2010. január 29. péntek

jan. 29
0:39
Runaway A Twist of Fate képek (PC Dome)
Új képek a kalandjátékról.
jan. 29
7:33
Jó Éjt január huszonnyolcadikán, csütörtökön + GS LIVE (GameStar)
Életem egyik legzűrösebb napján vagyok túl, elnézést a meglehetősen kevés hírért.
jan. 29
7:33
Vírusterjesztésre használják az Apple táblagépét (pcforum.hu)
jan. 29
7:51
'Reggelt! 2010. 01. 29. (GameStar)
Pompás pénteket! Holnap már hétvége, és mivel erősen támadnak a mínuszok maradjon szépen mindenki otthon, aztán kockuljon ügyesen.
jan. 29
7:51
Árcsökkentés nyeli el a Nintendo nyereségét (sg)
Egy éve folyamatosan csökken a Nintendo, a világ legnagyobb videojátékkonzol-gyártója negyedéves üzemi nyeresége, mivel a társaság az erősödő verseny miatt kénytelen volt csökkenteni termékei árát.
jan. 29
7:53
ATI Catalyst 10.1 hotfix meghajtó a Mass Effect 2-höz (GameStar)
Ezt a hónapot sem ússzák meg hotfix meghajtó nélkül a Radeon VGA-k tulajdonosai. Ezúttal a Mass Effect 2 miatt vált szükségessé a javítás.
jan. 29
7:53
Jól fogynak a Nokia okostelefonjai (sg)
Rettenetes évet hagyott ugyan maga mögött a Nokia Oyj, a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója, de az utolsó negyedévben már biztató eredményeket ért el, ezért szakértők úgy vélik, túljutott a mélyponton.
jan. 29
7:55
A Földön is lehet idegen élet (sg)
Miközben a tudósok az elmúlt 50 évben az eget pásztázták rádiójelek után kutatva, egy fizikus szerint az idegen élet itt rejtőzik köztünk, vagy akár bennünk.
jan. 29
8:27
Online imázsjavítás havi 10 euróért (sg)
A világháló nem felejt és könnyen előfordul, hogy valaki évek múlva eltüntetné néhány fiatalkori partifotóját, de nem tudja, miként kezdjen hozzá. Erre a piaci résre érzett rá néhány cég.
jan. 29
8:29
Ősszel folytatódik a How I Met Your Mother (sg)
Ősszel már a hatodik évadjára kerülhet sor a How I Met Your Mothernek, köszönhetően annak, hogy a CBS csatorna újabb évadot rendelt meg a sorozat készítőitől.
jan. 29
8:31
Mégis lesz Chuck 4. évad? (sg)
Tavaly csak kegyelem kettessel úszta meg a Chuck című kémes akciósorozat azt, hogy megszűnjön, idén azonban úgy tűnik, hogy gond nélkül megkaphatja a negyedik évadra szóló felkérést.
jan. 29
8:33
Az adatvédelmet a Cloud Computing korszakhoz kell igazítani (sg)
A Microsoft főjogásza azt követelte az Európai Uniótól, hogy az adatvédelmi jogot alakítsa át úgy, hogy megfeleljen a felhőalapú számítástechnika korszaka kihívásainak is.
jan. 29
8:36
Sikerrel vizsgázott az első űr-router (pcforum.hu)
jan. 29
8:45
Borderlands - The Secret Armory of General Knoxx DLC bejelentve (GameStar)
Lerántotta a leplet a következő Borderlands DLC csomagról a Gearbox.
jan. 29
8:47
BRÉKING NYÚZ: Episodes from Liberty City - Érkezik PC-re, és PS3-ra! (GameStar)
Megtörtént amit mindenki remélt, amire mindenki várt: A GTA 4 DLC-k érkeznek PC-re, és PS3-ra!
jan. 29
8:51
Videón debütál az Alter Ego (Game Channel Online)
A cseh Future Games még 2008-ban adott életjelet először az Alter Ego nevű klasszikus és egyben ígéretes point n click kalandjátékáról, amely sokáig a köd homályába burkolózott, ám ekkor jött a BitComposer Games, akik felkarolták a csapatot, megszerezték a kiadási jogokat, majd a tavalyi esztendő végén bejelentették, hogy 2...
