2010. január 7. csütörtök

jan. 7
2:06
Sherlock Holmes - krimirajongóknak nem ajánlott (SG)
A keménykötésű Holmes jött, látott és szokásához híven, mindenkit levert, s ezzel győzött - a Blöff rendezője pedig szerencsére mindezt leforgatta.
jan. 7
2:24
Hajdú Péter most a TV2 nézettségét lendítheti fel (SG)
Az elmúlt hónapokban Hajdú Péter lett a hazai tévés piac egyik legértékesebb árucikke, hiszen a TV2 és az RTL Klub is megpróbálta megszerezni a népszerű műsorvezető-producert.
jan. 7
2:28
Amerikában többet költöttek mozira, mint DVD-vásárlásra (SG)
Az amerikaiak 2002 óta tavaly először költöttek többet mozira, mint DVD-vásárlásra; a The Wall Street Journal szerint megváltozott a "szórakoztatóipari termékek fogyasztásának" módja.
jan. 7
2:32
Travolta egy brutális vadállat (SG)
Február ötödikén kerül mozikba Pierre Morel legújabb filmje, s úgy tűnik, hogy a Lionsgate stúdió kampánya a célegyenesbe érkezett, hiszen a legfrissebb előzetesben még eggyel magasabb sebességi fokozatba kapcsolnak.
jan. 7
2:36
Itthon tovább tart az Avatar-hiszti (SG)
Egyelőre Magyarországon sem lehet elmozdítani az Avatart a bevételi toplista éléről, a film pár hét alatt a 2009-es legsikeresebb alkotásai közé lépett elő. Már majdnem elérte a 450 ezer jegyvásárlót
jan. 7
2:40
Fallout: New Vegas - az első információk (SG)
Egy fórumbejegyzésében egy magát belsős Bethesda-forrásnak tituláló illető érdekes és kellemes információkkal szolgált a következő Fallout-részről.
jan. 7
2:42
Megtalálta első bolygóit a Kepler űrteleszkóp (SG)
A csillagok zümmögnek és pulzálnak, a kozmikus zene rezgései pedig segítenek a NASA Kepler Űrtávcsövének a Föld-szerű bolygók felfedezésében.
jan. 7
3:00
Hamarosan piacra kerül a Kindle DX nemzetközi verziója (SG)
Az Amazon legújabb elektronikuskönyv-olvasójának nemzetközi változata január 19-től elérhető lesz több mint száz országban.
jan. 7
3:04
Kalózkodás miatt beperelte Kínát egy szoftvercég (SG)
Több mint 2 milliárd dollárra perli a pekingi kormányt és számítógépgyártó óriásvállalatokat egy kaliforniai szoftverfejlesztő cég szerzői jogokkal való visszaélés miatt.
jan. 7
3:08
A behavazott britek fellendítik a társkereső oldalakat (SG)
A télies időben behavazott britek egy házasságon kívüli randikat ígérő online portálra sereglettek az elmúlt 24 órában.
jan. 7
3:12
Falánkságra figyelmeztet egy kütyü (SG)
Hasznosnak bizonyult a kis létszámú kipróbáláson egy elektronikus eszköz, amely figyelmeztetette a falánk evésre használóit - közölték brit kutatók a British Medical Journal (BMJ) című orvosi szaklap szerdai számában.
jan. 7
3:16
A Facebookon Cristiano Ronaldo a legnépszerűbb sportoló (SG)
Cristiano Ronaldo, a Real Madrid futballistája a legnépszerűbb sportoló a Facebook közösségi oldalon - számolt be a Marca című spanyol sportnapilap.
jan. 7
3:18
Avatar: rekord bevétel, rekord letöltés (SG)
Bár James Cameron reményei szerint a 3D-s technológia visszaveti majd az illegális letöltők letöltési kedvét, a jelek szerint az Avatar nem csak a jegyeladási rekordokat dönti meg, de az illegális letöltési számot tekintve is az élre tör.
jan. 7
8:06
Jön a DirectX 11 a laptopokra is az AMD-nek köszönhetően (Prog)
jan. 7
8:08
SEO-barát lesz az ASP.NET 4.0 (Prog)
Az idén megjelenő Visual Studio 2010 és a .NET Framework 4.0-s verziója végre alkalmas lesz olyan weblapok létrehozására is, amelyeknél rendkívül fontos a keresőre optimalizált megvalósítás (SEO). Az ASP.NET 4.0 ugyanis több olyan újítást is el fog hozni a Microsoft platformjára, amelyek hiánya mi..
