2010. január 25. hétfő

jan. 25
0:03
Nap idézete: változó Afganisztán (Kitekintő)
Egy hivatalos tálib rendeletből
jan. 25
1:33
Felülvizsgálja választási politikáját Obama (168 Óra Online)
Barack Obama amerikai elnök a massachusettsi időközi szenátorválasztáson aratott republikánus győzelem után újraéleszti választási csapatát, hogy a Demokrata Párt minél kisebb veszteséget szenvedjen a novemberi kongresszusi választásokon - írta a The New York Timesra hivatkozva az MTI.
jan. 25
6:36
A Földközi-tengerbe zuhant egy utasszállító repülőgép (Infostart)
90 emberrel a fedélzetén a Földközi-tengerbe zuhant hajnalban egy Bejrútból felszállt etióp utasszállító repülőgép.
jan. 25
6:38
Emléktáblát avattak a Holokauszt Emléknapja alkalmából Révkomáromban (Infostart)
A szlovákiai Révkomáromban a vészkorszak áldozatainak tiszteletére állított emléktáblát avattak a Holokauszt Emléknapja alkalmából.
jan. 25
6:54
Nemzetközi konferencia Haiti megsegítéséről (Infostart)
A földrengés sújtotta Haitinek juttatott nemzetközi segélyek összehangolásáról tanácskoznak ma az adományozó országok Montrealban. A segélykonferencián részt vesz többek között a szigetország miniszterelnöke, valamint az amerikai külügyminiszter is.
jan. 25
7:15
Narkókirálynő állt a kartell élére (Kitekintő)
A történelem során először irányítja egy nő az egyik legnagyobb drogkereskedő szervezetet. Enedina Arellanoról több kép is kering, titokzatosságának köszönhetően azonban nem tudni, ő látható-e bármelyiken is.
jan. 25
7:15
Guantanámói foglyokat szállított egy Kassán landoló gép? (168 Óra Online)
Nem kizárt, hogy guantanámói foglyokat szállított az a gép, amely vasárnap landolt a kassai repülőtéren - adta hírül vasárnap este a szlovák Markíza televízió.
jan. 25
7:33
Korlátlanul dőlhetnek a lobbipénzek (Kitekintő)
Az amerikai Legfelsőbb Bíróság feloldotta a politikai kampányokra költött vállalati adományok korlátait, ezzel teret engedve a választások még nagyobb mértékű befolyásolásának.
jan. 25
7:33
Tengerbe zuhant egy etióp utasszállító (Metropol)
Tengerbe zuhant egy Bejrútból felszállt etióp utasszállító repülőgép, fedélzetén 90 emberrel. A mentőalakulatok megtalálták a Bejrútból felszállt etióp gép lezuhanásának helyét, a libanoni partoktól három és fél kilométerre.
jan. 25
7:48
Mégis "nőiesítik" az osztrák himnuszt? (Infostart)
A himnusz "nőiesítéséről" gondolkodnak Ausztriában, már nem először.
jan. 25
8:06
Hét túlélője van az etióp gép szerencsétlenségének (Infostart)
Hét túlélőt talált a libanoni partoktól néhány kilométerre lezuhant etióp repülőgép roncsai között a libanoni hadsereg mentőalakulata hétfőn.
jan. 25
8:08
Elfogták a Capello klán egyik vezetőjét (Infostart)
A szicíliai Siracusa közelében elfogták a cataniai maffia egyik feltételezett vezéralakját.
jan. 25
8:24
Kellemetlen meglepetéssel szolgált az Ericsson (Napi)
jan. 25
8:27
Máris manipulálják a válsztásokat (Kitekintő)
Több mint 500 embert zártak ki a választásokból azért, mert elképzelhető, hogy Szaddam régi pártjának a tagjai. Irán áll a háttérben, vagy az iraki síiták akarják így biztosítani a hatalmukat?
