2010. január 7. csütörtök

jan. 7
4:21
Botrányos videó! Az énekesnőt fejbe dobták a koncerten (Zene.hu)
A sztárok mindig örülnek, ha virágot kapnak a rajongóktól, Lady GaGa viszont valószínűleg lemondott volna az ajándékról, ha tudja, hogy így adják át neki. A szőke énekesnő ugyanis Atlantában lépett fel, amikor a koncert közben hirtelen fejbe dobták egy csokorral.   [Dátum: 2010.01.20. 19:59]
jan. 7
6:09
Ákos 2009-ben sem pihent - teltházas fellépések, új kiadványok, 10 órás dedikálás és Krúdy-estek (Zene.hu)
Ákos és csapata nem tétlenkedett a 2009-es évben: többször körbeturnézták az országot, mindenhol hatalmas sikert és teltházat produkálva, megjelent az Ákos 40+ című dupla CD és DVD, sőt az első magyar zenei blu-ray lemez megjelenése is Ákos nevéhez fűződik. [Dátum: 2010.01.09. 00:15]
jan. 7
6:15
A legnagyobb sztárbakik (nyest.hu)
A hírnév és a színészi tehetség nem mindig elég a tudományos karrierhez. A sztárok mégis hajlamosak „tudományos” kijelentéseket tenni. Vesztükre.
jan. 7
7:12
Zajos programok a hétre: ne hagyd ki! (HVG)
Ismét hazai terepen tombolhatnak a Depeche Mode rajongói, kezdetét veszi a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa program, színházi és filmes megoldásokból összegyúrt előadást mutatnak be a Merlinben, és a breakbeat szerelmesei sem ülnek majd tétlenül babérjaikon péntek este. Ajánljuk!
jan. 7
9:00
Fontos társadalmi kérdések a filmvásznon (ma.hu)
Január 9-10-én második alkalommal szervez ingyenes dokumentumfilm fesztivált az ELTE Társadalomtudományi Kara. A rendezvény célja, hogy bemutassa: fontos társadalmi kérdésekkel nemcsak elméleti szinten kell és lehet foglalkozni, hanem azokat izgalmas módon, audio-vizuális eszközökkel is fel lehet dolgozni.
jan. 7
9:27
Szabó Sándor - Edoardo Bignozzi: Shamans and Scientists (Napvilág)
Szabó Sándor a magyar (klasszikus) gitárvilág méltatlanul aluldiszponált szereplője. Annak ellenére, hogy számos világsztárral dolgozott már együtt és a nemzetközi gitárfesztiválok közkedvelt szereplője itthon szinte alig hallunk róla. Pedig aki belekóstol a Szabó-féle transzcendens zenei világba és megérti azt, az örökre a rabjává válik annak a világnak.
jan. 7
9:45
Év végi rock and roll őrület Szombathelyen - fotókkal (Zene.hu)
Soha rosszabb óévbúcsúztatót, mint december 28-án, a szombathelyi Sportházban! A helybéli csapatok után három nagyágyú adta egymásnak a színpadot, a szép számmal összegyűlt rockerek legnagyobb örömére. A figyelem középpontjába kétségtelenül a 28 éves álmából feléledt Dinamit került. [Dátum: 2010.01.07. 09:32]
jan. 7
10:12
Divatbemutató és hulladékból készült hangszerek, avagy hasznosíts újra! (ma.hu)
2010. január 16-án nemzetközi projekt keretében olasz és magyar iparművészetis diákok munkáiból nyílik tárlat Hasznosíts újra! címmel a VAM Design Centerben.
jan. 7
10:21
Vámpírlázban ég Amerika (Népszava)
Az amerikai közönség a vámpírokat választotta: a szerdai közönségdíj-átadó ceremónián az Újhold, az Inni és élni hagyni, valamint egy új sorozat, a The Vampire Diaries kapta a legtöbb díjat.
jan. 7
10:30
47866 km, Ko Lipe (tinylittlebigthing)
A térképünk és a helyiek véleménye szerint is a parthoz közeli Ko Kra nevű szigetecske körül nagyon szépek a korallok. Búvárszemüveget és békalábat béreltünk, hogy kiússzunk megnézni. Indulás előtt vastagon bekentük magunkat napkrémmel, bár utólag kiderült, hogy még a teddyhengeres felvitel is kevés lett volna, legközelebb glettvassal próbálkozunk. Szóval felszerelkeztünk és úszni kezdtünk. A víz…
jan. 7
10:48
Digitális galéria lopott műtárgyakról (HVG)
"Művészeti portált" indít a cseh rendőrség, hogy elősegítse a lopott műtárgyak utáni nyomozást: a többnyelvű adatbázis digitális fotókat és szöveges leírást tartalmaz az eltűnt képekről, szobrokról és egyéb művészeti alkotásokról.
