2010. január 21. csütörtök

jan. 21
0:30
Márciusban jön a PC-s Assassin's Creed II (SG)
Konzolokon már november óta elérhető a nagyon jól sikerült Assassin's Creed II, ám PC-ken még nem jelent meg a játék.
jan. 21
0:34
Idén nem jelenik meg Half-Life játék (SG)
Tegnap még arról szóltak a hírek, hogy pár rajongó petíciót kezdeményezett a Counter-Strike 2 kapcsán, ma viszont a Valve kapcsán érkeztek elég lehangoló hírek.
jan. 21
0:48
Peking nem fél az Avatartól (SG)
A zavargásoktól való félelemnek semmi köze az Avatar kínai terjesztésében beálló változásnak, vagyis, hogy napokon belül csak a 3D-s változatot vetíti a forgalmazó.
jan. 21
0:52
51-es bolygó - Sok Shrek embert győz (SG)
Végre egy tudományos fantasztikus animációs film, melyben fontos szerepet játszik Ripley, a savat pisilő Alien-kutya is. Ilyet is régen láttunk.
jan. 21
1:06
Jön a Paranormal Activity 2 (SG)
Fűrészelő rendezőt szerzett meg magának a 2009-es év egyik legnagyobb és legmeglepőbb mozis sikerének, a Paranormal Acitivity 2. része, amit a tervek szerint még idén bemutatnának.
jan. 21
1:10
Zombie a Miami helyszínelőkben (SG)
Rob Zombie rendezheti a Miami helyszínelők március elsején bemutatásra kerülő epizódját, s ennek örömére kedvenc színészeit is megdobta egy-egy szereppel.
jan. 21
1:14
Végre elkezdhetik a Pókember 4-et (SG)
A Sony úgy döntött, hogy Marc Webb rendezheti a Pókember 4. részét Sam Raimi kiszállása után. A rajongók szívét elégedettséggel töltheti el, hiszen a rendező a 2009-es év egyik legjobb filmjét készítette el.
jan. 21
2:00
Gyenge a dolgozók informatikai védelme (SG)
A Check Point végpont biztonsági trendekkel kapcsolatban végzett globális felmérése szerint a távoli hozzáféréssel dolgozó alkalmazottak száma továbbra is nő; a vállalatoknak erősíteniük kell a mobil munkaerő informatikai védelmét.
jan. 21
2:04
Infokommunikációs fejlesztéssel spórol a közszféra (SG)
Egy Economist Intelligence Unit-tanulmány szerint Magyarország jelentős költségmegtakarításokra készül a közszférában az infokommunikációs technológia (IKT) segítségével.
jan. 21
2:08
Meredeken bővül a magyar mobilnetesek tábora (SG)
Decemberben az egy évvel korábbi 494 ezer és a novemberi 865 ezer után 933 ezerre emelkedett a három magyarországi szolgáltató mobilinternet-előfizetéseinek száma.
jan. 21
2:12
A FIFA 10 lett a legkelendőbb játék 2009-ben (SG)
Az egész világot meghódító játék legfrissebb verziója hazánkat és a MAHASZ toplistáját is bevette. Az Electronic Arts favoritja egészen a legelső helyig száguldott a játékszoftverek éves bestsellerén.
jan. 21
6:57
Az Artisjus válaszol 2. (prohardver)
A szerzői jogdíjakról és a fájlcseréről szóló interjúnk kapcsán a fórumban felvetett kérdések második felére válaszol a jogvédő egyesület jogásza.
jan. 21
7:30
Ma délután érkezik a végleges Firefox 3.6 (prohardver)
Hosszú és keserves fejlesztési időszakot zár le a mai megjelenés.
jan. 21
7:33
17 éves rés a Windowson (prim)
A Microsoftnak most akad tennivalója, ugyanis nem csupán a veszélyes Explorer-hibát, hanem egy közel két évtizede létező Windows-sebezhetőséget is be kell foltoznia.
jan. 21
7:51
Iskolai problémájuk van a videójátékosoknak (prim)
Egy a napokban közzétett tanulmány azt bizonyítja, hogy gyakrabban vannak iskolai problémáik azoknak, akik rendszeresen játszanak számítógépes játékokat.
jan. 21
7:53
Csak ősszel jön a mozgásérzékelős távvezérlő a PS3-hoz (prim)
A Sony bejelentette, hogy tavasz helyett csak ősszel hozza forgalomba a PlayStation 3 játékkonzolhoz a régóta beharangozott mozgásérzékelős távirányító egységet.
jan. 21
8:00
Jó éjt január huszadikán, szerdán. (GameStar)
Ma este kívánságokat teljesítek, pedig tök jó születésnaposaink lennének ma :)
jan. 21
8:06
Saját weboldalt indított Bill Gates (PC Fórum)
jan. 21
8:08
Jön a folt a kritikus Internet Explorer-hibára (PC Fórum)
jan. 21
8:09
Otthonőrző néven új szolgáltatást indított a T-Home (prim)
A T-Home legújabb Otthonőrző szolgáltatásával megelőzhető az otthonokat és az otthonlévőket sajnos egyre gyakrabban fenyegető veszély: betörés, lakástűz, gázszivárgás, szén-monoxid-mérgezés.
