2010. január 25. hétfő

jan. 25
0:03
Nap idézete: változó Afganisztán (Kitekintő)
Egy hivatalos tálib rendeletből
jan. 25
1:33
Felülvizsgálja választási politikáját Obama (168 Óra Online)
Barack Obama amerikai elnök a massachusettsi időközi szenátorválasztáson aratott republikánus győzelem után újraéleszti választási csapatát, hogy a Demokrata Párt minél kisebb veszteséget szenvedjen a novemberi kongresszusi választásokon - írta a The New York Timesra hivatkozva az MTI.
jan. 25
6:06
Vízumszigorítás Angliában: fuccs a nyelviskoláknak (nyest.hu)
Zúgolódnak a brit nyelviskolák vezetői, mert a brit kormány szigorítani akarja a vízumkiadási feltételeket. Az intézmények igazgatói attól tartanak, ha a mostani törvénytervezet hatályba lép, becsukhatják a boltot.
jan. 25
6:36
A Földközi-tengerbe zuhant egy utasszállító repülőgép (Inforádió)
90 emberrel a fedélzetén a Földközi-tengerbe zuhant hajnalban egy Bejrútból felszállt etióp utasszállító repülőgép.
jan. 25
6:38
Emléktáblát avattak a Holokauszt Emléknapja alkalmából Révkomáromban (Inforádió)
A szlovákiai Révkomáromban a vészkorszak áldozatainak tiszteletére állított emléktáblát avattak a Holokauszt Emléknapja alkalmából.
jan. 25
6:54
Nemzetközi konferencia Haiti megsegítéséről (Inforádió)
A földrengés sújtotta Haitinek juttatott nemzetközi segélyek összehangolásáról tanácskoznak ma az adományozó országok Montrealban. A segélykonferencián részt vesz többek között a szigetország miniszterelnöke, valamint az amerikai külügyminiszter is.
jan. 25
7:15
Narkókirálynő állt a kartell élére (Kitekintő)
A történelem során először irányítja egy nő az egyik legnagyobb drogkereskedő szervezetet. Enedina Arellanoról több kép is kering, titokzatosságának köszönhetően azonban nem tudni, ő látható-e bármelyiken is.
jan. 25
7:15
Guantanámói foglyokat szállított egy Kassán landoló gép? (168 Óra Online)
Nem kizárt, hogy guantanámói foglyokat szállított az a gép, amely vasárnap landolt a kassai repülőtéren - adta hírül vasárnap este a szlovák Markíza televízió.
jan. 25
7:33
Korlátlanul dőlhetnek a lobbipénzek (Kitekintő)
Az amerikai Legfelsőbb Bíróság feloldotta a politikai kampányokra költött vállalati adományok korlátait, ezzel teret engedve a választások még nagyobb mértékű befolyásolásának.
jan. 25
7:33
Az olaszok afrikai háborúja és a nemzetközi viszonyok (huszadikszazad.hu)
[1935. október] Az olaszok afrikai háborúja és a nemzetközi viszonyok...
jan. 25
7:48
Mégis "nőiesítik" az osztrák himnuszt? (Inforádió)
A himnusz "nőiesítéséről" gondolkodnak Ausztriában, már nem először.
jan. 25
8:06
Hét túlélője van az etióp gép szerencsétlenségének (Inforádió)
Hét túlélőt talált a libanoni partoktól néhány kilométerre lezuhant etióp repülőgép roncsai között a libanoni hadsereg mentőalakulata hétfőn.
jan. 25
8:06
Obama újraéleszti választási csapatát (ma.hu)
Barack Obama amerikai elnök a massachusettsi időközi szenátorválasztáson aratott republikánus győzelem után újraéleszti választási csapatát, hogy a Demokrata Párt minél kisebb veszteséget szenvedjen a novemberi kongresszusi választásokon - írta a The New York Times.
