2010. január 17. vasárnap

jan. 17
0:03
Aliens vs. Predator - OMFG killmoves trailer (GameStar)
Egy elképesztően brutális Aliens vs. Predator trailerrel lettünk gazdagabbak
jan. 17
0:07
Tiszteletem! 2010. 01. 17, (GameStar)
Elképesztően jó eddig a New Orleans meccs - éljen a támadófoci!
jan. 17
5:03
Csatlakozott az URL rövidítőt használók táborához a Microsoft is (hup.hu)
A Google nemrég jelentette be goo.gl névre hallható URL rövidítő szolgáltatását. Úgy fest, hogy a Bing sem akar lemaradni. Egyesek felfedezték, hogy a Twitter-en megjelentek binged.it által rövidített URL-ek. A SeattlePi megkérdezte a Microsoft-ot arról, hogy mi ezzel a helyzet. A Microsoft megerősítette, hogy egyezségre léptek a Bit.ly-vel (ismert URL rövidítő), s ennek eredményeképpen használják…
jan. 17
10:15
Az USA-ban idén mutatkozik be a mobil tévé (prim)
Az amerikai műsorsugárzóknál jelenleg kiépítés alatt álló mobil digitális televíziós (DTV) technológiához szükséges minősítés megszerzését követően az LG Electronics az amerikai piacon elsőként mutatta be a hordozható, akkumulátorról üzemelő Mobil DTV-készülékét, amely képes a helyi televízióállomások új, rugged over-the-air signals - digitális földi sugárzású jeleinek vételére.
jan. 17
10:33
Tíz új Handycam a Sony tavaszi kínálatában (prim)
Ebben a szezonban tízféle könnyű Handycam modell mutatkozik be, amely memóriakártyára illetve beépített flash memóriára rögzít, hozzájuk csatlakozik további öt merevlemezes (HDD) kamera, amely rendkívül hosszú felvételi kapacitással áll rendelkezésre.
jan. 17
10:35
31 monitor egyidejű vezérlése egyetlen számítógéppel (prim)
Az N+ monitortechnológia segítségével egy számítógépről akár 31 asztali LCD-monitor is vezérelhető, ami nem csak helykímélő, de alacsonyabb beszerzési-, hardver-költségekkel és karbantartásigénnyel jár.
jan. 17
10:37
Nikon: Finomabb beállítási lehetőségek a Camera Control Pro 2.7.1-ban (prim)
A Nikon D700 és D3 új firmware-eivel 1/3, 1/2 és 1 Fé-es ISO lépésközöket is kezel az új Camera Control Pro 2.7.1, és 5 lépésben vezérelhető a várakozási idő is.
jan. 17
10:51
Segíteni akarsz Haitin és Halo 3 játékos vagy? Esetleg MMO-zol? (GameStar)
Minket, gamereket sokszor vádolnak azzal, hogy bezárkózunk saját világunkba és a külvilág nem érdekel minket...
jan. 17
10:51
Eric Spiegel a Siemens USA új vezérigazgatója (prim)
2010. január18-tól Eric Spiegel (52 éves) veszi át a CEO pozíciót a Siemens USA-beli tevékenységét magában foglaló Siemens Corporation élén.
jan. 17
11:33
Jön a Facebook adó és a Google sarc? (ma.hu)
Franciaországban a kormányzat azt tervezi, hogy a közeljövőben egy olyan új adót fog bevezetni, mely az olyan nagy internetes cégek és szolgáltatások hirdetési bevételeit sarcolja meg, mint például a Facebook, a Google, vagy a Yahoo. Az ily módon befolyó pénzekből a franciák az interneten történő legális könyv-, film- és zenevásárlást kívánják támogatni.
jan. 17
11:45
Red Steel 2 - előreláthatólag csak 500,000 példány fog fogyni (GameStar)
Először a Ubisoft nagyjából egymillióra jósolta a Red Steel 2-ből eladott példányok számát, ám most újra átgondolták, és csak feleannyit várnak.
jan. 17
12:00
Steam: Elérhető a klasszikus 99-es Aliens vs. Predator (Game Channel Online)
A minap egy remek címmel gazdagodott a Steam amúgy sem elhanyagolható katalógusa. Mivel közeleg az Aliens vs. Predator, és némi plusz reklám sosem árt, ezért a fejlesztők úgy döntöttek, hogy elérhetővé teszik a klasszikus, 1999-ben ugyancsak Aliens vs. Predator néven megjelent gyermeküket. Az alkotást #link#http://store.ste...
