2010. január 22. péntek

jan. 22
6:21
Huszonhatból huszonöt biztosjelölt átment a vizsgán (Kitekintő)
Rumjana Zseleva visszavonulásával csak huszonöt leendő biztos esetében volt tétje annak, hogy mi lesz az egyes meghallgatásokat vezető EP szakbizottságok véleménye a jelöltekről. Jerzi Buzek házelnök csütörtök délután elégedetten jelentette be, hogy valamennyi pozitív lett.
jan. 22
7:15
Hány magyar párt van Szlovákiában? (Kitekintő)
Csáky Pál MKP-elnök szerint a Híd-Most szlovák-magyar párt, ezért fontos, hogy a szlovákiai magyar szavazók tudják, egy magyar párt van Szlovákiában, az pedig az MKP.
jan. 22
7:33
Történelmi fordulat a Le Monde-nál (Kitekintő)
A vezető francia napilap igazgatója az újság 65 éves történetében először egy hölgyet  nevezett ki főszerkesztőnek.
jan. 22
7:33
Haiti földrengés - Kezdenek újra kinyitni az üzletek, gyógyszertárak (Népszava)
Kezdenek újra kinyitni a kis üzletek és gyógyszertárak a földrengés sújtotta haiti fővárosban, ahol a túlélők utáni kutatásról egyre inkább a sérült és hajléktalanná vált tömegek megsegítésére helyeződik át a hangsúly.
jan. 22
7:33
Gömbös Hitlernél (huszadikszazad.hu)
[1935. szeptember] Gömbös Hitlernél...
jan. 22
7:35
Új terroristacsoport Görögországban (Népszava)
Egy eddig ismeretlen csoport jelentkezett a január közepén a görög tájékoztatási minisztérium épületénél végrehajtott pokolgépes merénylet elkövetőjeként.
jan. 22
8:06
Kiguglizták a profitot (Napi)
jan. 22
8:09
Beszóltak a választásokra készülő politikusnak (Kitekintő)
A méltatások ellenére a Washington Post és az Economist is azt javasolja a kolumbiai elnöknek, hogy ne induljon harmadik alkalommal az elnökválasztáson, szerintük az andoki országnak inkább erős intézményekre, mintsem "népvezérre" van szüksége.
jan. 22
8:27
A Világbank felmentette Haitit adóssága törlesztése alól (HVG)
Öt évre felmentette a Világbank a földrengés sújtotta Haitit a nemzetközi pénzintézettel szemben fennálló 38 millió dolláros adóssága törlesztésének kötelezettsége alól – jelentette be a Világbank. Hollandia lakosai pedig több mint 40 millió eurós adományt ajánlottak fel.
jan. 22
8:27
Kínos! Berúgva pózolt a szlovák pártelnök (Kitekintő)
Valószínűleg ittasan, dülöngélve, mosolyogva pózolt tegnap délután az újságíróknak a parlamentben a Szlovák Nemzeti Párt elnöke, Ján Slota.
jan. 22
8:27
Hitler nagy békebeszéde a birodalmi gyűlésen (huszadikszazad.hu)
[1935. szeptember] Hitler nagy békebeszéde a birodalmi gyűlésen...
jan. 22
8:45
Egy ismeretlen csoport vállalta el az athéni merényletet (HVG)
Egy eddig ismeretlen csoport jelentkezett a január közepén a görög tájékoztatási minisztérium épületénél végrehajtott pokolgépes merénylet elkövetőjeként.
jan. 22
8:45
Újabb orosz fegyverek Indiának (Kitekintő)
Alig egy héttel az Oroszországtól bérbe vett atomtengeralattjáróról szóló hírek után újabb fegyverüzleti nyélbeütésével növelheti erődemonstráló képességét az indiai flotta.
jan. 22
8:47
Tévutak és trágyadombok Szlovákiában (Kitekintő)
A legfrissebb szlovák munkanélküliségi adatokat böngészve gyorsan kiderül, hogy egyre több áldozata van a világgazdasági válságnak.
jan. 22
9:03
A lakosság felének csökkent a jövedelme (Kitekintő)
Az Unlock Market Research felmérésében a román válaszadók majdnem fele állította, hogy csökkent a jövedelme a válság kirobbanása óta, és nem is számítanak jövedelemnövekedésre, csupán stagnálásra, áll a Mediafaxnak eljuttatott tanulmányban.
jan. 22
9:03
"Ficónak már csak a primitív magyar kártya maradt" (168 Óra Online)
Robert Fico kormányfő visszaélt a Maroš Šefčovič szlovák EU-biztosjelölt állítólagos romaellenes kijelentései körüli vitával, és ismét a magyar kártyával riogatott - mondta kedd esti sajtóértekezletén Mikuláš Dzurinda, az SDKÚ-DS elnöke.
