2010. január 29. péntek

jan. 29
4:33
Elfogták a ketaminos rémet (168 Óra Online)
Két napja elfogta a rendőrség azt a férfit, aki tavaly többször is ketaminos fecskendővel támadt nőkre Pozsonyban, majd az eszméletlen áldozatokat megerőszakolta és kirabolta – értesült a Plus 1 deň napilap.
jan. 29
6:15
Tanácstalan, árva gyerekek bolyonganak a romok között Haitin (Infostart)
Két héttel a földrengés után már valamennyire jobb állapotok uralkodnak Haitin, de még mindig kilátástalan a helyzet - mondta az InfoRádiónak az UNICEF helyszínen tartózkodó munkatársa. Roshan Khadivi szerint félmillió gyermek nem tud iskolába járni.
jan. 29
6:21
Fejet hajt a Microsoft (Kitekintő)
A Microsoft a Windows-t használó európai felhasználók számára lehetővé teszi a különféle internet böngészők közötti választást.
jan. 29
6:33
A volt kormányfő az Irak-bizottság előtt (Infostart)
Londonban Tony Blair volt brit kormányfő meghallgatásával folytatódik az iraki háború hátterét feltáró vizsgálat. A legfőbb koronatanút - aki a 2003-ban kezdődött invázió idején a brit kormány élén állt, és 2007-ben távozott tisztségéből - sokan azzal vádolják, hogy a brit parlament és a közvélemény félrevezetésével vitte háborúba az országot.
jan. 29
6:39
Villámtüntetés a kétnyelvűségért (Kitekintő)
Nyelvi jogokért tüntett tegnap este a sepsiszentgyörgyi magyarok egy csoportja.
jan. 29
6:51
A washingtoni szenátus szankciókat engedélyezett Irán üzemanyag-szállítói ellen (Infostart)
A washingtoni szenátus jóváhagyta azt a törvénytervezetet, amely engedélyezi, hogy Barack Obama amerikai elnök szankciókat hozzon az Iránnak üzemanyagot szállító, illetve az ottani olajfinomító kapacitások bővítését segítő cégek ellen.
jan. 29
7:09
Bernanke maradhat a Fed élén (Infostart)
Washingtonban megmerősítette a szenátus Ben Bernanke Fed-elnöki jelölését. Az amerikai szövetségi törvényhozás 70-30 arányú szavazással hagyta jóvá Barack Obama elnök jelöltjét, aki második négyéves periódusát kezdheti meg a központi bank élén.
jan. 29
7:15
Nyelvtörvény: ötvenmilliós magyarországi alap a büntetésekre (Kitekintő)
A magyar kormány 50 millió forintos alapot hoz létre február 1-jétől azoknak a szlovákiai magyaroknak a kárpótlására, akiket megbírságolnak anyanyelvük használata miatt a szomszédos országban.
jan. 29
7:51
Diákok tüntettek Caracasban (Metropol)
A venezuelai rendőrség könnygázzal oszlatott szét egy több ezres caracasi diáktüntetést: a fiatalok az immár rendszeressé vált áramhiány miatt tiltakoztak.
jan. 29
7:53
Zuma minden nejét szereti (Metropol)
Az üzleti és politikai elit tömege előtt vette védelmébe a többnejűség gyakorlatát Jacob Zuma, a Dél-afrikai Köztársaság elnöke, aki a zulu kultúra elfogadására szólított fel. Mint mondta, ő mindegyik feleségét egyformán szereti.
jan. 29
7:55
Észak-Korea nem omlik össze (Metropol)
Észak-Korea nincs az összeomlás küszöbén, s az ország vezetője, Kim Dzsong Il felgyógyult betegségéből, közölte a BBC-nek adott interjújában Ri Mjong Bak dél-koreai államfő.