jan. 7
8:42
Ál-FDA ügynökök csapják be az online gyógyszer-vásárlókat (MaHu)
Az amerikai gyógyszerügyi hatóság közleménye szerint önmagukat a szervezet ügynökeként bemutató csalók bukkantak fel az utóbbi időben, akik az interneten gyanús eredetű gyógyszereket vásárló fogyasztókat próbálják megzsarolni.
jan. 7
8:42
Reggelt! 2010. 01. 07. (GameStar)
Szép csütörtök reggelt mindenkinek! Öltözzetek fel jól, mert nincs valami meleg odakint. És valaki hozzon nekem egy kávét...
jan. 7
8:42
Rejtélyes Nokia készülék a neten (prim)
A vietnami iTech.vn híroldalon egy olyan Nokia mobiltelefon képe bukkant föl, amelynek billentyűzete kísértetiesen emlékeztet a Palm Centro okostelefonéra.
jan. 7
9:00
Toshiba Cell tv a CES-en (prim)
A Toshiba egy olyan Cell processzorral felszerelt televíziót mutatott be a CES elektronikai kiállításon, amely egyebek mellett képes a hagyományos 2D mozgóképek 3D megjelenítésére valós időben.
jan. 7
9:18
Év végi Steam és D2D játékeladások (GameStar)
Itt az ideje, hogy áttekintsük a nagy év végi leárazások végeredményét a legnépszerűbb online játékboltok eladásai alapján
jan. 7
9:18
Új laptop/tablet hibrid a HP-től (prim)
A HP a csütörtökön kezdődő CES elektronikai kiállítás előtt bemutatta a TX2 utódját, a TouchSmart TM2 laptop/tablet kettő-az-egyben hibridet.
jan. 7
9:27
Videón debütál a Dragon Age: Origins: Awakening kiegészítő (Game Channel Online)
A tegnapi nap folyamán végre hivatalos bejelentésen is átesett a Dragon Age: Origins pletyka szinten már tavaly óta ismert első kiegészítője, az Awakening, amely március 16-án kíván megjelenni, egy igazán elragadó tartalommal. Ahogyan pedig az várható volt, az illetékesek máris napvilágra hozták a hozzá elkészült bemutatkoz...
jan. 7
9:29
Battlefield: Bad Company 2: Megerősítve a letölthető tartalmak érkezése (Game Channel Online)
Az idei esztendő hamarosan valóban kezdetét veszi, legalábbis játékmegjelenések tekintetében igen, hiszen - bár leginkább februárban lesz érzékelhető - szépen lassan megjelennek az elcsúsztatott nagy címek, amelyek már neveikkel is eladhatnák magukat, de tekintettel az igényes játékok iránti kereslet megnövekedésére, egyikt...
jan. 7
9:31
Divinity II: Ego Draconis: Launch trailer (Game Channel Online)
Két napja már végre nálunk is hivatalos formában érhető el a Divine Divinity folytatásának tekinthető Divinity II, amely az év első megjelenési időpontjával büszkélkedhet, de feltehetően nem csak ezzel marad majd meg a köztudatban, hiszen az első értékelések alapján egy igazán jól kidolgozott és felépített, elsősorban a lin...
jan. 7
9:36
Project Natal - Az év végén érkezik (GameStar)
A jelenleg is zajló CES rendezvényén jelentette be a Microsoft, hogy mozgásérzékelős kontrollere az év végére várható
jan. 7
9:42
Linus Torvalds: Linux 2.6.33-rc3 (hup.hu)
Linus bejelentette a 2.6.33-as kernel harmadik kiadásra jelölt verzióját. Az ünnepek miatt elég nagy csend volt a fejlesztés körül, ennek megfelelően a harmadik prepatch meglehetősen kicsi. A patch jelentős része (40%) SH defconfig frissítés. Ezen kívül driver frissítések, azok közül is jellemzően WiFi driver-ek, hagyományos hálózati meghajtók, fájlrendszer, input réteg, .... A bejelentés…
jan. 7
9:45
(Hírek) Az év első Guruja! (PC Guru)
Megérkezett a 2010-es év első PC Guruja, amely ismét bőséges tartalommal és egy vérbeli akcióprogrammal várja a játékok szerelmeseit.