jan. 17
12:02
A Gigabyte is bejelentette legújabb HD 5670-es gyorsítóit (Game Channel Online)
Ahogy azt már sejteni lehetett, a patinás hírnevű Gigabyte Technology sem akar kilógni a sorból, ugyanis a PowerColor, a Hightech Information System (HIS) és a Micro Star International után ő is bejelentette két legújabb grafikus gyorsítóját, amik az Advanced Micro Devices legfrissebb Radeon HD 5670-es modelljére épülnek. A...
jan. 17
12:04
DC Universe Online: Hetente megjelenő képregényben is (Game Channel Online)
A Sony Online Entertainment következő nagy dobása a DC Universe Online, amelyben a DC Comics képregénymogul által megteremtett népszerű világba kóstolhatnak bele az érdeklődők. Saját szuperhősöket alkothatunk, akik segíthetnek híres kollégáiknak (Batman, Superman...) a bűn elleni harcban, vagy éppen a rend felborításában. A...
jan. 17
12:06
Dark Void: Két új fejlesztői napló (Game Channel Online)
Már csak napok kérdése (Amerikában január 19-én, Európában 22-én), és napvilágot lát az idei esztendő első AAA kategóriásnak kikiáltott játéka, amely reményeink szerint minőségi produktumok hosszú sora előtt nyitja meg a kaput. Az Airtight Games és a Capcom szárnyai alatt felnövő Dark Voidból már demót is próbálhattunk mind...
jan. 17
12:39
Nokia N900 teszt: gyerek kezébe nem való (PCWorld)
Új forma, új szín, új operációs rendszer az okostelefonok és a Nokia készülékei között. A Maemoval felvértezett N900 inkább mini számítógép, mintsem mobiltelefon.
jan. 17
12:45
A német kormány óv az Internet Explorertől (prohardver)
A Microsoft szerint hisztérikus és túlzó a német állami hivatal figyelmeztetése.
jan. 17
12:57
Magyar szoftvereladások: élen a WoW (Gamer365)
Befutott az idei év első hetének eredményeit mutató magyar szoftvereladási lista, melyről kiderül, hogy hosszú idő után ismét a World of Warcraft előfizetői kártya lett a legjobban fogyó termék.
jan. 17
13:03
Szeptemberben érkeznek a Dragon Age akciófigurák (Game Channel Online)
December utolsó napjaiban kaptuk a hírt, hogy a BioWare augusztusban érkező Mass Effect akciófigurákkal tervezi meghódítani a piac más szegmenseit is. Nem kellett sokat várnunk arra, hogy a stúdió másik közkedvelt címe, a Dragon Age is hasonló sorsra jusson. A sci-fi figurákat gyártó DC Direct egyik űrlapjából derült ki, ho...
jan. 17
13:15
Amerikában a The Sims 3 volt a legjobban eladott dobozos PC játék 2009-ben. (GameStar)
AZ NPD egy érdekes cég - mérnek mindenféle eladást, ha eleget fizetsz nekik...
jan. 17
13:15
Red Steel 2: gyengébb elvárások (wii) (Gamer365)
Újabb bekezdés a "third party-k kezdik elveszíteni a bizalmukat a Wii-ben" témakörben: a legutóbbi befektetői konferencián a Ubisoft csökkentette az elvárásait a Red Steel 2 kapcsán.
jan. 17
13:33
Greed - Black Border trailer (GameStar)
A Headup Games legújabb játéka nemsokára érkezik, és ugyan első látásra nem váltja meg a világot, még jó is kisülhet belőle.
jan. 17
13:33
Mass Effect 2: Shepard trailer (x360,pc) (Gamer365)
Az emberiség sorsa Shepard parancsnok és csapata kezében van - ezt sugallja számunkra a Mass Effect 2 rövid, ám rendkívül jól megkomponált előzetese a főszereplő narrációjával.
jan. 17
13:35
Mass Effect 2 - Ingyenes DLC az első napon (GameStar)
Már a premier napján ingyenes letölthető tartalmak várják a vásárlókat.
jan. 17
13:35
Gran Turismo 5: Toyota FT-86 képek (ps3) (Gamer365)
Úgy tűnik, hogy mostanában szinte minden napra jut valami hír a Gran Turismo 5 kapcsán - ezúttal egy újabb adag látnivalóval tudunk szolgálni a rajongók számára.
