2010. január 9. szombat

jan. 9
7:03
Hugo Chávez egy amerikai gép feltartóztatására utasította a légierőt! (Kripto Akadémia)
Hugo Chávez venezuelai elnök arra utasította a légierő két vadászgépét, hogy tartóztassanak fel egy amerikai katonai repülőgépet, amely szerinte pénteken kétszer is megsértette az ország légterét.
jan. 9
7:12
Tovább árad a Tisza - már a fák is vízben állnak (Kitekintő)
A mólók, a fák és a főzőhelyek már vízben állnak a magyarkanizsai Tisza-parton.
jan. 9
7:21
Pakisztánban őrizetbe vették az amerikai konzulátus két alkalmazottját (Kripto Akadémia)
A pakisztáni rendőrség őrizetbe vette pénteken az Egyesült Államok karacsi főkonzulátusának két alkalmazottját - közölte a helyi rendőrség.
jan. 9
8:06
Tartalmát veszítheti az erdélyi egyeztető fórum (Kitekintő)
Mind az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT), mind az RMDSZ elégedetlen azzal kapcsolatban, ahogyan az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum (EMEF) működött az utóbbi időszakban.
jan. 9
8:24
Terjed a kamionos-sztrájk (Kitekintő)
Körülbelül hetven kamion csatlakozott pénteken a fuvarozók tiltakozó akciójához Kassán.
jan. 9
9:00
Interneten is beszerezhető a doppingszer (Metropol)
Az egyik új, súlyemelők és testépítők által használt doppingszer az internetes kereskedelemben is megjelent.
jan. 9
9:18
Brutális gyilkosság: megölték az egyetemista lányt (Kitekintő)
Brutális módszerekkel meggyilkoltak egy húsz éves egyetemista lányt Pozsonyban a saját albérletében. Az áldozat a behatoló megjelenése előtt fel tudta hívni a szüleit – de a segítség későn érkezett.
jan. 9
9:20
Torkig van már az Egyesült Államok? (Kitekintő)
A washingtoni Fehér Ház visszautasította azokat az állításokat, melyek szerint Barack Obama kabinetfőnökének már elege lett abból, hogy Izrael és a palesztinok folyamatosan hátráltatják a tárgyalások újrakezdését, és ezért arra figyelmeztetett, hogy az USA magára hagyhatja a közel-keleti békefolyamatot – írta a Háárec.
jan. 9
9:22
Mi ártalmasabb? A szalonna vagy a cigaretta? (Kitekintő)
Amikor Romániában pár évvel ezelőtt bevezették a bűnadónak csúfolt illetéket a dohány- és bizonyos alkoholtermékekre, kicsit hápogtak a cigarettások és alkoholfogyasztók, de elismerték: szenvedélyük káros mind önmagukra, mind társadalmi tekintetben.
jan. 9
9:54
Már kétezer forint alatt köthetünk síbiztosítást (Napi)
jan. 9
9:54
Venezuelai-amerikai pengeváltás (Metropol)
Hugo Chávez venezuelai elnök arra utasította a légierő két vadászgépét, hogy tartóztassanak fel egy amerikai katonai repülőgépet, amely szerinte pénteken kétszer is megsértette az ország légterét. Az USA természetesen cáfol.
jan. 9
10:12
Nyitva felejtett szellőző okozhatta Gagarin halálát (Infostart)
Tisztázták Jurij Gagarin halálának körülményeit - állítják egy független orosz szakértői csoport tagjai, akik szerint az első ember, aki kijutott az űrbe, végső soron egy rosszul beállított szellőzőnyílás miatt zuhant le egy vadászgép tesztelése közben.
jan. 9
10:12
Gordon bepöccent és nem hagyja magát (Kitekintő)
A Detroitba tartó amerikai utasszállító ellen elkövetett sikertelen merénylet után, az Egyesült Királyság figyelme újra a Közel-Keletre összpontosul, a brit miniszterelnök pedig nemzetközi összefogást sürget.
