2010. január 22. péntek

jan. 22
6:03
Kínos: elismerték súlyos tévedésüket a klímakutatók! (168 Óra Online)
Mégsem olvadnak el a gleccserek 2035-ig a Himalájában, tévedtünk - ismerte el az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) alelnöke, Jean-Pascal van Ypersele – írta a .
jan. 22
9:21
Furcsa égitestet észlelt a NASA (Fotó) (168 Óra Online)
Rejtélyes objektumot észleltek amerikai csillagászok január 6-án: az égitest részben üstökösökre, részben aszteroidákra hasonlít – írta a .
jan. 22
9:54
Kínos: elismerték súlyos tévedésüket a klímakutatók! (168 Óra Online)
Mégsem olvadnak el a gleccserek 2035-ig a Himalájában, tévedtünk – ismerte el az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) alelnöke, Jean-Pascal van Ypersele – írta a .
jan. 22
11:33
Hihetetlen! Madarakat eszik a denevéróriás (168 Óra Online)
Amikor néhány éve egy kutatócsoport arra utaló jeleket talált, hogy denevérek éjszaka vándormadarakra vadásznak, sokan nehezen tudták elhinni a beszámolót. Most újabb bizonyíték került elő: az óriás-koraidenevér egyértelműen fölvette a madárhúst az étrendjébe – jelentette a.
jan. 22
15:24
Plazmaágyúra cserélik a fogorvosi fúrót (168 Óra Online)
Alacsony hőmérsékletű plazmasugarakkal néhány másodperc alatt nagyon hatékonyan, és fájdalommentesen kiirthatók a fogakat megtámadó baktériumok – írta az .
jan. 22
18:27
Nézze meg a Macskamancs-ködöt! (Infostart)
Az Európai Déli Obszervatórium (ESO) új felvételeket közölt a Macskamancs-ködről (Cat's Paw Nebula), amelyet John Hercshel brit csillagász fedezett fel még 1837-ben. A felvételt a Chilében, a La Silla csúcson üzemelő 2,2 méteres ESO/MPG teleszkóppal készítették speciális szűrők segítségével - olvasható a http://www.scientificblogging.com című tudományos hírportálon.

Keresés