jan. 25
8:06
Lezuhant egy etióp gép, heten élték túl (HVG)
Bár a reggeli híradások szerint hét túlélője van a Bejrút közelében történt repülőgép-szerencsétlenségnek, a nagyobb hírügynökségek szerint csak holttesteket találtak a mentőalakulatok. A lezuhant etióp gépen 90 ember volt.
jan. 25
8:08
Elfogták a Capello klán egyik vezetőjét (Inforádió)
A szicíliai Siracusa közelében elfogták a cataniai maffia egyik feltételezett vezéralakját.
jan. 25
8:24
Kellemetlen meglepetéssel szolgált az Ericsson (Napi)
jan. 25
8:24
Meg kell tanulniuk szlovákul a guantanamói foglyoknak (HVG)
Nem kizárt, hogy már megérkezett Szlovákiába az a három guantánamói fogoly, akiknek befogadását a hét elején jelentették be a pozsonyi hatóságok. A három fogoly nem bűnöző, s mivel hazatérni nem tudnak, be kell illeszkedniük Szlovákiában.
jan. 25
8:27
Máris manipulálják a válsztásokat (Kitekintő)
Több mint 500 embert zártak ki a választásokból azért, mert elképzelhető, hogy Szaddam régi pártjának a tagjai. Irán áll a háttérben, vagy az iraki síiták akarják így biztosítani a hatalmukat?
jan. 25
8:27
"Ha nem lett volna az internet, Obamát soha nem választották volna az Egyesült Államok elnökévé" (Népszava)
Barack Obama internetes kampánya alapjában változtatta meg az amerikai elnökválasztás menetét. A korábbi kampánystratégiák 2008-ban érvényüket veszítették, az adománygyűjtést, a személyeskedő támadásokat is az interneten indítják. A hagyományos média egyeduralma megszűnt, a gyors reagálású blogok formálták a közvéleményt.
jan. 25
8:27
Gömbös beszéde Debrecenben (huszadikszazad.hu)
[1935. október] Gömbös beszéde Debrecenben...
jan. 25
8:29
Önkéntes alapon lehet több adót fizetni (Kitekintő)
Az amerikai állam, Oregon költségvetésének hiánya rekordmagasságba szökött. Szokatlan módon a vezetés a lakosoktól azt várja, hogy önmaguktól magasabb adó fizetése mellett döntenek.
jan. 25
8:31
Robbanás történt a vonaton - kilenc sérült (Kitekintő)
Legalább kilenc sérültje van a vasárnap este ukrán vonaton történt balesetnek.
jan. 25
8:42
A haiti földrengés Isten büntetése? (HVG)
A haiti földrengés nemcsak az épületeket, de a politikai elit maradék tekintélyét is romba döntötte. Ismét kiderült, hogy kormányzásra alkalmatlanok, amerikai katonákra van szükség a rend helyreállítására. Az ország szomorú sorsát nem lehet a vudu vallással összekapcsolni, ahogy tette azt Pat Robertson, a neves amerikai lelkész.
jan. 25
8:44
Nemzetközi vita a H1N1-járványról (HVG)
Elszámoltatná az Egészségügyi Világszervezetet az Európa Tanács egyik német képviselője. Szerinte puszta hisztériakeltés volt a H1N1 világjárvánnyá minősítése, aminek a haszonélvezője a gyógyszeripar. (14 hozzászólás)
jan. 25
9:00
Obama újraszervezi választási csapatát (HVG)
Barack Obama amerikai elnök a massachusettsi időközi szenátorválasztáson aratott republikánus győzelem után újraéleszti választási csapatát, hogy a Demokrata Párt minél kisebb veszteséget szenvedjen a novemberi kongresszusi választásokon - írta a vasárnapi The New York Times.
jan. 25
9:02
A német kormány további 500 katonát küld Afganisztánba (HVG)
Németország ötszáz fővel növeli afganisztáni katonai kontingensének létszámát - írta kormányzati forrásokra hivatkozva a Rheinische Post című német lap.