jan. 9
10:14
Zárlatos vezeték miatt haltak meg a bányászok (Infostart)
Tűz ütött ki egy délkelet-kínai szénbányában, az üzemi balesetben 12 ember vesztette életét - közölték szombaton helyi hatóságok.
jan. 9
10:30
Felméri az igényeket az új magyar biztos (Kitekintő)
Andor László úgy véli, a pénzügyi válság következtében komoly súllyal bírhat a számára kijelölt foglalkoztatás- és szociálpolitikai tárca a második Barroso Bizottságban.
jan. 9
10:48
Az Év Embere egy bátor kislány (168 Óra Online)
Tekintélyes politikus, tiszteletreméltó üzletember, esetleg embertársait példamutatóan segítő közéleti személy, Ausztriának hírt, dicsőséget szerző sportoló, művész helyett az idén Arigona Zogaj, egy a gyermekkoron alig túl lévő koszovói menekült kislány a Profil című hetilap választottja. A szerkesztő pedig nem véletlenül foglalkozik a hírrel és annak hátterével a politikai rovatban: Arigona…
jan. 9
11:24
Újabb földrengés rázta meg a Salamon-szigeteket (Infostart)
Erős földrengés rázta meg a Salamon-szigetek közelében a Csendes-óceán déli körzetét szombaton, néhány nappal azután, hogy egy hasonló jelenség miatt cunami támadt. Ezúttal nem rendeltek el szökőárriadót.
jan. 9
11:24
H1N1: Kilenc újabb halálos áldozat (Kitekintő)
Kilenc újabb áldozatot szedett egy nap alatt az új vírus Romániában. A lakosság hirtelen "megrohanta" az orvosi rendelőket, hogy beoltassák magukat az AH1N1 vírus ellen.
jan. 9
11:24
Amerikai rakéták öltek Észak-Vazirisztánban (Metropol)
Két amerikai rakéta öt embert megölt, hármat megsebesített péntek este az afgán határ pakisztáni oldalán - közölték pakisztáni hírszerzési források. A névtelenséghez ragaszkodó nyilatkozók nem közölték az áldozatok kilétét.
jan. 9
11:26
Az erdélyi magyarság védelmezőjére emlékeztek (Kitekintő)
Falukutató, lapszerkesztő, kisebbségi politikus és közigazgatási szakember - Demeter Bélára  születése századik évfordulóján emlékeztek szerda este az Erdélyi Múzeum-Egyesület székházában.
jan. 9
11:42
Halálra szúrta társát a diák (Infostart)
Újabb áldozatot szedett az iskolai erőszak Franciaországban: egy 18 éves diák megkéselte azonos korú társát pénteken egy gimnáziumban, s az áldozatot nem tudták megmenteni, este meghalt - közölte a rendőrség.
jan. 9
11:42
Halálos késelés egy franciaországi gimnáziumban (Metropol)
Újabb áldozatot szedett az iskolai erőszak Franciaországban: egy 18 éves diák megkéselte azonos korú társát pénteken egy gimnáziumban, s az áldozatot nem tudták megmenteni, este meghalt.
jan. 9
12:00
Kezelnék a gázfüggőséget (Kitekintő)
Európa növekvő gázimport-függőségével és a nemzeti gázhálózatokat összekötő infrastruktúrák bővítésével számol az európai gázvezeték-hálózatok irányítóit összefogó szervezet (ENTSOG) december végén közzétett első, tíz évre előre mutató fejlesztési terve.
jan. 9
12:27
Türkmenisztán felújította az Oroszországba irányuló gázszállítást (Kripto Akadémia)
Türkmenisztán szombaton felújította az Oroszországba irányuló gázszállítást - közölték az Interfax hírügynökséggel a Turkmengaz állami konszernhez közelálló források.
jan. 9
12:36
Utcai harcok Olaszországban (Kitekintő)
Az ellenséges indulatok tettlegességig fajultak a dél-olaszországi Rosarno (Calabria) városában csütörtök este.
jan. 9
12:36
Videón vall a CIA-ügynökök gyilkosa (Metropol)
Videofelvételt mutatott be szombaton egy pakisztáni és egy arab tévé arról a jordániai titkos ügynökről, aki december 30-án egy afganisztáni támaszponton öngyilkos merényletben megölt hét CIA-alkalmazottat.
