vetett műveikre; Franciaország a képtolvajok egyik kedvelt vadászterületének számít.
jan. 13
12:18
Heath Ledger utolsó filmje a mozikban (Metropol)
Új kalandfilmmel jelentkezetett a fantázia és az abszurd világának mestere, Terry Gilliam: a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma csütörtöktől látható a hazai mozikban.
jan. 13
14:48
A síron túlról - Új lemezt ad ki Jimi Hendrix (Spa Trend Online)
Új lemez jelenik meg Jimi Hendrix eddig kiadatlan felvételeiből márciusban, csaknem negyven évvel a rocklegenda halála után.
jan. 13
15:00
Új Hendrix-lemez eddig kiadatlan felvételekből (Metropol)
Új lemez jelenik meg Jimi Hendrix eddig kiadatlan felvételeiből márciusban, csaknem negyven évvel a rocklegenda halála után.
jan. 13
15:09
Nézőpont Intézet: a nézők 59 százalékának tetszett a pécsi EKF-megnyitót (Infostart)
A megkérdezettek 59 százalékának tetszett a Magyar Televízió élő közvetítését a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program vasárnapi megnyitója; a Nézőpont Intézet által készített országos, reprezentatív közvélemény-kutatás eredményét szerdán ismertette Pécs polgármestere.
jan. 13
15:36
Tom Hanks és Julia Roberts újra együtt forgat (Metropol)
Újra együtt forgat Tom Hanks és Julia Roberts: a két színész, akik három éve játszottak együtt a Charlie Wilson háborúja című filmszatírában, most a Larry Crowne című produkcióban alkot ismét egy csapatot.
jan. 13
16:12
Kevin Spacey kínai filmben játszik (Metropol)
Kevin Spacey egy mandarin és angol nyelven készülő kínai film sztárja lesz. Az Inseparable (Elválaszthatatlan) című fekete komédiát az amerikai származású, Pekingben élő filmes, Dayyan Eng írta és rendezi, aki a produkciós feladatokat is ellátja saját, Colordance Pictures nevű cégén keresztül.
jan. 13
16:30
Májusban öt városban a Lord of the Dance (Metropol)
Öt magyarországi városban is fellép május 4. és 9. között a világhírű ír származású amerikai táncos, Michael Flatley által vezetett Lord of the Dance című táncprodukció.
jan. 13
16:32
A Nibelung-lakópark filmen a Kinóban (Metropol)
Csütörtöktől vetítik a budapesti Kino moziban a Krétakör legendás előadásából, A Nibelung-lakóparkból készült mintegy másfél órás filmet.
jan. 13
16:34
Lassú keringő Kernnel és Dobóval (Metropol)
Feszültséggel teli kétszereplős kamaradráma is lehetett volna a Halálkeringőből, Köves Krisztán Károly első egész estés filmje azonban nem váltja be a hozzá fűzött reményeket.
jan. 13
17:51
Az angol invázió durvább, mint a náci volt (Infostart)
Durvább támadás éri napjainkban a francia nyelvet, mint a II. világháború alatti náci megszállás idején, méghozzá az angol szavak betüremkedése rombolja a francia identitást - állítják nyelvvédők.
jan. 13
21:00
Goda: nem kizárt a Kaméleon folytatása (Metropol)
Szerette a közönség a Kaméleont a Palm Springs-i nemzetközi filmfesztiválon - mondta a kedd esti gálavetítésről Goda Krisztina rendező, akinek ez a filmje képviseli Magyarországot a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az idei Oscar-díjakért folyó versenyben.

Keresés