jan. 21
8:18
Reggelt! 2010. 01. 21. (GameStar)
Szép csütörtök reggelt oda! Hamarosan hétvége, GS nyílt nap, csobbanás, egyebek. Ugye már mindenki készül?
jan. 21
8:18
HTML5-re vált a YouTube (Prog)
A YouTube bejelentette, hogy kísérleti jelleggel elindítja videómegosztó szolgáltatása HTML5-ös változatát is. A legújabb webes "szabvány" szerint készült változat egyelőre megjelenésében gyakorlatilag tökéletesen megegyezik a korábbi változattal, és funkcionálisan sem kínál még semmi többletet, v..
jan. 21
8:20
Crysis 2 - New York az új csatatér (GameStar)
A korábban kiszivárgott információk alapján körvonalazódó sejtésünk beigazolódott, ezúttal a betondzsungelben kergetjük az idegeneket.
jan. 21
8:27
A Check Point szerint nő a nem megfelelően védett hálózati végpontok száma (prim)
A Check Point végpontbiztonsági trendekkel kapcsolatban végzett globális felmérése szerint a távoli hozzáféréssel dolgozó alkalmazottak száma továbbra is nő; a vállalatoknak erősíteniük kell a mobil munkaerő informatikai védelmét.
jan. 21
8:29
Fizetős lesz a New York Times online kiadása (prim)
A New York Times bejelentette, hogy elszánta magát a nagy lépésre, és így a komolyabb napilapok közül elsőként jövőre fizetőssé teszi internetes kiadását.
jan. 21
8:36
Extrém hatásfokra gyúr az Enermax (prohardver)
A PRO87+ és MODU87+ családba tartozó tápegységek a 80 Plus minősítés Gold fokozatát érdemelték ki.
jan. 21
8:51
Négy napig számítógépezett és megvakult (MaHu)
Kórházba kellett szállítani azt a Qinghai provinciában élő kínai férfit, aki négy napot töltött egyhuzamban a számítógépe előtt, alvás nélkül.
jan. 21
9:09
Thunderbird 3.0.1 (hup.hu)
A Mozilla bejelentette a Thunderbird 3 első karbantartási kiadását. A 3.0.1-es verzióba számos biztonságot és stabilitást fokozó javítás került, így ajánlott frissíteni. A használhatóságot javítandó, néhány UI-val és levélmelléklet-kezeléssel kapcsolatos fix is került a kiadásba. A változtatások teljes listája itt olvasható. A részletek itt.
jan. 21
9:12
Sony Ericsson Vivaz Symbian alapokon (prohardver)
A japán-svéd gyártó hivatalosan is bemutatta a korábban Kurara néven megismert érintőkijelzős készüléket.
jan. 21
9:18
Az illegális felhasználásokat kiszűrő internetes programokat fejlesztett ki a francia hírügynökség (prim)
Az Agence France Presse (AFP) hírügynökség internetes programokat fejlesztett ki a hír-, videó- és fotószolgáltatásai illegális felhasználásának kiszűrésére a világhálón.
jan. 21
9:20
Google kereső helyett Microsoft Bing az iPhone-on? (prim)
A Business Week értesülése szerint az Apple és a Microsoft tárgyalásokat folytatnak arról, hogy a jövőben az iPhone okostelefonok böngészőjében a Google helyett a Bing legyen az alapértelmezett beépülő keresőprogram.
jan. 21
9:27
Az Activision is rossznak gondolja Pókemberes játékait (Game Channel Online)
Olyannal már többször is találkoztunk a múltban, hogy egy meglehetősen rosszul sikerült alkotást vagy éppen sorozatot a kiadó, esetenként maguk a fejlesztők szépíteni próbálnak, ilyen és olyan problémákra hivatkozva, azonban ennek ellenkezőjét, tehát, hogy egy kiadó ócsárolja a saját maga által kiadott programot, olyan eshe...
jan. 21
9:27
Az Iomega a Trend Microval szövetkezik (IT-Extreme)
A Trend Micro, valamint az EMC leányvállalataként működő Iomega ma bejelentette, hogy a Trend Micro nagy teljesítményű és kényelmesen használható biztonsági termékeivel bővítik az Iomega csomagját...
jan. 21
9:29
Spacework: Új magyar fejlesztésű játék - irány a retro-űr (Game Channel Online)
Kétség kívül a retro korát éljük, amikor az emberek kezdenek ráérezni arra, hogy - maradjunk a játékiparnál - sokszor nem csak a csillogó-villogó és realisztikus grafikával ellátott videojátékok lehetnek a jók, hanem a minimális dizájnnal felvértezett, elsősorban játékmenetre koncentráló darabok is, lévén sok-sok évvel ezel...