jan. 7
9:54
Kínát perli kódlopás miatt egy amerikai szoftvercég (prim)
A Cybersitter amerikai szoftvercég 2,2 milliárd dollár kártérítésért perli a kínai államot, amiért szerintük ellopta és felhasználta kódjaikat az internet belföldi  cenzúrását célzó Green Dam projekthez.
jan. 7
9:56
Túl drága a Google első telefonja (prim)
A Google első saját fejlesztésű mobiltelefonja iránti rendkívüli érdeklődés a megjelenés után némi csalódottsággal vegyült, ugyanis a kevés újdonságot tartalmazó készülék árát szakértők túl magasnak tartják.
jan. 7
10:12
Hamarosan piacra kerül a Kindle DX nemzetközi verziója (prim)
Az Amazon legújabb elektronikuskönyv-olvasójának nemzetközi változata január 19-től elérhető lesz több mint száz országban.
jan. 7
10:12
A szoftvermérnököké a legjobb munka a világon - majdnem (Prog)
A munka által jelentett stresszt, a fizetést és a fizikai igénybevétel (hiányát) is figyelembe véve a szoftvermérnököké a legjobb munka a világon - majdnem. Legalábbis ez derül ki egy amerikai álláskereső oldal felméréséből, amely kétszáz munkaterület közül a szoftverek tervezésével foglalkozók mu..
jan. 7
10:30
A diákok mobiltelefonra fejlesztettek ilyen fájlmegosztó alkalmazást és nyertek (MaHu)
A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán szervezett TDK konferencián olyan fiatal tehetségeket díjaztak, akik például az új mobiltelefon alapú számítógépes egér vagy a több fajta telefonon is használható mobil BitTorrent fájl megosztó alkalmazás kifejlesztésén dolgoztak.
jan. 7
10:30
Értékesítette ADSL és 3G szolgáltatását a TvNetWork (prim)
A TvNetWork Nyrt. értékesítette országos ADSL és 3G szolgáltatását a pécsi székhelyű Drávanet Zrt.-nek, összesen közel 360 millió forintért.
jan. 7
10:30
Modern Warfare 2: Tavasszal érkezik az első DLC, egyelőre csak Xbox 360 konzolra (Game Channel Online)
Megkezdődött a CES 2010, érkeznek az érdekesebbnél érdekesebb információk. Ezek között találtunk rá a Modern Warfare 2 első DLC csomagjának érkezéséről szóló leletekre is, amelyet meglepő módon nem a játék kiadója vagy nem kevésbé nevesebb fejlesztőcsapata tett közzé, hanem egyenesen a Microsoft. Hogy ők hogyan jönnek a kép...
jan. 7
11:00
Az Iomega otthoni virtualizációs megoldása - v.Clone (IT-Extreme)
Az Iomega a fogyasztói tároló termékekben is felhasználhatóvá teszi a virtualizáció előnyeit. A v.Clone szoftverrel a vásárló szinte zsebrerakhatja a PC-jét...
jan. 7
11:02
A Western Digital My Book is rákapcsol USB 3.0 technológiával (IT-Extreme)
A Western Digital jól ismert külső My Book merevlemeze immár a legújabb USB 3.0 csatlakozóval rendelkezik, így az interfész már nem szab határt az adatáramlás sebességének...
jan. 7
11:06
Mass Effect 2 - Bemutatkozik a Vanguard (GameStar)
Ha szeretjük az intenzív közelharcot, akkor a Vanguard kaszt a legjobb választás lesz Shepardunk számára
jan. 7
11:06
[CES] Microsoft konferencia (x360) (Gamer365)
Az éjszaka folyamán a konzolgyártók sajtókonferenciáival megkezdődött az idei Consumer Electronics Show Las Vegasban. A Sony és a Microsoft közül utóbbi készült komolyabb újdonságokkal - szó esett a Natalról, az exkluzívokról, és egy új szolgáltatás is bemutatkozott.
jan. 7
11:08
[CES] Sony konferencia (ps3) (Gamer365)
A Microsoft mellett a Sony is tartott sajtókonferenciát a most zajló Consumer Electronics Show-n, itt azonban már jóval kevesebb érdemi információ hangzott el.