jan. 7
11:15
Nem sikerült betiltatni a Szigetet (Népszava)
Megszüntette a másodfokon eljáró bíróság a IV. kerület által a Sziget fesztivál ellen indított pert - közölte Vető Viktória, a fesztivál sajtófőnöke csütörtökön az MTI-vel.
jan. 7
11:15
Víg Tommy Miskolcon "tárogat” (Zene.hu)
Tárogatóversennyel áll színpadra március 13-án Víg Tommy, az Amerikában hatalmas népszerűségnek örvendő jazz-muzsikus. Bár itthon csak a „vájtfülüek” ismerik nevét, az eMeRTon-díjas művész olyan hírességekkel működött már együtt, mint Frank Sinatra, Diana Ross. [Dátum: 2010.01.07. 11:00]
jan. 7
11:17
Avatar, Star Trek, District 9 - A sci-fi a nyerő a producerek szerint (Népszava)
Három tudományos fantasztikus alkotás, az Avatar, a Star Trek és a District 9 a legesélyesebb arra, hogy az idei év legjobb filmjének kiáltsa ki, s díjjal jutalmazza az amerikai producerek szervezete, a Producer's Guild of America.
jan. 7
11:33
Arany Glóbusz: a többség Clooney-ra fogad (Napvilág)
Szokás szerint megkérdezték Amerika húsz vezető kritikusát, szívük szerint kinek adnák idén az Arany Glóbuszt legjobb színész kategóriában. A húszból tizenegy George Clooney-ra szavazott, aki az Egek ura című filmben nyújtott alakításával rég nem tapasztalt rajongást váltott ki egyszerű nézőkből és vitriolos tollú ítészekből egyaránt.
jan. 7
11:42
Nőirodalom: Nem csak író nők (ma.hu)
Írónők valamennyien két oldalukat mutatják meg a közönségnek, hiszen mindannyian írói és zenészi múltra is visszatekinthetnek. Hogyan lehet az írást és a zenélést összeegyeztetni, könnyebb-e egy zenésznek, aki a ritmust máshogyan is ismeri, verset írni?
jan. 7
12:00
Dokumentumfilm fesztivált rendez az ELTE (HVG)
Társadalmi kérdéseket feszegető magyar és külföldi dokumentumfilmekből rendez fesztivált az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Társadalomtudományi Kara szombaton és vasárnap Budapesten, az Örökmozgó Filmmúzeumban.
jan. 7
13:12
Hétvégén is lesz Ma reggel (orientpress)
Január 9-étől hétvégenként is jelentkezik a Ma reggel a Magyar Televízió képernyőjén. A köztévé műsorának szombaton Bereki Anikó, vasárnap Pálffy István lesz a házigazdája. A januártól a hét minden napján látható műsor hétfőtől szombatig közéleti kérdésekkel, vasárnap kulturális témákkal foglalkozik.
jan. 7
13:21
Magas Mona Lisa koleszterinszintje (Népszava)
A művészettörténészeket évszázadok óta foglalkoztatja Leonardo da Vinci Mona Lisájának sejtelmes mosolya, egy orvos szerint azonban a koleszterinszintre érdemesebb odafigyelni.
jan. 7
13:21
Olyan jól érezte magát Budapesten Paul Anka, hogy visszatér (Zene.hu)
A 2008-as arénás koncertje után idén júniusban ismét Magyarországra látogat Paul Anka, mindenidők egyik legsikeresebb művésze. [Dátum: 2010.06.02. 22:46]
jan. 7
13:24
A Star Wars nyelvi világa: telitalálatok és bakik (nyest.hu)
Ha a Star Wars Galaxisába készülsz, feltétlenül vigyél magaddal egy protokolldroidot! George Lucas változatos nyelvi univerzumában ugyanis jól jöhet olykor egy hatmillió nyelven beszélő útitárs. Hiába van szó azonban milliónyi kommunikációs formáról a távoli világban, a film és a regények alkotói úgy tűnik, nem sokat törődtek a nyelvek kidolgozásával. Néhol megelégedtek a morgással, a…
jan. 7
13:30
Felrobbantottak egy keresztet, és rátámadtak a hívekre Vietnamban (orientpress)
A vietnami rendőrség és a katonaság felrobbantotta egy hanoi plébánia temetőjének keresztjét szerdára virradó éjjel. A rendőrség brutalitása miatt a katolikus hívek is megsérültek az akcióban.