jan. 25
8:27
"Ha nem lett volna az internet, Obamát soha nem választották volna az Egyesült Államok elnökévé" (Kripto Akadémia)
Barack Obama internetes kampánya alapjában változtatta meg az amerikai elnökválasztás menetét. A korábbi kampánystratégiák 2008-ban érvényüket veszítették, az adománygyűjtést, a személyeskedő támadásokat is az interneten indítják. A hagyományos média egyeduralma megszűnt, a gyors reagálású blogok formálták a közvéleményt.
jan. 25
8:29
Önkéntes alapon lehet több adót fizetni (Kitekintő)
Az amerikai állam, Oregon költségvetésének hiánya rekordmagasságba szökött. Szokatlan módon a vezetés a lakosoktól azt várja, hogy önmaguktól magasabb adó fizetése mellett döntenek.
jan. 25
8:31
Robbanás történt a vonaton - kilenc sérült (Kitekintő)
Legalább kilenc sérültje van a vasárnap este ukrán vonaton történt balesetnek.
jan. 25
9:18
Nem kizárt az autoriter kormányzás Ukrajnában (Infostart)
Egy autoriter kormányzat alakulhat Ukrajnában a mostani választások után - véli a Közép-európai Egyetem külpolitikai szakértője. Deák András György az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: június eleje előtt nem lesz idei költségvetése keleti szomszédunknak.
jan. 25
9:18
Semmit sem ígér a Philips, de jót jelentett (Napi)
jan. 25
9:20
Rossz hír jött: törékeny a német fellendülés (Napi)
jan. 25
9:21
Magyar fiú síbalesete Ausztriában (Metropol)
Súlyosan megsérült egy magyar tizenéves fiú síelés közben Ausztriában - közölte honlapján az osztrák rádió.
jan. 25
9:21
Már senki nem veszi komolyan a klímavédelmet (Kitekintő)
Nem segíti az uniós klímavállalásokról vitázó tagállamokat a közös nevezőre jutásban az ENSZ klímaügyi főmegbízottjának múlt heti bejelentése, miszerint rugalmasan kell kezelni a tavaly decemberi Koppenhágai Megállapodásban rögzített határidőket.
jan. 25
9:39
Google-ügy - Ezt Kína sohasem fogja megengedni (Kripto Akadémia)
Az internet szabályozása Kínában összhangban van a törvényekkel, és nem lehet célpontja igazságtalan beavatkozásnak, ezt Kína sohasem fogja megengedni - jelentette ki a kínai kormány információs irodájának szóvivője a Hszinhua hírügynökségnek adott interjújában.
jan. 25
9:57
Gyanús fehér por és evakuálás a manchesteri reptéren (168 Óra Online)
Kiürítette szombaton a rendőrség Manchester repterének egy részét, arra hivatkozva, hogy "vegyi incidens történt". A bejelentés szerint egy huszas éveiben járó férfi gyanús fehér port akart felvinni az egyik repülőgépre - írja a Független Hírügynökség.
jan. 25
10:15
3400 dolgozó úszhatja meg az elbocsátást (Kitekintő)
A Financial Times értesülései szerint az amerikai General Motors (GM) akár már a mai napon bejelentheti, hogy előszerződést kötött a holland Spykerrel a cég svéd márkájának, a Saabnak az eladásáról.
jan. 25
10:48
Netanjahu feleségét már a második volt házvezetőnője perelte be (Infostart)
Már a második volt házvezetőnője perelte be Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök feleségét - írja a Jediót Ahronót című izraeli újság, amely korábban hasonló esetet tárt fel.
jan. 25
10:50
Zseleva kudarca újabb csapás Bulgária uniós hírnevére (Infostart)
Bulgária első EU-biztosjelöltjének meglepetésszerű visszalépése újból tápot adott a kételyeknek, vajon a balkáni ország rászolgált-e az uniós tagságra, és képes-e megfékezni a külföldi befektetőket elriasztó korrupciót.
