2010. január 22. péntek

jan. 22
5:09
Aki győzelemre, sikerre született, így legyűrte a kórt... (Spa Trend Online)
Andy Vajna producer ismert alakja a nemzetközi, illetve a hazai filmes közéletnek. Magánéletéről időnként cikkeznek a bulvárlapok. Ő maga azonban ritkán nyilatkozik meg ebben a témában. Most kivételt tett, és a Fókusz című magazinban súlyos betegségéről, illetve annak legyőzéséről mesélt.
jan. 22
6:18
Hamarosan kiderül, látjuk-e Stinget Pécsen (Infostart)
Három héten belül kiderül, jön-e Sting Pécsre - ezt Rubovszky Rita, a Pécs - Európa Kulturális Főváros rendezvényeit szervező Hungarofest Kht. ügyvezető igazgatója mondta az InfoRádióban. A szervezők tárgyalnak arról is, hogy elinduljon az Orient expressz Pécs és Isztambul között, amely szintén kulturális főváros idén.
jan. 22
7:33
Ma van a magyar kultúra napja (Metropol)
1989 óta ünnepeljük január 22-én, a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt. Ebből az alkalomból az ország számos településén és több külföldi nagyvárosban tartanak megemlékezéseket, rendeznek koncerteket, irodalmi esteket, filmvetítéseket, színházi előadásokat.
jan. 22
8:09
Három mozi versenye a BAFTA (Metropol)
Az Avatar, A bombák földjén és az An Education (a jelenlegi tervek szerint a film nem kerül a hazai mozikba) egyaránt nyolc BAFTA-jelölést kapott, így a február 21-én megrendezendő gála három legnagyobb esélyese.
jan. 22
8:27
Koncertek, filmek, irodalom - Ma van a magyar kultúra napja (Spa Trend Online)
Ma van a magyar kultúra napja, ebből az alkalomból az ország számos településén és több külföldi nagyvárosban tartanak megemlékezéseket, rendeznek koncerteket, irodalmi esteket, filmvetítéseket, színházi előadásokat.
jan. 22
8:42
Nemzetközi Retrock és Blues Találkozó a PeCsában (Infostart)
Török Ádám és a Mini a házigazdája annak a hat órás Nemzetközi Retrock és Blues Találkozónak, amelyet péntek este hat órától rendeznek a Petőfi Csarnokban.
jan. 22
9:03
Budapesten tombol ismét a Stratovarius (Metropol)
Hivatalosan ki nem mondott felbomlása, majd 2005-ös újraalakulása óta nem járt hazánkban, de január 26-án a Petőfi Csarnokban lép fel a Stratovarius, hogy egy igazi best of összeállítással kényeztesse rajongóit.
jan. 22
12:03
Redford megnyitotta a Sundance Filmfesztivált (Metropol)
Az amerikai Sundance Filmfesztivál gyökereihez való visszatérés fontosságát hangsúlyozta Robert Redford az eseményt megnyitó sajtótájékoztatón.
jan. 22
12:21
Startolt a Sundance (Spa Trend Online)
Az amerikai Sundance Filmfesztivál gyökereihez való visszatérés fontosságát hangsúlyozta Robert Redford az eseményt megnyitó sajtótájékoztatón.
jan. 22
13:15
A magyar kultúra napja - Kitüntetések a Szépművészetiben (Spa Trend Online)
Az állam kultúrában betöltött közvetítő szerepének fontosságáról beszélt Hiller István oktatási és kulturális miniszter pénteken, a magyar kultúra napján a budapesti Szépművészeti Múzeumban, ahol kitüntetéseket adott át az ünnep alkalmából.
jan. 22
13:33
Sajtófotó: a Metropol fotósa is helyezett (Metropol)
Kockázatok és mellékhatások című sorozatával szerzett harmadik díjat Kálló Péter, a Metropol fotóriportere a 28. Magyar Sajtófotó Pályázaton. Nézze meg a képeket!
jan. 22
14:06
Cseh Tamás-est és ingyenes mozizás a magyar kultúra napján (Infostart)
A magyar kultúra napján koncertek, kiállítások, irodalmi estek és ingyenes filmvetítések is várják az érdeklődőket, emlékezve arra, hogy Kölcsey Ferenc a kézirat tanúsága szerint 1823. január 22-én fejezte be a Himnuszt.