jan. 9
13:12
Székely öröm: végre elkészül a több tízmillió eurós projekt? (Kitekintő)
Bár egy évet késett a "Borvíz útja" projekt kivitelezése, műszakilag megoldható, hogy határidőre befejezzék.
jan. 9
13:48
Felgyújtotta a házát egérüldözés közben (Kitekintő)
Egy osztrák férfi szombaton felgyújtotta a saját, nemrég felújított házát egérüldözés közben.
jan. 9
14:24
Iskolaépületbe rohant a kisbusz, sebesültek (Kitekintő)
Nyolcan sérültek meg Kapnikbányán pénteken, amikor egy kisbusz belerohant egy iskolaépületbe. A Máramaros megyei balesetnek nincs halálos áldozata.
jan. 9
14:33
Durva megszorításra készülnek (Kripto Akadémia)
Az utóbbi húsz év legkeményebb költségvetési kiadási megszorítására kell számítania Nagy-Britanniának, ha a kormányzó Munkáspárt megnyeri a tavasszal esedékes parlamenti választásokat - ezt a munkáspárti kormány pénzügyminisztere maga közölte szombaton megjelent nyilatkozatában.
jan. 9
14:42
Íme Ukrajna legbefolyásosabb emberei! (Kitekintő)
A kétszázas listát a Fokusz magazin állította össze, és minden egyes személynél kiemelt egy olyan eredményt, amely 2009 legfontosabb eseménye volt az adott személy elmúlt évi életében.
jan. 9
15:18
Kampány: "A nácik nem voltak teljesen ostobák!” (Kitekintő)
Déli szomszédunknál vasárnap rendezik meg az elnökválasztás második, döntő fordulóját. A tét nem kicsi, eldőlhet ugyanis, hogy a közeljövőben kinek az irányításával lépheti át Horvátország az Európai Unió kapuját.
jan. 9
15:18
Irán világháborús kártalanítást akar (Metropol)
Az iráni elnök fel akarja méretni, hogy országa mekkora kárt szenvedett el a szövetséges erők általi megszállás alatt a II. világháborúban, és kártérítést fog követelni tőlük.
jan. 9
16:12
Elbocsátják a szociális munkásokat (Kitekintő)
„32 ezer ember dolgozik a szociális rendszerben – a gyerekvédelem, a fogyatékkal élők segítése és az idősgondozás a szakterületük. Ebből a keretből 3 ezret fogunk leépíteni, költségmegtakarítás címén” – nyilatkozta csütörtökön a román munkaügyi miniszter.
jan. 9
16:14
Öngyilkosság: a harmadikról ugrott ki a 16 éves diák (Kitekintő)
Kórházba jutott az a 16 éves diák Csíkszeredában, aki hétfőn öngyilkosságot kísérelt meg az iskolában, levetve magát az intézmény harmadik emeletéről.
jan. 9
16:21
Venezuela leértékelte fizetőeszközét (Kripto Akadémia)
Hugo Chávez venezuelai elnök bejelentette pénteken, hogy leértékelik a nemzeti fizetőeszközt, a bolívart, és a felhasználástól függően két, a kormány által megállapított átváltási árfolyamot vezetnek be a dollárra vonatkozóan.
jan. 9
16:30
A bűnbakokat már megtalálták a készülő perekhez (168 Óra Online)
A hét fogva tartott bahá’í vezető mellett, akiknek a perét az eredeti 2008. júliusi dátum helyett 2010. január 12-én fogják tárgyalni, újabb 13 bahá’ít tartóztattak le az iráni hatóságok.
jan. 9
16:30
Részeg utasok fenyegetőztek Heathrow-n (Metropol)
Terrorellenes rendőri egységek vettek őrizetbe péntek éjjel a londoni Heathrow repülőtéren három - állítólag részeg - utast, akik pokolgépes fenyegetésre utaló kijelentéseket tettek egy induló repülőgép fedélzetén.