jan. 25
10:51
Surranópályán a miniszterelnöki székbe (Kitekintő)
Rendkívül jó stratégiai érzékkel rendelkezik Szergej Tihipko, az ukrán elnökválasztás harmadik helyen végzett jelöltje. Bár mind Janukovics, mint Timosenko szeretné megnyerni a támogatását, ő egyik jelölt mellett sem kötelezi el magát: ennél többet akar.
jan. 25
10:51
Új német stratégia Afganisztánban (Kripto Akadémia)
Az afganisztáni biztonsági erők kiképzésben való fokozottabb részvétel, a lakosságnak nyújtott erőteljesebb támogatás, továbbá az együttműködésre hajlandó tálibok beilleszkedéséhez történő segítségnyújtás - ezek annak az új stratégiának a legfőbb elemei, amellyel Németország készül a csütörtökön kezdődő, Afganisztánnal foglalkozó nemzetközi konferenciára.
jan. 25
10:53
Basescu hajthatatlan: nem lesz autonómia (Kitekintő)
„A területi autonómiát emlegető politikusok nem értik meg, hogy a román állam egysége a románok lelkében lakozik” – üzent tegnap Iaşi-ból, a Moldova és Havasalföld egyesülése 151. évfordulóján tartott ünnepről az államfő.
jan. 25
10:53
Lajcák a Fidesznek: "Ha azt gondoljátok, hogy térdre kényszerítetek minket, akkor alaposan tévedtek" (Kripto Akadémia)
A szlovák külügyminiszter a Pravda című független pozsonyi lapban hétfőn megjelent interjúban reményét fejezte ki, hogy Orbán Viktor pártja, ha áprilisban hatalomra kerül, megváltoztatja a Szlovákiával szemben használt szótárát.
jan. 25
10:55
Japán 70 millió dollárra növeli a földrengés sújtotta Haitinek küldendő segélyét (Kripto Akadémia)
Japán 70 millió dollárra növeli a földrengés sújtotta Haitinek küldendő segélyt, s azt is fontolgatja, hogy rendőröket és katonákat küld a helyszínre az ENSZ békefenntartó missziójának megerősítésére - jelentette hétfőn a Kyodo japán hírügynökség.
jan. 25
11:09
Váratlan nagyságú profit a Philipsnél (Kitekintő)
Európa legnagyobb fogyasztói elektronikai cikkeket gyártó vállalata, a Philips ma reggel tette közzé a tavalyi negyedik negyedéves időszakra vonatkozó beszámolóját, amely már az egymást követő harmadik negyedévben mutatott profitot a nettó eredmény szinten.
jan. 25
11:09
Görögország nem hagyja el az eurózónát (Metropol)
Görögország nem lép ki az euróövezetből és nem vár külső segítséget pénzügyi problémáinak megoldásához - ismételte meg hétfőn a görög pénzügyminiszter.
jan. 25
11:24
Jótékonykodó tinédzsert perel a McDonald's (Napi)
jan. 25
11:26
A Citigroup visszatért Haitire (Napi)
jan. 25
11:27
Netanjahu feleségét ismét beperelte egy volt házvezetőnője (Kripto Akadémia)
Már a második volt házvezetőnője perelte be Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök feleségét - írja a Jediót Ahronót című izraeli újság, amely korábban hasonló esetet tárt fel.
jan. 25
11:45
Székelyül viselkedni (Kitekintő)
A jelenlegi politikai felállást, illetve az erőviszonyokat elnézve úgy tűnik, hogy az RMDSZ régióátszervezésre irányuló erőfeszítéseinek kevés esélye van a sikerre.
jan. 25
11:45
Mizsei Kálmán a Dnyeszteren túli terület körüli helyzetről (Kripto Akadémia)
A Dnyeszteren túli terület kérdésének rendezése az elmúlt év moldovai politikai eseményei miatt némileg háttérbe szorult, ezért most új erőfeszítéseket kell tenni a politikai konszenzus keresésére, de legkevésbé sem csak egyetlen megoldás jön számításba - jelentette ki Mizsei Kálmán, az Európa Tanácsnak a szakadár területtel foglalkozó különmegbízottja egy lapinterjúban.