jan. 17
14:06
Age of Booty: Érkezik a folytatás? (Game Channel Online)
Az Age of Booty név - bár széles körben nem túl ismert - egy remek kis játékot takar. A Certain Affinity gondozásában, a Capcom szárnyai alatt készült, és először Xbox 360-ra és PS3-ra jelent meg, majd pár hónappal később, 2009 márciusában PC-re is. Kizárólag letöltés útján lehetett beszerezni, ez azonban semmit sem von le ...
jan. 17
14:08
A DigitalRise bemutatta új X9 tábla PC-jét (Game Channel Online)
A hazánkban viszonylag még ismeretlen DigitalRise az elmúlt napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a tábla PC-inek termékkínálatát. A frissen beharangozott újdonság DigitalRise X9 típusjelzéssel fog felbukkanni az üzletek kínálatában, a konfiguráció alapját pedig az Intel Atom processzora képezi. Az új mini s...
jan. 17
14:45
USA: 2009-es összesítés (Gamer365)
Pénteken befutottak a decemberi konzolos eladási adatok az USA-ból, így most - akárcsak néhány napja Japán esetében - Amerikával kapcsolatosan is készítettünk nektek egy 2009-es összesítést.
jan. 17
15:03
Symbian^4: előzetes képek (PCWorld)
Év végére elkészülhet a legújabb Symbian, de az első ezt használó készülékek csak jövőre várhatóak.
jan. 17
15:09
Greed Corp: Cinematic trailer és történet (Game Channel Online)
A Greed Corp névvel még nem találkozhattatok itt, a GCO hasábjain, amelynek sajnálatos oka, hogy a mi látókörünkön is kívül esett. Persze a független fejlesztők kis költségvetésű, kevés marketinggel megtámogatott alkotásainál elég gyakran előfordul ez. Szerencsére a Greed Corpot kalapálgató W!Games előállt egy hangulatos ci...
jan. 17
15:21
A legújabb iPhone teljesen érintésérzékeny lesz? (GameStar)
Döbbenet, már a negyedik generációs iPhone-t várják oly sokan...
jan. 17
15:23
King's Bounty - Armored Princess teszt (GameStar)
DjLear, a cikkíró verseny egyik győztese első tesztjével jelentkezik a GSO-n, fogadjátok szeretettel!
jan. 17
15:42
Kifogytál a JÓ zenékből? (plastik media)
Mozsik Tibi (DJ Keyser) a Bitriport (Figyelő vadhajtás) szerkesztőségéből küldi az alábbi válogatást, hogy kibírjátok a VASÁRNAPOT: Rádiók http://milkaudio.com/web/radio_speedysaudiorepair.php http://milkaudio.com/web/radio_forwardsbackwards.php http://www.samurai.fm/transeuropaexpress/ http://www.gillespetersonworldwide.com/podcasts/ Zene blogok http://sofrito.co.uk http://pipomixes.blogspot.com…
jan. 17
15:57
iPhone 4G – indul a pletyka (PCWorld)
Vasárnapi extra: összeszedtünk egy csokorra való spekulációt.
jan. 17
16:33
Consollection: 140 konzoltípus lexikona. (GameStar)
Ha most bármelyikőtöknek fel kéne sorolni 10 konzoltípust, menne? S ha 50-et?
jan. 17
18:15
Átsétáltak a hackerek a német repülőtéri biztonsági rendszeren (prohardver)
A Chaos Computer Club tévériportban bizonyította, milyen könnyen megszerezhetőek a lezárt területekhez szükséges belépési adatok az ott dolgozóktól.
jan. 17
18:21
Fortress: a Grin által fejlesztett Final Fantasy történet kiszivárgott videója. (GameStar)
Mielőtt a Grin megszünt volna egy Final Fantasy projecten dolgoztak.
jan. 17
18:48
Az Artisjus megkapja a magáét az internetes letöltésből is (prohardver)
Egyre erősebb a szerzői jogi lobbi Magyarországon.
jan. 17
19:15
Dragon Age akciófigurák szeptembertől. (GameStar)
Nemrégiben jelentették be, hogy augusztusban Mass Effect akciófigurák kerülnek a piacra.