jan. 22
9:05
Templomokat akart felrobbantani szertartás közben (Kitekintő)
Terrorizmussal vádolja a rendőrség azt a szepesolaszi (Spišské Vlachy) férfit, aki templomokat akart a levegőbe röpíteni.
jan. 22
9:21
Facebookon keres barátokat a bagdadi amerikai követség (HVG)
A Facebook közösségi portálon keres iraki barátokat az Egyesült Államok bagdadi nagykövetsége, amely csütörtökön indította el új profilját a népszerű platformon.
jan. 22
9:21
Egyre nagyobb kényelem és magány - Ilyen ma orosznak lenni (Népszava)
Számos elemző szerint az orosz társadalom elmúlt tíz évének legfontosabb eseménye az új orosz középosztály formálódása.
jan. 22
9:21
Az érdekképviseleti törvényjavaslat ellen tüntetett a szakszervezetek kongresszusa (huszadikszazad.hu)
[1935. szeptember] Az érdekképviseleti törvényjavaslat ellen tüntetett a szakszervezetek kongresszusa...
jan. 22
9:23
Spanyolország, Belgium, Magyarország - Bemutatkozott az EU új hármas elnöksége (Népszava)
Spanyolország, Belgium és Magyarország nagykövetei közös sajtótájékoztatón mutatták be az elkövetkező másfél év csoportos elnökségének programját Párizsban, az Európai Bizottság franciaországi képviseletén.
jan. 22
9:36
Mit csinált a Sony-Ericsson? (Napi)
jan. 22
9:57
USA: korlátlanul költhetnek a cégek választási reklámra (HVG)
Az amerikai Legfelsőbb Bíróság egy húszéves tilalmat feloldva csütörtökön úgy döntött: a vállalatok ezentúl korlátozás nélkül költhetnek választási kampányokra. Barack Obama elnök élesen bírálta a döntést és erőteljes kétpárti választ ígért.
jan. 22
9:57
Az EU is támogatja Haiti újjáépítését (Kitekintő)
Megszületett az EU határozata a Haitinak nyújtandó rövid-, közép- és hosszútávú segélyekről. Az USA újabb 7500 katonát küld a szigetre, Chávez és Ortega fegyveres "megszállást" emleget.
jan. 22
9:59
Az 1,5 milliót is elérheti a romániai állástalanok száma (Kitekintő)
Már februártól további 200 ezer személy válhat munkanélkülivé, illetve az év végére elérheti az 1,5 milliót a romániai állástalanok száma.
jan. 22
10:12
Javítják Haiti fővárosi kikötőjét (orientpress)
Amerikai búvárok javítják Haiti fővárosi hajókikötőjének mólóját, hogy mielőbb teljes kapacitással üzemelhessen. A fő kikötő megnyitása óriásit lendíthet a segélyszállítmányok érkezési ütemén még akkor is, ha egyelőre csak 10 százalékon képes működni. A következő nagy feladat a túlélők elszállásolása.
jan. 22
10:15
Elárverezik a "hudsoni csodát" (HVG)
Elárverezik a US Airways híressé vált utasszállítóját, amely tavaly januárban kényszerleszállást hajtott végre a Hudson folyón New Yorkban, miután egy madár repült az egyik hajtóművébe.
jan. 22
10:15
Egykor le akarta lőni a pápát, mára megőrült (Kitekintő)
Alig engedték ki a börtönből II. János Pál egykori merénylőjét, Mehmet Ali Agca máris botrányt kavart: azt állítja magáról, hogy ő a Messiás.
jan. 22
10:16
Indiában készül merényletre az al-Kaida (Népszava)
Magas fokú készültséget rendeltek el a repülőtereken pénteken India-szerte, mert a titkosszolgálatok olyan értesülést kaptak, hogy az al-Kaida terrorszervezethez köthető csoportok egy repülőgépet készülnek eltéríteni.
jan. 22
10:17
Hova tűnt az író titokzatos imádója? (Kitekintő)
Elmaradt a konyak Edgar Allan Poe baltimore-i sírjáról, amelyre eddig minden évben az író születésnapjának hajnalán került ajándék ismeretlen csodálójától
jan. 22
10:30
Mégis eladják a finomítót (Napi)
jan. 22
10:33
Jobboldali tömörülést szervez az ukrán államfő (Kitekintő)
Viktor Juscsenko ukrán államfő bejelentette, hogy új politikai blokkot fog létrehozni mellyel az előrehozott parlamenti választásokon akar indulni.
jan. 22
10:33
Népszavazással fenyegetnek a politikai kalandorok (168 Óra Online)
A minaretépítést betiltó svájci népszavazás nyomán világszerte fellángolt a vita arról, hogy a közvetlen demokráciának ez a formája összeegyeztethető-e a jogállamiság 21. századi követelményeivel, biztosítja-e a kisebbségi jogokat, nyújt-e védelmet populisták ellen. KASZA LÁSZLÓ írása.