jan. 29
7:57
Újabb holttestek a ház alatt (Metropol)
A tűzoltók péntek hajnalban találtak két további holttestet annak a háznak a romjai között, amely szerda hajnalban omlott össze a belgiumi Liege központjában.
jan. 29
7:59
„A FARC tönkretette az életemet” (Metropol)
Marc Gonsalvest, Keith Stansellt és Tom Howest öt és fél évig tartották fogva a kolumbiai dzsungelben. A három amerikai a FARC gerillacsport kezeibe került egy repülőgépbaleset után. A férfiakat 2008-ban szabadították ki, Ingrid Betancourtral együtt.
jan. 29
8:09
Sínen az új nyugdíjrendszer (Kitekintő)
Az IMF és az Európai Bizottság bukaresti küldöttei rábólintottak a román nyugdíjtörvény tervezetére.
jan. 29
8:11
A második hely nem elég (Kitekintő)
Amerika világgazdasági helyzetének átalakulásáról, munkahelyteremtésről és a washingtoni politika megváltoztatásáról beszélt Barack Obama első, az ország helyzetét értékelő beszédében.
jan. 29
8:45
Börtönbe küldenék a magyarverőket (Kitekintő)
Az egyetlen megfelelő választ a bandákba verődött fiatalok által nemzetiségi alapon elkövetett verekedésekre a börtönbüntetésben látja Korhecz Tamás vajdasági tartományi jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségügyi titkár.
jan. 29
8:57
Nem hozta a várt eredményt a tévégyártó (Napi)
jan. 29
9:03
Az év közepéig 300 ezren válhatnak munkanélkülivé (Kitekintő)
Újabb 300 ezer személy válhat munkanélkülivé a nyár közepéig Romániában - vélekedik a Nemzetközi Valutaalap.
jan. 29
9:15
Erős Microsoft profit, hála a Windows 7-nek (Napi)
jan. 29
9:21
Beidézték a rendőrségre a székely zászlót kitűzőket (Kitekintő)
A hajdani rendőrállam emlékét idézi a hatóság „meghívója”, melyen fenyegetésképpen szerepel a meg nem jelenés esetén kiróható büntetés, de hiányzik a beidézés célja, oka – áll a Magyar Polgári Párt Makfalvi Szervezete közleményében.
jan. 29
9:57
Nyelvtörvény: Fico levelet kapott Amerikából (Kitekintő)
Dennis Kucinich amerikai kongresszusi képviselő a szlovák nyelvtörvény végrehajtásának átgondolását kérte Róbert Fico miniszterelnöknek írott szerdai levelében.
jan. 29
9:59
Határon átnyúló fogyasztói panaszok (Kitekintő)
Az Európai Unió alapelve közé tartozik az áruk szabad mozgásának elve. Szintén alapelv a személyek szabad mozgáshoz kapcsolódó jog. Csatlakozásunk az unióhoz többek között azt is eredményezte, hogy jelentősen könnyebbé vált az unión belüli utazás, vásárlás.
jan. 29
10:09
A luxusszegmens segített a BMW-n (Napi)
jan. 29
10:15
Fagypont alatt az elégedettségi szintünk (Kitekintő)
Borúlátásban az élen járunk, egyedül a bolgárok előznek meg minket az unióban- olvasható az Eurobarométer legfrissebb jelentésében.
jan. 29
10:27
Jól teljesíthet az európai autóipar (Napi)
jan. 29
10:27
Az ügyészség fellebbez a Clearstream-perben (Infostart)
Franciaországban fellebbez az ügyészség a Clerastream-per ítélete ellen, amely minden vád alól felmentette Dominique de Villepin korábbi miniszterelnököt.
jan. 29
10:33
Muravidék - a szlovéniai magyarok otthona (Kitekintő)
A Muravidéken rohamosan csökken a magyarság létszáma. A régió népességének csupán 6-7%át alkotja a magyar közösség. Tekintse meg, milyen vidéken élnek a szlovéniai magyarok!