jan. 25
11:47
A Fidesz Szlovákia térdre kényszerítésére készül? (Kitekintő)
A szlovák külügyminiszter szerint Orbán Viktor pártja téved, ha azt hiszi, hatalomra kerülésük után térdre kényszeríthetik Pozsonyt. Szerinte Szlovákia megítélése javult, Magyarországé pedig romlott Európában.
jan. 25
12:03
Korlátoznák a brókereket (Kitekintő)
Már a jövő hónapban nyilvánosságra kerülhet az, hogy hogyan szigorítaná a shortolás szabályait az amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyelet (Security and Exchange Commission, SEC) - mondta a hétvégén Brian Hyndman, a Nasdaq-OMX tőzsdecsoport vezető elnök-helyettese, aki a felügyelettel folytatott megbeszélésekre hivatkozott.
jan. 25
12:03
Keveslik a pártválasztékot az osztrákok (Kripto Akadémia)
Az osztrákok 72 százaléka szerint lenne még hely más pártoknak is pártrendszerükben - derült ki egy hétfőn ismertetett közvélemény-kutatásból.
jan. 25
12:05
Elengedték a francia hatóságok a Korzikára érkezett menekültek nagy részét (Kripto Akadémia)
Elengedték a francia hatóságok Korzikán talált kurd menekültek háromnegyedét, akiket a múlt hét végén franciaországi nagyvárosok fegyintézeteiben helyeztek el.
jan. 25
12:36
Haiti: még akár 50 ezer holttest lehet a romok alatt (Infostart)
Még akár 50 ezer holttest lehet a romok alatt Haiti miniszterelnöke szerint. A földrengés megtalált halálos áldozatainak a száma már meghaladja a 150 ezret.
jan. 25
12:39
Kassán landoltak a guantanámói foglyok? (Kitekintő)
A kassai repülőtéren leszállt egy repülőgép, amelynek utasait egy rendőrségi szállítókocsi a homonnai menekülttáborba szállította.
jan. 25
12:57
Két tűz közé kerülhet a jegybank (Kitekintő)
Japán központi bankja (Bank of Japan) lehet az egyetlen vezető jegybank, amely újabb stimulus program bevezetését hajthatja végre – vélik a Bloomberg által megkérdezett közgazdászok.
jan. 25
13:12
Jeruzsálemben bemutatják az egykori auschwitzi haláltábor tervrajzait (Infostart)
Első ízben mutatják be a nagyközönségnek az auschwitzi náci haláltábor tervrajzait a láger felszabadításának 65. évfordulója alkalmából a jeruzsálemi Jad Vasem holokauszt emlékmúzeumban.
jan. 25
13:33
Nem vesz részt az RMDSZ a székely nagygyűlésen (Kitekintő)
Az Székely Nemzeti Tanács március 12-re jelentette be a rendezvényét, ahova az RMDSZ-es önkormányzati képviselőket is meghívtak.
jan. 25
13:33
Tizenegyen fagytak meg múlt éjjel Lengyelországban (Metropol)
Tizenegyen fagytak meg Lengyelországban az idei tél eddigi leghidegebb éjszakáján: a délkeleti Przemysl közelében mínusz 32 Celsius-fokot mértek a hétfőre virradó éjjel, az északkeleti Suwalkiban pedig mínusz 31-et.
jan. 25
13:35
Ilyen is van: felminősítették Indonéziát (Kitekintő)
A Fitch Ratings ma reggel arról tájékoztatta a tőkepiaci szereplőket, hogy a korábbi ’BB’ szintről ’BB+’-ra minősítette fel az Indonézia által kibocsátott hosszútávú és helyi devizában denominált állampapírok adósságkockázati besorolását, a kilátásokat pedig stabilra ”lőtte be”.

Keresés