jan. 29
8:53
Grim Dawn: Megtekinthetők az első képek (Game Channel Online)
A Titan Quest fejlesztőinek romjain alakult Crate Entertainment első játéka, avagy a Grim Dawn meglepően érdekes koncepcióval került bejelentésre néhány nappal ezelőtt, ám sokkal érdekesebb az a rendszer, amellyel az illetékesek szeretnék eladni a programot, lévén elkészülte attól függ, hogy a játékosok hajlandóak-e előre p...
jan. 29
9:03
Csábító: egyszerre ketten tapizhatják (ma.hu)
A Smart Technologies a londoni BETT oktatástechnikai kiállítás után a budapesti Educatio 2010 kiállításon is bemutatta a Smart Board SBD600 interaktív tábla terméksorozatát, ami lehetővé teszi, hogy két felhasználó egyszerre írjon a tábla felületére vagy egyszerre érintse meg azt. A Smart Board interaktív táblák termékcsaládjának ez a kiegészítése javítja a kisebb csoportokon belüli interakciót…
jan. 29
9:03
Még nagyobb durranást tervez az MSI (prohardver)
Az X58-as lapkakészlet is képviselteti majd magát a Big Bang termékcsaládban.
jan. 29
9:03
Ismertté vált az Apple iPad processzora (prohardver)
Leleplezésre került az A4 processzor, melyet az Apple az iPad számára tervezett.
jan. 29
9:21
Internetes táviratszolgáltatást indított az ukrán posta (prim)
A modern telekommunikációs technológiát és a hagyományos táviratozást ötvöző új szolgáltatással rukkolt elő az ukrán posta, amely az internetes honlapjára beírt üzenetet táviratként kézbesíti a címzettnek.
jan. 29
9:39
Jól megy a holland KPN-nek (prim)
A holland KPN távközlési vállalat jelentős mértékben növelte nyereségét a tavalyi negyedik negyedévben és a teljes évre vonatkozóan is. Nyeresége egy részét részvényei visszavásárlásra kívánja fordítani.
jan. 29
9:41
Okosodnak az online bankrablók (PCWorld)
A Gartner szerint a pénzintézeteknek sürgősen fokozniuk kell az online szolgáltatásaik biztonságát, mert a jelenlegi megoldások már nem nyújtanak megfelelő védelmet az ügyfelek számára.
jan. 29
9:41
Tíz százalékos részt akar a Samsung a hordozható gépek piacán (prim)
A Samsung az idén mintegy 35 ezer hordozható számítógépet tervez eladni a magyar piacon, s ezzel 7-10 százalékos részesedésre akar szert tenni.
jan. 29
9:43
Erős profitnövekedés a Nokiánál a negyedik negyedben (prim)
Okostelefonjai kimagasló értékesítése és az alacsonyabb költségek 65 százalékos profitnövekedéshez segítették a negyedik negyedévben a finn Nokiát, a világ elsőszámú mobiltelefon-gyártóját. Ugyanakkor a cég bevétele csökkent az időszakban.
jan. 29
9:45
VPN-szerverekkel érik el Kínából a tiltott weboldalakat (prim)
Egyre népszerűbbek Kínában a VPN, azaz a virtuális magánhálózati megoldások, amelyek használatával az államilag tiltott oldalak is elérhetők.
jan. 29
9:54
PC-re és PlayStation 3-ra is megérkezik a GTA IV: Episodes from Liberty City (Game Channel Online)
Végre valahára hivatalossá érett az a pletyka, amely már hónapok óta nem hagyja nyugodni a GTA IV szerelmeseit, lévén a kizárólag Xbox 360 exkluzívként bejelentett két DLC-t, avagy a The Lost and Damned és a The Ballad of Gay Tony címűt, a Rockstar egyesített csomagban, Episodes from Liberty City PC-re és PlayStation 3-ra i...