jan. 9
16:48
Árvízveszély fenyeget! (Kitekintő)
Az esőzések és az olvadás miatt Nyugat-Szlovákia több folyóján is árvízveszély fenyeget – közölte honlapján a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet.
jan. 9
16:48
Újabb bevándorlót lőttek meg Olaszországban (Metropol)
Újabb bevándorló sebesült meg könnyebben szombaton egy sörétes vadászpuskából leadott lövéstől a dél-olaszországi Rosarno közelében - közölte a rendőrség, amely immár 67-re tette a Calabria tartományban kirobbant zavargások és a nyomukban kezdődött, külföldiek elleni hajsza sebesültjeinek számát.
jan. 9
17:24
"Lőttek ránk, mint a kutyákra, a buszsofőr meghalt" - mondja a világhírű futballista (Infostart)
Gyászol és kétségek között a futballvilág: két nappal az Afrikai Nemzetek Kupája rajtja előtt Angolában fegyveresek támadtak a togói csapat buszára. A sofőr meghalt, két futballista, köztük a román élvonalban szereplő FC Vaslui védője, Serge Akakpo súlyosan megsérült, lövést kapott. Emmanuel Adebayor, a csapat első számú csillaga, a Manchester City csatára az ülések alá kucorodva sértetlenül…
jan. 9
17:24
Tűz ütött ki a kórházban – a hűtőszekrény volt zárlatos (Kitekintő)
Tűz ütött ki csütörtök éjjel a bukaresti Szent Pantelimon kórházban. Körülbelül 50 négyzetméter hasznos felület vált a lángok martalékává, de nem sérült meg senki.
jan. 9
17:26
Három togói belehalt a sérüléseibe (Infostart)
Egyelőre meg nem erősített, a francia sajtóból származó értesülések szerint belehalt sérüléseibe a togói futballválogatottat ért fegyveres támadás három sérültje. Abalo Amelete, a pályaedző, Stanislas Ocloo sajtófőnök, valamint az autóbuszt sofőrje. Kodjovi Obilale, a tartalékkapus a korábbi hírekkel ellentétben túlélte a támadást, egyes hírek szerint Dél-Afrikába szállították, hogy gyomorlövése…
jan. 9
18:18
H1N1: egyre többen oltatnak (Kitekintő)
Romániában is egyre többen kérik az új típusú influenza elleni oltást – számolt be a pozitív folyamatról a román Egészségügyi Minisztérium csütörtöki tájékoztatójában.
jan. 9
18:20
Kórházak szűnhetnek meg (Kitekintő)
Kórházbezárások révén rendezné az egészségügy anyagi helyzetét Sebastian Vlădescu román pénzügyminiszter.
jan. 9
18:36
Puccsot terveztek a miniszterelnök ellen (Kitekintő)
Összeomlás szélére sodródott a brit munkáspárti kormány, miután a héten több miniszter megszellőztette, hogy esetleg hajlandó lemondani posztjáról.
jan. 9
18:54
Felakaszotta magát a fogdában egy rab (Metropol)
Öngyilkos lett egy fogva tartott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájában - közölte a rendőrség.
jan. 9
19:48
Vizsgálati fogságba kerül(het) a lakásmaffia vélt vezetője (Kitekintő)
Vizsgálati fogságba került a pozsonyi lakásmaffia állítólagos vezére, a 47 éves Zuzana Z., akit csütörtökön adtak ki Szlovákiának az őt nemrégiben őrizetbe vevő osztrák hatóságok.
jan. 9
19:50
Pécshez került a staféta (Kitekintő)
Linz és Pécs közös fellépése azt is bizonyítja, hogy az Európa Kulturális Fővárosa program és progresszív szellemi mozgalom lényege – egymás kultúrájának megismerésén túl – az összefogás.
jan. 9
20:42
Veszélybe kerülhet a kisbefektetők pénze (Kitekintő)
Pengeélen táncol az izlandi elnök, amikor népe akaratának engedelmeskedve inkább népszavazásra bocsátja az Icesave-törvényt.

Keresés