jan. 29
10:51
Mély a szakadék (Kitekintő)
Nagy Britanniában szélesebb a szakadék a társadalmi rétegek között, mint valaha.
jan. 29
10:51
Nem sikerült elnököt jelölni az MTV élére (Metropol)
Az MTV-t felügyelő kuratórium elnökségnek pénteken nem sikerült elnököt jelölni a cég élére.
jan. 29
10:53
Német katonákat képeznek ki Izraelben (Metropol)
Hatvanöt évvel a holokauszt után német katonákat képeznek ki Izraelben, újabb jeleként a két ország közötti megbékélésnek.
jan. 29
11:09
Nem tudja maga mellé állítani a magyarokat Timosenko (Kitekintő)
A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség szerint a kormányfő és pártjának a magyarság részére tett ígérete nem volt olyan súlyú, hogy maga mellé állítsa a szervezetet az ukrajnai elnökválasztás második fordulójában.
jan. 29
11:27
Háborús övezetbe is küld katonákat Szlovákia (Kitekintő)
A védelmi tárca a második félévben további 160 katonával növelné az afganisztáni szlovák missziót.
jan. 29
11:39
A vöröskereszt több évig tartó jelenlétet tervez Haitin (Infostart)
Több évig tartó munkára készül Haitin a Nemzetközi Vöröskereszt, amely részt vesz az újjáépítési munkálatokban is - közölte a szervezet magyarországi részlegének munkatársa.
jan. 29
11:45
Mi lenne, ha mi döntenénk Törökország csatlakozásáról? (Kitekintő)
Egy törökországi felmérés szerint az európaiak 47-47 százaléka támogatja, illetve ellenzi Törökország azon szándékát, hogy csatlakozzon az Európai Unióhoz. Ugyanezek a válaszadók azonban már 52-41 arányban oszlanak meg, mikor azt kérdezik tőlük, hogy egy népszavazáson támogatnák-e a török belépést.
jan. 29
11:45
Mankóval is el lehet jutni a miniszteri székbe (168 Óra Online)
Igazán nem a tiltakozó egyetemisták miatt tette meg autón Beatrix Karl a rövid utat az elnöki palotából a kancellári hivatalba, ahol első ízben vett részt kormányülésen. A frissen kinevezett tudományügyi miniszter asszony egy nemrégiben elszenvedett baleset miatt járógipszet visel, s a jeges úton nem lett volna veszélytelen vállalkozás mankóval közlekedni. A kinevezés utáni első nyilatkozata a…
jan. 29
11:57
Balázs Péter: Az EU-elnökség tagjainak a váratlan eseményekre is fel kell készülniük (Infostart)
Váratlan eseményekre is fel kell készülniük az uniós elnökség tagjainak, mert teljesítőképességüket azzal is bizonyíthatják, hogy az ilyen helyzetekre miként reagálnak. Erről Balázs Péter külügyminiszter beszélt Budapesten, a Rajtunk a sor! - a 2011-es magyar EU-elnökség szakpolitikai stratégiái című konferencián.
jan. 29
12:03
Öt napig hatásos az új esemény utáni pirula (Metropol)
Egy új típusú esemény utáni fogamzásgátló tabletta hatékonyabban előzi meg a nem kívánt terhességet a védekezés nélküli szex után, és hosszabb időn - öt napon - belül alkalmazható, mint a korábbi szer.
jan. 29
12:21
Minden elnökségnek maga felé húz a keze (Kitekintő)
A soros elnökséget betöltő ország nem képviselheti saját érdekeit, ő az uniós célok megtestesítője kell legyen. Bár első ránézésre erről többnyire meg is tudunk győződni, és a tagállamok igyekeznek ezt a látszatot kelteni, valójában minden ország igyekszik a maga prioritásai felé terelni a blokkot, hacsak egy fél évre is. Nincs ez másképp a spanyol elnökséggel sem.