jan. 7
13:30
Völgyesi Gabi a nyelvtanulásról (ma.hu)
Nem panaszkodhat nyelvek terén Völgyesi Gabi, a Unique énekesnője. Saját bevallása szerint jól beszéli az angolt, de ha ideje engedi spanyolul tanul. Sőt, gimnazista korában német-biológia szakos intézményben is tanult, így minden bizonnyal nem jelent neki akadályt, ha így kell megszólalnia. Gabi a nyelvtanulás fontosságáról beszélt az 5Perc Angol Magazinnak.
jan. 7
13:32
Megkezdődött a farsangi időszak (ma.hu)
A farsang a vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek.
jan. 7
13:39
Hat óra tiszta zene (Napvilág)
Folytatódik Török Ádám hagyományos januári koncertsorozata a Petőfi Csarnokban. Január 22-én, pénteken 18 órától az újból divatos retrorock és blues bűvöletében kerül sor egy hatórás tiszta zenét ígérő koncertre. A generációk különleges találkozója is ez, ahol a fiatal és a már ismert muzsikusok szinte egymás kezébe adják a hangszereket és a hangokat.
jan. 7
14:15
Nem semmi! A Simpson család Amerika leghosszabb sorozata - a négyszázötvenedik epizód következik szombaton (Népszava)
A "defektes", mégis tömegek által rajongva szeretett család kalandjai húsz évvel ezelőtt kezdődtek, s az alkotók szerint a szerencsén múlott, hogy később popkulturális szimbólum vált a sorozatból, illetve a szereplőkből. Szombat este már a négyszázötvenedik részt sugározza a Fox tévécsatorna, s egyelőre nem látszik a vége.
jan. 7
14:42
A világ leginspirálóbb városa? (HVG)
A világ leginspirálóbb városa - ezzel a mottóval, no meg az ambiciózus szlogenhez dukáló hatalmas büdzsével vág neki a 2010-nek Európa idei harmadik kulturális fővárosa, Isztambul.
jan. 7
15:09
A törött nádszál... (Népszava)
Báthory Zsigmond erdélyi fejedelem életének egy újabb szakaszát, Erdély függetlenségi küzdelmét mutatja be A törött nádszál című dráma, amelyet pénteken mutat be az egri Gárdonyi Géza színház társulata.
jan. 7
15:18
Balaton és Debrecen most is összefog (orientpress)
2010-ben is folytatódik az egy éve megkezdett kulturális együttműködés Balatonfüred és Debrecen között - jelentették be a városok vezetői Budapesten a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartott sajtótájékoztatón.
jan. 7
15:18
Péterfy Bori & Love Band január 11-én (ma.hu)
Az elmúlt év utolsó két hónapjában a Coke Club új formában, új tartalommal hozta össze újra Lévai Balázs többszörös díjnyertes könnyűzenei tévéműsorát, a Dob+Basszust a Bárka Színház színpadán.
jan. 7
15:36
Elbukott az újpesti polgármester Sziget-ellenes kísérlete (HVG)
Megszüntette a másodfokon eljáró bíróság a IV. kerület által a Sziget fesztivál ellen indított pert - közölte Vető Viktória, a fesztivál sajtófőnöke.
jan. 7
15:54
Plakátok az ötvenes évekből (orientpress)
A ceglédi Kossuth Múzeum érdekes kiállítással lepte meg látogatóit akkor, amikor decemberben megnyitotta az ötvenes évek plakátjaiból összeállított kiállítását.