jan. 22
14:45
A Gettómilliomos rendezője színpadra állítja a Frankensteint (Spa Trend Online)
Danny Boyle, a Gettómilliomos Oscar-díjas brit rendezője még idén színpadra állítja Londonban Mary Shelley Frankenstein című gótikus rémregényét.
jan. 22
15:21
Lisztomania 2011 Burgenlandban (Metropol)
Nagyszabású programsorozattal készülnek Liszt Ferenc születésének kétszázadik évfordulójára.
jan. 22
16:30
Harrison Ford tiszteletbeli Césart kap életművéért (Infostart)
Tiszteletbeli César-díjat kap Harrison Ford filmes életművéért - jelentette be pénteken a Francia Filmakadémia, amely egyúttal a César-díjak jelöltjeinek listáját is nyilvánosságra hozta.
jan. 22
16:51
Liam Neeson Németországban forgat (Metropol)
Megkezdte pénteken legújabb krimijének forgatását Berlinben Liam Neeson világhírű ír színész. Az Unknown White Man (Ismeretlen fehér férfi) forgatási munkálatai várhatóan három hónapig tartanak majd - számolt be a Babelsberg Stúdióban készülő koprodukciós film szóvivője.
jan. 22
16:53
Harrison Ford tiszteletbeli Césart kap (Metropol)
Tiszteletbeli César-díjat kap Harrison Ford filmes életművéért - jelentette be pénteken a Francia Filmakadémia, amely egyúttal a César-díjak jelöltjeinek listáját is nyilvánosságra hozta.
jan. 22
17:27
Saját musicallel hódít a Spice Girls (Metropol)
A legsikeresebb dalaikat felvonultató saját musicallel készül újra meghódítani a világot a Spice Girls.
jan. 22
18:03
Megnyílt a brüsszeli képzőművészeti vásár (Metropol)
Megnyílt pénteken Brüsszelben a hagyományos év eleji nemzetközi képzőművészeti vásár, amelyen egyedüli magyar kiállítóként a Kálmán Makláry Fine Arts galéria is részt vesz.
jan. 22
20:27
Ünnepség Mátészalkán (Metropol)
A Kölcsey-emlékmű koszorúzásával, majd a helyi művelődési központ Szalkai László Termének felavatásával emlékeztek meg a magyar kultúra napján Mátészalkán arról, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnuszt.
jan. 22
20:29
Elmaradt kultúra napi kitüntetések Bárándon (Metropol)
Betiltotta a Magyar Kultúra Napjára tervezett III. Sárréti Civil Bált pénteken Kiss Sándor, a település fideszes polgármestere - közölte Csontos János (MSZP) országgyűlési képviselő, a bál fővédnöke.
jan. 22
20:31
Díjátadó és ünnepi koncert Pécsett (Metropol)
Díjakat, elismeréseket adott át Hiller István oktatási és kulturális miniszter pénteken, a magyar kultúra napján Pécsett, Európa egyik idei kulturális fővárosában. Az ünnepi esten a Pannon Filharmonikusok Beethoven Hármasversenyét szólaltatták meg.
jan. 22
21:21
A swinger klubokról és a bábszínházról beszélgettünk Tasdnádi Isvánnal (Spa Trend Online)
Tasnádi István ma talán a legtöbbet foglalkoztatott drámaíró. Táblás házakkal megy az Örkény Színházban a Finito, mely görbe tükröt tart a magyar társadalom elé. Mostanában gyakran maga rendezi darabjait. Színházat tud csinálni bárhol: a klasszikus hősnőt, Phaedrát a fitness-terembe helyezte, a swinger klubot pedig a múzeumba varázsolta. Könnyű kézzel ír musicalt, forgatókönyvet, drámát,…
jan. 22
21:23
Huszonöt év után újra: Napoleon Boulevard (Spa Trend Online)
Huszonöt év után, egykori rajongói legnagyobb örömére ismét összeáll, és a Syma Csarnokban január 30-án színpadra lép a Napoleon Boulevard nevű zenekar. A nyolcvanas évek végének egykori sikercsapata hajdanán egymillió lemezt adott el, a kilencvenes évek elején mégis befejezte működését.

Keresés