jan. 21
9:31
Crysis 2: Irány New York városa (Game Channel Online)
Ahogyan arra számítani lehetett, a hivatalos debütálás előtt már néhány nappal kiszivárgott némi információ a sokak által várt Crysis 2-ről, amely néhány előzetes várakozással ellentétben egészen másképpen, mondhatni sajátosan kezeli majd a dzsungel fogalmát. Az igazi, zöldellő és fákkal telített őserdőt ugyanis a betondzsu...
jan. 21
9:33
Aliens vs. Predator: Hivatalos rendszerkövetelmények (Game Channel Online)
Már csak alig egy hónap maradt hátra, hogy megbizonyosodjunk arról, a Sega és a Rebellion vajon mire volt képes az Aliens vs. Predator névvel, amelyről már számos információt, képet és videót is láthattunk a múltban, kivétel nélkül mind arról árulkodva, hogy a fejlesztők nem követik el azt a hibát a népszerű franchise eseté...
jan. 21
9:36
A Versace is belép a luxusmobilok piacára (prim)
A Versace divatház is saját mobiltelefon piacra dobását tervezi, az új luxusmobil várhatóan tavasztól lesz elérhető.
jan. 21
9:38
70 százalékkal nőtt tavaly a mobilinternetezők száma (prim)
A mobilinternet-szolgáltatást aktívan használók száma több mint 70 százalékkal nőtt 2009-ben, s decemberben elérte a 715 ezret - közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) szerdán az MTI-vel.
jan. 21
9:39
(Letöltések) Supreme Commander 2 Trailer (PC Guru)
Három nemzet csap össze az új Supreme Commanderben, ami az eddig látottak alapján várólistára került nálunk. Video Games | Supreme Commander 2 | War Reignited Trailer XBox 360 | Playstation 3 | Nintendo Wii (...)
jan. 21
9:42
Thunderbird 3.0.1 (hup.hu)
A Mozilla bejelentette a Thunderbird 3 első karbantartási kiadását. A 3.0.1-es verzióba számos biztonságot és stabilitást fokozó javítás került, így ajánlott frissíteni. A használhatóságot javítandó, néhány UI-val és levélmelléklet-kezeléssel kapcsolatos fix is került a kiadásba. A változtatások teljes listája itt olvasható. A részletek itt.
jan. 21
9:45
Nyereményjáték 2010. január (GameStar)
Küldj sms-t és nyerd meg a Biostar TH55XE alaplapot, mely a gyártó egyik legújabb T-szériájú fejlesztése!
jan. 21
9:54
Barcelonában mutatkozik be az ITware magyar fejlesztésű közösségi mobiltévéje (prim)
Február 15-18. között, a 2010-es GSM Világkiállításon, Barcelonaban mutatkozik be a technológia független MOTIware, az ITware közösségi mobil TV megoldása.
jan. 21
10:06
Hordozható gépek minden fronton (prohardver)
Netbook, notebook és ultravékony gép jelent meg a FIC, az Averatec és az MSI kínálatában.
jan. 21
10:06
Kamerák előtt a HTC Bravo (prohardver)
Hamarosan hivatalosan is bemutatkozhat a Google Nexus One ikertestvére.
jan. 21
10:16
A leggyakoribb jelszó: 123456 (prohardver)
Az internetezők egy jelentős hányada nem törődik a bizalmas adatai védelmével, és pofonegyszerű jelszavakat használ. Ez ma veszélyes taktika.
jan. 21
10:24
Versace is belép a luxusmobilok piacára (SG)
A Versace divatház is saját mobiltelefon piacra dobását tervezi, az új luxusmobil várhatóan tavasztól lesz elérhető.
jan. 21
10:26
Egyre több károsultja van az adatvesztéseknek (SG)
Világszerte több mint 700 millióan károsultak az adatvesztések miatt 2005 óta, az esetek száma pedig enyhén nő. Az adatvesztéseket illetően a legveszélyeztetettebb a kormányzati szektor.
jan. 21
10:28
Google-támadás - belső segítőt keresnek (SG)
Egyre több jel utal arra, hogy az elkövetők belső segítőknek köszönhetően, illetve a tőlük kapott adatokra támaszkodva hajtották végre a Google elleni internetes akciókat még tavaly decemberben.
jan. 21
10:30
Jól teljesítettek az Electronic Arts játékai, köztük elsősorban a FIFA 10, kis hazánkban is (Game Channel Online)
Egy ízes sajtónyilatkozatnak hála, tudomást szereztünk arról, hogy kis hazánkban mennyire szeretik a játékosok az Electronic Arts játékait, és köztük is elsősorban a FIFA sorozatot, lévén a játék legutóbbi része a MAHASZ 2009-es évi összesített toplistájának az élére küzdötte fel magát, amely az októberi megjelenéshez mérte...
jan. 21
10:30
Barcelonában a hazai fejlesztésű közösségi mobil TV (IT-Extreme)
2010-es GSM Világkiállításon, Barcelonaban mutatkozik be a platform független MOTIware, az ITware közösségi mobil TV megoldása...

Keresés