jan. 29
9:56
Borderlands: Bejelentve a The Secret Armory of General Knoxx DLC (Game Channel Online)
A 2K Games és a Gearbox Software brigádja örömmel jelentette be a mai nap reggelén a Borderlands című alkotásukhoz tartozó legnagyobb DLC csomagot, amely a The Secret Armory of General Knoxx névre hallgat, és egy jelenleg ismeretlen időpontban érkezik PC-re, Xbox 360, valamint PlayStation 3 konzolokra. A játékosok már készü...
jan. 29
9:57
A Flextronics bevétele évente megkétszereződik a noteszgépekből (prim)
A Szingapúrban székelő amerikai Flextronics elektronikai gyártó arra számít, hogy a most folyó és a következő pénzügyi évében rendre megkétszereződik a notesz-számítógépekből származó bevétele.
jan. 29
9:57
Vanquish: a Platinum Games új játéka (Gamer365)
A Platinum Games mindhárom eddig bejelentett játékát kiadta már, így nem meglepő, hogy lerántották a leplet a következő fejlesztésükről, amelynek rendezője ezúttal Shinji Mikami lesz.
jan. 29
9:58
Március 19-én érkezik a Metro 2033 (Game Channel Online)
Bár korábban már több szóbeszédet is hallhattunk az újjáéledt Metro 2033 nevű alkotás megjelenéséről, amely az ukrán 4A Games műhelyében készülődik, és a THQ kiadásában kerül dobozokba, a mai napon azonban az illetékesek megerősítették számunkra, hogy a márciusi datálás tökéletes, sőt, még pontosítottak is rajta. Ennek hála...
jan. 29
10:00
Ingyenes 16 órás ASP.NET előadások a Microsofttól (prog.hu)
[Microsoft] A Microsoft a webes fejlesztőcégek számára kétnapos ingyenes előadásorozatot kínál, amelyen a résztvevők megtanulhatják a portálépítéshez szükséges témaköröket (ASP.NET 3.5) és egy Social Network példaalkalmazáson keresztül a tanult ismeretek gyakorlati felhasználását is megismerhetik...
jan. 29
10:00
A Codemasters törölte a HeiSt projektet (Game Channel Online)
Ha egy játékról hosszú hónapok óta nem hallunk, akkor abban az esetben szinte biztosra vehetjük, hogy vagy a fejlesztési munkálatai álltak le, vagy a kiadó törölte a háttérben a projektet, esetleg komoly pénzügyi gondok vannak, voltak és feltehetően lesznek is. Sajnos a 2007-ben bejelentett HeiSt (helyesen egyébként Hei$t) ...
jan. 29
10:12
Ubuntu 8.04.4 LTS (hup.hu)
Megjelent az Ubuntu 8.04 soron következő karbantartási kiadása. Ez a negyedik frissítés a hosszú karbantartási ciklussal (desktop-on 3 év, szerveren 5 év) rendelkező, 2008 tavaszán kiadott, Hardy Heron kódnevű disztribúcióhoz. A 8.04.4 kiadáshoz frissített desktop, server és alternate telepítő CD image-ek járnak i386 és amd64 architektúrájú gépekhez. Noha ez az utolsó karbantartási kiadás az…
jan. 29
10:14
Project Kenai - az Oracle akvizíció egyik áldozata? (hup.hu)
2008 őszén indította el beta állapotban a Sun Microsystems a Project Kenai névre hallgató nyílt forrású együttműködési és szoftverprojekt hosting szolgáltatását, amely később integrálásra került a NetBeans 6.7-be. A projekt honlapján olvasható bejelentés szerint most, hogy a Sun teljes mértékben az Oracle tulajdonába került, megkezdődnek a konszolidációs folyamatok. Ennek részeként a Project Kenai…
jan. 29
10:15
Androidra is lesz Firefox (PCWorld)
A Maemo-s verzió lassan véglegessé válik, jöhetnek az újabb platformok.