jan. 7
16:03
Minden idők 75 legnagyobb slágere - a 44. helyezett (Zene.hu)
A brit szerzői jogvédő hivatal 2009-ben jelentette be, hogy a Procol Harum ’A Whiter Shade OF Pale’ című dalát választották az elmúlt 75 év legnagyobb slágerének. Megszereztük a teljes listát és dalonként közöljük. Jöjjön a 44. helyezett. [Dátum: 2010.01.07. 16:00]
jan. 7
16:30
2009-ben is sikeresek voltak a múzeumi nagyrendezvények (orientpress)
Idén is több százezren vettek részt az Oktatási és Kulturális Minisztérium múzeumi nagyrendezvényein. A Múzeumok Éjszakája, a Múzeumok Őszi Fesztiválja és az idén első alkalommal megrendezett Múzeumok Őszi Éjszakája együtt több mint 600 ezer vendéget vonzott közgyűjteményeink falai közé.
jan. 7
16:30
150 liter "vér" folyt a forgatás közben (ma.hu)
Heteken belül hazánkban is bemutatják a "Báthory - A legenda másik arca" című cseh-szlovák-angol-magyar filmet. A mintegy 3 milliárd forintos költségvetésével a "Báthory" az eddigi legdrágább szlovák és egyben a legnagyobb költségvetésű közép-európai film.
jan. 7
16:48
Átadták a Kármán Tódor-díjat (HVG)
Három magánszemélynek és három cégnek adományozott Kármán Tódor-díjat Hiller István oktatási és kulturális miniszter; az oktatás, képzés, felnőttoktatás, tudományos kutatás érdekében végzett kiemelkedő tevékenységekért járó elismeréseket Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) államtitkára adta át csütörtökön Budapesten.
jan. 7
18:36
2010 legnagyobb visszatérése (ma.hu)
2010 legnagyobb visszatérése minden bizonnyal Sade nevéhez fog fűzõdni, aki 10 év után jelenteti meg legújabb, "Soldier Of Love" című hatodik stúdióalbumát Valentin nap hetében, február 8-án
jan. 7
19:48
Bizarr korcsolyaverseny a csatornákban (HVG)
Mintha megelevenedne a Téli tájkép jeges mulatságokkal című, 1608-ban készült Averkamp-festmény: vöröslő orrú hollandok ezrei örömmel rajzanak ki ezekben a napokban a befagyott tavakra, csatornákra.
jan. 7
19:48
Dokumentumfilm-sorozat keddenként a Duna Televízióban (orientpress)
DOKUÉJSZAKÁK címmel külön sorozatot indít január 12-től a műfaj külföldi képviselői számára a Duna Televízió. Kedd éjszakánként olyan filmek jutnak el a magyar nézőkhöz, amelyek a világ dokumentumfilm-termésének legfontosabb darabjai.
jan. 7
19:48
Jonathan Levine, James McAvoy, Seth Rogen és Anna Kendrick közös produkciója (ma.hu)
Jonathan Levine (The Wackness) rendezésében 2010 februárjában indul a korábban I'm With Cancer címen emlegetett film forgatása.
jan. 7
19:57
EKF: Linz átadta a stafétát Pécsnek (Népszava)
Átvette a stafétát az ausztriai Linztől csütörtökön Pécs, az Európa Kulturális Fővárosa cím egyik 2010-es birtokosa.
jan. 7
19:57
Nézd meg a Kowalsky Meg A Vega klipjét és pontozd! (Zene.hu)
Ma egy nem a szó szoros értelmében vett klipet nézhetünk meg. A népszerű Kowalsky Meg a Vega zenekarnak egy fiatal főiskolásokból álló csapat forgatott ütős videót. [Dátum: 2010.01.07. 19:38]
jan. 7
20:33
A hatodik percben… - Könyv a Hollywood Rose-ról (Zene.hu)
Könyv készült hazánk legnépszerűbb Guns and Roses tribute zenekaráról. A Hatodik percben című kötetet Szántai Zsolt írta a zenekar tagjaival közösen. [Dátum: 2010.01.10. 04:26]
jan. 7
21:12
Bagó Bertalan pályázata (szinhaz.hu)
Bagó Bertalan a Pesti Magyar Színház igazgatói állásra kiírt OKM pályázatra jelentkezett Bereményi Gézával és Herczeg Tamással közösen.
jan. 7
21:54
EKF: Linz átadta a stafétabotot Pécsnek (Infostart)
Átvette a stafétabotot az ausztriai Linztől Pécs, az Európa Kulturális Fővárosa cím egyik 2010-es birtokosa.
jan. 7
23:06
Linz átadta a stafétabotot Pécsnek (HVG)
Átvette a stafétabotot az ausztriai Linztől csütörtökön Pécs, az Európa Kulturális Fővárosa cím egyik 2010-es birtokosa.

Keresés