jan. 25
9:18
Nem kizárt az autoriter kormányzás Ukrajnában (Inforádió)
Egy autoriter kormányzat alakulhat Ukrajnában a mostani választások után - véli a Közép-európai Egyetem külpolitikai szakértője. Deák András György az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: június eleje előtt nem lesz idei költségvetése keleti szomszédunknak.
jan. 25
9:18
Semmit sem ígér a Philips, de jót jelentett (Napi)
jan. 25
9:18
Tengerbe zuhant egy Bejrútból felszállt etióp utasszállító (ma.hu)
Az Ethiopian Airlines repülőgépe hétfőn a hajnali órákban, röviddel azt követően, hogy felszállt a bejrúti repülőtérről, a Földközi-tengerbe zuhant rossz, viharos időjárási viszonyok - heves eső, villámlások - közepette.
jan. 25
9:20
Rossz hír jött: törékeny a német fellendülés (Napi)
jan. 25
9:21
Már senki nem veszi komolyan a klímavédelmet (Kitekintő)
Nem segíti az uniós klímavállalásokról vitázó tagállamokat a közös nevezőre jutásban az ENSZ klímaügyi főmegbízottjának múlt heti bejelentése, miszerint rugalmasan kell kezelni a tavaly decemberi Koppenhágai Megállapodásban rögzített határidőket.
jan. 25
9:21
Eckhardt Tibor választási beszéde (huszadikszazad.hu)
[1935. október] Eckhardt Tibor választási beszéde...
jan. 25
9:39
Google-ügy - Ezt Kína sohasem fogja megengedni (Népszava)
Az internet szabályozása Kínában összhangban van a törvényekkel, és nem lehet célpontja igazságtalan beavatkozásnak, ezt Kína sohasem fogja megengedni - jelentette ki a kínai kormány információs irodájának szóvivője a Hszinhua hírügynökségnek adott interjújában.
jan. 25
9:57
Gyanús fehér por és evakuálás a manchesteri reptéren (168 Óra Online)
Kiürítette szombaton a rendőrség Manchester repterének egy részét, arra hivatkozva, hogy "vegyi incidens történt". A bejelentés szerint egy huszas éveiben járó férfi gyanús fehér port akart felvinni az egyik repülőgépre - írja a Független Hírügynökség.
jan. 25
10:12
Tengerbe zuhant egy etióp gép - még mindig nem találtak túlélőt (frissítve) (orientpress)
Kilencven ember utazott az Ethiopian Airlines azon repülőgépén, amely hétfőn reggel nem sokkal felszállás után a Földközi-tengerbe zuhant a libanoni partok közelében. A BBC és a CNN értesülései szerint a mentőalakulatok mindeddig nem bukkantak túlélőkre, csupán 23 holttestet találtak a partok közelében, s a mentést nehezítik a mostoha időjárási körülmények is. Állítólag az utasok között volt…
jan. 25
10:15
3400 dolgozó úszhatja meg az elbocsátást (Kitekintő)
A Financial Times értesülései szerint az amerikai General Motors (GM) akár már a mai napon bejelentheti, hogy előszerződést kötött a holland Spykerrel a cég svéd márkájának, a Saabnak az eladásáról.
jan. 25
10:30
Elesett a múzeumban, elszakított egy Picassót (HVG)
Tizenöt centiméter hosszan szakította ki Picasso egyik korai festményének vásznát egy nő múlt pénteken a New York-i Metropolitan Múzeumban, amikor egyensúlyát elveszítve ráesett a nagyméretű képre – számolt be a balesetről a New York Times.
jan. 25
10:32
A populizmus lehet Obama kiútja a népszerűtlenségből (HVG)
Az egy évvel ezelőtti megválasztása után sztárként üdvözölt Barack Obama hazai népszerűsége mára valódi mélypontra jutott. Sorozatos belpolitikai kudarcai után úgy tűnik, a jövőben szakítania kell eddigi szerepével.