jan. 29
12:33
A vártnál jobban teljesített a Mattel (Napi)
jan. 29
12:57
Dicséri és figyelmezteti is Magyarországot a Bizottság (Kitekintő)
Nem látja indokoltnak a GDP-arányos magyar államháztartási hiány 3 százalék alá szorítására korábban kitűzött 2011-es céldátum későbbre tolását az Európai Bizottság. Brüsszelben szerdán tették közzé a túlzottdeficit-eljárás soron következő lépéseként a magyar teljesítmény legújabb bizottsági értékelését, amely dicséretet és figyelmeztetéseket egyaránt tartalmaz.
jan. 29
13:09
Indulhat a Déli Áramlat (Napi)
jan. 29
13:15
Mennyi is jut valójában a magyaroknak? (Kitekintő)
A muravidéki magyar közösség nem élvez akkora hasznot a számára nyújtott támogatásokból, mint az a nyilvánosságban megjelent. Göncz László nemzetiségi képviselő a szlovén kormányt a részletekről kérdezte.
jan. 29
13:15
Szembement a párttal, nem indulhat a választáson (Metropol)
Mádi László, a Fidesz szakpolitikusa a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezetének csütörtöki rendezvényén azt mondta, az ingatlanadót rövid távon el kell felejteni, de kellő előkészítés és a társadalommal folytatott egyeztetés után bevezethető.
jan. 29
13:45
Valószínűleg nem érint magyar autókat a Honda-visszahívás (Napi)
jan. 29
13:51
Már máshogy nézünk Amerikára (Kitekintő)
Elutasította a Fehér Ház azokat a vádakat, amelyek szerint Barack Obama semmiféle változást nem eszközölt az elnöksége első évében.
jan. 29
13:53
”Megverte” az elemzői várakozásokat a világ legnagyobb online-kereskedője (Kitekintő)
”Megverte” az elemzői várakozásokat a világ legnagyobb online-kereskedője.
jan. 29
14:09
Narancsos zászlók alatt a vesztes volt az "isten" (168 Óra Online)
Viktor Juscsenko ukrán elnök esete ugyanazt példázza, mint Mihail Gorbacsové vagy Lech Wałęsáé. A történelem egy pillanatában hős, jelképe a reformoknak, a Nagy Átalakulásnak, aztán „a demokrácia halottja”. Gorbacsov is, Wałęsa is egy százalék körüli eredménnyel bukott el egy-egy demokratikus elnökválasztást; hozzájuk képest az öt évvel ezelőtti ukrán „narancsos forradalom” vezéralakjának,…
jan. 29
14:27
Hogyan tanítsuk az Európai Uniót? (Kitekintő)
Egy átlagos középiskolai osztály többnyire csak röviddel az érettségi előtt hall az Európai Unióról; a történelem óra keretében. Persze, csak, ha eljutnak odáig az anyaggal. A Külügyminisztérium és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete által indított pedagógusképzés ezt a szemléletet igyekszik megreformálni.
jan. 29
14:27
Késekkel fölfegyverzett szerb hajéktalan Berlusconi háza előtt (Metropol)
A férfi zsebeiben négy késen kívül öt követ, csavarokat és egy költeményt találtak. Állítása szerint az volt a szándéka, hogy átadja a verset Silvio Berlusconinak.
jan. 29
15:03
V4-es szakértők: 2011 döntő év a Keleti Partnerség számára (Kitekintő)
A Közép-Európai Egyetem EU-bővítési Központjának közreműködésével született tanulmánykötetben cseh, lengyel és magyar szakértők a 2009-es cseh elnökség alatt életre hívott Keleti Partnerség politikai jelentőségét járják körbe. Érvelésül szerint 2011 döntő jelentőséggel bír majd az uniós bővítési politika ezen új keletű iránya számára, hiszen a magyar uniós elnökséget a V4-es csoport másik tagja,…

Keresés