jan. 22
10:33
Genfben feszült a helyzet, Olaszország Népszövetségből való kilépésével számolnak (huszadikszazad.hu)
[1935. szeptember] Genfben feszült a helyzet, Olaszország Népszövetségből való kilépésével számolnak...
jan. 22
10:51
Importspermára szorulnak a brit nők (HVG)
Annyira elapadtak a brit spermabankok, hogy importra szorulnak hímivarsejtből a szigetország női, vannak, akik az internetről szereznek be "csináld magad!" megtermékenyítő-készletet.
jan. 22
10:51
Mégis marad Kínában a Google (Kitekintő)
A híresztelések ellenére Kínában marad a Google – nyilatkozta tegnap a vállalat vezérigazgatója, Eric Schmidt a Financial Timesnak.
jan. 22
11:09
Katonai együttműködést akar Amerika (Kitekintő)
A térség stabilitása érdekében a bilaterális katonai együttműködés szorosabbá tételét hangsúlyozta indiai látogatása során az amerikai védelmi miniszter.
jan. 22
11:27
Háború a Wall Streeten: Obama a bankok ellen (HVG)
Barack Obama amerikai elnök csütörtökön bejelentette: kormánya szigorít a nagybankok működési keretein, korlátozza a méretüket és bizonyos kereskedelmi tevékenységüket. Egy Wall Street-i pénzügyi lobbicsoport a bejelentés után máris tiltakozott a lépések ellen.
jan. 22
11:27
Anglia kész megvédeni Ausztria függetlenségét (huszadikszazad.hu)
[1935. szeptember] Anglia kész megvédeni Ausztria függetlenségét...
jan. 22
11:42
Elkezdtek költekezni a hitelkártya-tulajdonosok, szárnyal az AmEx (Napi)
jan. 22
11:44
Többmilliós visszahívás a Toyotánál (Napi)
jan. 22
11:45
Kína rendre utasította az Egyesült Államokat (HVG)
Peking - külügyi szóvivője útján - visszautasította pénteken az amerikai külügyminiszter, Hillary Clinton csütörtöki felszólítását arra, hogy Kína (más országokkal együtt) szüntesse meg az internet korlátozását, és úgy véli, hogy a kijelentés ártott a két ország kapcsolatainak.
jan. 22
11:45
Téli szünet van - kormány nincs (Kitekintő)
Az afgán parlament szombaton megkezdte közel egy hónapos téli szünetét anélkül, hogy döntés született volna az új kormány még betöltetlen pozícióinak ügyében.
jan. 22
11:47
Bezárja antwerpeni gyárát a General Motors (Kitekintő)
Az Opel átstrukturálásának keretében a belgiumi gyárát zárja be a General Motors, jelentette be a társaság európai részlegét irányító igazgatója.
jan. 22
12:00
Útnak indult a magyar kormány mentőcsapata Haitire (Inforádió)
Útnak indult péntek délben az az egészségügyi mentőcsapat, amelyet a magyar kormány küld Haiti fővárosába, Port-au-Prince-be, hogy segítséget nyújtson a földrengés sújtotta térségben.
jan. 22
12:21
A magyar gazdák többsége is semmibe veszi a disznó-irányelvet (HVG)
Folyamatosan megszegik a disznók tenyésztésére és tartására vonatkozó európai irányelveket a tagállamokban dolgozó gazdák - derül ki egy friss uniós jelentésből. Magyarországon a malacok hetven százalékának csonkolják meg a farkát illegálisan.
jan. 22
12:21
Abortusz, eutanázia, egyneműek házassága - elutasítva (Kitekintő)
Bugár Béla, a Híd elnöke és Bastrnák Tibor, a párt elnökségi tagja szerdán a katolikus egyház képviselőivel találkozott Nádszegen.
jan. 22
12:21
Kaposvári bírógyűlés a botbüntetés és terméktelenítés bevezetéséről (huszadikszazad.hu)
[1935. szeptember] Kaposvári bírógyűlés a botbüntetés és terméktelenítés bevezetéséről...
jan. 22
12:23
Felesége szeretőjébe bukhat bele a politikus (Kitekintő)
Peter Robinson, észak-ír miniszterelnök kérésére a hét közepe óta az Egyesült Királyság egyik legtekintélyesebb jogásza, Paul Maguire vizsgálja a kormányfő felelősségét felesége, Iris Robinson pénzügyi botrányában.
jan. 22
12:54
Javultak az új ipari megrendelések az eurozónában (orientpress)
Az eurozóna új ipari megrendelései a vártnál csaknem háromszor nagyobb mértékben emelkedtek novemberben októberhez képest, köszönhetően a nem tartós fogyasztási cikkek iránt mutatkozó keresletnek.

Keresés