jan. 7
11:33
A Lenovo piacra dobta új IdeaPad X100e notebookját (Game Channel Online)
A Lenovo a napokban hivatalosan is bejelentette, hogy piacra dobja az eddig kizárólag meg nem erősített híresztelésekből ismert Lenovo IdeaPad X100e típusjelzésű hordozható gépét. A frissen megjelent notebook mindössze 282 X 289 X 15-29,5mm-es méretekkel dicsekedhet, ami mellé alig 1,36kg-os súly társul. Az új hordozható gé...
jan. 7
11:35
Újabb Kane & Lynch 2: Dog Days információk láttak napvilágot (Game Channel Online)
Lassan már kezdjük megszokni, hogy nem hivatalos bejelentésekből vagy közleményekből értesülünk egy-egy sikercím tartalmáról, hanem egy korábban napvilágra hozott újságcikk vagy éppen egy eleresztett pletyka nyomán. Ehhez azonban hamarosan talán hozzávehetjük a Steam rendszerét is, hiszen a Valve digitális disztribúciója id...
jan. 7
12:00
Avatar: rekord bevétel, rekord letöltés (MaHu)
Bár James Cameron reményei szerint a 3D-s technológia visszaveti majd az illegális letöltők letöltési kedvét, a jelek szerint az Avatar nem csak a jegyeladási rekordokat dönti meg, de az illegális letöltési számot tekintve is az élre tör - írja a Times Online.
jan. 7
12:00
Final Fantasy XIII - Az utolsó rész? (GameStar)
A Square Enix elnöke szerint a hagyományos JRPG-k kor leáldozóban van.
jan. 7
12:03
Lenovo Hibrid laptop és tábla PC kombináció IdeaPad U1 (IT-Extreme)
A Lenovo egy olyan kettős rendszert mutatott be ahol a notebook képernyő része lecsatolható és egy ARM processzort saját akkumulátort és operációs rendszert is biztosít...
jan. 7
12:05
Új Toshiba NB300- akár 11 órás üzemidővel (IT-Extreme)
A Toshiba bemutatta új, 10,1 colos netbookját, a Toshiba mini NB300-at, mely akár 11 órás üzemidőre is képes és az új Intel Atom N450-es CPU-ra épül...
jan. 7
12:07
A Sharp négy pixel-es LCD technológiája (IT-Extreme)
A Sharp az idei CES kiállításon, az új RGBY technológia bemutatásával az eddigi hagyományos három színkomponensű (RGB - vörös, zöld, kék) paneleket kiegészíti a negyedik, sárga színkomponenssel (Y)...
jan. 7
12:27
Újabb revíziót jelentett be a Marvell a "konnektorszerveréből" (hup.hu)
Tavaly év elején állt elő a Marvell a SheevaPlug névre hallgató, "100 dolláros" miniszerverével. Most a vállalat frissítette a termékvonalat. Az új verziójú készülék, a PlugComputer 3.0 számos újdonságot vonultat fel a korábbi verzióhoz képest. Például rendelkezik beépített WiFi és Bluetooth csatolóval és merevlemezzel. Emellett gyorsabb processzort is kapott az új revízió. Az eddig publikált és…
jan. 7
12:36
Mass Effect 2: Bemutatkozik a Vanguard (Game Channel Online)
Egy újabb Mass Effect 2 kaszt szeretne bemutatkozni számunkra a mai nap folyamán, és mivel mi nem vagyunk semmi jó elrontói, a BioWare hozzá készített videóját örömmel nyújtjuk át nektek, hogy ti magatok is megismerkedhessetek a trilógiának szánt széria második epizódjának hat kasztja közül most a Vanguard-dal. A néhány más...
jan. 7
13:12
Uncharted 3 - Nem kell hozzá Sony varázspálca (GameStar)
A Natal mögé igen sok fejlesztő felsorakozott, ám a Naughty Dog szerint a TPS műfajba nem illik a mozgásérzékelős technológia.
jan. 7
13:39
Medal of Honor: Csak egyetlen kampány lesz a játékban (Game Channel Online)
Jelenleg még egy valamirevaló képpel sem rendelkezünk a legújabb Medal of Honor epizódról, mégis szinte naponta kerülnek nyilvánosságra érdekesebbnél érdekesebb pletykák, amelyek sokszor igaznak bizonyulnak, de a legtöbbször csak aljas hazugság mind. Aki esetleg nem értené a hír címét, ne aggódjon, valószínűleg csak az előz...

Keresés