jan. 25
10:33
Nacionalizmus vagy nácionalizmus (huszadikszazad.hu)
[1935. október] Nacionalizmus vagy nácionalizmus...
jan. 25
10:48
Netanjahu feleségét már a második volt házvezetőnője perelte be (Inforádió)
Már a második volt házvezetőnője perelte be Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök feleségét - írja a Jediót Ahronót című izraeli újság, amely korábban hasonló esetet tárt fel.
jan. 25
10:50
Zseleva kudarca újabb csapás Bulgária uniós hírnevére (Inforádió)
Bulgária első EU-biztosjelöltjének meglepetésszerű visszalépése újból tápot adott a kételyeknek, vajon a balkáni ország rászolgált-e az uniós tagságra, és képes-e megfékezni a külföldi befektetőket elriasztó korrupciót.
jan. 25
10:51
Surranópályán a miniszterelnöki székbe (Kitekintő)
Rendkívül jó stratégiai érzékkel rendelkezik Szergej Tihipko, az ukrán elnökválasztás harmadik helyen végzett jelöltje. Bár mind Janukovics, mint Timosenko szeretné megnyerni a támogatását, ő egyik jelölt mellett sem kötelezi el magát: ennél többet akar.
jan. 25
10:51
Új német stratégia Afganisztánban (Népszava)
Az afganisztáni biztonsági erők kiképzésben való fokozottabb részvétel, a lakosságnak nyújtott erőteljesebb támogatás, továbbá az együttműködésre hajlandó tálibok beilleszkedéséhez történő segítségnyújtás - ezek annak az új stratégiának a legfőbb elemei, amellyel Németország készül a csütörtökön kezdődő, Afganisztánnal foglalkozó nemzetközi konferenciára.
jan. 25
10:53
Basescu hajthatatlan: nem lesz autonómia (Kitekintő)
„A területi autonómiát emlegető politikusok nem értik meg, hogy a román állam egysége a románok lelkében lakozik” – üzent tegnap Iaşi-ból, a Moldova és Havasalföld egyesülése 151. évfordulóján tartott ünnepről az államfő.
jan. 25
10:53
Lajcák a Fidesznek: "Ha azt gondoljátok, hogy térdre kényszerítetek minket, akkor alaposan tévedtek" (Népszava)
A szlovák külügyminiszter a Pravda című független pozsonyi lapban hétfőn megjelent interjúban reményét fejezte ki, hogy Orbán Viktor pártja, ha áprilisban hatalomra kerül, megváltoztatja a Szlovákiával szemben használt szótárát.
jan. 25
10:55
Japán 70 millió dollárra növeli a földrengés sújtotta Haitinek küldendő segélyét (Népszava)
Japán 70 millió dollárra növeli a földrengés sújtotta Haitinek küldendő segélyt, s azt is fontolgatja, hogy rendőröket és katonákat küld a helyszínre az ENSZ békefenntartó missziójának megerősítésére - jelentette hétfőn a Kyodo japán hírügynökség.
jan. 25
11:09
Váratlan nagyságú profit a Philipsnél (Kitekintő)
Európa legnagyobb fogyasztói elektronikai cikkeket gyártó vállalata, a Philips ma reggel tette közzé a tavalyi negyedik negyedéves időszakra vonatkozó beszámolóját, amely már az egymást követő harmadik negyedévben mutatott profitot a nettó eredmény szinten.
jan. 25
11:24
Jótékonykodó tinédzsert perel a McDonald's (Napi)
jan. 25
11:26
A Citigroup visszatért Haitire (Napi)
jan. 25
11:27
Netanjahu feleségét ismét beperelte egy volt házvezetőnője (Népszava)
Már a második volt házvezetőnője perelte be Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök feleségét - írja a Jediót Ahronót című izraeli újság, amely korábban hasonló esetet tárt fel.

Keresés