jan. 29
10:15
Trust okosságok asztali és mobil frontra (prohardver)
A két új monitortartó mellett két darab notebookállvány is debütál.
jan. 29
10:15
Vodafone 547: Érintőkijelző olcsón (prohardver)
A ZTE műhelyéből származó olcsó érintőkijelzős mobil piaci bevezetését tervezi a vörös szolgáltató.
jan. 29
10:15
Episodes From Liberty City: multiplatform (Gamer365)
A Rockstar bejelentette, hogy a Grand Theft Auto IV-hez eddig megjelent két DLC, amely eddig csak Xbox 360-ra volt elérhető, márciustól ugyanis más platformokra látogat a két kiegészítő.
jan. 29
10:33
49 kormányzati weboldalt törtek fel az USA-ban (prim)
A politikailag elfogulatlan elkövető mindkét nagy párthoz tartozó személyiségek és bizottságok közül szedett áldozatokat, és Obama elnököt gyalázó szövegeket helyezett el.
jan. 29
10:35
Névváltoztatással nyit évet a Unit 4 Agresso (prim)
Globális névváltoztatással, új arculattal és jövőképpel kezdi az évet a CODA-t is akviráló Unit 4 Agresso.
jan. 29
10:51
Hei$t - Befuccsolt bankrablás (GameStar)
Úgy tűnik nem látogatunk el Friscoba egy jó kis ramazurira.
jan. 29
10:51
Ötven játék egyetlen videóban (prohardver)
Ötven Android alapú játék került bemutatásra az ARM Cortex-A8 alapú Motorola mobilon.
jan. 29
10:51
60 százalékos bevételnövekedés a Microsoftnál (prim)
A vállalat az elmúlt negyedévben nem kevesebb, mint 60 százalékos profitnövekedést könyvelhet el, ám mégsem felhőtlen az öröm, az irodai szoftverek eladásai kissé visszacsúsztak.
jan. 29
10:53
Optikai stabilizátoros lencse mobiltelefonokba (prim)
A jövőben a kis hordozható eszközök mini kameráitól a megszokottnál jobb képeket és videókat várhatunk az első optikai stabilizátoros egység megjelenésével.
jan. 29
10:57
Az SAP közzétette 2009 teljes üzleti évre, és 2009 utolsó negyedévére vonatkozó gyorsjelentését (sajtokozlemeny.com)
Az SAP AG (NYSE: SAP) közzétette a 2009. negyedik negyedévére, valamint a 2009. december 31-én zárult teljes üzleti évre vonatkozó előzetes pénzügyi eredményeit. FŐBB ADATOK – 2009. teljes üzleti év tovább
jan. 29
10:57
Készül az MSI legújabb Big Bang XPower X58 alaplapja (Game Channel Online)
A napokban felröppent hírek szerint a patinás hírnevű Micro Star International újabb taggal készül kibővíteni az alaplapjainak termékkínálatát. A kiszivárgott információk alapján a készülő újdonság a gyártó Big Bang szériájának legújabb tagja lesz, az üzletek kínálatában pedig MSI Big Bang XPower X58 típusjelzéssel fog felb...
jan. 29
10:59
Aliens vs. Predator: Predator gameplay trailer (Game Channel Online)
Az Aliens vs. Predator bejelentése óta rengeteget hallatott magáról a Sega és a Rebellion projektje, így a három szemszögből is átélhető történet esetében már mindenki eldönthette, hogy a három faj közül melyikkel fogja kezdeni, és a legtöbbször kijátszani az alkotás velős kampányát. A savköpők és a humánok szerelmesei most...
jan. 29
11:09
Sütő a jövőből (PCWorld)
A tekergetős sütési hőmérséklet-beállítás helyett beépített LCD-kijelzőn állíthatjuk be a megfelelő hőt.
jan. 29
11:11
A Windows 7 húzza a Microsoft profitját (PCWorld)
Főként az új operációs rendszernek köszönhetően a redmondi szoftvercég negyedéves nyeresége 60 százalékkal megnőtt az előző év hasonló időszakához képest.

Keresés