jan. 17
19:18
Halálkeringő (2009) (plastik media)
Ha választani lehet az érzéstelenítés nélküli gyökérkezelés és a Halálkeringő megtekintése közt, akkor rohanjatok és ne sétáljatok a legközelebbi fogorvoshoz.
jan. 17
19:21
Kevesen rajonganak az iTunes-ért (ma.hu)
Attól még, hogy valamit sokan használnak, nem biztos, hogy egyben szeretik is azt.
jan. 17
20:16
Napilap méretű e-ink kijelző az LG-től (Pazar Cuccok)
Az emberek még mindig szeretnek olvasni, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy az e-book olvasók voltak az idei Karácsony slágertermékei, igaz azok egyelőre egy tablet PC-hez hasonló formában tárgyiasultak, azonban lehet, hogy már nem sokat kell várnunk, mire hajtogatható formában is megjelennek. A klasszikus napilapokat hivatott kiváltani az LG most bemutatott, a digitális könyvolvasókhoz…
jan. 17
20:24
Ubisoft: Nem várnak sokat a Red Steel 2-től (Game Channel Online)
Még meg sem jelent a Red Steel 2, az Ubisoft máris pesszimistán áll az eladásokhoz. Eredetileg úgy számolta a cég, hogy a Wii-s játékból közel egymilliót adnak majd el, ám egy közleményben tudatták a közönséggel, hogy elvárásaik feleződtek a produktummal kapcsolatban. Jelenleg annak is örülne a vállalat, ha a Red Steel 2 el...
jan. 17
20:27
A német kormány lebeszél az Internet Explorer használatáról (prim)
A német kormány azt ajánlja a lakosságnak, hogy ne az Internet Explorert használják böngészésre, válasszanak más programot a szoftver magas biztonsági kockázata miatt.
jan. 17
20:27
Fellebbez a Psystar az Apple perben (hup.hu)
Úgy tűnik, hogy a Psystar annak ellenére nem adja fel a küzdelmet az Apple-lel szemben, hogy William Alsup bíró decemberi permanent injunction ítélete sokak szerint az utolsó szög volt a koporsójában. A The Mac Observer egy, a birtokába jutott bírósági iratra hivatkozva arról ír, hogy a Psystar hivatalosan benyújtotta a "Notice of Appeal" dokumentumot az Apple perben. Ez csak formaság a hivatalos…
jan. 17
20:29
Az Apple betiltaná a Nokia termékek forgalmazását az USA-ban (prim)
Meglehetősen drasztikus beadvánnyal fordult a nemzetközi kereskedelmi bizottsághoz az Apple, a világ legnagyobb mobiltelefon gyártójának készülékeit a két cég között fennálló szabadalmi vita miatt nem engedné be az USA-ba.
jan. 17
20:31
875 százalékkal magasabb az Intel nettó bevétele (prim)
A processzorgyártó extra sikeres negyedévet tudhat maga mögött, és 2010-nek is remek kilátásokkal indul neki, ami a PC szektor válságának végét jelzi.
jan. 17
21:27
Két új HD 5670-es gyorsító a Sapphire kínálatában (Game Channel Online)
Az Advanced Micro Devices bejelentését kővetően természetesen az elsőrangú grafikus gyorsítóiról ismert Sapphire Technology is akcióba lendült, és a napokban két új fejlesztésű videokártyáját jelentette be, amik a legfrissebb AMD ATI Radeon HD 5670-es modellre épülnek. A gyártó két újdonsága Sapphire HD 5670 512MB és Sapphi...
jan. 17
21:54
Operások írták - oldalak hibáinak javítása (magyaropera.blog.hu)
Az Operának régóta sok gondot okoznak a nem szabványos, böngészőspecifikusan megírt, vagy éppen elavult oldalak. Ez ellen sokféle módon próbálnak védekezni, ma az oldalakat betöltődés közben javító browser.js-ről lesz szó. Ez a bejegyzés az "Opera's site patching" című cikk fordítása. Az eredeti cikk 2009. április 7-én jelent meg a Core blogon. Tudod, a web technológiák komplexitása…
jan. 17
22:39
FreeBSD helyzetjelentés -- 2009 október-december (hup.hu)
A FreeBSD projekt nevében Daniel Gerzo ma közzétette a tavalyi év utolsó helyzetjelentését, amely az októbertől decemberig tartó időszakot öleli fel. Elolvasható itt.

Keresés